Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Drusja

#421
Попробуй ще як варант прогнати його програмкою HDD Regenerator. Частенько допомагає.
Скачати її можна разом з Hiren's boot cd
#422
Київстар потихеньку і поголовно переводить своїх абонентів на тариф "Велика сім'я" правда не знаю чи всіх але тих хто був на тарифному плані "Класичний" це точно  :o.
Вигода для оператора очевидна - абонент зобов'язаний платити щоденну абонплату 0,66 грн. що становить в середньому 20 грн. в місяць незалежно говорив чи ні. Сума начебто і не велика але переглянувши їхні тарифні плани - знайшов аналогічний "Базовий", за вийнятком 30 халявних хвилин в день на номери в мережі, і без цієї абонплати. Особисто для мене немає змісту кожен день сплачувати абонплату, якщо я в основному користуюсь Лайфом, а Київстар як резервний я заправляю раз на пару місяців й говорю по ньому при потребі раз на тиждень.
Цікаво скільки скарг до них поступило за таку політику.

P.S. Навіщо платити - якщо не говориш.
#423
Цитата: Tinian від 01.04.2012 14:39:12
Скачав 500метрівки львівської області разом із прив"язками з рутрекера. На кожному листі при порівнянні картами гугла похибка 15-25м залежно від карти і від точки (на одній карті точка А посунута на 15м, точка Б на 21м). Слідкую аби порівнював координати в wgs84.

Drusja, це допустима похибка для генштабівських 500метрівок? І чи можна ці метри списати на

ЦитуватиДетище "холодной войны" система СК-63 своим появлением обязана не геодезистам, а советским контрразведчикам. Идея была простая. Если все карты в СК-42 немного сдвинуть и повернуть, то в пределах одной карты можно будет спокойно строить дома и дороги и сильно ее не секретить.

Похибка я б сказав допустима для Гугла, так як така деталізація в Гуглівських картах не забезпечується, тай й при накладанні GoogleMaps на їхній же супутниковий знімок похибка теж виходить 10 - 20м.
А на рахунок СК-63 то вони і досі засекречені, чесно кажучи ніколи не бачив карти у СК-63.
Ще як варіант можна перевірити у Ozi точність прив'язки і кількість точок по яких ця карта прив'язана, деколи буває що точки трохи сповзають коли прив'язки робились автоматом.

Цитата: Tinian від 01.04.2012 14:39:12
І ще. Якшо карта відсканована трохи криво (карта виглядає ніби повернута на кілька градусів відносно її центру /чи не обовязково центру/ вліво чи вправо) то це якось впливає на точність координат об"єкта які покаже озі?

Перекос карти не впливає на точність - головне щоб точки прив'язки стояли на своїх місцях, а Озік вже відштовхується від цих точок тому карта може бути навіть догори ногами.
#424
Цитата: YserL від 31.03.2012 18:32:24
ДУЖЕ цікава стаття! +
Особливо:
ЦитуватиВсе GPS-навигаторы все вычисления производят в своей родной системе WGS-84.
Можливо варто зберігати координати у базі даних у WGS-84.

І домовитися у публікаціях координ обєктів використовувати WGS-84 (в дужках можна град хв сек)
Дякую.

Слушна ідея, або хоча б вказувати який датум для кожної групи координат.
Сам декілька разів стикався з ситуацією відхилення в сотню метрів, коли хотів знайти якийсь об'єкт з Wiki на старих картах.
#425
Цитата: GreenLION від 31.03.2012 17:17:47
Чим відрізняються системи "Пулково 1942" і WGS-84? Різняться і прямокутні і географічні координати? За рахунок чого похибка? Це пов*язано із використанням різних сфероїдів (еліпсоїда Красовського і WGS-84)?
Тут це все непогано розписано.
#426
Цитата: Tinian від 31.03.2012 12:54:26
Качнув файли привязки звідси http:// maps.vlasenko.net/mapfiles_map1k.zip (Автор - хтось Олекса Резник)
Загрузив лист генштабу m-35-73 (східна частина львова) разом із привязкою з того архіву в озік.

Поставив кілька точок в озіку і порівнюю їх на вікімапії. Всюди похибка ~100 метрів.

Для прикладу точка - міст кільцевої дороги на схід від Винників у озіку:

Забиваю її координати у вікімапію і бачу похибку ~110 метрів на пн-сх-сх:

Це не точна привязка, чи не точна карта генштабу, чи карти гугла ніфіга не точні?

Така ситуаця виникає через те, що у картах відрізняються системи координат. У генштабівських використовується "Пулково 1942" - а Google користується WGS84.

