Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - matvs

#1
Поліське - це безлюдне місто, яке знаходиться в зоні відчуження на відстані приблизно 30 км на захід від міста Чорнобиль.
Люди в цьому містечку були відселені трошки пізніше від дати аварії на ЧАЕС, проте тут живуть кілька домів з самоселами.

Як добратись в Поліське?
Офіційно в'їзд в місто заборонений і на в'їздах стоять КПП. Проте, можна попасти в містечко кількома способами.

1. Офіційний дозволений спосіб автомобілем.
Автомобілем можна попасти офіційно без будь-яких дозволів тільки в період Пасхи, коли сюди люди їдуть на цвинтар. В цей час місто дозволено для відвідувачів. При цьому можна навіть взяти перепустку на КПП, хоча як я зрозумів, військовим ця перепустка не дуже потрібна. Ще перевагою цього способу є те, що можна походити і поїздити комфортно по місту автомобілем. Дороги в місті досить ще збереглись на більшій площі. Крім того, в цей час тут людно і якщо заблудитесь, то можна зустріти людей.

2. Інший спосіб повз КПП.
Недолік цього способу, що по місту потрібно ходити пішки.
Попасти в місто Поліське можна скориставшись автобусом, який їде з міста Овруч до міста Київ. (До Овруча можна добратись поїздами з пересадкою в місті Коростень). Коли будете переїжджати через річку Вуж, попросіть водія зупинитись вийти в туалет. Переважно в цьому місці водії самі зупиняють автобуси, щоб пасажири пройшли провітритись. Вийшовши з автобуса можна піти повз річку до міста або по дорозі до КПП, але непомітно повернути направо.

3. Є ще способи добирання іншими дорогами автомобілем повз КПП, але ця інформація не для загального розголосу.

Що можна побачити в Поліському?
Місто пусте і всюди руїни... В Поліському 80% площі - це напівзруйновані природою приватні будинки. Адміністративні будівлі збереглись. Є кілька багатоповерхівок.
Проте є кілька хат, в яких ще живуть люди. Також є ще незанедбана православна церква, яку підтримують в нормальному стані.
Цікаво, що асфальтове покриття збереглось в багатьох місцях.
В Поліському можна побачити багато цікавих інших місць, так як це місто було районним центром.
Рівень радіації в місті в нормі, так як на Пасху пускають сюди людей.


Ось деякі фото:
















Ще кілька фото тут: https://plus.google.com/photos/114029478143547241046/albums/5828805467674289393?authkey=CL-ZtInYyKHogwE
#2
Карта Коростеня (місто в Житомирській обл.).:
http://depositfiles.com/files/qietr28r5