Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - _BuR_

#21
Отже вчора 12.05.11 мені та pasport22 захотілось випити квасу,  який вирішили придбати у "Хмільній бочці", що у проїзді Крива Липа.
Літр квасу - 8,50.
Купуєм літру, потім ще одну.  Пляшки, як всі ви знаєте у них свої, що раз іншої, нової форми.
Кількість налитого квасу здалась нам меншою ніж заявлена у ціннику. Тому ми вирішили перевірити це експерементально.



На фото: дві зелені літрові пляшки в яких був квас, і дволітрова пляшка з під мінеральної води "знаменівська"
Жодної краплі квасу при переливі не пролилось. Отже питання чи купували б ви мінеральну воду з таким повітряним прошарком зверху?.
Висновки хай робить кожен сам для себе.
Звернулись до продавчині, яка здивовано заявила : "і що ви хочете щоб я вам долила квасу?", розумію, що там мабуть стоять дозатори, і долити 100 чи 200 грам не можливо - вил'ється ціла літра, але те що там   виставлений не долив таки факт. Можливо на літрі він не значний, та вже на двох - помітний, а на 10л, а протягом дня, місяця.
Чому не поставити ціну за літр 9 грн. але налити цю літру! Щоб не закралась і думка, що тобі не доливають.

Була написана заява №2 у книгу скарг та пропозицій. Чекаємо на дії з боку власника закладу.
#22
власне він
Запитання, пропозиції, обговорення вітаються.
#23
16 вересня 1979, на території Донецької області у вугільній шахті "Юний комунар", що в місті Юнокомунарівськ був проведений ядерний вибух. Мета вибуху - цілком благородна. Так вчені хотіли убезпечити працю шахтарів. Але ... Хотіли як краще, а вийшло як завжди. Про те як це було і як йдуть справи на шахті читайте в продовженні.
тут

і тут
На вікіпедії раз

два

Загалом про Інакієво http://frankensstein.livejournal.com/157804.html#cutid1
#24
5 днів "всі дні" + вечірнє катання (10.03-15.05) залишок 3дні - 250грн.
5днів "економ" (понеділок-четвер +вечірнє катання) (10.03-15.05) залишок 5днів - 380грн.

"всі дні" - резерв до вівторка.
#25
Як і обіцяли, падає сніг.
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

16

18

19

20

#26
Вашій увазі: лампи, підсвічники, шкатулки, інші дрібниці.
Ручна робота, виключно природні і натуральні матеріали.















Дерево - граб.
Свічка типу "таблетка" , час світіння при кімнатних умовах близько 5-ти годин. Експерементально перевіряв на пожежостійкість - все ок, нічого крім свічки не горить.
Дерево пропитане гарячою олією, лаки, морилки і все таке в цьому стилі вважаю недоречними.

Крім тримістних є ще 5-ти. Вони дещо довші.
Висота тих вертикальних 8-12-16см.
Два останні масивні і важкі із хробачливим декором (місце їм над каміном)).

від 80грн.

#27








З задоволенням (за невелику плату) познимкую мам, тат і їх малюків, у одному з парків міста. Зараз там активно бігають руді і пухнасті і не дуже білки, тому має бути цікаво, пізнавально та весело в першу чергу для малечі.
Найкраще для цього підходить вранішня пора, білки тоді найактивніші і в парку затишно.(парк Костюшка)
Звертайтесь 063 154 33 два два.
#28

Центральна площа міста Сокаль/
20тис. жителів, районний центр, заснований 1424р.
Прогулюючись містом




Знайшов синагогу, звісно зруйновану і розвалену. Квадратної форми, без даху, в середині кущі, дерева. Трохи нагадує синагогу у Бродах.





Заходимо всередину, дивимся під ноги, щоб не встати).



Як завжди залишки ліпнини, та чи на довго, уявляєш весь інтерєр, око шукає за що ще зачепитись, там фрагмент, там.

















Розпитав місцевого п.Юрія, що і як тут і до чого.
У Сокалі як і у безліч ін. містах була громада євреїв, до речі щодо синагоги то датується вона 1762р., у роки 2св.в. усі євреї загинули чи втекли. В околицях синагоги зараз закинутий і занедбаний парк, колись на місці парку було німецьке гетто, серед кущів п.Юрій показав фундамент що ховався у землі, завалений непотрібом, розповів що малим "пацаном" бігали тут, шукали монети...
І навіть в наші дні приходять покопати, знаходили і золоті ложки і ін. цінності. Парк стоїть на березі зх. Бугу, неподалік є невеличка церква, у котрій на стіні, як я зрозумів, є печатка самого Б.Хмельницького, що він тут робив не відомо, з цієї церкви існував, а може існує тунель попід Бугом до кляштора, кілометра зо два буде.
Біля синагоги також зберіглась адмін споруда, в значно кращому вигляді, приміщення навіть використовується, от тільки забув що там.

















Тунель між двома шпилями.




