Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3561
Без нормального заземлення і самий дорогий захист не поможе. Куда він буде відводити надлишок заряду? З одного дрота в інший перекачувати?
#3562
Нині колєги прислали ми Фото Блискавок викладених на одному ЖЖ; тих шо вчора у Львови бушували. Я, на щисті, в той час був далеко. Ніц такого і близько не спостерігау :)
#3563
Як тут писалосі під Петросом є печера. На наступні вихідні ломимся туди. Похід на 2 дні. Бажаючі зголошуйтеся! Їхати туда можна як машиною так і поїздом. Ночуватимемо в наметах під самим Петросом. Вихід зі сторони Козьмещика.

Необхідна споряга в мене є, спасибі К2. Правда ше б навчитися нею користуватися :) Я, особисто. їхатиму автомобілем, бо кусок Лазещина-Козьмещик явно вже надоїла :) Але хто перший раз - тому буде цікаво.

Бажаючі приєднуйтеся!
#3564
Як шось цікаве нариєш - обовязково пиши на форум!
#3565
1 - В самій Ворохті мож піднятися на руїни Трампліну, досить цікаво і високо
2 - Мости з тунелями - само собою
3 - На Кукулі лишилося багато ДЗОТ-ів, правда майже зруйнованих
4 - З Траси мож поффтикати на ДОТ біля Яремче
5 - Недоїжджаючи до Кривопілля справа є також закинутий ДОТ
6 - Чув ше шо є десь ДОТ-и між Яблуницею і Вороненкою
7 - Ну і раз будеш в тих краях - заїдь поффтикай на закинуті шахти біля Коломиї З ворохти туда ходить дизель.

А взагалі то по Індастріалу треба в містах лазити. А гори на то вони і  гори, шоб там природою милуватися.
#3566
Значить для всіх хто не часто сидить на форумі - звіт з вилазки тут
#3567
Звичайно, рейтинг дуже субєктивна штука. І не виключає махінацій. Але, памятаю колись на єБескиді як зайшла мова про вдосконалення форуму, то питання додати рейтинг було мало не на першому місці. Все таки хочеться деколи якось більше віддячитися людині за хорошу інформацію, ніж просто сказати "зачот!". Ну і в загальному покишо рейтинг досить адекватно відображає ситуацію на форумі. Хто пише багато розумних речей, викладає цінну інформацію, лазить, виставляє фотки - має його високий. Хто в основному тріпається про те і про се, говорить не завжди адекватні темі речі - має його низький. Вважаю шо все чесно. В такому випадку мати високий рейтинг досить хороший стимул для учасників форуму.
#3568
Залив на наш хостинг простеньку шустреньку Карту Львова для мобільних телефонів. Вона в точності копіює інші карти, але оптимізована по завантаженню на мобільні телефони. Одразу порізана на куски, простий HTML код, текстовий пошук по вулицях. Середній розмір html сторінки 2кБ, карти - 100кБ. Погодьтесь, це на порядок менше ніж в інших ресурсів. Думаю буде корисна всім. хто сидить в неті з телефона.
#3569
Хочу тебе втішити - тобі поставили і 8 плюсів :) Просто мінусів більше. Вся ідея того механізму шо він повністю анонімний і форум обліку імен не веде.

Але ти не розстроюйся. Пиши побільше гарних звітів, вилазок і плюси повалять повним ходом. :) В мене наприклад також багацько мінусів, але я си з того не кремпую. Народ вправі визначати шо му подобаєсі а шо нє. Та й взагалі, яка ріжниці скільки їх там, тих плюсів. Головне шоб жити було в кайф!
#3570
Круто. Буду на місці - гляну коли працюють. Думаю варто з місяць зачекати, шоб доробили по людськи :) А то 100% відкривали до дня Проституції. І в спішці.
#3571
В лінках на доки міськради чітко написано, шо воно йде на очисні. Як і Полтва. І вже після очистки разом тече далі.
#3572
Звіт в процесі. Дописую другу сторінку. Нині буде в окермій темі :)
#3573
Вам зачот за адекватні дії в такій ситуації. А всім решта наука, недаром бари в Пивницях роблять (навіть слово підвал-пивниця, від слова пити пиво походить). Шоб ніц не натворили собі.

Треба буде слідкувати в новинах, шо там з ним. Ну і можливий негативний наслідок - почнуть перекривати доступ до вежі, всякі паркани будувати і так далі. Скажуть шо вона небезпечна для дітей. А то, шо тих дітей треба спочатку навчити пити - ясно шо промовчать. Думаю навіть в новинах не згадають в якому він був стані коли падав.
#3574
Таааам, мені також всі сподобалися, головне остання. Фото дуже світлі, гарно такі мутити для сторонніх хто там ше не був, шоб людина уявила як воно. А для душі - все має бути правдиве, темно-оранжове :)

#3575
Тамммм, хлопаки. Маршрут задумали ви серйозний. Зразу на категорію цілитеся :) Ну що ж, успіхів і сухої погоди :) А аткож не впасти духом і пройти все задумане.
#3576
Я анкінець то роздуплився з обєктами :) Виявляється шо я Путав міжгіря біля Синевиру з міжгірям біля Богородчан. Ну нічо. Порядок обїзду: обєкт 2 потім обєкт 1. Здибаємся і ночуємо всі разом на обєкті 1.
#3577
Насмішив. Читай Пост Любка про велофару.

Лед Драйвери треба шукати не на базарі. там тільки радіозапчастини продають. Радіодеталей давно нема. Наприклад на Філурі Зоряна з техекспо з задоволенням тобі їх привезе. Чи якшо з іншої контори - привезе Інкогніто за Пиво.

Ми, наприклад, більшість деталей купуємо саме так. Дзвониш, просиш рахунок. Проплачуєш і вони висилають.

Тепер троха про Ліхтарики. Купив си от таке чудо. Заперло. Майже як хісторі 40 річної давності тільки нове. І оригінальне, Філіпс та ше й куплене в самому серці виробника - Ейндховені. І не китайське. Ясно шо для серйозних використань воно застаріло. Але все рівно - мати таке в хаті дуже приємно. Мож навіть на креденс поставити.
#3578
Abandoned Places

Гарні фотографії і оригінальний дизайн сайту.
#3579
Є, якшо один згорає не працюють всі. Але атк само і в паралельного, оджин коротить - коротять всі. Правда коротять вони занчно рідше ніж просто згорають.

Ми колись робили великий проект з перетворювачем на 180В для живлення дууууже багатьох світлодіодів. Рішення дуже просте. Час від часу паралельно їм включаєш діністор. Якшо горить якась з секцій - він відкривається і всі решта працюють добре. Причому виробник так розташовував світлодіоди, шоб вони перекривалися, і не замітно було коли секція згоріла.
#3580
Думаю шо так, буде знfчно дешевше купити готовий на деталі.

На рахунок плати - бачу ти позєднював світлодіоди паралельно. Це не зовсім коректне рішення з інженерної точки зору. Тому шо кожен світлодіод має власниий пороговий спад напруги і відповідно вони будуть світитися з різною яскравістю. Плюс дуже залежати від триператури і стану батареї.

Світлодіод - це пристрій який живиться струмом, а не напругою. Тому мус включати їх послідовно і стабілізувати струм через них. Так є кошерно. Пропозицій багато, хоча б tl4242 Якшо дуже багато послідовно - ставити підвищуючий пеертворювач. Але нашо тобі їх стільки, купи собі 5Вт світлодіод і тішся :)

ПС: Всі кути доріжок повинні бути під 45 градусів. Шоб електрони на поворотах не вилітали :)