Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Rufus

#122
ЦитуватиМаю питання, що це на останній фотці, що стосується допису до Катедрального собору?

Думаю, що це поховальні ніші. Мій провідник був не дуже говірким :) Багато питань залишилося без відповідей.
#123
Наступний підвал - під церквою архистратига Михаїла. Входів є кілька: два всередині храму, один надворі біля входу в монастир і ще один всередині в монастирі. Частину підвалу займає видавництво "Свічадо", а частину  - монастир для своїх потреб (зберігання картоплі, закруток тощо). Років з 10 тому, коли я прислуговував в цій церкві, ми з друзями ретельно обстежили все підземелля, котре простягається під усією церквою. Тепер та частина закрита, бо видавництво зберігає там книги.






Картопелька  :)






Наступний підвал - під жіночим монастирем студиток на пл. Вічевій. Сам монастир майже непомітний, тому що його спереду закриває церква. Але потрапивши всередину монастиря, можна заблукати без провідника. Довгі коридори, безліч келій і різноманітних переходів здатні збити з пантелику. Два входи в підвал є ззовні, один зсередини. Приміщення невелике, кілька кімнат і багато непотребу. Підвал використовується для зберігання картоплі і закруток.
В одному місці знайшов гору смоли.
 

А цю штуку використовували для розтоплення смоли.





















#124
Мав нагоду відвідати кілька львівських підвалів під церквами. Перший підвал - під Катедральним собором. Вхід знаходиться в захристії. Підземелля вразило великою кількість переходів і кімнат. В деяких з них зберігалися різні церковні речі, деякі були захаращені різного роду сміттям, зокрема старими дошками. Але найбільше був вражений наштовхнувшись на гробівець.

Зробив фото і помандрував далі, клацаючи фотоапаратом.














Згодом натрапив на ще 2 гробівці.




Люк через який проводилося поховання.


#126
І мені 1 футболку, білу з написом Rufus Розмір XXL
#127
Вітаю!!! Здійснення всіх мрій і бажань!!!!
#128
Вітаю!!! Міцного здоровлячка, вірних друзів, гарних вилазок!!!!
#129
я як і замовляв, 1 чорний нового зразка.
#131
Гарний звіт +.  Маю досвід переходу кордону в Солотвино. Коли побачив той вузький міст подумав, що по ньому хіба пішки ходити і роверами їздити  :).
#132
Навчаючись на біофаці проводив в тому музеї купу часу. Всім рекомендую відвідати. Не пошкодуєте. Враховуючи, що Природознавчий музей на Театральній закритий ще надовго, Зоомузей університету залишився єдиними місцем, де можна оглянути зоологічні об"єкти. Відвідувачам там раді, вхід безкоштовний. На їхньому сайті є віртуальний тур музеєм, для тих хто хоче знати на що підписується :) Якщо збереться невелика група, варто записатися на екскурсію і її охоче проведуть. А можна і самому пройтися залами. 
#133
Вітаю!!!! Здійснення всіх мрій і бажань!!! Побільше гарних вилазок!!!!
#134
О, дякую. Фото хороші. Поплюсив.
#135
Не хочу ставити під сумнів компетентність пана Ярка Конопельника, але авторитетний історик і археолог Орест Корчинський стверджує, що ці печерні комплекси є залишками давніх храмів висічених ще в дохристиянський період приблизно у VIII столітті. Архелог говорить, що значення цих печерних комплексів намагалися знівелювати, стверджуючи, що їх споруджено для військових дій російської армії генерала Брусилова у період Першої світової війни. Думаю, методи пропаганди і приховування реальних фактів радянською владою всім відомі, тому я схильний вірити історикові.
P.S. чітких фото кажанів нема?
#136
Після консультації з шефом, дійшов висновку, що кажан - вухань звичайний (Plecotus auritus).
#137
Серед колекцій камінців на деяких фото трапляється не зовсім камінець. Тобто зовсім не камінець, :) а залишок вимерлого молюска - белемніта. Їх ще називають "чортові пальці". Деталі ТУТ
#138
Цитата: Цезар від 16.06.2011 20:41:03
а які умови в тих приютах і коли вони їх випускають і чи взагалі випускають і на які фінанси вони існують?
Умови цілком придатні. Кращих у Львові не знайти. Тварин випускають після надання всієї необхідної допомоги. Правда з молодими тваринами, які потрапили малими це не працює, тому що вони не пристосовані до життя на волі. Екоцентр фінансується з держбюджету, також є різна спонсорська допомога небайдужих людей і окремих організацій.
#139
Пташеня боривітра звичайного. Вони полюбляють гніздитися по високих будинках. На Кубанській 12 знаходиться Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, там є невеликий зоопарк. Всяких молодих чи поранених тварин там завжди радо приймають. Минулого року я відносив туди такого ж птаха. Взяли  :) Якщо треба, можу зводити туди. Мій мобільний в Роя.
#140
 :)