Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Stinger

#222
то не схрон, то капонір для артилерії
#223
мені здається, що не має значенні латунь чи бронза, чиститься воно все однаково, робиш розчин трилон Б з водою, бажано в відрі, розбираєш все то по запчастинах і кидаєш туди в відро, можеш для початку поекспериментити на якійсь невеличкій деталі, відмочити трохи в трилон б, потім механічно щіткою, можна щіткою-насадкою на дремель, на малих обертах, ним зручно вичищати всякі складні місця, а так то нічого там складного, відмочуєш окисли і механічно знімаєш їх, потім, коли буде блищати все, то можна зверху вкрити прозорим автомобільним лаком для захисту від корозії :)
#224
ну в нас більшість відео дуже темні, в полтві зі світлом не розженешся, можна доповнити колажем з фоток з рибалки в полтві, та іншими всякими, на ражунок відях, то не надто розженешся(
#225
Саме моє улюблене ;D  Автор Рой

#226
Вирішив створити цю тему, бо скоро зима і з апаратом в полі чи лісі ходять тільки самі відчайдушні, всім решті залишається чекати весни, або шукати альтернативу. Альтернативою може стати підвальний коп, особливо цікаві підвальчики в старій частині львова, які ще приховують багато цікавинок ;)

Одже почну тему зі свого підвальчика. Захотілось мені недавно розчистити свою кімнатку в підвалі, повикидати старий мотлох і добратися до її недр. Варто сказати, що будинок в мене побудований 1912 року, це був так званий пасаж Грюнерів, трохи історії:

Будинок №5 на пл. Генерала Григоренка звів у 1912 р. в дусі модернізованого бароко арх. О. Пйонтковський. Довга галерея вестибюля, оздоблена металевими ґратами з оригінальним малюнком, сполучалася через подвір'я з аркадою з будинком №8 на вул. Менцинського, спорудженим також Ю. Пйонтковським - це колишній пасаж Грюнерів.

У 1912-1914 РР. тут містився Рільничий банк. Займався він купівлею і продажем сільськогосподарських машин, добрива, вівса.

У 1922-1929 рр. тут містився Загальний союзний банк. У 1906 р. тут була і молочарня "Пшеворська", у 1909 р. - редакція єврейського журналу "Тагблат", у 1929-1930 рр. - спілка з обмеженою відповідальністю "Автосервіс". У 1938 р. - Львівський відділ всесвітньо відомої фірми "Філіпс".

Уже в 1918 р. тут був кінотеатр "Марисенька". На діяльність кінотеатру видавали ліцензію. У 1921 р. він на¬лежав К. Лісовському, у 1926 - Т. Кухару. Наприкінці 1939 р. тут організували Театр мініатюр. Після 1944 р. у приміщенні деякий час функціонував кінотеатр "Москва", потім Клуб прикордонників, потім кінотеатр "Піонер". Тепер тут Львівський духовний театр "Воскресіння".


Щє варто додати, що під час війни в будинку були розквартировані німецькі офіцери з гестапо, а в підвалі катували людей, робили допроси, моя покійна прабаба пригадувала, що коли приїхала сюди в 1946 році, то з підвалу солдати вигрібали дуже багато збритого волосся і зірваних людських нігтів. Дід мій розповідав, що як був малим, то знайшов з друзями в підвалі кілька пістолетів Люгер, казав, що там багато було тайників.
Легенди легендами, а я почав розгрібати свою кімнатку, перше що мені трапилось - це старий чавунний унітаз ;D Дігер завжди гімно знайде ;)



далі були такі цікаві краники



два таких ліхтаря 1965 року



і на останок виявив в ящіку от таку пляшечку фабрики лікеров Станіславова ;)




Але на цьому історія не закінчилась, вчора знадобилося перекрити воду на весь будинок, для цього довелось лізти в підвал першого под"їзду, лаз туди являє дірку в стіні 0,5 на 0,5 метра, перекривши воду вирішив побродити в пошуках чогось, в одному закутку випадково помітив дірку, заглянув, а там виявилась ще одна кімнатка :D судячи зі всього в тій кімнаті ні кого не було з часів побудови будинку, там були знайдені різні винні пляшечки



Пляшечка львівського пивзаводу ::)



Три огранених камінчика з кришталя



і два гудзика



На разі ще в планах дослідити то місце з апаратом :)
#228
він же і самий загадковий))
#229
Цитата: Стрелок від 06.10.2014 18:36:39
Ну вот ребятки каждый день проезжая вижу эту ВШу у Стрийского рынка. Кто знает что это ? И баян ли это место ?  Просто не дает мне покоя  ;D

Стрелок, а сходи ка ты на цитадель на нашу, там для тебя, как для человека в городе нового, будет масса интересностей, я в принципе даже могу провести небольшую экскурсию ;)
#230
Вітаю друже! Бажаю тобі творчих успіхів, плодотворної роботи, грошей в достатку, багато гарних знахідок в твоєму захопливому хоббі, палкого кохання, що би нарешті все було як ти того хочеш, ну і щоби в тебе на палке кохання і на все інше було міцне здоров"я, бо це саме головне ;)
#232
Фігня це все, останнім часом на форумі взагалі пішла така тенденція, що олдфаги не пишуть планів, а просто зідзвонюються та їдуть, або йдуть досліджувати, і це в принципі є норм, якщо йти на серйозний об"єкт, там новачкам не місце, і пофіг на досвід, якщо людину не знаєш - хз як вона себе поведе в критичній ситуації, це вже перевірено роками, були всякі випадки на вилазках, бувало і в полтві тонули, і на об"єктах палились, то ж краще бути впевненим, що людина не підведе і разом виберетесь з будь якого лайна
#233
Як би хотіли туди потрапити - то потрапили б, значить так хотіли))
#234
Цитата: :-) від 29.09.2014 15:41:59
Цитата: stinger від 29.09.2014 15:30:55
а в мене було обмаль часу, мав ще їхати далі по справах,
По яблучка? ;D

Нє, по дівках ;D
#235
та ви гоните, перекидати 18 кг сталюки через двометровий паркан-сітку, і я ясєн хрін, не збирався його лишати, та й не бачили ми описаних на фото входів, там тіки з кута був якійсь холм великий з металевим кільцем збоку, обійшли ту територію навколо, наведених на фото споруд взагалі не проглядалося, плюс хтось по території шаройобився, а в мене було обмаль часу, мав ще їхати далі по справах, тож якось пофіг, об"єкт не втече і вовки його не зжеруть, плюс пан фотограф хотів його пофотознімкувати, буде мати наступного разу можливість ;)
#236
Чьо-та как-та падазрітєльна... Тіпочєк явна східнячьок... Може йому ще всі піздемні ходи Львова показати?
#237
Ярік, ти як завжди, сама доброта ;D
#238
Раніше, коли була флудилка, на форумі було якось веселіше, народ жваво обговорював в ріалтайм режимі, а зараз шось якось надто мертво все :( Та і чат себе не виправдав...
#239
Господи, який шмурдяк... :(
#240
Вітаю!!! Бажаю сто років палкого кохання!!! ;)