Потрібно сконвертувати прив'язку генштабівської карти - щоб була у системі координат  WGS84.
#427
Цитата: Цезар від 28.03.2012 09:46:43
Наказ Про затвердження Порядку відвідування зони відчуження і зони безумовного обов'язкового відселення

Ну це офіційний варіант діючого закону, а те що я скинув, прийняли тільки в першому читанні тому й в твоїй сцилці нічого ще не помінялося.

А загалом влада вже видно немає де в Київській області землі розпродувати тому й взялась за Зону. Не факт що в них то пройде але хз хз.
#428
Санаторії в Чорнобилі.
#429
Хороша штука, було б ще дуже наглядно якщо б вона могла показувати раіус вибуху і наслідків в залежності від рельєфу.
#430
Гумор / Re: FunStuff в тему
27.03.2012 13:01:49
#431
На розгляд Верховної Ради України подано законопроект, покликаний викорінити заняття сексом у "місіонерській" позиції. Про це 22 березня повідомила газета "Голос України". Ця ініціатива, на думку її авторів, на ряду з забороною абортів та штрафу за бездітність, повинна вирішити проблему низької народжуваності в Україні.

http://uareview.com/misionerska-poza/
#432
Гумор / Re: Смішне Відео
19.03.2012 15:57:17
Ось так спокійно пиз..ять велосипеди і не тільки у Нью-Йорку





ПЕС. І всім як завжди - до дупи!
#433
Вітаю чоловіче!!! Всього самого найкращого і побільше цікавих знахідок, та міцного здоров'я для здійснення всіх задумів.
#434
Мені як і раніше дві eXplorer і дві Drusja всі без ліпучок
#435
Може трохи не в тему, якщо шо - поправте.

Завод Kronospan м. Нововолинськ.
Окремої теми не створював бо фото лише одне так як фотографувати там заборонено (навіть за межами підприємства) і кругом купа охорони лазить.
#436
Най надійніший герметик - синя ізолента, навіть говна і ті не пропускає  :)
#437
Сьогодні на ремонт закривають вул. Городоцьку від вул. Горської до вул. Тобілевича та вул. Чернівецьку. У зв'язку з цим буде внесено зміни у рух громадського транспорту.
Як поінформували у ЛКП «Львівелектротранс», на час ремонту не курсуватимуть трамваї №1 та 9, трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом: з вул. Липинського на вул. Кн. Ольги.

«Щоб з'єднати центр міста з залізничним вокзалом, по колу буде курсувати маршрут №9 ТР. Маршрут його руху такий: вул.Залізнична – вул. Олени Степанівни – вул. Головацького – вул. Городоцька – пр. Свободи – вул. Дорошенка – вул. С.Бандери. На маршруті курсуватиме щонайменше 10 автобусів класу «Богдан», «Еталон», – зазначив начальник управління транспорту та зв'язку ЛМР Микола Жук.

Звертаємо увагу, що приміські та міжміські автобуси курсуватимуть до приміського вокзалу.

джерело
#438
Останній раз там був у 2009 і подивитись було на що. Санаторій - до сих пір робочий, по дорозі на Рудки був закинутий доволі масштабний ресторан, яка його доля зараз не знаю, але з нього б вийшов хороший готельно-ресторанний комплекс. Ще далі ставки де розводили рибу з баржами на березі. Тому думаю поїздка повинна бути цікавою, шкода що мені не виходить до вас приєднатись, хоча до вихідних все може помінятись.

ПЕС. У Великий Любінь маршрутки їздять досить часто, тому варіант з електриною як на мене не дуже хороший.
#439
Нюхом чую ця тема буде в смітнику.

А причин цьому багато:
В планах плануємо конкретну вилазку\поїздку\похід і т.д. з вказанням куди саме планується потрапити, а не "мені скучно - візьміть мене кудись з собою"
В планах пишемо, перш за все, свої ідеї про вилазку а не просимо придумати їх - когось іншого.

Тому спершу придумай куди б ти хотів поїхати, як туди добратись, що там можна дослідити, опиши цікаво і змістовно а тоді може й навіть народ підтягнеться і вийде плідна вилазка.
#440
Дякую, теж чув про Хакінтош від знайомих фотографів - для них це доволі актуальна тема, так як кажуть Фотошоп встановлений на МАС літає в порівнянні  з Windows при тих же апаратних ресурсах.

А тепер чую і мене скоро чекають такі експеременти. Начальство наклацавшись яблуко-фонами і яблуко-планшетами хоче спробувати потестити MAC OS на віртуалці, а в перспективі, щоб під маком працювала 1С-мать_її.  ???