Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1761
Хочу тебе розчарувати. Карпати це не печери - всі вони давно вже ходжені переходжені, якшо не туристами, то збирачами грибів, афин або мисливцями. Ну або як мінімум картографами :) А ще лісовидобування яке триває вже понад 150 років, дуже багато "диких" Карпат вже були в свій час раз або двічі повністю вирубані і встигли вже відрости.

Але цілком ймовірно шо є в Карпатах гарна симпатична галявинка куда доволі рідко заходять люди, гарне місце для відпочинку.
#1762
Міняли теплотрасу. Закопали все після себе і поклали асфальт. Рівно на свою теплотрасу. А то шо навколо вони  знищили асфальту занчно більше - нікого не цікавить. До речі, в цьому місця якраз рік тоум поставили були новенький асфальт. Хоч і в дощ ставили, та все ж :( Вулиця Яворівська у Львові
#1763
Цитата: RoMeL від 05.06.2012 09:41:37
Golem, дякую !  :)
До кінця світу незнаю чи хвате, впремось в час цпу, але я трішки оптимізував форум  - і якщо ще забрати фотокартинки-атачі, то може вкладемось в 5%

Ну якшо ніц не вийде - теж нічого страшного, докинемо ше скільки треба, лиш би форум файно працював.
#1764
Закинув 750, має вистачити до кінця світу. А далі подивимсі :)
#1765
Цитата: Bottlehunter від 01.06.2012 11:08:42
Хотів би "почистити" старі теми, тобто перенести в обговорення все те, що власне теми не стосується. Тоді в основній темі залишиться концентрат фоток і думок :)

Яко пробну розділив сьогодні тему про Львівську залізницю. Подивіться, оцініть якість роботи та відкоментуйте чи треба воно нам взагалі:

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,155.0.html - основна тема

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5552.0.html - обговорення

До речі, люди, що читають Експлорер, відмічають якісну роботу модераторів. Кажуть, що в нас, на відміну від інших форумів не до порівняння менше флуду і більше корисної інфи.

Підтримую Роя. міняти нічого не потрібно. Єдине шо я роблю час від часу - переглядаю старі теми в яких більше 3-4 сторінок і витираю всі дописи типу "Я в захоплення", "Як будете йти - скажете" і тому подібне. Коли тема щойно вийшла такі дописи в обговоренні це нормально, вони дають живе спілкування, дозволяють похвалити автора чи шось запитатися. Але через рік часу вже не актуальні і просто захаращують форум. Я подібне був зробив з Полтвою і Південно-Західним колектором. Можна і з рештою великих тем. малі теми терти нема сенсу, воно нікому не мішає тільки створюватиме відчуття порожньості форуму.
#1766
Цитата: RoMeL від 31.05.2012 13:15:08
Наближається "чарівна"  дата - 06.06.2012
Допомагаєм хто чим зможе - інструкція на 1 сторінці  ::)

Ок, завтра постараюся закинути як завжди
#1767
Подібні ідеї не нові, квестів у Львові є дохолєри, тільки бери і змагайся. Навіть Бескид колись проводив квест :) Як наслідок майже всі цікаві обєкти аж кишать написами "8DL" "Stop" i "41QN".
#1768
Головне щоб працювало не гірше ніж зараз і можна було нормально все адмінити і бекапити. Як на мене  +10% по грошах не критично, в такому форматі форум існує вже коло двох років і покишо фінансових напрягів воно не створювало.
#1769
Дякую за унікаальні фотки. Минулого року коли я в ній був про той район ше ніц чути не було. Взагалі печери тим і класні шо там мона відкрити справді багато чого нового і це все відбувається вже і зараз, а не у якусь міфічну епоху великих географічних відкриттів :)
#1770
Цитата: Drusja від 16.05.2012 15:28:54
Та ні автор блогу вроді Владислав Листьев якщо не помиляюсь.

адреса цього блогу є під аватаркою аввтора на першй сторінці статті :)
#1771
Фокус №3 (19) 2012 спецпроект "Неизвестная Украина" тираж 41500 здано до друку 27.04.2012
#1772
В журналі фокус за березень вийшла оглядова стаття підземель Києва, Львова, Харкова і Одеси. Автор Ascold.
Вирішив перефоткати і викласти тут для історії. Якшо комусь закортить купити сам журнал (до речі доволі цікавий) - є ще кілька примірників в Ашані.
#1773
Задача для вебкамери і файн рідера. :) Камера робить фотку, рідер на виході видає файл з числом. Все це автоматизовано лінукс скриптом.

Ємнісний давач який мірятиме коли червона стрілка проходитиме під ним. Не має значення з якого матеріалу стрілка (метал/пластик)- ємінсть змінюватиметься полюбе :) Недолік - точність +- один прохід стрілки. Можна усунути зробивши кілька давачів, але це вже ускладнює систему.

