eXplorer.lviv.ua

Прикріплені Теми => Прикріплені Теми => Тема розпочата: Golem від 21.01.2009 17:18:40

Назва: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 21.01.2009 17:18:40
Техніка Безпеки

Перед дослідженням чи відвідуванням обєктів слід ознайомитися з наявною інформацією про нього, оцінити ризики і небезпеки та мати відповідне спорядження. Група повинна налічувати двоє або більше чоловік. Ходити одному категорично не рекомендується.

Спускатися в будь-які колектори чи підземелля потрібно лише в суху погоду без метеоознак що передують дощу і за сприятливого прогнозу погоди.

Щоб не заблукати рекомендується:
-   Користуватися картами
-   Користуватися GPS
-   Вибирати точки привязки на місцевості: високі труби, будівлі, ландшафт
-   Старатися досліджувати невідомі відгалуження або тільки з ліва направо або тільки зправа наліво. Це дасть змогу завжди повернутися назад
-   В разі необхідності робити позначки крейдою
-   При можливості виглядати назовні і старатися ідентифікувати місце де знаходишся

Завжди слід дивитися під ноги. Часто дошки бувають прогнивші, з них можуть стирчати цвяхи. Також бувають пастки замасковані під підлогу. На обєктах покритих снігом пересуватися можна тільки з палицею. Інакше можна легко провалитися.

Забороняється змінювати положення перемикачів, кранів, елементів кріплення, натискати кнопки, пошкоджувати та ламати будь-що. Обєкт після вашого відвідання повинен залишитися таким самим як до вас.

При спуску в обєкт де потенційно можуть бути отруйні гази слід пересвідчитися в їх відсутності.

Багато обєктів охороняються злими собаками і недружелюбними сторожами. Часто атм можуть зустрітися бомжі чи наркомани. Газовий балончик як засіб захисту буде доречний. Також носіть при собі документи – це значно полегшить спілкування з правоохоронцями.

В підземеллях забороняється користуватися відкритим вогнем чи курити. На голові бажано мати шолом(будівельну каску). По колекторах бажано йти в звязці. Це врятує учасника який зірвався чи навіть групу.

Під час перебування в підземеллях завжди слідкуйте за рівнем води і станом повітря навколо. При найменшій підозрі виходьте назовні. Трагедія може статися за 1-2 хвилини. По дорозі слідкуйте за люками та іншими виходами, запамятовуйте шлях до найближчого виходу.

Перед самим походом бажано пройтися цією місцевістю, обдивитися рельєф, прикинути можливі повороти, перепади висот, виходи. В довгому поході слід мати їжу та чисту воду. Завжди повинні бути комплект запасних  батарейок, ше один ліхтарик та мобільний телефон з зарядженою батареєю.

Ніколи не лізьте якшо не впевнені на 100% чи тому шо сказали іншим шо полізете. Здоровя і життя дорожчі. Завжди старайтеся бути холоднокровними, не панікувати і тверезим розумом приймати вірне рішення. Слідкуйте за іншими учасниками групи – при наявності втоми, поранень чи іншої небезпеки учасника слід відправити назовні чи взагалі припинити похід.

Завжди хтось з учасників походу повинен мати аптечку! Також повинен бути керівник походу чи авторитетна людина з досвідом, рішення якої є обовязкові для виконання і не обговорюватимуться. В критичній ситуації це допоможе уникнути непотрібної дискусії і витрат часу.

Задля особистої безпеки на будь-якій вилазці обовязково потрібно мати з собою документ шо засвідчує особу. Повірте, це значно полегшить Вам спілкування з парвоохоронцями і збереже купу нервів та часу.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Akella від 29.06.2009 13:41:32
доречі Цитадель також являється потенційно-небезпечною зоною,а точніше остання зруйнована вежа де зараз власне наші друзі ведуть розкопки

от вчора,приїхав до мене друг з Києва,і ми з ним коли вже стемніло вирішили взяти собі по пиву з таранкою і вилізти на купол башти щоб подивитисьна нічне місто з вежі

вилазимо-а там компанія малоліток,чоловік 6,синющі настільки шо я так не напився навіть на весіллі свого брата

я їм сказав-злазьите звідси,а тояк попадаєте-костей не зберете,але мене не послухали,тіко почув наглі викрики з серії "іди на..уй" "вне вчи б...ть" і в тому дусі

