Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3081
14 Жовтня - Офіційний день народження УПА. До УГА відношення мало. Але до ідеї покласти квіти і вшанувати память - має. Правда потрібно знайти відповідний обєкт ДСВ.
#3082
Гарні фото. Кого ше цікавить - залюбки проведу екскурсію, зокрема і вночі :)

На стежці до стрілецького поля накопали грам 300 патронів, часто старих і свинцевих. Потім пройшлися по Стрілецькому полю, повністю всіяному окопами. За словами Ярослава - тут цілком може бути і городище. Але зараз висока трава і відсутність великої катушки заважала пошуку. Знайшли холості патрони від калаша в окопах, 53 рік. Були якісь навчання. Шукати тут слід ранньою весно, тоді трава буде примнута і гарно проглядатиметься рельєф.
#3083
- Рекомендую хробити туда кілька пробних вилазок, наприклад на святкування хелловіна. Якраз позаносити меблю, вентиляцію і все різне. Якшо буде все гуд - можна продовжувати.
- Обовязково знайти другий вхід - раптом він культурний і доглянутий. Тобто незаварений навіки.
- Шоб було незапально потрібно шоб вхід не виглядав як вхід бомбосховища. Наприклад обклеїти плакатами :) Тоді можна ходити хоч в ментів під носом.
- При необхідності можу зробити електрику будь-якої складності. Маю десь дома навіть 2 розряд монтажника і допуск до 1000В.
- Також можу дати штукатурну суміш, якшо треба буде шось культурніше заробити.

ПС: На днях зроблю копію ключа і дам Інкогніто яко проживаючому в центрі.
#3084
До речі, про сіро-ртутну мазь. Від сіфілісу вона помагала в 80% і це наукою доведений факт :)
#3085
Думаю WD-40  і на кілька днів - розрухається навіть якшо по конструкції воно було нерухомим.
#3086
Нічо, для того і є "Всяке різне" шоб туда всяке різне і пхати. Приємно, шо наші дали їм жару.
#3087
Плани / Re: Черляни
11.10.2009 08:55:10
Куда і з ким в пятницю?
#3088
Порпоную тут викладати описи місць, де можна походити з металошукачем.

Перше місце - село Сприня старосамбірського району. На горі ДІЛ В кінці листопада 1943 р. відбувся досить великий бій Української народної самооборони (УНС) із німцями, на хребті є впорядкована могила полеглих повстанців. Сміття нема. Неподалік відновлена криївка.

Друге місце - Хребет Чорногори - Кукула. Залишків колишніх окопів - тьма. Тут пройшли лінії фронтів обидвох воєн.

"
Біля стовпчика № 3 зійшли з говерлянської стежки вправо та попрямували в бік гори Велика Кознєска. Все ще старим кордоном. Через півгодини ходу біля знака з позначкою 3/8 знову залишили стежку та попростували вліво через ліс. Метрів через 200 в лісі розташований цвинтар австрійських солдатів, що загинули тут 30 серпня 1916-го року. В той час тут тривали запеклі бої між військами двох імперій — Росії та Австро-Угорщини. (О, ледь не забув: на маршруті по Чорногорі зможете бачити залишки окопів та бліндажів часів першої світової. Майже всюди).

Колись тут була галявина, а потім цвинтар заріс лісом. Напевно, тому і добре зберігся, що його не так легко знайти. На кам'яних стелах можна прочитати імена та прізвища загиблих: Густав Мюллер, Лео Томассен, Едуард Бревер, Фріц Клозе, Едуард Козьмицький... Всього з півсотні військових. Народилися вони в різні роки, в основному були молодими, а загинули одночасно. То була війна...
"(с)

Третій - перевал легіонів. Перевал Легіонів, довжина близько 7км, Зєднує долини потоку Рафайловець і потоку Плаєць. В жовтні 1914року на місці маловиразної стежки саперами Другої Бригади легіонів розширили і пубудували фактично дорогу. Дорога і перевал міг вже використовуватись колісною технікою. На будівництві дороги працювало близько 1000 робітників. Збудовано було близько 14 мостів загальною довжиною 227м. Значна частина дороги була викладена каменем, що видно і сьогодні, в верхній перевальній її частині. Також використовувались колоди, що клались поперек дороги. Дорога була побудована за 5 днів!!!

