Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Stinger

#741
В гризло б дати тим шанувальникам карпат, бики одним словом...
#742
Та які проблеми, візьмеш одні з моїх гумовців ;)
#743
мої бахіли вже знудились чекати...
#744
Ну то шо ця ідея є утопія - то давно відомо, і то що  астріяки мали троха мізків в голові і зробили це з прохань жителів Львова, яким смерділо то болото, а також щоб запобігти епідеміям того часу - це теж відомо з історії, але митцям треба потусити десь, бо без того вони не митці :) а ото б не пішли б ті митці балатуватися в депутати та робити шось в реалі зі своїми ідеями? звісно нічого особистого не маю проти творчіх людей, але інколи ідеї в них надто утопічні...
#745
Гуглив дігерські ляхтарки, натикнувся на гарно написану статю, дочитав до кінця і виявив що це все взято з нашого форума :)
#746
Вітаю молодят і щиро бажаю щастя, посмішок міцного здоров'я та довгих років подружнього життя!!!
#747
Прості термоелементи робили в кустарних умовах ще під час війни, робилось так: брали мідні та залізні пластини, потім їх зковували у вигляді багатокінцевої зірки, яка в середині утворювала кільце, тим кільцем, тобто серединою конструкції ця термопара-генератор одягалась на колбу гасової лампи, до кінцівок електродів чепляли дроти, та підключали до них пристрої. По спогадах мого діда, така штука могла спокійно давати 12 вольт та живити радіостанцію. Так що все не так вже й складно, гадаю що конструкцію можна повторити.

Ось до речі то шо я маю на увазі - термоелемент Пелтье , та конструкція з ним.
#748
От подумалось створити тему про альтернативні електроджерела, спитати в користувачів хто чим користується для зарядки наприклад мобільного в походах в гори, або хто має якісь ідеї створення таких джерел току. Зараз наприклад з'явилось дуже багато різних альтернативних зарядок на сонячних батарейках та просто від одної пальчикової батарейки, і ціни теж відносно невисокі, думаю такі зарядки могли б знадобитися кожному, хто ходить в далекі подорожі, в гори, або ще десь, де немає розеток. Прошу шановне панство виражати свої думки :)
#749
Як показала практика - схемка з одною батарейкою є елементарною і збирається за пару хвилин з нічого...
#750
бав там одного разу, заїздив зі сторони глинянського тракту, там й досі збереглися якісь окопи, укріплення, дерев'яні якісь риштування збиті зі стовбурів дерев. думав що то з першої або другої світової шось залишилось. Місцеві казали що знаходили там багато кісток...
#751
а то вже давня дігерська мрія, докопатися до тих підземель, хоча дивлячись на сучасні технології будівництва - то швидше вони проваляться в ті підземелля з великою кількістю людських жертв, ніж шось нормальне збудують ;D  але генплан веселий, кольоровий, з токсичними кольорами та різними ломаними лініями, такого мабуть і під лсд не намалюєш :D корочше будемо чекати коли вони пустять метро по Полтві, або річного трамвайчика, то вже залежитиме від кількості трави на одного розробника генплану...
#752
Якщо вилазка буде на наступному тижні в любий день, то я обов'язково приєднаюся)
#753
Знову відкриються наливайки в брамах, замасковані під комуналки, де бабульки будуть радісно пригощати синій пролітаріат смачною самогонкою, та дбайливо пропонувати квашеного огірка, знов менти будуть ходити зі шмоном по таких закладах та "знищувати" заборонені речовини прямо на місці засобами свого шлунка та печінки... так, дійсно, ми крокуємо до Европи, от тільки чи ми там комусь потрібні, такі веселі та винахідливі?
#754
Цитата: YserL від 19.09.2010 21:42:42
Відео за такою схемою:

via


виходить така запаска.


там можна використати старий радянський транзистор КТ315, щоб взагалі не тратити грошей))) батарейки можна взяти вже використані в нормальних ліхтариках, та серійно ліпити х1, х2, х3-діодні однобатарейкові ляхтарки з нічого і дарувати їх бідним новачкам, або тим хто йде перший раз під землю і не має світла:) Тре розробити ультра дешевий саморобний ліхтарик з підручних деталей на базі цієї схеми))))
#755
Пропоную добавляти в цю тему ссилки на тематичні та просто цікаві документальні фільми, та телепрограми.

фільм про ГМО  (5-й зверху)


#756
Дуже цікавий документальний фільм, знятий ВВС про радіацію та зокрема про безпечність малих доз опромінення, про тварин чорнобиля, про радіофобію та багато чого іншого. Раджу всім передивитися ;) 
#757
Гумор / Re: Смішне Відео
24.09.2010 19:12:56
#759
Завтра, підтримую!
#760
Хочу долучитися до цієї благородної справи, рити люблю і всі то знають, тільки маю проблему - працюю зараз з 12.00 до 22.00, можу під'їхати туди на вєліку, але після 22.00 тільки, то як би то можна було б краще узгодити?