Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1341
I'm +1 if will be in Lviv during these dates
#1342
Цитата: Стрелок від 22.03.2015 12:50:35
Кожедень повз Полярону проїзджаю ...демонтують вже масштабно. Хто там ще не був сходіть ( я сумніваюсь що хтось там ще не був але. ;) )

Падає один з останніх корпусів

#1343
І ще пару фоток від мене! До речі, нині - вхід безкоштовний, не втратьте свого шансу!














#1344
Вилазка 18.09 відбулася! На цей раз по іншому ніж минулий раз маршруту, від Пам'ятника Шевченку до вулиці Руставеллі Шота. Було нас четверо бо двоє раптово захворіли. Але так вийшло і на краще бо ми могли нормально поспілкуватися. Під стукіт здивованих щелеп натовпу об Львівську бруківку на стометрівці ми заінсталилися коло Шевченка, місця в проході там зараз досить навіть для найбільш поважних Експлорерівців. А вилізли ми назад по вертикальному люку на середину тротуару. Дві години під землею а відчуття було так ніби ми з тюрми втікнули, свіже повітря та полегшення. А ше люди крадькома поруч набирають 102 😊 І як та Євреї прожили аж 14 місяців?!

Знаєте за що я найбільше люблю ці регулярні походив в Полтву? Ага, чекали від мене відповіді.... Ніфіга, ось вам ще одне питання-єврейська відповідь питанням на питання. А чи багато у вас з'явилося нових друзів чи просто знайомих після 25 років? Колег по роботі не рахуємо, це секс по розрахунку. У мене був перід в житті коли кожен рік одні і ті самі обличчя які ти вже вивчив до найменшої бородавки в носі. І закрадалася думка: «і що, це вже до кінця життя так?». Нові люди в молодому віці сприймаються як належне, ти цим нехтуєш і легковажиш. Але з часом ... Короче, старічки мене поняли а молодим то ітак не цікаво іще.

Спускаємося по такій системі:

1) Я розказую всім шо потрібно робити
2) Усі одівають ліхтарики і вмикають їх
3) Я відкриваю люк і люди оперативно по одному просочуються вниз
4) Я залажу останній і закриваю люк
5) Потім адаптуємося до світла і переодіваємося

Коротше найдовший кусок маршруту був від пам'ятника Шевченку до водоспаду. Бо ми дуже часто зупинялися і все фотографували. Та це природньо, аналогічно поводяться будь-які туристи в будь-якому місці. Але потім якось пішло швидше. Полтва мене розслабила, я задрімав на ходу і навіть проспав місце коло Коперника де скидають сніг. Мені за це зараз троха соромно, бо хлопці спеціально хотіли його побачити. Але нема на то ради, я нині встав в 6 ранку, в 7-30 був вже на роботі, потім інтерв'ю з кандидатом, далі виступ у Головному корпусі НапівТеху перед старічками які застрягли у ракетних технологіях 60-х років. Після цього обід, прогулянка- розмова з Роєм і Сталкером, далі Три години писаними, думання і читання чужого написаного. Ну і година виступу на англійській. Далі їду в центр, паркуюся, переодіваюся, купую подарунок Таарсу на НР в Поляні і лежу собі на теплому граніті Пам'ятника, слухаю бій Ратуші щопятнадцять хвилин та чекаю коли нарешті всі зберуться аби піти собі троха відлити в пряму каналізацію Львова.


До речі, підняли в уряді ціни на воду – тут же опустили рівень у Полтві. Незважаючи на час-пік і Вечір води майже нема. Чи то у вересні всі джерела Львова пересихають? Цікаво, коли Садовий закінчить ремонт вулиць то він візьмется за каналолізацію? Непогане гасло між іншим «Відновимо історичну каналізацію Міста лева». Прокладуть світло як колись, розчистять хідники, знімлять пару фільмів про Євреїв і настане жопа, а в ній сидітимемо ми. Культурно та нецікаво.
Вертаємся назад Полтвою ззовні, просто кайфуємо від кисню в загазованому повітрі і собі говоримо.....  Ми міняємо світ бо нас читають інші, вони хоч і не пишуть, але лазять нашими слідами, живуть написаним нами. І це надихає.

Короче, реєструйтеся на наступну вилазку. Як тільки збереться кілька охочих то ми зразу напишемо дату коли і де. Ну і ділимося враженнями та фотками з цієї вилазки. Тут,  на старому доброму Львівському форумі ваші враження стануть історією на вікИ. Так шо не лінуйтеся писати, це ви робите для себе шоб мали що розказати як свої власні спогади з молодості для дітей і для внуків.
































#1345
Власне що ми вказуємо де слабке місце.  Я не можу називати імені. Але це толковий чувак і цілком можливо  ви його теж знаєте чи чули точно. Тому є сенс довіряти.
#1346



Всьо, свалу нема. Мусимо завтра там бути :)
#1347
Говорив сьогодні з одною розумною людиною що звязана з ЛЕП. Він дивився нашу тему і застеріг про війну яка зараз триває. Ми викладаємо опори і пишемо де і в якому вони стані. Відповідно ворог бере цю готову інформацію і тихенько робить диверсію ніби опора сама впала. Чи дріт обірвався і все таке. Так шо ніби і не прикохаєшся. А збитки будуть значні. Ще й по ОРТ покажуть яка в нас розруха в країні.
#1348
+2 заберу на форумі видавців

Ну і все що залишиться я б роздав наприклад в себе на роботі
#1349
Маю два питання до знавців:

1) коли лінія ще не підключена до напруги то що ми прийматимемо на ці десятки кілометрів висячих дротів?

