Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#61
Цитата: Andriano від 14.05.2014 20:32:08
АЛЕ ЦЕ ВСЕ РАДІОАКТИВНЕ!!!

Збіднений уран (U238) малорадіоактивний через дуже великий час піврозпаду, він практично не несе шкоди, якщо його не їсти.
#62
Цитата: Andriano від 12.05.2014 00:52:42
А може хтось сказати про титанові лопати?

Титанові зараз вже не популярні, зараз в треді лопати зі збідненого урану. Збіднений уран мало радіактивний, зате дуже міцний (броня танків Абрамс містить збіднений уран). Єдиний мінус - такі лопати трохи важкі, але це вибір всіх справжніх проффесіоналів. Здається, я на розетці бачив, якщо не розібрали, точто є в китайських інтернет магазинах - доставка до 2-х місяців
#63
Приєднуюсь до вітань! Щєстя, здоровля всім кажанам Землі і за її межами, накових звершень і особистих досягнень (Руфусу, не кажанам)!
#64
Mac Mini всі питання вирішує, дорогий лише. Автокад на маках літає і є в наявності, він там майже такий самий як під Віндовс але в двіста разів няшніший, але Rhinoceros, поки, лише в девелопмент-версії (може бета).
#65
Коптилка супер! Звідти така  добра скубрія вилазить, мммм)))
#66
А підземні стартові позиції десь поблизу є? По прикладу Бродів та Корчина - недалеко від наземних стартових позицій можуть бути і шахтні. Загалом, цікавий звіт, плюсував. Хотілося б дослідити Волинь детальніше, ато тут практично немає тем звідти.
#67
Цитата: YserL від 22.03.2014 23:17:31
тут тесть дав ідею з титану вирізати. треба поцікавитися де по скільки лмст титану

Є проблема з титаном: він горить на повітрі, якщо його добре нагріти (1200 градусів) -  тобто лазерна різка чи "дремелювання" для нього суворо протипоказані, а от пічку наврят чи вдасться нагріти до темпиратури загорання, проте потенційно горючий матеріал не краща ідея для в даному випадку.
#68
Щодо військових о'єктів: можливо було б цікаво звозити до Бродів на підземні стартові позиції? В Корчин незнаю чи є зміст, бо там металхантери. Зараз вода в Бузі, поки, дуже низька, тому шахти повинні бути сухі.
Єдине там дороги - та ну нах)
#69
Цитата: SHELTER від 01.03.2014 21:09:31
Я звичайно ж вибачаюсь але підземної парковки тамка нема то гул стояв від ракет які летіли із шахт що в лісу(був тамка але координатів нескажу незнаю!)

Запуск ракет в невійськовий час можливий лише на полігонах відповідних до класу ракет. Для ракет типу Р-12 чи еквівалентних, що розміщувались на території України, навчальні пуски можливі лише в Росії та Узбекістані, це пов'язано з зоною безпеки на випадок аварійного пуску. В наших шахтах ракети знаходились на бойовому чергуванні і жодна ніколи не стартувала.

П.С. Почитай або спитай в вчительки де і коли треба вживати коми і вживай їх, приємніше буде читати.
#70
Цитата: Navara від 16.02.2014 19:55:21
Координати в студію будь ласка.

Є така функція на форумі - пошуком називається. А ще Вікімапія домомагає, там коло Бродів все добре видно.
#71
Маю штук 6, незнаю де діти. Як буду мати змогу привезти з Червонограда дам знати. Дозволь спитати, а навіщо вони тобі?
#72
Цитата: Lesyk від 06.02.2014 23:27:52
Ну я уявляю собі такі критерії:
1. Якась доволі простора місцинка
2. Щоб було зручно прямо туди під'їхати на авто та громадським транспортом було не надмірно важко добратися
3. Капітальна відсутність людей у великому радіусі - як і місцевих, так і всякої-різної охорони
4. Ну і для повного ідеалу - щоб був якийсь майданчик бетонований/з плит/тощо - ібо гарно відмітивши повзати по лісі/полі доволі тєжко

З першого погляду "складні" критерії - але ми ж то знаємо скільки в окрузі є капітально закинутих військових об'єктів, де направду немає нікого і ніхто нам не заважатиме патіхардити скільки душі заманеться.

Знаю таке місце.

+ Територія не мала.
+ Безлюдність практично повна (за вийнятком циган, що зо 2 км. звідти мають табір)
+ Атмосфера - дікілька будівель-бараків огороджені колючим дротом
+ В будівлях є столики, надворі все чисто

- Під'їзд напряму машиною можливий, але на сам об'єкт не заїіхити, потрібно буде лишати авто за 300м. від об'єкту
- Від маршрутки йти хвилин 30-40
- Віддаленіснь від міста Лева, та взагалі від цивілізіції (тут неоднозначний мінус)
- Все ж, присутність непродалік циганського табору не сильно обнадіює, що вони не заселили теплі і просторі бараки
#73
Цитата: Sunkatalano від 31.01.2014 09:09:33
ЦитуватиА тепер питання:
1) Чи можна знайти теплий діод температурою починаючи від 3000к?
2) З потужністю до 1000лм?
3) Чи відпрацює на такому діоді безперервно хоча б 30 хвилин роботи?
4) А як, якщо взяти то всьо та засунити в ліхтар D-формату, чи було б тобі складніше це до роботи? І чи доцільно, порівняно.

