Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2941
Так і є. Ця притока була десь навіть на старих фотографіях Львова. Оформлена в характерному вигляді зі сходами. Під час ремонту частини вулиці було також доступно кілька люків. Розрито всьо там досить давно, особливо не просувається. Мож туда і спуститися, адже це значно простіше. Йти з основного колектора можна лише пізно вночі, коли падає рівень води. А тут має бути простіше.
#2942
Візьми ше нитку. В разі чого хоч довжину поміряєте.
#2943
Канає! Дякую!
#2944
Я за якшо це дійсно потрібно. Трафіку менше. Зате пости не такі красиві :( Залежно яке співвідношення мобільних - стаціонарних користувачів.

Шо про то думають решта адміністарторів та користувачів?
#2945
Цитата: kivi від 09.11.2009 11:14:26
куди далі? :)

Якшо тобі сподобалося з нами ходити на вилазки і ти хоч ще: слідкуй за планами. Або пропонуй і організовуй свої мандрівки. Багато ше недосліджених цікавих місць є тут. Також можеш допомагати в облаштуванні бомбіка під Добробутом
#2946
Шоб "Пікнік на Обочинє" з часом не зник з вказаного ресурсу а також шоб звільнити учасників форуму від перегляду реклами на тому сайті: викладаю той самий архів в нас на форумі. Дивіться в аттачментах.
#2947
Тааа, було файно. Спочатку приїхали в Лопату - там просто Льох :( Далі заглянули в діючу ВЧ біля Радехова. Далі шукали ракетні шахти. І знайшли! Ото радості було. Потім обслудували ДОТ біля Бендюг. Там і впали поковбачитися. Вже у Львові поперлися всі в Лощину.

А людей я чомусь нарахував 16, певно себе два рази порахував :) Тим не менше - 4 машини і 16 людей це своєоідний рекорд.

Хто фоткав - викладіть в Тему про Військові Обєкти ДОТ в Бендюгах. Там ше купа брухту Ярослав був познаходив під землеу.
#2948
Можна звісно. Але шось ти піздно написау. Там ше Мариша хтіла. Не впевнений шо встигне прочитати твоє повідомлення. Але приїждждай. Вільніше буде по наших сидіти.
#2949
Досить закономірно, шо велика частина форумчан захоплюються саме фантастикою, а не битовухою чи езотерикою :) Раз почаловся обмін книжками - долучуся і я. В аттачменті Солярис (реально, аж серце частіше билося і мурашки по спині бігали як читав) і Нова Космогонія, твір у формі виступу з трибуни: невеликий, але дуже несподіваний. Рекомендую обидва. Солярис на Українській, космогонія - на російській, хоча кого зацікавить - маю друкований Український. Солярис пробували двічі екранізовувати - нічого спільного з книжкою ці спроби не мали.
#2950
Подібне місце є на вуличці між Дудаєва і Памятником Грушевського. На 1 поверсі, всьо видно з двору. Особливо вночі, коли воно гарно сі світить.
#2951
Новини / Re: Перший лям
07.11.2009 09:10:15
Мені теж приємно. НЕ пройшло і року від двідновлення форуму, а так розкрутилися. Іншим ресурсам йшло більше часу. Обмиємо в неділю :)
#2952
Що ж: перечитав я Пікнік - дуже сподобалося. От уже дві хвилини підбираю слова як би влучніше охарактеризувати. Я нечасто тішуся з того, шо знаю російську мову і можу читати твір в оригіналі. Якісно, добротно зроблена книжка. Витримана в свому стилі якраз настільки, шоб бути і цікавою і небанальною водночас. Динамічний сюжет(шо, як я зрозумів, характерно для Стругацьких), пропрацьовані деталі.

