Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3921
Цікавий твір. Звичайно шо заангажований, на то він і польський. Прочитав весь. Все шо стосується Українців можна упускати, решта - досить цікавий історичний матеріал.

Моя позиція - твір фальсифікація. Занадто багато неувязок. Хоча б: чи ходив він на вокзал бензин коасти з щоденником? Звідки він в нього в тюрмі взявся? Чи якшо Українці всім рулили і всіх розстрілювали - звідки тоді взялися партизани під Дрогобичом? Про яких згадується в тому ж щоденнику. Чи звідки в 18 річного пацана стиль написання мемуарів 50 річного генерала? Хто писав щоденник знає, шо зовсім інші речі пишуться в ньому.

Та й на самому форумі звідки йде переклад достатньо постів з викриттям. Повторюватися не буду. Але:

тим не менше, як історичний матеріал він дуже і дуже цікавий! Читаючи ніби входиш в ті часи. Багато згадок про обєкти яких зараз нема, деталей одягу, амуніції. Наприклад німецька шкіряна нагайка іменуєма прутом. Тримав в руках. Три гнучкі стальні дроти з свинцем на кінці. Все обмотане чорними шкіряними ремінцями. Легке та гнучке. Сантиметрів 40-50 завдовжки. Шкіру і мясо ламає просто так. Перевіряв правда на дереві.
#3922
Про explorer.lviv.ua / Re: Баг?
01.03.2009 19:43:25
В Слода теж не працювала :) Напевно та ж причина...(див попередні пости)
#3925
Гумор / Про Ніштяк
24.02.2009 20:28:01
Шо таке Cправжній Ніштяк

"
Что такое ништяк

Ништяк на молодежном сленге означает «все хорошо», «все в порядке», то есть нечто приятное, хорошее. Слово «ништяк» может выступать как в значении слова-междометия, так и в значении вводного слова.

На самом же деле, происхождение данного слова, конечно же совсем иное, а именно: «Ништяк» - всегда означал именно промежуток между влагалищем и анальным отверстием, в дальнейшем, словом «ништяк» отвечали на вопрос о состоянии дел, когда они, эти самые дела шли плохо, то есть ни в «П», ни в «Ж», посередине... и лишь в наше время, с легкой руки молодежи, оно стало означать чисто обратное, противоположное значение.
"
#3926
Є і то причому дофіга! Свою брав в 2006 році в Команчеро за 230 грн, коли  світлодіоди не були ше такими розвинутими а долар був по 5.05 Тоді це було оптимальне рішення по співвідношенню ціна-якість.

Зараз є дуже багато різних, мені подобаються комбіновані Галоген - світлодіоди. Бажано шоб акумулятори були в окремому чохлі, тоді менш-більш довго світитиме. Гарною фічею є можливість регулювання фокусної відстані і кольорові світлофільтри. Якшо носиш окуляри - прослідкуй ошб світло не било в низ і не засліплювало тебе.

Піди в команчеро чи Горгани - там того добра вистачає, є з чого вибрати. Ціна від 300 грн. КИатйське гамно не бери.
#3927
Дуже гарно і романтично написано - Прочиталося на одному подиху. Одразу ж згадав як був там минулого літа. Хочу ще! Треба туда обовязково буде полізти!
#3928
Маю три оcновних джерела світла і шедва додаткових. Ношу з собою всі, бо дуже часто два з них потрібно комусь віддати

Значить:
Petzl Tikka Plus 4 діода, циклоп на голову
Sigma Sport TRILED 3 діода дуже довге життя
Ліхтар з криптоновою лампочкою. До 50м
Olympus u850 встроєний діод
Nokia 1200 встроєний діод

Почнемо по порядку.

Пецль в мене появився найперший коли я почав лазити в гори. От вже три роки всьо гуд, по ньому навіть не видно. 3 батарейки ААА, яскраво світить тільки першщий 8-10 годин. Але вмирає значно пізніше. Перевагами є водозахищеність, легкість, розвантаженість рук і широкий кут освітлення. Надійно працює до 10м вперед.









Основний ліхатрик для походів. Недолік – в задимлених, затуманених місцях сліпить, утворюючи білу пляму перед носом.

Сігму я купив був як почав займатися велосипедом. Дуже надійне виконання, справді довго живуть три рідні АА батарейки, не надто падає яскравість від розряду.Водозахищений корпус. Яскраівсть чуть слабша ніж в Петцля. Зато він має хитру лінзу, яка розбиває потік на дві частини. Одну – прямо під ноги, другу – вперед. Так шо субєктивно він світить не гірше Петцля. Недолік – треба нести в руці.