ну  мені що?я головне сказав,а вони не послухали ,їхнє діло

сидимо ми з Вадіком на куполі,п"ємо пивце з рибкою,тут раптом чути різкий крик і глухий удар

один з тих ідіотів таки впав вниз-з самого даху читаделі(там де є діра в даху,якраз над входом до сходів)  ,його ккенти вже хтіли його підняти-добре шо з Вадом встигли спуститись і розігати їх,шоб не чіпали


видовище було не з приємних: хлоп лежав на спині,з рота й носа текла кров(скоріш за все або відбив або пробив легені зламаними ребрами),дихав він з прохрипами,дихав важко,був при свідомості,але періодично "від"їжав",не відчував ніг(видимо таки зламав хребет  :( )

поки приїхала швидка-пройшло півтора години

привалив патрульний по території і підняв кіпіш

ми ж з Вадіком допомогли загрузити травмованого в "Швидку" і пішли собі

коли спускались вниз-мимо нас проїхав ментовоз

шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець


Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: zelja від 29.06.2009 13:45:30
 :o :o Я прозрів
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 29.06.2009 13:56:11
Вам зачот за адекватні дії в такій ситуації. А всім решта наука, недаром бари в Пивницях роблять (навіть слово підвал-пивниця, від слова пити пиво походить). Шоб ніц не натворили собі.

Треба буде слідкувати в новинах, шо там з ним. Ну і можливий негативний наслідок - почнуть перекривати доступ до вежі, всякі паркани будувати і так далі. Скажуть шо вона небезпечна для дітей. А то, шо тих дітей треба спочатку навчити пити - ясно шо промовчать. Думаю навіть в новинах не згадають в якому він був стані коли падав.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: inkognito від 29.06.2009 13:57:59
ужос!!! тому усіх форумчан і Гостей прошу памятати одну річ =  Техніка Безпеки ЦЕ ГОЛОВНЕ! НІЯКОГО АЛКОГОЛЮ ЧИ НАРКОТИКІВ, ДО І В ПРОЦЕСІ! Жити значно краще, аніж буди мертвим чи калікою!
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Akella від 29.06.2009 14:00:47
доречі це вже не перший випадок падіння з вежі,здається два роки тому(точну дату не скажу,бо сам почув інфу не з "перших рук")  впала дівчина,твереза,в неї зісковзнула нога.
так шо крім того шо ніякого алкоголю і наркоти ще треба уважно під ноги дивитись
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: inkognito від 29.06.2009 14:20:22
це власне дійсно першочергове! Що властиво і було написано в ТБ вище!
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Akella від 29.06.2009 14:27:20
таки так,просто,як кажуть "повторение-мать учения"
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: cdromchyk від 29.06.2009 14:36:05
Цитата: Akella від 29.06.2009 13:41:32
шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець
Хм, а в новинах про то ще не було? Може в ТРК-Люкс сьогодні буде? Чи таке по тєлєку не показують?
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Akella від 29.06.2009 14:38:56
Цитата: cdromchyk від 29.06.2009 14:36:05
Цитата: Akella від 29.06.2009 13:41:32
шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець
Хм, а в новинах про то ще не було? Може в ТРК-Люкс сьогодні буде? Чи таке по тєлєку не показують?

