Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - andrew positive

#1
підніму тему :)
також недалеко там живу, ніколи не ходив, але нещодавно довелось пройтися в сторону Залізничної... не знаю як раніше, але зараз там все розвалено, охоронців не бачив, але й глибоко не залазив... нові адміністративні будівлі ніхто не рухав, але зараз в декількох з них знаходяться склади та офіси деяких фірм, це вже при виїзді на Залізничну)

додам ще, що відкрили проїзд в 2008, коли завалився Левандівський міст... до того часу все було повністю закрито))

шукав в мережі інформацію про це все, і знайшов цікаве інтерв'ю з колишнім робітником заводу:
ї

також тут є декілька фото перших років заводу:
http://www.lvivcenter.org/uk/uid/search?picturecollectionid=55&f_submited=1
#2
Цитата: Bottlehunter від 04.08.2012 13:18:37
Варто пошукати в книгарні ім. Тараса Шевченка на проспекті Шевченка. Можна в бібліотеку ще зайти.
сьогодні також там бачив, ціна 50грн)
#3
дякую, давно вже хотів на таке потрапити. цього разу в принципі також не дуже зручна дата, але спробую все ж таки знайти час...

може то зробити спільний похід, заодно би і познайомились. тільки п'ятниця мені не підходить, бо планую бути на СКА)
#4
Зараз, особливо після створення проекту "LeoPoltvis", йдуть розмови та спроби ревіталізувати Полтву. Я також хотів би мати у місті повноводну річку, але місто вже без річки прожило 200 років, і нічого з ним не сталося. З іншого боку, якби ця проблема була вже такою нагальною, давно вже у Львові була б власна річка: чи то Полтва, чи то русло Дністра, повернуте в напрямку Львова. Але в цій темі я хочу поговорити не про Полтву, а про іншу водойму, зникнення котрої сутєво вплине (та й вже впливає) не тільки на наволишнє середовище та екологію окремої територій, а й цілої планети загалом.
Свого часу мав нагоду подивитися фільм "Игла. Remix", і мене зацікавила тема Аральського моря - колись четверте за величиною озеро у світі, котре збереглося також і на малюнках нашого Тараса Григоровича, сьогодні безслідно зникає з мапи нашої планети. Тема Аралу буде цікавою як і експлорерам, оскільки на дні колишньої водойми можна знайти безліч цікавинок, так і людям, котрі цікавляться краєзнавством та географією - людина сама знищує колись потужну водойму, великі порти перетворилися або на маленькі містечка на суші, або на зовсім безлюдні території, море перетворюється на пустелю. Заради справедливості варто зазначити, що море зараз відроджується, але не все, а лише мала частина на території Казахстану, але тим не менше проблема Аральського моря так і не вирішена. Докладніше про Аральське море можна дізнатися в наступних матеріалах:

Для загального розвитку стаття з вікіпедії:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5

Ще одна цікава стаття:
http://elementy.ru/lib/430635?page_design=print

Кладовище кораблів:
http://zyalt.livejournal.com/239299.html

ОСТРІВ ВІДРОЖДЕНИЯ: правда та здогадки про АРАЛЬСКИЙ ПОЛІГОН (огляд преси)
http://meteocenter.net/photo/island/

На дні Аральского моря:
http://www.webpark.ru/comment/31930

трохи відео:




#5
Цитата: knedlyk від 08.10.2012 20:44:25
Відновлювати ніфіга не будуть. От якби відкопали і закрили бронесклом - тоді було б діло.
так і планувалося зробити, але як буде насправді нікому невідомо, оскільки така в нас країна(

колись читав, що євреї хочуть відбудувати Золоту Розу, і готові вкласти в це великі гроші.
#6
прем'єра вже відбулася у березні і проходила у деяких містах Західної України:
ЦитуватиУ містах Західної України (Ужгороді, Львові,  Тернополі та Івано-Франківську) відбулися або відбуваються прем'єрні покази фільму. Організатори планують провести прем'єри фільму також в інших містах.

в нас прем'єра проходила в Кінопалаці і пройти на неї можна було лише за запрошеннями. цілком можливо, що в кінотеатрах під час деяких урочитстей його ще показуватимуть, як це було із "Золотим вереснем", але ймовірно це також будуть закриті покази...

цей фільм я ще не бачив, але дуже кортить подивитися. буде лишніх 70грн, обов'язково придбаю - на сторінці цього фільму у Фейсбуці писали, що найдешевше в "Нашому форматі"...
#7
цього року в них вийшов новий фільм - "Срібна земля"

сайт цього фільму:
http://silverlands.com.ua/

на форумі DVD коштував, здається, 70грн, але там було 2 диски, ще один був аудіо з повстанськими піснями. в мережі вже можна скачати цей фільм, але я б порекомендував все ж таки придбати цей DVD, підтримавши цим жестом авторів проекту та заклавши підвалини для наступної їх документалки вже про УПА.
#8
ось дві цікаві статті, вони, можна сказати, доповнюють одна одну:

http://zik.ua/ua/news/2012/03/08/338205
http://www.magistral-uz.com.ua/articles/chi-bude-metro-u-lvovi.html

судячи з цього, розповіді про осад будинків виглядають відмазкою щодо припинення робіт:
Цитувати— Ми знаємо, що в центральній частині Львова дуже близько знаходяться підземні води. Як мала вирішуватися ця проблема?

— Передбачили і це. Через допоміжні бокові тунелі воду мали намір відкачати, щоб вона не просочувалася крізь склепіння. Масштабна геологічна розвідка засвідчила, що такі роботи ніяк не «загрожували» дубовим палям, які під багатьма будинками центральної частини міста виконують роль фундаментів. Біля багатьох з них прорили свердловини і встановили в них спеціальні прилади, які контролювали рівень підземних вод і створювали багатократний рівень захисту. Якщо ми фіксували осадку грунту бодай на один міліметр, то роботи припинялися і проводилися додаткові застережні операції. Тож тодішні балачки про осадку деяких будинків — безпідставні. До речі, ці прилади справно працюють і нині.

і ще знайшов 2 цікавих матеріали:



#9
дякую за інформацію і про цю книжку, і про місце продажу.. завжди хотів взнати більше про цитадель - таку собі пам'ятку, котра досить цікава, важлива і варта уваги, а з ішої сторони про неї дуже мало інформації, і вона не є такою відомою, як, наприклад, інші цікавинки Львова...

вчора придбав цю книжечку, отже тепер буду заповнювати всі прогалини...