Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3701
Правильно, безпека перш за все. Хоча ніхто не казав шо вони не помиляються. Якшо після відвідання яндастріалу побачите шо погода гуд - можете попоїсти піци, набратися сил і вйо вниз
#3702
Звучить правдоподібно. тільки нема де літаки тримати. Але правдоподібно тому, шо Львівпласт чомусь виглядає як військова частина. обгороджена колючим дротом. та й корпуси подібні. Але нашо, якшо недалеко є нормальні аеропорти в Черлянах. Стрию (Скниілв не рахуємо)
#3703
Молодці. Вітаю! Потім як будете пиво пити - перехиліть і за мою, грішну та ліниву душу
#3704
Прийшло літо і пора міняти зимову шкіру на літню, аналогічно як міняють в автомобілях гуму. Стара вже зносилася, просяклася запахом коллектора та виробничого сміття. Спробував я це зробити в горах, забравшись на висоту 2000м. Шо з цього вийде - побачимо. Але чомусь досі злазити не хоче, ніби і на сонці був цілий день. :(

Всі фото тут
#3705
Про батареї до мого синього ліхтарика, про який я писав троха вверху. Саме такого типорозміру в нас не продається нігде, хоча в Штатах вони досить популярні. Натомість в ліхтариків які продаються в нас туда йде спеціальний перехідник для 4 звичайних батарей сайзу D (ті шо найгрубші, колись йшли в магнітофони). Враховуючи їх ціну і те, шо криптонова лампа споживає 0,6А струму, тобто батарейки сядуть максимум за 8 годин, я задумався над перезаряджуваною альтернативою.

Пішов я в фірму шо торгує батарейками, гАндоновича 132. Там я побачив такий вибір:
- Купити просто 4 D батарейки, витрати 40 грн. не заряджаються.
- NiMh 4000, по 60 грн за штуку + зарядний пристрій
- NiMh 9000, по 120 грн за штуку + зарядний пристрій
- Lead Acid акумулятор. 6В 4Ah, 60 грн + заряд від любого БЖ

Найвигідніший варіант вийшло купити один свинцевий акумулятор, який навіть по вазі виявився легший ніж 4 батарейки і закріпити його в існуючому корпусі. Напруга 6В, якраз така сама як в 4 батарейок чи рідної батареї. Плюс внутрішній опір нижчий. Заряджати свинцевий також легше і дешевше, ніж нікельметалогідридний.

Звичайно, можна ше взяти акумулятори на 9000, триматимуть вони вдвічі довше. Але ціна! Вже простіше ходити з запасним свинцевим акумулятором в кишені. Та й рідко яка вилазка триває більше 5-6 годин, шоб акумулятор встиг розрядитися.

А про сам ліхтарик і його оранжевого колегу купленого вже тут можу сказати шо в колекторі вони реально рулять. Все бачиш як у білий день, плюс просвічують достатню для практики відстань. Так шо дбати про їх своєчасне харчування вважаю справою виправданою. І рекомендую такі ліхтарі всім хто туда зібрався.
#3706
В корпусі справді є охорона. І вона вигнала фотографа і модель після години фотосесій. Зараз ТВД активно розчищає територію. зносять старі корпуси. деякі розбирають і кудась переносять. Певно шось грандіозне планують...
#3707
Наскільки я розбираюся в станках - все цінне звідти вже давно вивезли, в тому числі і станки з ЧПУ. Полишалися тільки цвинтарі з залізом 40 річної давності. Хоча напевно ше робочим. І їх там кілька цехів бачив, принаймні осінню. Полазити в 3Д там нема де. Все жиле, освоєне. Руїн небагато. Інше діло корпуси Новоявоірвської Сірки
#3708
Дуже цікаві в тебе альбоми. Приємно побачити заноймі місця з іншої точки. Ну і фізпідготовка вражає.
#3709
ну хоча б 9-10, шоб люди митися перестали :) Ну але то полюбе на наступному тижні, в мене цього тижня ніяк.

Хоча чого вам до мене привязуватися. Якшо є бажаючі і люди шо були там вже два рази, беріть і йдіть туда в суботу без мене. Думаю Артем, Ромчик теж будуть не проти.
#3710
ГА своїй конструкції газоаналізатори дуже прості прилади. Давач ціною 30-40 доларів підключений до АЦП. Ну і ціна, відповідно, не надто висока. Газовщики ходять з якимось напівсамопальними приладами. Є й промислові, занчно дешевше 600 Євро. Наприклад тут

Робилися вони ше за союзу, зараз пропонують аналогічні прилади тільки в сучасному виколнанні. В більшості кожен з давачів заточений під свій тип газу. універсальні ан всі випадки життя є тільки спектрографи :)

#3711
Покишо мені тяжко говорити про свої плани в суботу. Найімовірніше шо ні. Тому може б якось після роботи вечерком?
#3712
Само всьо валиться. То ж гори, а закинуто воно давно. Кому то треба шось там ховати, так і до теорії глобальної змови недалеко.
#3713
То не всі, в Експлорера на компі є й база, просто їх тяжко в ту галерею закидувати. Він як вернеться з відпустки - то викладе тут.