не знаю,можуть показати,якшо шось-дивіться випуски львівських новин
в кого є пишучі тв-тюнери-тримайте їх напоготові,якщо буде сюжет про вчорашній випадок
потім його треба буде прикріпити до теми
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: YserL від 29.06.2009 15:11:33
Молодці хлопці що зробили все за првилами і не підпустили малих до того типа. Єдине що навіть на такий екстренний випадок швидка прибула лише за півтори години. У таких випадках варто паралельно викликати ще Богдан. Це ще один доказ влади що цитадель треба олюднювати. Шкода малого.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: cdromchyk від 29.06.2009 15:20:59
Цитата: YserL від 29.06.2009 15:11:33
У таких випадках варто паралельно викликати ще Богдан.
Ну наскільки я знаю, Богдан за просто так тебе не забере... А в малолетки бухаря грошів зась...  :(
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: SOC від 30.06.2009 00:49:43
За грамотні дії таки зачот. В Європі, здається, заборонено надавати першу допомогу некваліфікованим, якщо зробить гірше- буде кримінал. Малі скоріше за все могли його піднімати на ноги і тд..  Вам повезло, що малі(або їх батьки чи міліція) не захотіли оформити це як умисне пошкодження. Тобто на вас не впала тінь, що це ви штовхнули. На мій погляд, дуже імовірна ситуація. З когось же треба злупити за "ремонт" малого.  Це теж техніка безпеки, як не попадатись на слизькі ситуації.
    Вежу не закриють, а от облави час від часу можуть робити.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Akella від 30.06.2009 11:44:50
а тінь на нас впасти не могла ну ніяк,просто ми вчасно пішли,тобто помогли його загрузити в швидку,сказали лікарям як то все сталось,скільки раз "від"їжав" і.т.д.,бо ті малолітки не могли ніфіга внятного сказати,такі сині були
от,сказали все лікарям,час приблизно коли то все сталось-і пішли собі,менти приїхали пізніше за то як ми пішли,якраз коли ми спускались з парку Цитаделі-вони проїжали мимо нас,так шо ми з Вадіком лишились "чистими"
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: wanderer від 29.07.2009 19:23:26
повчально.
Я б першим пунком правил ТБ написав - не ходити вночі на цитадель :-) Більш стрьомного місця у львові я не знаю - там навіть вдень купа всякої нечисті зависає. Єдине тішить - місце не забуте ментами - мене там самого ловили "нізащо".
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Chuhaystur від 26.09.2009 21:53:37
Сумно. Короче, я так бачу, шо як би там не було, а алкоголь штука зла. . . (принаймі у надмірних дозах) Факт.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Romchick від 01.10.2009 15:54:31
Дуже гарний нвглядний приклад того, що буває в колекторі коли починається дощ. Правда по-російськи. Тицяй тут (http://dimeticon.livejournal.com/2232.html#cutid1)
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Chuhaystur від 01.10.2009 23:29:49
Хмм. Змусило задуматись. . . Короче, не оглянувши прогноз погоди нема чого під землю пхатися, не вартує воно того, шоб там покалічитися, чи не дай Боже, загинути.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Romchick від 02.10.2009 00:38:24
Тут я б хотів зробити акцент на "народних прикметах", наприклад, з дренажок починає більше води витікати, починає плисти сміття. Це так, для того, якщо почнеться дощ, а хось буде в колекторі, щоб знали перших вісників неприємностей.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 07.10.2009 19:01:02
Всі теперішні учасники урок засвоїли на відмінно. А для всіх нових даю лінк на наглядний приклад (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,753.0.html), чому треба дотримуватися описаних тут правил.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: YserL від 30.06.2010 20:25:36
Мабуть всі замічали вздовж доріг дану рослину:

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/245/17823/275px-Cow_Parsnip)

Це є Борщівник сосновського (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%80%D1%89%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BA) - ОТРУЙНА РОСЛИНА, яка викликає важкі фотохімічні опіки. Містить фуранокумарини.

Перша допомога при попаданні соку на шкіру:
0. Негайно перекрити потрапляння сонячних променів на уражену ділянку.
1. Промокнути серветкою чи іншим гідроосмосним матеріалом сік.
2. Промити з милом під проточною водою місце контакту.
3. На протязі 48 годин не допускати потрапляння сонячних променів на місце ураження. Якщо необхідно перебувати на сонці, закрити уражене місце тканиною чи одягом.

При появі волдирів чи інших рецидивів негайно звернутися у лікарню.

Методичні рекомендації по знищенні борщовика: http://ib.komisc.ru/add/files/heracleum.pdf
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: inkognito від 30.06.2010 20:40:59
100%, маю опіки на лівій руці від тої зарази
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Lesyk від 30.06.2010 21:19:58
П.С - на скільки я знаю - оруйний лише сік, який виділяється на листках у сонячну погоду (коли декілька днів не було сонця - не отруйний - сам пробував)
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: inkognito від 30.06.2010 21:29:16
Цитата: Lesyk від 30.06.2010 21:19:58
П.С - на скільки я знаю - оруйний лише сік, який виділяється на листках у сонячну погоду (коли декілька днів не було сонця - не отруйний - сам пробував)