Приємно вразила ідея самого пікніка. Шо не прийшли прибульці шоб встановити контакт. А так, просто тут передихнули обабіч дороги і, подібно лісовим комахав, порпаємся ми в їх смітті. Ідея ненова і правильна, відволікає від свого егоцентризму. Копернік в свій час пострадав, шо припустив шо не весь світ обертається навколо землі :) Але ніц з тих часів насправді сі не змінило. Будь-який профан скаже: "От якби прийшли інопланетяни, дали нам технології і ми б зажили в сто раз лучше ніж до того". Насправді є межа спрощення за якою пропадає сенс що небудь пояснювати. Як Ньютон не зміг би скористатися сучасним літаком так само і Землянам нічого б не дали їх технології. Та шо Ньютон: не всі сучасні держави спроможні відтворити літак чи ракету. Хоча ніби тут всьо відомо. Так от, ідея ніби ненова. Але передана в доступній і зрозумілій формі. Як фільм Матриця відносно просто пояснив ідею субєктивного ідеалізму.

Вертаючись до теми сталкерства. Менгі дуже сподобалося, як автор передає красу та напругу Зони. І недаром він вибрав закинутий завод а не якийсь ліс чи просто місто. Читаючи текст постійно перед очима стояли краєвиди Нового Роздолу. Звичайно, брудна та небезпечна робота значно ідеалізовані. Це подібно як гори: поки сидиш внизу здається як атм класно і прикольно. А візьмеш новачка(і не тільки) вести - так за пів години навантаження він клястиме і шлякуватиме на чім світ стоїть і не радий буде вже тих гір бачити.

Теж і про індастріал: все воно красиве поки про нього читаєш. Самому лазити наважуються одиниці, ше менше  - лазити активно та самовіддано. Не думаю шо доречно наші вилазки називати Сталкерство як і підземні прогулянки - діггерством. Ці слова означають зовсім іншої якості та складності речі. А ми просто споглядаємо і досліджуємо.

На разі можу порекомендувати книжку всім, хто хоче просто почитати, розслабитися і з захопленням поринути у цей світ. Засмоктує і тримає до кінця не гірше як компютерна іграшка. За шо авторам і зачот!

ПС: Чув шо були якісь спроби екранізації. Не дуже вдалі.

#2953
Пропоную збиратися там де і минулого разу під час поїздки в Броди: а саме на стоянці за Макдональдсом на Кільці Чорновола - Липинського. І шоб побільше встигнути, бо темніє скоро - на 7 ранку. Вже маршрутки повинні ходити в такий час так шо добратися проблем не буде.

Теоретично в Таврію ззаду влазять 3 людей. Але то теоретично. Все залежить якої комплекції ці люди.

До Маріши: Марічка просила тобі передати, шоб ти подивилася в приватні повідомлення. :) Бо інакше ти їх чомусь ігноруєш
#2954
А повязка зшита з парашутної тканини, а не якоїсь там марлі, надіюсь ;)
#2955
Та чо не візьмем.

Бачу людей вистачає. Завтра ближче вечора узгоджу з Ярославом точно розсадку по машинах, місце і час збору.
#2956
Про вас вже пишуть у газетах Дякую Максиму за хорошу рекламу.
#2957
Зачот! Файл корисний. + Продублюй, будь-ласка, свою відповідь в темі "Ракетні частини", шоб не загубилося потім в планах :)
#2958
Супер! Олег як завжди на висоті. Що ж, обовязково заїдемо поффтикаємо шо там лишилося.!
#2959
Ок. Якшо маєш час - мож на Гуглі пошукати, мо є фото в гарній якості. Чи на кілометрівці н наявність "пионерлагеря"
#2960
Кидати найкраще на останній відкритій вишці біля залізниці на Шевченка. І шлях найкоротший, плюс можна прослідкувати чи вони дійсно поплили. Ше один пункт спостереження - на Полтві біля Ніко Заходу. Перед тим місцем є велика розвилка в сторону Топольної і після цього місця стає значно більше води. Цілком може бути шо колектор заходить саме туда. Ну і третій - само собоу на Очисних. Принаймні там мусить вийти, бо нема інших споруд грубої очистки.