Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Synoptyk

#22
У газеті "Заводський гудок" (газета трудового колективу ПрАТ ЛЛРЗ) №6 (7) червень 2015  надрукована цікава
стаття "Львівські вакації: ескізи з минулого" автор Володимир Литвин (за матеріалами краєзнавчих путівників минулого).
Про відпочинкові місця старого Львова і Карпат: Цитадель, Зелене око, Пелчинський став, Винниківське озеро...і багато іншого. Правда світлина Зеленого ока з статті (найпопулярнішого колись басейна) на форумі вже є.
Якщо є зацікавлення можу викласти скан статті на форум.
#23
Плани / Re: Допомога АТО
08.10.2014 16:28:31
Прикро. Я не дочекався Вашого допису. Здав на Шота Руставелі бо вони близько біля мене. Правда взяв розписку.
Наступний раз зможу щось зібрати на роботі після 21 числа.
Невелика сума пару сотень гриваків. Підприємство працює по з-х денному тижню.
Якщо все це після 21 числа актуально маякніть і вкажіть що треба придбати.
#24
Плани / Допомога АТО
08.10.2014 13:13:08
Зібрали відділом невелику суму грошей та закупили теплих речей.
Прогуглив по Львову є жменька доброчинних організацій.
Порадьте порядну організацію. Дуже хочеться щоб дійшло.
Даруйте за дріб'язковість, але бажана можливість розписки або іншого документа про отримання.
#25
Взагалі у середньому шкільному віці ми плати робили самі. На фольгований гетинакс малювали цапонлаком потрібну схему, потім травили у хлорному залізі. Змивали лак ацетоном. Дірки свердлили міліметровим свердлом (яке тоді було страшенним дефіцитом тому використовували "надкушену" голку від швейних машинок). Правда тоді не було мікросхем. 
І тоді ще продавались готові шаблони. Плата з дірочками у шаховому порядку та навколо мідна фольга. Впаювались деталі, а потім з протилежної сторони з'єднували дротиками.
#26
Щойно побачив Ваше повідомлення.
Очевидно ми читаємо схожі тексти.
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,6539.msg43036/topicseen.html#msg43036

#27
Ось щойно прочитав...

Сьогодні, 24 червня, львівським журналістам показали перший том «Атласу українських історичних міст», присвячений культурній столиці України – місту Львову. Видання побачило світ в рамках масштабного міжнародного проекту і стало 503-м атласом європейських міст.
.
"Крім того, в атласі є перша українська карта початку ХХ ст, видана «Просвітою». Також на увагу заслуговує німецька окупаційна карта (часів Другої світової війни, – ред.). Виконана досить детально, очевидно, за допомогою аерофотозйомки», – розповів Мирон Капраль.

Третя частина картографічного проекту включає карти-реконструкції, які зроблені науковцями на сучасній топографічній основі. Це, зокрема, карта оборонних укріплень Львова XIII-XIX ст. Остання карта – карта просторового розвитку міста, яка показує, як територіально розвивався Львів від заснування, як він розрісся у польський та австрійський періоди, змінив межі у радянський час."


http://zik.ua/ua/news/2014/06/24/pobachyv_cvit_masshtabnyy_atlas_pro_lviv_zi_shpygunskoyu_kartoyu_ta_pershym_kadastrom_500188
.
#28
Ось надибав. Фото старого Львова.
Проект " Старий Львів - очима очевидця "
http://strubcina.org/?p=2457
#30
Тут цікавий сам "спалах цікавості" то теми бомбосховища. Скільки їх, де ...коли та ким збудовані...які технічно-будівельні рішення застосовані. Коли взагалі  у Львові збудоване перше бомбосховище. Ну і цілком слушна постановка проблеми- що з ними робити сьогодні.
Можливо б "бізнес " взявся за відкачку грунтових вод...приведення до пуття при умові подальшого використання у своїх "корисливих" цілях. Позитивно що про це почали (чи почнуть) говорити.
#31
Як "недоречно" зламались хундаї.
http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?zi_lvova_aktivizuvali_vidpravku_lyudey_na_kiyiv&objectId=1302722
Спробую вибратись  з своїм "реманентом".

У зв'язку з оголошенням загальної мобілізації Самооборони Майдану, сьогодні, 18 лютого, зі Львова відправлять автоколону та автобуси активістів, що мають поповнити лави сотень самооборони у Києві. Про це ZAXID.NET повідомили в Комітеті Майдану Львівщини.

Центр відправки автобусів на Київ працює за адресою вул. Шота Руставелі, 2, на другому поверсі. Запис добровольців вестиметься цілодобово. Сьогодні автоколона Львівської сотні самооборони вирушить на Київ о 22:00 з центру Львова, від пам'ятника королю Данилу.