смакує моцно?
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: zelja від 30.06.2010 21:31:34
во блін навіть не думав шо воно утруйне  ::)
наразі ще не попік ніякі часті тєла :)
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Fenriz від 01.07.2010 13:51:55
була б ця інформація в далеому 2001...му)) тоді влаштували з друзями в таборі бої аля звьозних войн правда стовбурами з цих рослин. і ше в них класно дудіти))) як результат місяць загоювалися рани..
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Chuhaystur від 16.10.2010 01:19:12
   Доброї частини доби, відбірне товариство, друзі, колєги! Шальоно радий до вас писати і знову висіти на форумі) Не дивуйтеся із такої, мабуть, трішки тошнотної патетики, але я і справді дуже радий.
   Довго думав, чи кидати цю тему в розділ *для своїх*, чи в *техніку безпеки*, вирішив в останній, аби гості дивились, читали і добре думали, перш ніж кудись лізти, бо то важливо.
-   Чувак, а яке це має відношення до техніки безпеки? – спитаєте ви, а я повім: пряме.
  Бо  йтиметься про хворобу Васильєва-Веля, простіше – лептоспіроз. Але спершу – передісторія.
. Одного чудового осіннього дня вибрався я з другом на вилазку до Бродів, на ракетні шахти. Вилазка відбулась чудово: безліч вражень, емоцій, тем до роздумів, чудових фотографій і... дві невеличкі подряпини на руках (ну з ким не буває? Це ж діггерство.) І все було чудово, а тим часом в мому організмі визрівала страшна бацила, така маленька, така непомітна, су...а.... Одного дня я відчув, що щось не так. Я одразу ж оціний ситуацію, а ситуація, що й казати була л а ж о в о ю. Спочатку набрякли лімфатичні вузли на шиї, це супроводжувалося сильним болем, піднялася температура (39 і вище)... З того моменту почалась моя медична епопея і (без лишньої скромності) боротьба за життя (причому спочатку ця боротьба була пасивною, в міру того, що ані викликаний лікар, ані викликана на 4-й день хвороби, карета *швидкої* не зорієнтувалися в чому справа, тож я продовжував рятуватися домашніми методами). Протягом 6 днів з початку хвороби ми не могли збити температури (жарознижуючі препарати не допомагали, стабільна 39.6). На 4-й день починаються сильні болі в нирках і попереку. 5-й: починають на світло боліти очі, білок очей стає суцільно і насичено червоним, з*являється сильний головний біль. 6-й: від головного болю на скронях набрякають вени, додається біль в печінці, інтенсивне пожовтіння шкіри і (найстрашніший із симптомів) болі в литкових м*язах ніг. 7-й день – мовна межа. Далі час іде на години, оскільки вже за три доби ти стаєш лежачим, розвивається цироз печінки, ниркова недостатність, з*являються менінгіальні симптоми. Хвороба призводить до смерті.
Лікування надзвичайно тяжке....перевірено на собі...(18 днів в лікарні)
Вдячний Богу, лікарям, батькам і...антибіотикам))за те, що витягнули мене.
І, як філософське заключення хочу сказати: ХЛОПЦІ, ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ, НЕ НЕХТУЙТЕ НИМИ, НОСІТЬ БАХІЛИ І ХІМЗУ, НЕ ТІШТЕСЯ ІЗ РАТАТУЇВ ТА ІНШОЇ ПІДЗЕМНОЇ ЖИВНОСТІ (щурі – один із основних переносників), БЕРЕЖІТЬСЯ і як казало якесь зеле нетто* у стар варсах  *Да прибудет з вами сіла, АМІНЬ!
   