Питання росте з принципу дії звязку з підводними човнами А саме звязок відбувається на наднизьких частотах 70-90 Гц які непогано проходять через землю. Але вимагає кілометрових антен. Тобто теоретично можна підключити звукову карту до такої лінії і спробувати оцифрувати сигнал. А потім розділити його на частоти і подивитися чи є якась періодичність.

Як альтернатива можна натягнути тонкий дріт на покинуті ЛЕП. Наприклад така є коло Хоросно, півтора кілометра стовпів, навіть ізолятори лишилися. І використати це як антену. Промислові споруди в радіусі відсутні як клас.

Ну і якшо просто випрямити, скільки пасивної енергії можна получити з кілометра висячого дроту?

2) Чи в еру мобільного звязку і інтернету ще використовується в нас ВЧ-Звязок? Якщо так то цікаво було б знати деталі і чому його не замінили ще на оптичне волокно.
#1350
Легендарний Тавроліт який мужньо терпів всі наші вилазки і далеко не легких Експлорерівців на задньому сидінні і досі на ходу. Як і фірмова Наклейка, яку за ці майже десять років так і не змогли подолати ні сонце, ні дощ, ні сніг ні навіть Керхер!





До речі, як я її клеяв:

1) Клеїмо на чисту! машину
2) Знежирюємо місце спиртом
3) Чекаємо щоб добре просохло
4) Нагріваємо його феном
5) Відриваємо наклейку акуратно пінцетом і легенько притуляємо до кузова, теж пінцетом. Щоб не попав жир на краєчок!!! Інакше дупа буде...
6) Шматкою розпрямляємо наклейку від краю до краю щоб не було пухирців. Особливо уважно і ретельно притискаємо краї
7) Готово!

Ромчик, бачив твою жигу недалеко. Поділися як ти клеяв наклейку.

І, до речі, скоро мають бути нові наклейки. Деталі знає Рой.
#1351
Добре що ми встигли в свій час пофоткати цей корпус

#1352
Привіт Всім!

В середу стартує форум видавців. І вперше на ньому буде представлено наш форум!!! Ціль - залучити до нас нових та цікавих людей. Ну і продати троха книжок та листівок звісно.

Формат буде приблизно такий же як і на Горбогорах. Тобто ми з Роєм сидітимемо в наметі #116 в дворику палацу Потоцьких. Коло нас стоятиме плакат Експлорера, книжки Туристичні Креативи і Роєві листівки. А також візитки які кожен зможе взяти безкоштовно.



Так от, якшо хтось має бажання долучитися до нас чи помогти - запрошуємо, ми тільки раді. Можливо хтось має свої напрацювання які теж хоче представити широкому загалу. Або просто посидіти з нами і поспостерігати за натовпом, поспілкуватися із зацікавленими людьми. Рой сидітиме з середи і далі, я зможу приєднатися з пятниці і до неділі. Відповідно маєте час - приходьте, підстрахуйте, буде нам хоча б як в туалет сходити.

Ну і поширте це повідомлення всім всім всім :)







#1353
Цитата: comisar86 від 23.03.2018 14:14:17
Немає там що робити, смітник! Краще в хоросно на карєр!

Так, карєр це цікаве місце. Ось кілька фото








#1354
Так, якшо будуть ще бажаючі то запросто можна найняти бус а потім або пішком зайти на Шаріки або завезти тих кому тєжко на Джипах, зробити пару ходок
#1355
Вав, дякую! Це тру-обєкт, живих кляуз ше не бачив. Ну я до тебе перед поїздкою полюбе ше зайду, здаш мені всі лайфхаки ;)
#1356
Плани / Re: Лощина
14.09.2018 12:54:01
Я б з задоволенням сходив але на жаль мінус :( Маю сімейні справи

Народ підтягуйтеся, поки туди ще можна без водолазного спорядження забратися.
#1357
Що тут скажеш - професіонал він і в Полтві професіонал :) А у Бориславі тим більше. Фотки та текст справді дуже гарно передають ту дружню і невимушену атмосферу що була на вилазці. Як у старі добрі часи. Єдине шо у Чоловічому корпусі були з нами і дівчата, так шо все пройшло тихо-мирно-спокійно ;)

Так шо народ - як бачите Експлорер це круто, наступна велика вилазка буде через місяць на Памір. Хто має машину і три дні часу - приєднуйтеся! Або на менші вилазки як ото на Деревацьку вежу чи пропонуйте свої місця. Завжди знайдуться охочі приєднатися!
#1358
Дякую за крутий звіт! Було дуже цікаво почитати, особливо маючи певні знання в авіоніці. Три питання:

1) Вони там ремонтують тільки мехаінку чи наприклад ще оновлюють авіоніку до сучасної? Наприклад в тому ж МІГ-у 21 стоїть радар ще 2 покоління на лампах. Міняєш на новий і в тому ж кузові стає більш боєздатний літак

2) Чи правильно я зрозумів що ті всі літаки-гробіки що стоять рядком на їх подвірї вже роками і які так люблять фотографувати іноземці при взльоті літака це не металобрухт а жива черга на ремонт?

3) Яка потужність заводу в літаках на рік?
#1359
Зачот за фото! Це тільки в мене склалося враження що кабелі лежать так ніби після обшуку в квартирі? Замість того шоб йти акуратно собі попри стінку по прокладених для них опорах.

До речі, як відчуття були всередині? То ж якшо б пробила ізоляція були б грінки!
#1360
371 метр над рівнем моря. До 40-х років нашого століття на цьому місці стояв триангуляційний знак. Інфоормація від Андрія Книш-а