Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#1
Шавновне товариство, хто з власного досвіду порадить які саме краще обрати акумулятори 18650, а також зарядку під них? Цікавить у зв'язку із потребою довгоживучості налобника (2шт. на потилицю).
#2
    Думаю про взуття краще писати сюди, хай навіть тут вже і мохом поросло. Відносно ото посту Олеся про Мілтек і Лову абсолютно погоджуюсь. Мілтек по факту зараз лайно ширпотребівське, а Лова тру, це факт. Маю зимові Lowa Mountain Boot GTX - по факту зимові гірські. По суті - трішки важкуваті, але в них на один не дуже грубий шерстяний носок гоцав весь день при -22 по роботі і ніц не змерз (тра рухатись, інакше ніякі підошви не спасуть). По відчуттях ніби сидиш в танку зі шкіряними диванами і мінібаром всередині. Круть одним словом.



    На осінь же ж як на період чвакалки під ногами - тут вибір стандартний, бундеси моделі 2007 року. Цього сезону взяв собі нові нульові і на разу не жалію, так як їхні попередники (правда модель 2005 року) показали себе вище всяких похвал.



Ну і гортекс гортексом, але провірений рецепт пасти на основі гусячого жиру і бджолиного воску гарантує трансформацію взуття в суть гумовці по гідрофобності і в домашні шльопки по зручності.
П.С. Бундеси завжди з нуля "всідаються" під кожну ногу, тому б\в брати - то хіба треба дуже файно вміти попасти на таку саму форму ноги папєрєдніка. ІМХО краще нові приручити приножити  ???.
#3
Таке питання - чи побутує серед місцевих і примазаних до моста історія про батька та сина, що фарбують міст рівно за один рік, і коли доходять до  кінця то починають заново?
#4
Цитата: tyomich123 від 01.06.2017 14:23:10
Цитата: Alter від 14.01.2012 00:09:43
Grand Way 5167 TC. Куплений в тернопільському ЦУМі. Є там лавочка із ножами. Віддав щось біля 100 грн.

Хм, ціна в 100 грн за Grand Way заманює. А він справжній чи це копія?

В мене друг до Джиллі свого так колись генератор купляв, то його продавці питали "Вам китайський оригінал чи французький аналог?"
#5
     Якщо коротко - треба технічно свідому людину для ефективного колупання та сервісного обслуговування всієї номенклатури JCB (ознайомитись можна тут http://www.cml.ua/ )
     Потрібен досвід роботи із електрикою, автомобільною електронікою, гідравлікою. Вітається розуміння техніки як таке. Ну і навність вищої технічної освіти (не конче, але люблять тим поштрикати якщо практичного досвіду не вистарчає).



ПеС. Наразі треба людей в Тернопіль. В перспективі будуть сервісні центри по всіх обласних цетрах, тому можна спілкуватись наперед.
ППеС. У Львові вже все забито.
#6
    Христос Воскрес! Треба металошукача на наступні або наступно-наступні вихідні. Мають шукатись залізо-бетонні конструкції на глибині залягання біля 1м.
    З рук в руки забрати не зможу, тому НП із моїми витратами звісно ж. Винагорода - рідними гривнями. Решта - в ПП.
#7
Цитата: Дядька Яр від 14.12.2016 19:44:38
...є ШІМ з частотою приблизно 4кГц, так що він мерехтить.

4кГц=4000 "кадрів" за секунду. Як людське око може сприйняти таку частоту за мерехтіння, якщо стандартом є 24 кадр\секунда, а звичана лампочка із її 60 Гц вже дає рівномірне освітлення без мигання?
п.с. 24-то не межа, бо коли до лампочеи приліпити звичайний діод - частота буде вже не 60, а 30 гц (хоча і з половинними провалами синусоїди), і все ж мигання видно.
#8
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 20.09.2016 22:17:24
Друге фото ніби в п"єц дивлюся. В кожен під"їзд по експлорівцю , пора складати карту потенційно небезпечних зон Львова ( для різних НЗ )

А де результати по Левандівській трагедії з хлопчиком та люками? Побухтіли і забулось, а колодязі як були по всяких відносних закапелках позатикувані гілячками, та так і залишились. В нашого люду ініціативи хватає лиш коли адреналін в задниці бурлить, а як втряслось - то вже вроді як і нафіг треба.
#9
Цитата: akazukr від 15.09.2016 15:35:36
Хлопці, а що для вас ідеал гостроти, що повинен робити ніж, щоб ви з гордістю сказали: гострий! Цікавить ваша думка.