Інформація про хворобу з вікі: ептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, супроводжується хвильоподібною лихоманкою.Лептоспіроз поширений у всіх країнах, окрім Арктики. Захворюваність висока. Більше половини випадків протікає у тяжкій формі та потребує реанімаційних заходів.Резервуаром лептоспір є гризуни (щурі, миші), а також свині, рідше – велика худоба та собаки. Зараження людини відбувається при споживанні сирої води, купанні у заражених водоймах, при роботі на заливних луках, полях зрошення, у місцях звалищ, при догляді за домашніми тваринами, споживанні інфікованих продуктів. Як професійне захворювання лептоспіроз можливий у тваринників, ветеринарних працівників, працівників комунального господарства. Спостерігається сезонність епідемічних спалахів лептоспірозу у літньо-осінній час.Інкубаційний період 7-14 днів. Захворювання починається гостро, з остуди, підвищення температури до 39-39,5 °C, яка у наступні 6-10 днів зберігається на високому рівні. Можливі значні коливання температури, іноді «двогорбий» характер температурної кривої. З першого дня хвороби виражені сильна загальна слабкість, головний біль, біль у м'язах (особливо литкових), попереку. Характерний зовнішній вигляд хворої людини: обличчя та склери гіперемійовані, відмічається лихоманковий блиск очей, кон'юнктивіт, на слизових губ та носа можливі герпетичні висипання; іноді виникають носові кровотечі. Зів гіперемійований, язик рівномірно обкладений сіруватим налітом. Визначається помірне збільшення печінки та селезінки. В окремих хворих можлива поява жовтяниці. На протязі перших 4-ох днів хвороби у крові відмічається нейтрофільний лейкоцитоз з паличкоядерним зміщенням вліво. Сеча містить сліди білка. Приблизно у 20 % випадків з 4-5-го дня хвороби з'являється петехіальний або розеольозно-петехіальний висип, що зберігається упродовж 1-3 днів, не залишаючи після себе пігментації. У деяких хворих відмічається ригідність потиличних м'язів, що вказує на подразнення та набряклість оболонок мозку (явища менінгізму). Можливий розвиток тяжкого менінгіту. При тяжкому лептоспірозі на фоні інтенсивної жовтяниці з'являються великі геморагії, розвивається глибоке ураження нирок (гострий нефрозонефрит) з можливим ускладненням уремією.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Fenriz від 16.10.2010 01:26:26
ніфіга ж собі.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Roy від 16.10.2010 01:33:53
Та., аж невіриться. Проте, добре що все минулося!
Це ще раз нам нагадує, що в таких умовах захист шкірного покрову та слизових має обовязково бути + обережність.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 16.10.2010 08:44:39
Дякую що написав, сам неодноразово царапався на вилазках але без наслідків. Згадалося як ти дзвонив ше питав дорогу в ті Броди. Знав би - не розказав :) Ну то таке. З поверненням на форум.

Коли ще жив в 5 гуртожитку щурів та іншої живності було неміряно. В результті померла прибиральниця від укусу щура. Причина - лікувалася дома, а потім було пізно. Після того гуртожиток на кілька днів закрили і все очистили. Може я і зануда, але коли бачу шо щось не так як завжди з організмом - обовязково шукаю причину, питаюся лікарів. А не чекаю щоб само пройшло. І раджу так робити іншим. Не обовязково лікуватися, дуже часто справді все само проходить. Але саме знання причини принаймні дасть поінформованість і впевненість в свому організмові.

Питання: чому ти вважаєш шо саме ці царапини тебе заразили? Були якісб набряки саме в тому районі? Може від чогось іншого?
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: inkognito від 16.10.2010 18:43:42
молодець, що дописав тут! Я я то думав, чом тебе набираю, а в другому кінці тиша... Golem все правильно написав, у мене виникло аналохічне питання - чому джерелом зарази вважаєш власне Броди, а не скажімо Полтву попри котру ти часто прогулювався? Вона мені принаймі виглядає як ймовірне джерело зарази, шахти - ні. Маю надію, що вже в тебе все гуд, у разі якщо потрібна допомога - пиши у приват! Радий чути тебе знову!
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Chuhaystur від 28.10.2010 00:22:41
Броди вважаю джерелом зарази, бо співпав інкубаційний період хвороби (після поїздочки пройшло 2 тижні), до тогож у Полтві останній раз перед хворобою був приблизно 2,5 місяці тому, а це трохи завеликий період. Після ж поїздки фактично лишень вчивсі, та ше на тренування  трохи вибирався, властиво, там рататуїв та інших переносників начебто не намічалося :)
  Хоча, хто його знає. Просто Броди видаються найбільш логічним і підходящим варіантом, отак.)
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: YserL від 17.01.2011 14:18:13
Гарні радянські плакати із ТБ радянського періоду (присутній чорний гумор), гарно розтавлені обєкти, котрі створюють асоціації із небезпечними частинами приладів:

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/245/22202/30)


http://www.fresher.ru/2011/01/17/sovetskie-plakaty-po-texnike-bezopasnosti/
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Lesyk від 03.02.2012 00:38:39
Взято з КМП (http://killmepls.ru/story/233) (мо якшо хто не знає шо то - може подивитись

