Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Mike

#81
Цитата: Alter від 19.10.2011 22:29:34
ЦитуватиЦікаво. Цифри вперше бачу біля кріплення трамвайних проводів

КЕП підказує, що то може бути нумерація трамвайних опор. Аналогічно як зараз стовби для електричок нумерують.
Майже усі об'єкти такого типу мають нумерацію(абсолютно усі свопи, шляхопроводи, ба навіть підземні пішохідні переходи), інколи навіть без явнопомітної нумерації на самих об'єктах. Нумерація не завжди числова, проте переважно.

Пов'язано це з тим, що інколи виникають аварії, поломки т.д. і потрібно якось передавати інформацію де саме це виникло. От за допомогою таких назв і передають.
#82
В сам Борщів лише 1 електричка. Більше поїздів і електричок їде через Чортків.
#83
Цитата: Lesyk від 18.10.2011 23:02:15а на іншій акуратно номерок пошкодити
Якщо вони не зможуть чітко прочитати номер - купюру ніхто не прийме, тому шкодити номер - варіант гиблий.

Цитата: Lesyk від 18.10.2011 23:02:15
Тим не менше, якщо спробувати пихнути 2 половини купюри в різних місяцях - і повернути собі двічі по 50
Нема "в різних місцях". Місце тільки одне - департамент НБУ з вилучення грошей. Кому б ти купюру не здавав - кінцевий її пунк ніяк не зміниться. І тільки коли купюра пройде там повну процедуру - тоді (в розповіді Тараса це заняло півтора місяці) тобі, цей же НБУ вишле нову купюру через той банк посередник в який ти звернувся.

Якщо ти спробуєш встунути 2 половинки це буде приблизно так(за умови що вони приймуть половинки, а не скажуть що треба  55%, а думаю скажуть):
1. у НБУ є реєстр усіх купюр, при вилучені першої половинки вони відмітять собі, що купюри з таким номером більше немає, при цьому зазначать що здав її власне ти;
2. Другу половинку приймуть і відправлять в НБУ;
3. НБУ побачить, що таку купюру уже вилучено, тобто тобі грошей не дадуть 100%. Окрім того, замість працівника банку до тебе позвонить уже участковий.

Щодо статі, я не думаю що це шахрайство. Це - підробка грошей.

Кращим варіантом виглядає коли одну з купюр міняєш не ти, а хтось зто з тобою живе + з інтервалом часу. Тоді ви зможете вистоїти версію, що другу половинку ти загубив і здав так. А хтось прибирав в квартирі й знайшов, та й думає піду здам. Тоді щось прив'язати получиться наврядчи...
А от якщо будуть якісь вказівки на те, що ти свідомо сунеш 2 половинку - тут кримінальна відповідальність 100% і легко відмазатись не вдасться, адже виявлення злочину і всі докази в Києві і місцевому рядовому менту важко буде закрити справу за взятку.

Проте варіант таки виміняти 3 купюри з двох - таки видається реальним при певних додаткових діях. Не знаю чи варто таке публічно в інеті писати, тому що впевнений що з цим варіантом реально виміняти й отримати додаткові гроші.

Проте безпалевним він всеодно не є, просто НБУ виявить твої дії через місяць, рік, два. А при частих здачах купюр - провірка виникне сама собою.
#84
Лесику, не ламай голову))) З розповіді  taras1а є зрозумілим, що при обміні тебе не тільки зафоткають відеокамерою, а й знімуть копію твого паспорта. Тому спроба подібного однозначно закінчиться бесідою з ментами.

Я бігло прочитав те що ти привів і мені здається що представити "більше 55%" не важко зробивши з двох купюр три, проте по однаковому номеру купюри попалять 100%.
#85
Цитата: linuxoid від 18.10.2011 09:40:37
Ще проблема в тому, що подерту купюру міняють, за умови збереження номеру, якщо номер віддертий - купюра недійсна.
На купюрах по 2 екземпляра номерів. Чи є інформація що лише один з них кошерний?
#86
В підвалі має валятись туча усілякої радянщини... Думаю не лише у мене, а тому ціна їм підозрюю така, що сенсу продавати ніякого. Зачекай, от вийдеш на пенсію і...  ;D
#87
Получити "більше половини" доволі просто: з 2 купюр можна отримати 3 більшеполовинки по 2/3 купюри.
Рвати можна спокійно, навіть якщо діло не пройде завжди ж можна скласти 2 повні купюри й отримати назад стартовий капітал.