Дорога-перевал був побудований у військових цілях і мав стратегічне значення.
Тоді АвстроУгорщина разом з Німччиною воювала з Росією. Ця дорога була однією з артерій постачання східного фронту. Зброя, припаси, облаштування довозилась потягом до залізничної станції Усть Чорна. Далі кінною тяговою силою через Брустуру і цей перевал на східний фронт. Бої проходили недалеко від перевалу Зелене, Пасічне, Молотків. На перевалі у 1931р було встановлено хрест в честь тих подій. Хрест стоїть донині. (c)

ПС: В додатку фото цвинтаря зроблене Коржиком.
#3089
Так як Марта (непристойне слово)Ганка зараз десь теоретично має летіти в Штати і невідомо коли буде біля інтернету викладу від її імені фото Зомбі-Парті в Лощинi. Деякі її світлини, на мою думку,  заслуговують уваги.
#3090
Таке враження шо почалася масований наїзд на цей обєкт. Ось ше один "репортаж" Від коментарів утримаюся, кожен має свою голову шоб думати.

ПС: Пригадую як в Марка Твена "Пригоди Тома Сайєра і Гекельбері Фіна" на повному серйозі описувався метод пошуку трупів у річці. Коли у воду пускали хліб з ртуттю. А хлопчаки той хліб підбирали і їли :) І ше памятаю випадок як в нас на кафедрі найшли ртуть яка провела під підлогою 2 роки. І нічо. В кого руки трусилися - трусяться і досі. А голова студентів боліла зовсім від іншого. Особливо ранком.
#3091
Плани / Re: Черляни
10.10.2009 19:58:41
Ооо, збирається стара-добра спита компанія :) Ну тоді кожен най по дощовику бере :)
#3092
Плани / Re: Черляни
10.10.2009 18:24:08
Гм. Прогноз каже шо завтра цілий день дощ :( Може є якісь інші ідеї, куда можна поїхати в дощ?
#3093
Таааа, запустили, звісно. Але почитаймо в вікіпедії про ртуть:

Симптоми гострого отруєння проявляються через 8-24 години: починається загальна слабкість, головний біль та підвищується температура; згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

Хронічне отруєння є наслідком вдихання малих концентрацій парів ртуті протягом тривалого часу. Ознаками такого отруєння є: зниження працездатності, швидка стомлюваність, послаблення пам'яті і головний біль; в окремих випадках можливі катаральні прояви з боку верхніх дихальних шляхів, кровотечі ясен, легке тремтіння рук та розлад шлунку. Тривалий час ніяких ознак може й не бути, але потім поступово підвищується стомлюваність, слабкість, сонливість; з'являються - головний біль, апатія й емоційна нестійкість; порушується мовлення, тремтять руки, повіки, а у важких випадках - ноги і все тіло.

Тобто її треба хіба шо пити, шоб буди якісь летальні наслідки. А щодо хронічних: по моєму вживання алкоголю викликає точно такі самі симптоми, причому значно швидше. Як завжди - великі очі в страху, особливо того, що не розумієш. Як і х радіацією: деякі бабці йод пили ще потім рік, бо він тіпа помагав. Хоча насправді потрібно було лише 14 днів поки він не розпадався.
#3094
Дякую Рою за точку. Місце виявилося 1:1 як він написав. Надіюся Інкогніто викладе фото. З землі стирчить бетонний верх викладений сучасними плитами. Вниз йде дебела труба 40-60 см в діаметрі. Верх засипаний свіжим грунтом вперемішку з хрестами, вінками, свічками і іншим цвинтарним сміттям. Тобто вхід глибоко під землею, розкопувати хіба шо ручним екскаватором. 99% шо водосховище. Питання інше: звідки там вода бралася? На карті струмків не позначено.
#3095
І як, Насті сподобалося? Ну і похвально, шо водите дівчат не тільки по кабаках і на Високий Замок.
#3096
Увага всім. Вилазка на завтра в Лисиничі Відміняється! Тому шо на місці боїв влашутвали смітник та колію і знайти там тепер шось дуже важко. Натомість пропоную поїхати в Черляни на військовий Аеродром. Детальніше тут
#3097
Плани / Re: Черляни
10.10.2009 16:30:49
Пропоную поїхати завтра в Черляни ффтикнути на їх аеродром. Збір о 10 годині біля Бомбіка під Добробутом. Заодно і урочисто повісимо замок. Наскільки я знаю - покишо їдуть я і Інкогніто. Є два місці вільні в мому тавроджипі.
#3098
Може ше я буду. Але підтягнуся троха пізніше, десь об 11.
#3099
Шо цікаво, таматичні кнайпи є у Льотчиків на Аеродромі Цунів, у байкерів зараз на Рогатці раніше біля Макдональдса. Правда всі вони не у Бомбосховищах, просто обстановка відповідна.
#3100
ya-ya, за ідеї дехто гроші бере. А тут безплатно.