ЦитуватиДиггеры, лазали с товарищами под мед. учреждение. Отлично вымазались г**** в подвале, я как всегда не уйду без царапин. Сегодня выяснилось, учреждение было инфекционным. Выяснила, что вирусов ВИЧ и гепатита С можно не бояться - они недолго живут на воздухе и передаются только из крови в кровь. Всего остального возможного жду просто с замиранием сердца. ПМП чтобы не мучалась

Мораль така - одягати спорядження, яке здатне захистити від подряпин, і як наслідок - ймовірності потраплянь усяких бяк в фізичну оболонку нашого Я.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 26.06.2012 13:29:32
Цитата: YserL від 30.06.2010 20:25:36
Мабуть всі замічали вздовж доріг дану рослину:

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/245/34209/275px-Cow_Parsnip)

Це є Борщівник сосновського (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%80%D1%89%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BA) - ОТРУЙНА РОСЛИНА, яка викликає важкі фотохімічні опіки. Містить фуранокумарини.

Хоча я й знав і був обережний та все ж попав мені на шкіру сік Борщовика. :( Результати можна бачити на фото. Все як пише Вікіпедія - спочатку жодних ознак, а от на 2 день. Щоб добратися до річки вирішив я був прорубати стежку, на останньому фото. Прямо по стежці ріс Борщовик, на фото його нема але збоку є ще один. Розміри вражають :) Рубанув я його мачете, ніби ніц на мене не попало. І за пів години після того я в річці купався, мало б змити. Та все ж :( ... Думаючи шо на мене все ж не попав сік Борщовика я доволі непогано позасмагав ан сонці шо в результаті усугубило ситуацію. Тепер досить сильно пече і волдирі з водою. Сподіваюся це вже найгірше шо може бути і завтра пройде :)

Тішить то що стежка вийшла зачотна, мона велосипедом їхати. Більше ніхто на ній не попечеться.

А тепер питання до знавців: отруйний Борщовик це тільки той шо під два метри, чи такі малі схожі на кріп - це теж малі борщовики і теж отруйні? Бо малих є перетоптав неміряно :)
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: YserL від 26.06.2012 14:11:59
На рахунок малих не впевнений.
Якщо попадає сік на шкіру, то після промиття повні ізоляція ділянки шкіри від сонячних променів на 48 годин.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 26.06.2012 15:36:47
Ну в мене 48 годин точно пройшло + було гарне проявлення в перші кілька годин. Мона більше не ховатися?
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: YserL від 26.06.2012 15:47:08
Цитата: Golem від 26.06.2012 15:36:47
Ну в мене 48 годин точно пройшло + було гарне проявлення в перші кілька годин. Мона більше не ховатися?
Я не лікар) Кажу as is. Думаю загрози вже не становить.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Fenriz від 26.06.2012 23:46:52
отруйні всі рослинки, але найбільше злі - це якраз оті великі з товстими стовбурами! Сам кільканадцять років назад на своїй шкурі відчув їхню дію...
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Bottlehunter від 19.09.2017 14:24:35
Прихована небезпека Карпат, устами рятувальників:

http://life.pravda.com.ua/travel/2017/09/15/226449/
Назва: Техніка Безпеки при падінні в метро
Відправлено: Bottlehunter від 13.05.2019 22:49:02
Толковий текст про те, що робити, якщо ви впали з платформи на рейки в метро. Скопіпастив з Фейсбука, не знаю хто автор. Опубліковано у "Київ, я люблю тебе".

===============================================================
Можливо це врятує чиєсь життя. Можливо навіть Ваше або близьких Вам людей.

Мова піде про виживання в метро, ​​а саме що робити коли звалився з платформи. За рік в київському метрополітені при падінні з платформи гине близько 35 осіб, це приблизно три смерті в місяць. І багато хто реально не знає як діяти в такій ситуації.
Почну здалеку, це важливо. На чому рухаються поїзди метро? На електротязі. Це просто і відомо майже всім.
Звідки вони беруть електрику? Ось тут версії у людей розходяться. Розповідаю як насправді: поїзд котиться по двом звичайних ходових рейках, а збоку від поїзда (конкретно зліва) йде третя рейка, контактна. Зазвичай ми її не бачимо - тому що вона розташована під платформою. (Див. Фото внизу, вона закрита кожухом, зазвичай жовтенького кольору).