Маю на роботі кілька готових платок вимірювачів ємності, тільки сенсор підчіпити і приклеїти до скла двостороннім скотчем(це важливо). З задоволенням поділюся. Шоб було надійно і реагувало на дууже повільний рух стрілки можна зробити систему з двома давачами. Один з них висить в повітрі і забезпечує пороговий рівень для другого. Подібну систему ми робили в давачі рівня для кавоварки.

як на рахунок сенсора від мишки? Він на виході має SPI інтерфейс і видає відносне переміщення між вимірюваннями або крильчатки, або червоної стрілки.
#1774
Цитата: Bottlehunter від 13.05.2012 15:47:31
Тут я не згідний. Ліворуч таки Залізна Вода, праворуч - Вулецький потік. Він же і під Сахарова тече, колись формував кілька ставків, з яких зараз залишився тільки один, на його місці був збудований "Медик". Сорокою вони стають після злиття, Полтвою - після злиття з Пасікою під проспектом Шевченка.

Погоджуюся, історично так. Хоча, як на мене, кликати тепер то все Полтвою значно простіше :)
#1775
Цитата: Dido від 12.05.2012 11:56:00
Гуртожитки УАД  та інфізу на Підголоско.  9-поверхові, але на горі. Львів весь як на долоні. Кому цікаво, можу провести на дах.

Вчора, скориставшись гостинністю Діда-а, побували на даху будинка на Підголоско-21, за що велике ДЯКУЮ. Краєвиди вражаючі, весь Львів + Кортумова Гора + ліс як на долоні. Ці будинки проглядаються з багатьох точок міста, тож попасти на їх дах ми хотіли давно. Будинок вищий за більшість навколишніх горбів, тому дме там несамовито і поривчасто. Дідо на дах пускає тільки тверезих і адекватних людей. В інакшому випадку в нього є злий собака - барабака який непроханих гостей залиже до напівсмерті, а проханих - ще більше :) Не зважаючи на вітер і хмари вдалося зробити кілька світлин.

Класна точка для фотоКемпера, особливо в морозний зимовий ранок, коли повітря сухе й прозоре. МОжна поробити кілька цікавих телефоток центральної частини міста.
#1776
Дякую за звіт! Хоч сам і Дрогобичанин, але там ше не був :( Так, на 1 день є до полазити + Костьол в центрі красивий! А церква та то насправді дві церкви. На 2 поверсі теж є іконостас і в ній могло правитися одночасно дві відправи. Також Дрогобич цікавий тим шо колекторна річка тече прямо по місту, часто доводиться її переходити і бачити, якою ж могла бути Полтва, якби її не замурували: чорною, брудною, смердючою.
#1777
Цитата: yar-79 від 08.05.2012 10:29:13
Golem підкажи щось, щоб гарно було їхати зі Львова і не дуже далеко, планую десь з кінця липня на місяць зняти хатинку в Карпатах, відпочити з малим та дружиною, так щоб на роботу на машині у Львів заскочити.

Найближче до Львова шо можу порекомендувати це Орів, є заїзд машиною з Стрийської траси і Східниці, +  красиві краєвиди

Або Межиброди, це на Злитті Стрию і Опору, доволі гарне місце. там досить баз і будинків, але треба їхати дивитися на місці, бо нормальних описів в неті нема :( Доїхати туда можна ше навіть скоріше ніж в Орів.
#1778
Цитата: Bottlehunter від 07.05.2012 11:03:28
Якби я був ти, то їхав би кудись у Верховинський район, щоб подалі від густонаселених туристами місць. Красноїлля, Устяріки, Чорна Ріка - гори там красиві, незасрані(порівняно), житло дешевше, ніж у Ворохті чи Яремче і Черемош тече :D

На жаль, телефонів конкретних садиб не маю, але в неті легко знайдеш.

Кобилюк Василь
0963724400

Координатор Зеленого туризму в Верховинському районі і просто класний дядько. Знає багато господарів, яких в неті не знайдеш бо вони нетом не вміють користуватися. :)
Порадить та підбере саме таку хату, як вам треба.
#1779
В середньому розраховую вище 50 грн, гарна хата - мінімум 100 грн. В популярних районах(куда їхати настійливо не рекомендую) - все те саме, але вдвічі дорожче. Напиши в якому районі хоч бути - шось пораджу. В плані ціна - якість - добирання зі Львова багато цікавих пропозицій коло Жденієво.
#1780
Звісно! Типова ситуація. Причому їдять вони доволі рідко, часто навіть приблизитися не дають. Наскільки я розумію собаці зручно з людьми, бо люди відлякують всіх хижих тварин і собака почувається в відносній безпеці.

Параска


Довбушанка