Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - yaros7

#1
Привіт! От і винуватець дискусії. Я чесно кажучи не завсідник форумів та й часу зовсім немає, тому коротенько відповім на питання, критику та ідеї.
Отже по порядку:
1) Те, що Ви бачите вверху з "резинкою від трусів"  :) - це тільки тестовий стенд, щоб пробувати різні камери, живлення і т.д. До пістолета приліпив суто щоб фото зробити він там взагалі ні при чому.
2) Розраховане на автомат.
3) Варіант із смартфоном хороший але я поганенько паяю (14 контактів на камеру!), та й довелось би ще лінзи під екран для ока робити (наполягали суто на такому варіанті).  Зупинився на цьому варіанті оскільки він вже був випробуваний. Крім того насправді ЧБ камера багато в чому краща за камеру смартфона (світочутливість, контраст, краще видно рух і т.д)  Веб камера не підходить 100%.
4) Кріплення - використовується камера типу "буллет". Кріпиться на таку рамку на яку, ще ліхтарики на стволи кріплять і т.д. Без поняття як така штука називається. Тут би краще мій "падельнік" по ділу відписав.
5) Стрільба з розрахунку на центр зображення - розумію, що про прицільну стрільбу тут не йдеться але мене знайомий військовий переконав в тому, що насправді для безпечного огляду території і кількох пострілів згодиться. Зрештою на війні рідко стріляють прицільно. Зі всього - це найбільший і беззаперечний мінус. Якщо отримаю якісь фідбеки і скажуть, що ідея нормальна то можна зробити перехрестя на зображенні - точність все рівно буде нікудишня але вже краще. Якби мав цільовий автомат міг би відкалібрувати і точно по центру на сенсорі камери поставити точку (сподіваюся в електронщиків від сказаного конщунства погано не стане :) )
6) По габаритах залежить від "мотлоху" але в цілому все це потягне грам на двісті і пропрацює годин дві. Тут хтось питав про бетон - що ж ну хоч десь все ок! :) І видошукач і камера можуть сміливо падати - видушукач легкий, а камера з міцним корпусом.
7) Колись пробував на страйкболі звязку пістолета + камера. В приміщеннях давало фантастичну перевагу навіть без нормального прицілу. Ну але це без віддачі. Як я зрозумів військовим цікаві тільки автомати, пістолети ні, що в принципі логічно.

Передав 2.5 девайси (один без камери на доробку). Як будуть фідбеки чи фото/відео роботи - обов'язково скину. Все це робилось за один день і дуже спонтанно тому сподіваюсь, що девайс який робимо зараз буде кращий і головне його вийде попробувати самостійно десь на полігоні. Передавати десь, щось, комусь, як я зрозумів це була наївна ідея.

І в кінці найосновніше: все це робилось і робиться власне для того щоб дізнатися, що з того вийде і чи варто. Тому як Ви помітили фінансів я на це не збираю, на броніки доцільніше.  Збираю як хтось сказав "старе барахло" - звичайно для чогось серйозного і масовішого ніж 2.5 девайси це негодиться, але для проби і щоб закинути ідею в маси за відсутності часу і грошей, думаю це виправдано.

PS: Словом дякую за критику та ідеї. Не ображайтесь якщо буду рідко відписувати. Для мене написати таку тераду це був значний подвиг :) Буде цікава інфа, випробування - напишу. Якщо хто має страйкбольні автомати напишіть в приват!

PPS: Трохи історії - ідея девайсу була використовувати чб камеру спостереження для того щоб бачити світло іч ліхтарика (всі чб вамери відеоспостереження бачать іч підсвітку). Камера кріпилась безпосередньо на видошукачі. Мав вийти такий собі ПНБ для бідних. І в принципі вийшов але все таки очікувань не виправдав. В процесі назбиралось багато барахла  - так, що народилась ось така ідея можливо корисна, а можливо і ні. До речі якщо все купувати (ну звісно барахло) то собівартість буде десь 250-300 грн.