Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - maxxxx...

#1
Мені шкода цей винзавод. В 1999-му я випадково потрапив на територію,з внутрішньої сторони,гуляючи Погулянкою. Він був ще робочий. А тепер нагадує Прип"ять. Жесть.
#2
Народ,а у Львові у вас бувають зустрічі? Я працюю по вихідним,не маю змоги в Бродки заїхати. Взагалі,які у вас вікові обмеження,і яки вимоги,щоб потрапити до вашої компанії? Чи є у вас вільні дівчата для знайомства? Я новачок,дигером себе назвати неможу. Єдине,що я бачив,це ті підземелля,в яких проводяться екскурсії,та кілька невеличких бомбарів. Але,вважаю,що пізнавати щось нове ніколи не пізно.
#3
Галереї "Равлик" там вже немає давно. Єдине,що зробили,це сходи вниз,в приміщення коридорного типу під мостиком(це той мостик по якому вхід в зал з саркофагом),укріпили підлогу(поклали плитку),і відкрили ще один прохід збоку до службових приміщень храму. Розкопки не проводяться. Причин припинення досліджень багато - нестача коштів,проблема утилізації будівельного сміття. Можливо бояться,що фундаменти почнуть тріщати,якщо вийняти засипку. Юрій Гайда казав,що то кладка ще першої половини 14-го століття. Теоретично,там можуть міститись і залишки чумних захоронень. Тим не менше підземелля надзвичайно цікаві і загадкові! Коли доступ до стародавньої кімнати відкривається сантиметр за сантиметром,все далі і далі - адреналін пробирає тіло до кісток,від голови до п"яток. 
#4
Всім привіт. Скажіть будь ласка,чи актуальна ще тема розчистки підземель костелу Петра і Павла? Протягом останніх років лише на 15% розкопали нижній поверх. Особливо цікавить засипаний портал,який іде під храм з видовженого,мабуть,колишнього коридору. Кажуть,звідти може починатись глибока мережа підземних ходів під Ратушу,пл.Підкови і Латинську Катедру. Також чув версію,ніби там сховані скарби єзуїтів. Надзвичайно цікавий портал! Що думаєте?
#5
ЦитуватиНаприклад я можу зокрема повністю відновити за власні кошти бомбосховище
Шановні дигери,волонтери,усі небайдужі! Допоможіть відновити бомбарік який знаходиться в підвалі будинку за адресою вул. К.Левицького 15. Хоча площа там невеличка,але це був колись один з найміцніших захисних об"єктів Львова. Подвійні зовнішні стіни,товщиною по 1-1,5м,ряд внутрішніх перегородок,колон. Кожний метр квадратний стелі був надійно підпертий потужними металевими балками. Це сховище могло витримати будь-який вибух. І... Знайшлись вандали,які те,що будувалось колись на совість,для захисту мешканців зруйнували за кілька місяців. У 2007-2008 роках в будинку було відкрито ресторан "Велика ложка" на місці бару "Блюз",який працював ще з 99 року(зараз там м"ясний магазин). Очевидно,власники ресторану незаконно придбали бомбосховище щоб облаштувати там другий,підземний поверх закладу. Весь інтер"єр бомбаря було по-варварськи знищено. Опорні колони роздовбали перфораторами,розібрали внутрішні стіни і бетонну стелю,металеві конструкції були також демонтовані,вивезені і здані на металобрухт. Зараз колишнє бомбосховище перетворено на руїну,як після землетрусу: гори будівельного сміття і уламки цегли. Серце розривається на шматки,коли бачу все це. В Україні надзвичайно загрозлива ситуація,в разі не дай Боже нападу мешканцям небуде де сховатись. Зараз читав новину,проводиться інвентаризація захисних споруд:
     http://novosti.dn.ua/details/243596/
Можливо в рамках цієї програми вдасться щось зробити,знайти якісь кошти на відновлення сховища? І саме головне - вирвати його з приватних рук,анулювати приватизацію,якщо така була, і поставити об"єкт на баланс органів ЦО.Проблема ще в тому,що у будинку зараз ОСББ,до ЖЕКУ відношення немає він ніякого.