Третій ліхтарик я купив в Штатах за 3 бакса. Має гарний пластиковий корпус, криптонову лампочку, відбивач. Бє на 50м, принаймні з такої відстані можна почитати напис на дорожньому знаку. Основне призначення – тунелі та печери, коли треба десь сильно підсвітити. Батарею має квадратну, планую замінити на мотоциклетний акумулятор. Тоді ліхтарику взагалі ціни не буде. Якшо рефлектор не почипеться з часом.









Olympus має встроєний 100mWt світлодіод який можна використовувати як для підсвітки при макрофотографуванні, так і як ліхтарик. Яскравість освітлення – половина Пецля, але світло гарно сфокусоване і валить акурат під ноги, так шо йти можна досить впевнено. Водонепроникнмй корпус(перевіряв в басейні) з металевими вставками і захистом від падіння – унікальна річ, якраз для вилазок. Встроєна батарея тримає зо дів години.



Після того як мавпи в аеропорту вкрали в мене рідний зарядник – користуюся саморобним.



І це навіть на краще. Рідний зарядник використовував одностадійну схему зарядки фіксованим струмом. А мій – двостадійну, в кінці ше дозаряджає при фіксованій напрузі і батарея добирає десь 20% ємності. Та й час заряду скоротився з 4 до 1 години

Ну і на останок – Нокія 1200. Світить так шоб дати впевненість коли йдеш у групі. Часто зичу новачкам. Батарея тримає аж 6 годин. Шо досить незле. Як резервне джерело – годитьсяю Телефон завжди тримаєш глибоко схованим, тому в разі ЧП висока ймовірність шо він лишиться з тобою



Ну от ніби і все. На останок можу сказати шо сила ліхатрика – не головне. Через 15-20 хв очі звикають і прекрасно бачить при освітленні будь-якої сили.

ПC: Мав можливість тестувати MagLight -и. Суто ментовський ліхтарик шоб в ксіву світити і по голові давати.


Плюси:
- Суцільно металевий корпус
- Регульована Фокусна відстань
- Герметичний
- Надійний
- Може використовуватися для самозахисту
- Режим Свічки

Мінуси:
- Вузька діаграма спрямованості
- Погане фокусування в версіях з світлодіодом
- Світлодіодні версії - лампочка тупо замінена на світлодіод. Є регулятор але нема тепловідводу. Тому Низька яскравість
- Тяжкий
- Дорогий
- Слизький металевий корпус легко вискользує з руки

Для органів ліхтарик якраз, але для простих дослідників - купа непотрібних функцій за високу ціну.
#3929
Партія вчить, шо чим більша площа параболічної антени - тим більший її коефіцієнт підсилення, тобто тим краще вона "чує". Шоб зібрати якнайбільше випромінювання в точці фокусу парабола повинна витримуватися з точністю не гірше 1%. Така параболічна антена має дуже вузьку діаграму спрямованості і тому повинна позиціонуватися на супутник +- пару градусів. І то при її масі, вітровому і сніговому навантаження. Шо вже є складною інженерною задачою.

"Кукуруза" посередині - антена передавача, сигнал якого відбивається від спеціального відбивача зворотньопараболічної форми розташованого у фокусі основної параболи. І вже звідти перевідбивається на основну параболу, фокусується нею і йде на супутник. Це зроблено з конструктивних міркувань + для того, шоб передавач менше затуляв корисної площі антени.
#3930
Лхтарик дійсно гуд. На нормальному світлодіоді,  конструктив теж нормальний. Зробити його водостійким мож спробувати сам. Жля цього на різьби постав кільця гумові. А кнопку загерметизуй Силіконом.
#3931
Скельки

Фільм про штольні в Запорізькій області. Раніше там був видобуток  ракушняку. Зараз вони закриті і їх досліджують місцеві спелеологи. Знято досить професійно в плані відео і режисури. Варто переглянути.  86Mb, 20 хв.
#3932
Покишо рішенням "тройки" модераотрів не набираємо. Інформація дещо застаріла.
#3933
Ну не кажи. ТО шо ніхто не пише не означає шо ніхто не читає. От про Підземку сіетла за пів дня 45 людей почитало.

Інше питання - шо як ми відновлювали офрум то задумували його як сайт. Шоб тут лежала інфа корисна. Тож не кожен день новий обєкт появляється - відповідно нові звіти також не часто йдуть. А хто цікавиться - завжди собі знайде шо почитати. ПОдивися скільки нових людей зареєструвалося за тих 2 місяці. ПОказник.
#3934
Десь за 2 тижні як буду дома нагадаєш - я сфоткаю і завантажу. Досить цікава стаття на 4 сторінки
#3935
6mm пневматика, куплена на єбаї. Назви не памятаю.
#3936
Хто не поліз - вже сі зпізнив. Народ успішно злазив за шо їм зачот. Читаєм тут
#3937


Місткість простору – обмежена, і ця межа давно досягнута. Особливо у містах, де висока концентрація людей. Не вміщаючись на поверхні енергія витісняється вгору, де й носиться повітряними потоками взад вперед аж поки не зачепиться за вершини гір, а також вниз, під землю. Виходячи з-під землі на поверхню завжди відчуваєш, шо несеш з собою добрячий запас тої енергії, відчуваєш піднесення та радість, ейфорію і щастя. Чим більш глухе та рідковідвідуване підземелля – тим більше енергії виносиш звідти і тим ібльше кайфу одержуєш. Людський організм – машина по запамятовуванню кайфу тому він дуже добре памятає, де та коли йому було файно і його туда завжди тягнутиме. Тому я й лажу у підземелля...