Саме з контактної рейки потяг бере електрику за допомогою струмоприймача. Напруга у цієї рейки 825 В, а силу струму вона дає таку, що багатотонний метрошний состав непогано так розганяється.
Загалом, наближатися до цієї рейки СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНО. Смерть ось прям моментальна і остаточна. Незважаючи на те що вона закрита кожухом - вставати на неї категорично заборонено.
Саме тому якщо ти впав з платформи - В ЖОДНОМУ РАЗІ НІКОЛИ не намагайся залізти на платформу назад там де впав.
І В ЖОДНОМУ РАЗІ НІКОЛИ не намагайся сховатися від поїзда, що наближається, під платформу.

А ЩО ТОДІ РОБИТИ?
1.Варіант номер один: бігти в напрямку руху поїзда до початку платформи. Поїзд там все одно зупиниться, а машиніст побачить тебе заздалегідь. Співробітники метрополітену допоможуть тобі вибратися.
А ще в кінці платформи є НОРМАЛЬНІ СХОДИ, по яким спокійно можна вийти і нікуди не дертися.
2. Якщо раптом не можеш бігти (при падінні зламав щось) або тікати - варіант номер два: лягай ниць у виїмку між рейками, головою до поїзда, обличчям вниз. Вкрай бажано встигнути скинути з себе рюкзаки і сумки.
У виїмці може бути калюжа, вона може навіть смердіти - але тут не до огиди, виживання важливіше. Лягай, закрий вуха і приготуйся посивіти. Гуркоче поїзд знатно, від нього йде потік гарячого повітря і при гальмуванні можуть летіти іскри. Зосередься на положенні тіла, лежи нерухомо.
Обов'язково лежати головою до поїзда, інакше одяг може задерти потоком повітря, і зачепитися за що-небудь, тоді тебе потягне і розм'ясорубить. Загалом лягай головою до поїзда, обличчям вниз. Так чи інакше, поїзд і виїмка спроектовані так, що тебе ніщо не зачепити і ти обов'язково виживеш.
3. Якщо бачиш що хтось впав - обов'язково підкажи людині, що робити. Якщо побіг - відмінно, тоді швидше повідом черговому по станції: або через колону екстреного виклику, або через будь-якого співробітника метрополітену. Хоч через прибиральника - вони зазвичай усі проінструктовані на цей випадок.
4. Якщо людина все-таки лізе назад на платформу - в жодному разі не подавай йому руку: якщо його вдарить струмом від контактної рейки - тебе вдарить РАЗОМ З НИМ. Скинь куртку або штани - витягай за одяг. Але краще направ по ходу руху поїзда в кінець платформи. Це простіше і правильніше.
5. У разі аварії або катастрофи, якщо поїзд в тунелі і далі точно не піде - виходь праворуч по ходу руху поїзда. Пам'ятай, що контактну рейку розташовано зліва по ходу руху, і не факт щоїї відразу ж знеструмлять.
Назва: Re: Зонд для дослідження стволів шахт (та інших глибоких місць)
Відправлено: Карабін від 03.02.2020 21:28:09
https://censor.net.ua/ua/photo_news/3173410/dva_blogery_yaki_namagalysya_znyaty_video_v_pokynutiyi_shahti_v_kryvomu_rozi_zirvalysya_z_500metrovoyi

Не знайшов куда втулити тому нехай модери приліплять там де має бути
Заходи безпеки постають на перший план
Прикро, шкода хлопців.
Назва: Re: Техніка Безпеки
Відправлено: Golem від 03.02.2020 22:17:36
Дуже шкода людей. Дивлячись на ці фотки згадую як ми спускалися в соляну шахту. (https://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=7310.0) Теж могли зірватися. Читав недавно статтю про дію сірководню.  (https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_sulfide) Одна затяжка концентрацію 1:1000 з повітрям і ти труп. Більше того. Коли концентрація невелика(1: 10000) то сірководень вбиває нерв в носі і ти газу не чуєш. Здається що він вивітрився... А далі... Не факт що то був газ а не щось інше. Але щоб двоє зірвалися ще й з альпспорядженням - це дуже страшно. Хіба якщо висіли на одному шнурку і він перетерся.

Ну а для Калуша (https://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=7978.0) ми використовували зонд (https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,8033.0.html) Саннімена. Значно безпечніше

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/245/56555/Capture)