1) Так, 3000k-теплий білий / 4000k - середній білий / 6000k - холодний білий.

2) Ліхтар на базі XML-T6 (800-1000lm.), або новіший SST-50 (max 1300lm.)
3) З власного досвіду можу сказати, що такий ліхтарик працює від одного акумулятора 18650 (3000mAh) -приблизно годину, від двох - у двічі більше.

SST-50 не новийший діод, а старіший, крім того, його не заживити від одного акума, бо то є матриця світлодіодів і він потребує падіння напруги 9В, тобто для нормального ККД потрібно мінімум 2 акумулятори.

XM-L2 з теплим відтінком (2700-3000К, як лампи розжарювання, і кольоропередачею 92CRI ) може віддати максимум ~1000лм (холодний 1200лм), але не довго, бо охолдення в  ліхтарях зі змінним фокусом не дуже, крім того потрібно міняти драйвер, час роботи від однієї банки в максимальному режимі (1000лм, тобто при умові заміни драйвера) 18650 ємністю 3400mAh буде приблизно 1 год. 30 хв..
#74
Є теплі версії в дорогих виробників, таких як Zebralight, Eagletac (ціна від 800 грн.), але без зуму і не зовсім теплі, а нейтральні, з зумом моделі мають яскравість близько 300лм., але вони холодні і дорогі.

З зумованих китайців є такі варіанти:
- Найкраще зфокусовані (б'є на 200 метрів тілько так ;D ) на базі діода Cree XR-E: яскравість макс. 200лм., лише холодні, замінити діод можна, але теплих версій в наших магазинах немає, треба замовляти з Китаю.

- Гірше зфокусовані, зате яксравіші мало не на порядок на базі XM-L: яскравість овер 500-700лм. (китайці брешуть, що 1000), діод можна міняти, їх всюди валом, в тому числі кошерно теплі.

Раджу взяти Trustfire - це хороший китаєць з режимати і можливістю живитись як батарейками ААА так і літієм 18650, він є холодним, +100грн. за теплий діод і діло в шляпі. Можу за пиво переробити))

#75
Цитата: inkognito від 24.01.2014 08:20:19
  У Стрию на злітній смузі, точніше у пункті керування польотами видів залишки цього супер-секретного девайсу, властиво залишки - шасі і троха передніх панелей. Ага, ще була купа супер-секретної документації на підлозі  :)

1Л24 старезний прибор і мало секретний (крім схемотехніки і документації по її опису), я не знаю де його купують, але завод не встигає за замовленнями. Супер секретний девайс - це пристрій керуванням ракетами, котрий є ще навіть дуже актуальним.
#76
Я мав честь попрацювати на Зміні. Пристрій свій-чужий (наземний рідіолокаційний запитувач малої потужності 1Л24) трохи інший ніж на фото (виріб П-204), признченний як доток до 1Л24, більше не скажу  ;) ).

1Л24:

фото zapadpribor.com

Цитата: rodiy від 22.01.2014 01:55:32
і інші установки. Однієї б вистачило, щоб покрити всі борги гуртожитка  :).
Але значить не вигідно комусь було...

Що за установки? Не знаю таких. Але виготовляють ще декілька цікавих речей, які саме не скажу, вироби, все ще, є секретними.
#77
Цитата: haracternik від 21.01.2014 02:14:27
І там було увімкнуте світло? По техніці безпеки світло на промислових ( і воєнних думаю також) обєктак, коли вони не експлуатуються, має бути вимкненим на центральному (вхідному) рубильнику.Судячи з фотографій по доглянутості бункера - "забути" вимкнути світло не мали б. Тому скоріш за все там є як мінімум хтось хто за цим всім доглядає. Просто ви прийшли коли його не було вдома  :)

Так точно, кеп!
#78
Не злий такий сарайчих, не злий. Мій сарайчик менший набагато, але має  ще підземелля, я там бульбу, моркву, квашену капусту та квашені огірки тримаю. Яма супер, ніц не мерзне навіть коли надворі -25*. Звіт супер, я от думаю тепер зі свого сарайчика звітик зробити, буде круто.
#79
Ох, запізнився.. Стефку, вітаю! Бажаю стрімкої і ненапряжної кар'єри, щоб пити і бодуна незнати, сімейного щастя, ну і просто щастя, здоров'я etc.. etc.. etc.. Вітаю!
А, мало не забув, що весь код, що ти напишеш запускався з першого разу і робив тільки то, що ти від нього хотів!
#80
Є думка відміти Різдво або найближчі вихідні (або й те, й інше) між териконами шахти Візейська та ЦЗФ на березі річки Рата.  Щодо ШБУ: частина будівель там все ще діє, проте вистачає й покинутих - все те трапиться, випадково, дорогою до териконів. ще буде шмат шахти Великомостівська з недобудованою, проте діючою котельнею. В якому стані будівлі я не знаю, бо востаннє там був більш ніж 10 років тому))