Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Drusja

#241
Може просто + до питання капчу?
#242
Вітаю чоловіче, всього самого найкращого!!!!!
#243
Молода порядна і спокійна пара, без дітей (себто я і Євгенія) зніме двох-кімнатну квартиру\будинок на довготривалий термін (декілька років) може бути без меблів та побутової техніки (так як свого добра вже багацько нажито). З районів підходять: весь Львів та околиці. Оплата регулярна і своєчасна. При потребі, рекомендації від попередніх орендодавців. Прохання, без посередників.
#244
Наскільки я чув пояснення залізничників - то вони у момент переводу годинників вперед чи назад стараються максимально відповідати розкладу прибуття поїздів. І відповідно, при переведенні на годину вперед, вийде, що всі поїзди запізняться на годину - а вони намагаються хоч трохи нагнати час і прибути вчасно, так само при переведенні назад вони затримуються і прибувають по графіку.
#245
Попередньо +2 і якщо Цезар скрутить свого залізного коня то ще +1. Чую дупов що прийдеться йому з тим помогти  :)
#247
Молодці гарно з'їздили +

Сам з дружиною також проїхався в Оброшин, але у неділю, шкода, що переважно такі велопрогулянки відбуваються у суботу ми б приєднались, бо по суботах переважно arbeiten коло хати.

А
Цитувати"Щось закинуте, але не санаторій"
- це руїни шикарного на час совєтів ресторану, роки чотири - тому там ще частково вікна були і вивіска майже ціла висіла. Та й щось пробували ремонтувати.
#248
Привокзальна "Електрон" 14:51 виє як ся належит.
#249
Спробував накласти частину карти ПЗК на Гібрид Google та Генштаб.
Зважаючи на те, що карта фотографована з пожованого аркуша паперу прийшлось прив'язувати по 30 точках для виправлення нерівностей і подальшій конвертації у проекцію Меркатора та накладання на Google.
Ще одна велика проблема цієї карти - це її неточність, таке враження, що це просто умовна схема на яку наклали проходження підземних комунікацій. Звичайно маючи таку карту у кращому розширенні прив'язати можна більш точніше, але все ж таки добре що й така є.

Що з того вийшло дивіться самі
#250
Може в когось завалялися вбиті вінчестери, 2,5\3,5\5,25;ATA\SATA значення не має, - зміняв би на пиво 0,5л.
#251
Вітаємо!!! Ура!!! Ура!!! Ура!!!
Всього самого най-най-кращого!!!
#252
Табличка при вході в печеру Еміне Баір-Хосар
#253
Побувавши в Криму, у вересні цього року, вирішив і я додати декілька слів і фото з цих місць.

Приїхали ми в Крим 15 вересня і він зустрів нас доволі непривітним холодним дощем у Сімферополі, а добравшись у Алушту і море вирішило трохи поштормити. Тому щоб не втрачати дорогоцінного часу одразу прийнялись за огляд місцевих цікавинок.

Першим в нашій екскурсії був ханський палац та руїни старовинного печерного міста Чуфут-Кале.

Палац великий, багато було на що подивитись, але так як місце досить популярне та інформації в інтернеті купа - не буду на ньому зупинятись. Скажу лише, що краще йти з екскурсією, тим більше, що її вартість входить у квиток.





Про Чуфут-Кале також є купа інформації, тому лише пару світлин.







Найбільше мене вразило розташування цього древнього міста поміж двох величних каньйонів, та з неймовірним краєвидом навколо.





По розповідях місцевих - татари активно займаються "реконструкцією" і тому втрачається автентичність цього місця.   :(

Наступним цікавим місцем став недобудований радянський пансіонат академії наук, у народі просто УТЮГ, але про неї доречніше буде розповісти у розділі інженерні споруди.

Під враженням від вечірніх краєвидів, на наступний день вирішили сходити на г. Демерджі і попутно заглянути в "Долину Привидів".
Отже прокинувшись зраненька взяли сухпайок і в дорогу. Йшли спершу трасою Алушта-Судак до повороту на Лучисте, а тоді вже у саме Лучисте і вгору.

Про те, що до підніжжя йшли пішки потім доволі сильно пожаліли, хоча краєвиди там теж дуже карсиві.

Алушта


Демерджі


Химерні каменюки Долини Привидів






Обличчя




Вид з гори, підніжжя Демерджі




Вид з самої вершини Демерджі




Початок Демерджі яйла


Яйла - це гірське літнє пасовище

Панорамка




З вершини перед нами повстала дилема, іти далі по яйлі і спуститись до водоспаду Джур-Джур чи повертатись тим самим шляхом що прийшли. Звісно повертатись назад не хотілось тому продовжили похід аж до г.Стіл. По дорозі трохи збились з шляху через що вийшли до відвисної скелі, з якої спуститись можна хіба на парашуті. Втратили багацько часу, але спитали грибників і ті нам вказали дорогу на г. Стіл.

Перед спуском був чудесний захід сонця (шкода що фотоапарат не передасть так як бачать очі)


Спуск звідти видався дуже затяжним та важким. Вийшли у с. Генеральське вже в повній темряві і на водоспад іти вже не було ні бажання ні сили, тому попрямували по дорозі на Сонячногірське. На півдорозі до нього нас підібрали і підвезли до місця проживання. Потім була п'янка для розслаблення м'язів (як не як 43км. пішки по горах - не мало) і відпочинок.