Мурований ренесансний костел Діви Марії Утішительки та кляштор отців  бернардинів з'явився, за деякими даними, на цьому місці завдяки  старанням холського біскупа Станіслава Гомолінського(1591-1600).
А ще про Сокаль
http://www.castles.com.ua/60
http://www.castles.com.ua/sokal2
http://www.castles.com.ua/sokal
#29
Наткнувся на такий ось блог
Зацікавило(з певною долею скептицизму).
Мужіївська золотовидобувна фабрика – перша українська золотовидобувна (золотозбагачувальна) фабрика.
Вікі каже отаке отаке
Ще знайшов таку статтю
в якій "Берегівське родовище, згідно з раніше оголошеною публічною історичною інформації, містить запаси різних металів, розташовані близько до поверхні. Згідно з оцінками, вони становлять приблизно 18,7 млн. тонн з вмістом золота, срібла, свинцю і цинку 1,88 г / т золота, 38,35 г / т срібла; 2,07% свинцю і 4,76% цинку".

Хто знає більше?
Може хто родом звідти?
Дуракам, тобто новачкам везе).
Це не в прямому розумінні " кірку в руки і вперед", можна пов*язати це з святом чи фестивалем вина у Закарпатті.
#31
Кому заважають, може хто збирається викинути, чи у кого припадають пилом.
Розгляну всі пропозиції.
#32


Розмір  20*30 см під невелику філейку(с)
Товщина 8мм.
Матеріал Іжевський Ізолон 1508
Довжина резинки 60-65см., ширина 2см.
Вага  40г.
2528грн/шт.

+ невеликого розміру - малогабаритна, не виступає обабіч задниці, легко пакується у будь-яку кишеню чи відділення рюкзака.
#33
така ситуація: є фото місцевості яка для мене цікава,  по опису це одне місце , фото прикріплене в гугл ерс кілька кілометрів в ін. бік.
На фото можна бачити ЛЕП (в якості орієнтира) .
Питання: чи існує якась карта ЛЕП України доступна широкому загалу.
#34
можливо це потрібно було в "Звіти" про шу виправити, якщо так.
Було це давненько в липні місяці 2007р.
Дома (в Червонограді)не сиділось.
Завжди коли їхав поїздом на Львів проїзджаю повз величезний Териконище, що в околицях м.Соснівка.
Надзвичайно довгий і високий,


конкретних даних немаю,але є паскудні фото з мильнички.Звичайні терикони що були навіть в межах міста були облажені ще в дитинстві(щоб мама не читала  8) )Груди червоної породи, різного шлаку, і т д, гул шахт і купа пилюки під ногами , як на місяці, зараз шахти позакривали,породу розвезли, розпродали разом з радіацією.Малі були, дурні.
А цей завжди був недоступний, та й цікавол ще й досі.
От і вирішили проїхатись повз залізничну колію до цього гіганта, зведений він завдяки Центральній Збагачувальній Фабриці(Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська» — збудована за проектом інституту «Південдіпрошахт» і введена в дію у 1979 році. Проектна потужність — найбільша у Європі — становила 9600 тис. тон на рік, що передбачало охоплення збагаченням усього вугілля, яке видобувалося шахтами Львівсько-Волинського вугільного басейну. )
, що й знаходиться біля м.Соснівка.
Не думали колись і не зважали в що це все обернеться у майбутньому.
Гіпоплазія,нездале повітря і осади грунтів, і ще купа всього,в підніжжі гарні оранжево - червоні води, в засуху такіж потріскані болота.Картина гнітюча.
Так от, породу вивозять великими Білазами, траверсуючи по колу на сам верх,схоже на торт багатоповерховий, тільки тхне місцями зовсім інакше).Таких ярусів понад шість(не знав що писатиму звіт, а так під впливом Голема і його цим захоплення, і собі пригадав), спочатку була думка їхати теж кругом, та діло йшло до вечора, а не проїхавши і половини(по довжині) зрозуміли що ми до ранку їхати будем, тому форсували прямо в лоб, (так як Любко вміє) висота не одинакова, місцями більше, місцями менше, між рівнями(ярусами), скрізь видно великі вимиті водою рівчаки і канави,

є і то такі , що ого.
Знизу на цій мертвій землі ростуть берізки, і ще якісь подібні до них, дерева, і деревці,подекуди з помаранчевої води росте очерет з камишами.
Кілька зусиль і здавалось на вершині,але ні ,

з низу не видно те що на горі,він просто сам собою заступаєє свою верхівку.Ця величезна територія породи з-за якої не видно горизонт,сумерки, місяць, поруч хіба видно труби заводу, враження що тут і знімали всі фільми про Марс чи космос.Брррр.
Проїхали блище до середини, і таки назад не знали в яку сторону, дороги якось по дивному, не відомо чи то в низ чи то в гору, трохи блудили).
Може не все так погано, поставити кілька бугелів, роратрачити, і зробити гірськолижний , якби це назвати, базу на рівннинній частині України, а шо?
Літом там спекотно , щоправда, іноді пожежі,іноді всередині, так каміння теж горить, тоді дуже запашний аромат на всю округу.