Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - NEOфіт

#1
Для inkognito. На першій знимці,напевно, верхня частина вул.Творча, або  початок вул. Загірної. На другій- вул. Творча,4. Тепер це майданчик перед Барвінком по вул. Чигиринській. Третя-  дитячий майданчик за кінцевою зупинкою тролейбуса № 13 по вул. Грінченка. Дякую за відгук.
#2
Пояснюю.  Забудова Нових Збоїщ відбувалаля після ВВВ. Мій дід збудував там хатку десь в 53-ому році практично посеред поля. Більшість забудовників - переселенці, або ті що втратили житло під час війни. Вся територія орана-переорана, бо збоїщани використовували кожен клаптик землі під городину і продавали її у Львові. Зараз після зносу частини території постали нові квартали вул. Грінченка, Чигиринської  Б.Хмельницького і аж до Мазепи. А це все колись було торфовищем. В районі Балатону було озеро. Старі будинки ,які залишились, змінили декілька власників, або занедбані (в тому числі циганами). Старі збоїща на 90% перебудовані та зорані грунти при будівництві Щурата.  В 70-х перенесено та переорано  старий цвинтар. Отже я мав, на увазі, що район для пошуку безперспективний.  Є цікавіші.
#3
Немає передумов. Бої в околицях Збоїщ не були активними. Є точна інформація, що склади конфіскованої зброї "совєти" в 43-45рр. організували на Підзамче. Голодна шпана крала зброю і вимінювала на продукти по селах, втому числі і на Збоїщах. Отже- немає там вже нічого.
#4
Petryk! Довго очікував на світлини Старих та Нових Збоїщ, оскільки і сам мав честь бути народженим у цих непересічних околицях Львова. Безтурботне дитинство моє проходило на вулиці Творчій, поблизу старого млина та берегів смердючки Полтви. І оскільки я не дочекавя  нічиїх світлин, то перепотрошив старі альбоми моїх батьків та знайшов декілька фото, які не стільки висвітлюють архітектурні шедеври Збоїщ, а швидше передають колорит шестидесятих років. Хоча на одній із знимок вдалині видно церкву св. Дмитра. Світлину зроблено десь в районі кінцевої тринадцятого тролейбусу, орієнтовно в 63-65 роках. Дякую за нагоду передивитися фото з молодості моїх батьків.