Решту фото

У наступні дні були печери: Мармурова та Емене Баір Хасар, Сімферополь і повернення з мішком вражень на Батьківщину. Останній день море нас проваджало штормом і ми намилувались велетенськими хвилями.

#254
Вибрались ми подивитись на кримські печери, добрались до Зарічного, що на трасі Сімферополь-Алушта і попрямували до місця призначення. По вказівниках було приблизно кілометрів 15, надіялись піймати маршрутку або хоча б попуткою підїхати, але нажаль ні те ні те нам не судилось. Був лише один татарин який "любязно" нав'язував свої послуги перевізника за 150грн. в одну сторону, і ми попрямували пішки. Спочатку хотіли іти згідно вказівників, але потім поглянули на карту в пішли влоб через мармуровий карєр і попри гору з цікавою назвою "Любка". Зрізали приблизно 4-5 км. по галявинх з величезними грибами
хз що це я в грибах абсолютно не розбираюсь


Далі вхід у печеру


і екскурс в темпі "побігли"


Печера вражає своїм об'ємом та різноманіттям натічних утворень










Печерне озерце "молодості" - як же ж без цього


І величезні сталактити, сталагміти та сталагнати






Решту фото тут

Вийшовши з печери, помітили вказівник на другу печеру, про яку взагалі нічого не чули, - "Еміне Баір-Хосар".


Спершу подумали, що це мабуть якась маленька печерка і не варто на неї тратити свого часу, так як вже сутеніло, а дорога була не близька, але подумавши "блін а коли ми ще сюди попадемо" рванули через ліс згідно вказівнику.


Печера виявилась набагато грандіознішою за попередню






зі скам'янілостями прадавніх тварин.
Маленький мамонт


великими підземними озерами


природнім виходом на поверхню


Та навіть кристалами




плафонами чи то люстрами


Сама печера набагато більша але як завжди не все відкрито для звичайного туриста


переходи між залами - просто шикарні тунелі


Розміри сталактитів та сталагмітів вражають


також уся стеля рясно вкрита маленькими натічними утвореннями


Присутній телефон і пам'ятка для любителів поговорити


І на останок помітили пару кажанів


Решту фото на пікасі

Виявляється печер в цьому районі 4, а то й більше і вони зовсім не маленькі.

Вилізли з печери, вже було зовсім темно, і прийнялись терміново шукати варіанти добирання зважаючи на час і відстань яку потрібно подолати, а також дощ який вже досить сильно накрапав - почали проситись до в екскурсійні автобуси. Вони наче й не проти були нас підвезти, але направили до молодої пари яка приїхала на своїй машині і ті люб'язно нас підкинули. Виявились також туристами, правда з Росії і в Криму проїздом на пару днів.
#255
Приїхавши в Алушту не давала мені спокою одна велика будівля, прозвана у народі "УТЮГ"



16-и поверхова монолітна бетонна споруда майже на березі моря - недобудований радянський пансіонат академії наук, за задумкою архітекторів мала бути схожа на корабель. Фундамент зводиться у декілька точок на подобі дна корабля, а сама будівля цікавим чином поділена на три окремі частини по висоті, із зазором у 15-20см. які лякають місцевих і вважаються тріщинами.



Так звана тріщина (сорі за якість, був вечір і вітрисько здував людину не то що фотоапарат)


По розповідях будівельників одна з опор фундаменту, у носі будівлі, дала тріщину і будівництво законсервували. Після чого багацько фірм з України, Росії та й навіть з Франції намагались виправити проблему і завершити будівництво, але чомусь жодна так нічого і не зробила. А Споруда як стояла так і стоїть - і не думає нікуди подітись чи завалитись.

Трохи фото з середини "пансіонату":

Коридори - одноманітні але йдуть до половини будинку а потім відхиляються убік і далі в кінець.


Колись це мали бути номери для відпочиваючих.


З балконами і красивим виглядом на море та місто




Вид з тераси 13-го поверху




Шахта ліфту та тех-поверх 16-й




Вигляд зверху на гвинтові сходи, що ведуть з 13-го на 14-16-й поверхи


І на останок нічне місто


Всі фото
#256
Нещодавно проїжджав по Любінській, від кінотеатру залишились лише сходи в "небо"  :(
Фото на жаль не робив.
#257
Бізнес по Кримськи  :)
#258
Цитата: Roy від 26.09.2013 13:15:47
Особисто я для себе відкрив одну дуже смачну ягідку, котру раніше не бачив і не пробував. Це плід хвойного дерева Тис ягідний, який до речі росте у наших краях.
Дуже смачна, солодка ягідка, проте кісточку ковтати не можна.


Кісточку ковтати не можна, а до хвої та кори взагалі торкатись не варто. Тис Ягідний доволі отруйний і було багацько випадків коли люди не знаючи рвали хвою, а з деревини робили меблі кубки для вина і т.д. Цікаво але от саме плоди Тиса зовсім не ядовиті.

Тут більше
#260
Цитата: Нелегал від 02.09.2013 20:18:18
Цитата: Drusja від 02.09.2013 16:07:17
більше цікавила кімната під землею навпроти корпусу, здається у ній ще були якісь двері які нам так і не вдалось відкрити.
тепер і мене зацікавила. я її ніде там не бачив. можна звідси детальніше? де вона є, з якої сторони?

Орієнтовно знаходилась тут (це якщо йти з головного входу будівлі до вуличних туалетів по ліву сторону ближче до колії), але цілком можливо що її вже засипали.