Перші поселення в Сіетлі появилися не так і давно – в 19 столітті. До цього тут жили індіанці. Тодішні будинки були з дерева та стояли один зразу біля другого. Місто було розташоване на болоті і мало постійні проблеми з водою, яка хронічно його заливала. Також осідав грунт. Але найбільше жителям дошкуляла каналізація. Вона була проведена по вузьких деревяних трубах, часто переповнювалася і заливала помешкання зсередини нечистотами. Тому коли в 1852р місто повністю згоріло, було вирішено відбудовувати його тільки з каменю і тільки на сваях. Місце шо утворилося попід сваями відвели для каналізації. Все було б добре, якби різні райони міста не стояли на різній висоті. Тому між ними споруджували стіни аби припинити потік води. Шоб перейти з магазина в магазин, часто треба було перелазити десь через 2м стіну. Тож врешті міська влада назбирала грошей і зробила нагорі єдине покриття назване Піонер Сквер, яке заховало під собою цілий квартал, перетворивши багато вулиць та підїздів у підвали та підземелля. Для освітлення підвалів з них нагору часто робили вікна з грубої скляної плитки, багато з яких зараз можна побачити на тротуарах.



На то вона і Америка, шоб тут все було за гроші. Тому, на відміну від Львова, під землю тут спуститися цілком легально. Спочатку короткий екскурс в історію, потім нас ведуть через вулицю у перше підземелля. Попри всі мої побоювання його ніхто не окультурював. Зі стелі звисають гірлянди павутини, по кутах лежить бита цегла і старі дошки, все як іі\ на наших обєктах подібного типу. Єдине шо - проведене таке-сяке освітлення, шоб фото виходили красиві.Можна побачити старі комунікації, стіни з нетесаного каменю як у тернопільських замках, грубезні металеві швеллери, які підтримують стелю (тобто дорогу), стовпи, на яких тримаються хмарочоси.



Дуже цікаво дивитися через скляну мозаїку знизу на тротуар, як там проходять люди. Особливо вражає як під гламурністю та блиском вулиць зверху, знизу буквально через 10см ховаються ржаві бруски, росте мох і все присипано пилюкою. Чи споглядати старі замуровані вікна, входи в будинки, лоббі готелів. Взагалі лазити є де. Всяких темних кутків і дверей вистачає. Все це справляє враження, дуже цікаво дивитися на вивіски тих часів, їх сантехніку, залипші в нашаруваннях часу електричні щитки.




Одним словом нам дуже сподобалося. Доторкнулися і до старовини підвалів і до бруду підземелля. В саму ж каналізацію не спусилися, але бачили через решітку її брудне черево. Місця там зо два метри, а води майже нема. Все таки Полтва – потужна річка. А звичайна каналізація наповнюється повністю тільки в дощ.Може і туда якось можна буде полізти, але треба спочатку знайти американський аналог експлорера :)



ПС: Якшо можна в Америці, то чому не можна у Львові? Шо, в нас мало багатоповерхових та розгалужених підвалів? Чи хіба тяжко провести світло, зробити поручні і водити людей у Полтву? Хто там був – знає, шо від Міленіума до Грушевського йде нормальний широкий тротуар яким легко можна на мотоциклі проїхати. Не то шо туристів водити.













Всі фото тут
#3938
Ну там в них на екстрімі половина новачків. Так шо думаю проблем не буде. Правда вони шось тормозять. Моя Вам порада - не чекайте на них. Їдьте на На Липинського і вйо під земл. Але перд тим прочитайте ТБ
#3939
1 - як погода дозволить
2 - як всмі зберуться і знайдуть провідника. Бо я зараз далеко і не можу
#3940
Питай Тараса. Вали були вгорі за Церквою на плоскій вершині в пралісі. Все як в Журналі Карпати Описано. Тарас Полюбе мусів там поставити точку, бо на цьому місці ми довго тусувалися. Вийти туда можеш і по мому опису в звіті. Не помилишся і не зблудиш. Самі ж вали розташовані на квадратному км досить чистого лісу, так шо оглянути всі шо є можна десь за годину.