Недолік той шо мукачівка в Вовчому зупиняється тільки по дорозі назад у Львів. Та й шлях через ВВ значно красивіший
#3714
Гарно погуляли. На фотці то не жарувка - система відхилення та фокусування від осцилографічної трубки. Вежа водонапірна мені завжди подобалася, шкода шо ви на неї не попали :(
#3715
ну то актуально для організаторів великих походів, чи якшо є спеціальна посада лікаря
#3716
Гуд. Це закинута РЛС типу "Памір". Дуже красиві гори! Фото самого компелксу можете переглянути на нашій фотогалерея

Твій пост якраз співпав з моєю старою ідеєю зводити експлорер на Боржаву, якраз за два тижні туда вартує йти, все буде зелене, неймовірної краси краєвиди.

(перший на велосипеді - я)

Так шо думайте, шукайте спорягу, бігайте зранку шоб набрати форму бо легко не буде. Орієнтовний план такий. Вихід з Воловця на Високий Верх. талі йдемо до Стою і там падаємо ночувати на закинутій базі. Там всьо розвалене і розкрадене, але хто хоче - може шукати шось сховане. На другий день спускаємся в Вовче і у Львів.

#3717
Гуд! Підемо обовязково. Палка в мене є ше одна. Але вона після якогось походу атк азкрутиласі. Шо я її не годен тепер розкрутити. навіть WD-40 пробував вже лити. Якшо подумаєш - можу дати. Маю ше нормальні лижні - але вони не складаються тому йти літом по Львові з лижними палками якось некошерно.

Залазити будемо біля мосту на Чорновола. Дуже гарне і тихе місце. Підемо спочатку за течією до місця, де ми були зупинилися як йшли зі сторони чорновола. Далі в центр, поффтикаєте на найкрасивіші місця. Мені цікаво було б полізти в ту притоку шо йде в сторону Площі ринок. Минулий раз ми були замахалися і не дослідили її до кінця.

Ну і на останок - запалу боятися, в Полтву не ходити. Запалять чи не запалять - яка різниця. Якшо не пробувати - ніц ніколи не буде.
#3718
Грунтовно ви до того підійшли. До речі, в Команчеро і інших туристичних магазинах продаються відповідні вже спорядженя аптечки для туристів. Думаю для дослідників неГір вони підійдуть також. Так як я весь час всюди на машині - то спеціальної апетчки не маю, а користуюся автомобільною. Вона якраз добре споряджена для лікувальння різних механічних травм.

Зокрема там є:
"
     1. Засоби для зупинки кровотечі, накладання пов'язок при травмах

     1.1. Джгут для зупинки кровотечі  -  1 од.
     1.2. Бинт стерильний 5 м х 10 см  -  1 од.
     1.3. Серветки з хлоргексидином 6 см х 10 см  -  2 од.
     1.4. Серветки  кровоспинні з фурагіном  6 см х 10 см -  2 од.
     1.5. Пакет перев'язочний стерильний -  1 од.
     1.6. Лейкопластир в рулоні 5 см х 5 м  -  1 од.
     1.7. Пластир бактерицидний 2,3 см х 7,2 см   -  4 од.
     1.8. Косинка медична перев'язочна 50 см х 50 см   -  1 од.

     2. Антисептичні засоби
     2.1. Розчин йоду 5% - 10 мл  -  1 фл.

     3. Знеболюючі та серцеві засоби

     3.1. Буторфанолу тартрат 0,2%  - 1 мл  у шприц-тюбику -  2 од.
     3.2. Нітрогліцерин 1% в капсулах (0,0005) - 20 капс.

     4. Додаткові засоби

     4.1. Ножиці з тупими кінцями   -  1 од.
     4.2. Рукавички медичні N 8 з поліетилену  -  1 пара
     4.3. Плівка (клапан) для проведення штучної   вентиляції легенів   -  1 од.
     4.4. Сульфаціл натрію 20% - 1 мл у шприц-тюбику   -  2 од.
     4.5. Булавки англійські  -  6 од.
     4.6. Портативний апарат для штучної вентиляції легенів   -  1 од.

     5. Інструкція про користування засобами автомобільної аптечки

     6. Футляр для аптечки -  1 од.
"
#3719
Та ладно, в нас ресурс більш інформаційний. Тому контент може обновлюватися не надто часто. То нормальне явище. набагато важливіше шоб одна людина з тисячі, якій то дійсно цікаво, знайшла для себе те, шо їй потрібно.
#3720
Фундаментально! Всо облазив і перефоткав. Най буде поокремо, гарний звіт!