    Береш двома пальцями зверху посередині листок паперу формату А4, довшою стороною вертикально, і пробуєш ножем відрізати із бокової (довшої, та що звисає ;) ) сторони "макаронину" товщиною біля 2мм. Якщо ріже з першого разу і не вимахується (типу підриває і т.д.) значить для різальних потреб його хватись із лихвою.
    Якщо треба вже аж ну дуже дофіга гостроти - особисто я провіряю на "бривучість" - хороше наточений ніж має і волоски збривати, причому чисто, ні разу не гірше якогось там "жилета" чи "біка". Но без фанатизму)

    Треба розуміти, що кожен ніж має свій кут заточки, при якому він найоптимальніше поводиться (впливає товщина леза, твердість, покриття (якщо є) наявність серрейтора та ін), тому якщо заводське - то ще не значить що найкраще. Я свої всі переточую під себе, причому кут не один і той же на всіх, так сказати враховую вище сказане (точу вручну, каменем, потім смугою "нульовки", потім паста ГОИ №2).

#10
На Патона, біля перехрестя із Виговського є заточна майстерня. Сидить там дідок зі всіма причандалами. Victorinox Forester заточив під правильним кутом, з витриманою геометрією кромки, без подряпин леза та заусениців. Точив вручну на кругах різної зернистості, потім доводка на войлоці з пастою ГОИ. Рекомендую.

Ціна питання - 10грн. Актуально було станом на квітень.


Панорамко
#11
Сьогодні від обіду (приблизно 13.00) по теперішній час над Скниловом, Левандівкою і кудись дальше намотує круги двохмоторний малий якийсь літак біло-червоного кольору. Хз що йому сталось, але коптить файно.
#12
Львівська школярка винайшла рішення каналізаційних проблем міста

Ліза Подкопаєва, винахідниця: 

- Тут асиметричний ківш. Він набирається дощовою водою. А це каналізація, чи як. Так, це як труба просто каналізаційна. Перевертається, і сильний імпульс просто змиває всі засмічення.
Такий пристрій дуже мобільний, його легко конструювати, і підходить він навіть до вузького діаметру. А головне - дешевий. Його не потрібно вставляти в усі каналізації. Можна лише в кожний другий, або й третій отвір. Міському бюджету це коштуватиме копійки.

Віктор Колдун, науковий керівник школярки:

- Це можна виготовляти в будь-якій майстерні, навіть в себе вдома. Для того просто потрібен пластик і клей. Принципово новою є сама комбінація, і суть в тому, що воно дозволяє поставити це в існуючу каналізацію.
#13
Експерементуємо із новою моделлю?
ПеС. Ціни на лазер вскочили, тому дешевше болгаркою і напильником, хлопаки(
#14
Алмази-інстументи валялись?)))
#15
Тут (Левандівка) придбав LOWA Combat GTX за символічну ціну в 500грн у фактично нульцовому стані. Дядько має свою будку із секондовими капцолами, багато треку має якісного і в різному стані (менделі, зімберланди і таке всяке).

П.С. Не думаю що тема стане конче актуальною, адже за стільки часу всі мають вже свої "точки", та і інтернети ніхто не відміняв.
#16
Біля 9 год проїжджав Стрий. Дощ як дощ був, ніц не налипло.
#17
Є ідея зробити стільки із підігрівом на основі ізольованого ніхромового або фехралевого дроту, якогось елементарного регулятора напруги (по закону Ома напругою регулюємо тепловиділення на нагрівному елементі) та літієвих акумуляторах.

    У зв'язку із тим питання - бачив китайські літієві акумулятори на 3000mA/h, розміром трохи більше стандартної АА батарейки, ціна 40-70 грн. Які будуть міркування щото тих китайців? Можна їм буде довіряти і яким дідьком їх потім заряджати?

Попередньо є мисля зарядки від регульованого по напрузі і силі струму БЖ, після деяких розрахунків  або згідно рекомендацій в плані вибору напруги і сили струму заряджання.

#18
Ну і в продовження теми, так сказати. Не можу не сміятись, і все ж...

ЦитуватиРоссийские солдаты будут управлять боевыми экзоскелетами силой мысли
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2714345

ЦитуватиСуществует ряд вариантов управления экзоскелетом, например, мышечный интерфейс. Однако, как рассказал Александр Кулиш, ученые считают самой эффективной системой управления — нейроинтерфейс, то есть управление силой мысли. "Пока нам необходимо научить компьютер распознавать сигналы мозга, идет работа по созданию новых методов обработки его сигналов", — заключил он.

#19
Вітання шановним форумчанам із наступившим 2016 роком!

Бажаю моцного здоров'я, щастя-радості-ковбаси ect. Удачі в новому році, позитивних враженнь і най шляк трафить всю нездорову фігню, яка мала місце вже або може бути в майбутньому! Всіх благ!)
#20
Цитата: Matvik від 29.12.2015 01:55:03
Дико вибачаюсь, може десь вже була інфа, але мені цікаво - так де ж ПЗК впадає в Полтву? І фотку місця було б круто

1. Так, інфа була;
2. Впадає біля перехрестя вулиць Окуневського та Чорновола (район АЗС ОККО);





3. Це все було написано в цій же ж темі, а пропажа деяких фото не забороняє почитати "нудні, нецікаві і без картинок" пости формумчан для отримання інформації.