Також записатись на виїзд можна у Львівській облраді на вул. Винниченка, 16. Записують чоловіків віком від 18 років.

Засоби індивідуального захисту, що будуть передані мітингувальникам у Київ, приймаються за адресою вул. Водогінна,2, офіс 522. Телефон координатора: 093 727 11 11.
Лікарів-волонтерів проcять зголоситися за номером 063 233 0303, відкрито новий медпункт через події в урядовому кварталі.
Прийом допомоги для Майдану здійснюється за адресою: м.Львів, Коперніка 40а (Українське товариство охорони пам'яток історії та культури) з 10:00 до 21:00.
Телефони гарячої лінії Центру відправлення на Київ: 096 812 56 26, 066 540 51 94, 093 748 87 31, 0937271111.
Комітет Майдану Львівщини - 0672710027.


#32
Плани / Re: Євромайдан
24.01.2014 16:30:43
Цитата: :-) від 24.01.2014 16:26:07
Тоді є сенс і трубки нові.

Так. Старенькі беушні трубки зараз користуються неабияким попитом. Ретро зараз знову модне.
#33
Плани / Re: Євромайдан
24.01.2014 16:19:46
Повернувся нещодавно. В зв'язку з набираючими популярність у громадян екскурс-турами на нічне прибирання снігу до Києві рекомендую до використання нагрівачі до рук (ніг). Можна придбати у найближчих крамницях товариства "Мисливців та риболовів".
Так само вітається придбання та використання "свіжих" SIМ-карток виключно під прибирання снігу.
#34
Плани / Re: Євромайдан
20.01.2014 23:41:23
Зорієнтуюсь на місцевості. Беру багато теплого одягу і тільки. Шкода що так затягнув з подорожею. :(
#35
Плани / Re: Євромайдан
20.01.2014 23:11:22
Планую завтра о п'ятій ранку "хундайнути" до Києва. Мета подорожі - туризм. Правда цифровика з собою брати не планую.
#36
Цитата: Roy від 16.01.2014 21:56:05
В принципі, як і прогнозував, все це вилилося в протистояння з політичним підтекстом.

Це абсолютно штучне протистояння, яке нав'язували клоуни від Свободи. Типу чого Ви тут стоїте...треба їхати на Майдан до Києва, або якщо вони проти теперішньої "патріотично-галицької" влади у Місті то вони всі агенти кремля. Я був здивований примітивністю аргументів. Зрозуміло для чого все це робилося. Аби відвернути увагу від руйнувань та забудов.
В кінці підійшов респектабельний дядечко від Свободи з обласної Ради та довго випитував хто тут безпосередньо живе на Озаркевича. З підтекстом- ніби якщо ти не живеш у тому буд. то ти "проплачений агент".
Моє відчуття від того що я бачив з (10 до прибл.12 (занесення стовпа ганьби) на Озаркевича)...депутатам та чиновникам при владі завезли "капусту". Тепер поставили питання руба...ми вам заплатили і нас не цікавлять будь-які затримки. От вони зараз і відпрацьовують. Виходив з подвір'я на яке заносили "стовп ганьби".при виході стояли окрім двох ментів, двоє в цивільному (я їх бачив під Ратушою) і комусь доповідали "нагору" про те що вони бачуть. Тут замазані реальні бабки у яких теперішня влада вимазалась по вуха.
До чого ми докотились.  >:(
#37
Цитата: Bottlehunter від 16.01.2014 13:48:31
З наших хтось бив комусь писок?  :D
Був. Правда з Explorer нікого не знайшов, хоч і шукав. Навіть дав якесь плутане інтерв'ю Zik. Бачив
студентів з Автономного Опору. Справили приємне враження.
Golem:
"Але є тут і частина добра: замість двох розвалин які скоро мали впасти самі, будемо мати як мінімум 400 кв.м. сучасних площ для УГКЦ"

Мій давній приятель (має відношення до товариства охорони пам'яток) розповідав. Коли будували на Зеленій (навпроти Львівводоканалу) будинок, то обіцяли що там буде "Будинок Книги". "Дурень думкою багатіє". Дуже хотів би щоб на цей раз я помилився.
P.S.
Бачив пацанву від Свободи...Ляльки на мотузках у скоробагатьок. Жалюгідне видовище. Побачене на власні очі здорово прочистило мізки. Все ще гірше ніж уявляв. "На цвинтарі розвіяних ілюзій..."  :(
#38
(+1). Ага. Зрозумів. Отже здогад правильний.
#39
Цитата: Andriano від 14.01.2014 01:03:23
Так питання: це село Бережниця знаходиться в Жидачівському, Стриському чи Калуському або Дубровицькому районах?  :)
А Ви  документи перевіряли?  ;)
P.S.
Треба ж таки. Як у старих досівських квестах.