Проблему бачу у іншому:
- у кожному банку ба навіть обміннику є відеокамери;
- такі купюри вилучають, тобто підозрюю відразу ж після першого обміну купюра з цим номером стане недійсною.

Навіть якщо діло пройде, далеко не факт що через якийсь час тобою не зацікавляться відповідні служби. Якщо зробити таке кілька разів, думаю стовідсотково зацікавляться і тут не відмажежшся що випадково. А за подібне кримінальна відповідальність...
#88
Цитата: Alter від 17.10.2011 22:37:27
Гм, а смисл тоді в копіюванні зліва направо?
Ну, я так розумію автор хоче реалізувати щось що потребує більших можливостей ніж просто користувач форуму. А тут йому поадмінити зрозуміло ніхто не дасть. Тому сприймаю такий вихід доволі нормально.

Щодо "а у мене буде моя Франківська", то якщо він реалізує хороший сайт куди я зможу зайти й побачити багато цікавого матеріалу, то мені буде байдуже зробив він це з альтруїстичних мотивів: "Тут так гарно, нехай і у інших буде можливість полюбуватись", чи егоїстично хотів похвастатись в стилі: "Подиви де я був і який я крутий, нехай вам шановні Mike та Alter слюна з рота тече".
Тому я спробую підбадьорити топікстартера в надії що це додасть йому натхнення :)

А якщо ж засудити автора і він ще передумає цим займатись та мутити кучу цікавих звітів... Я щось сумніваюсь що від цього він залишить бодай щось цікаве на цьому форумі. В результаті ні тут ні там.
#89
Мені колись хотілось зробити "Машину часу"... Закохався у неї зразу ж як побачив відео.
Схеми розумію, можу навіть й сам творити (в універі це якби вчив), а от руки з сраки поросли... =/
#90
Обов'язково буду відвідувати час від часу :)
Можна й трохи інтегруватись обмінявшись посиланнями.

Цитата: Alter від 17.10.2011 19:16:07Але де гарантія що цей новий ресурс буде мати більш довговічне та яскраве життя, ніж його ІФ-попередники?
Ну якщо спіткає - не важко буде перекопіпастити цікаві теми звідти сюди.
#91
Гумор / Re: Смішне Відео
17.10.2011 13:49:32
#92
Цитата: Lesyk від 16.10.2011 19:49:24
А що відомо про  мего-супер велику реформу з маршрутною системою Львова? Раніше казали що вона відбудеться в вересні, зараз уже середина жовтня...
До нового року гарантовано не буде. Дуже реально виглядає перспектива що запровадження відкладуть. Варіант, що реформа накриється і радикальних змін не буде  теж можливий.

Найближчі реальні зміни - це відновлення руху електротранспорту у зв'язку з завершенням ремонту Городоцької та Личаківської 1 листопада(хоча можливіть незначного відкладення цієї дати теж існує).
#93
Цитата: Alter від 12.10.2011 21:39:55
    Ну я б запропонував зробити таку собі ламерську версію, в якій би було забезпечено відображення найближчих маршрутів в залежності від початкової та кінцевої точки, тикнутої на карті. Мається на увазі ще і врахування пересадок по мінімальній траєкторії за випадку, коли ні один прямий маршрут туди не їде. Ну і відстань туди по вулицях (до найближчої ж зупинки), траєкторії і т.д. Тобто якщо людина хоче приїхати до Львова, і їй треба добратись Звідкись Кудись - вона вибирає початкову і кінчеву точку маршруту та бачить всі альтернативні схеми доїзду з мінімальними затратами на топання пішки. В ідеалі можна було б скомбінувати таку систему із трамваями та тролейбусами.
Цитата: knedlyk від 16.10.2011 11:35:59
Поляки для деяких міст Польщі розробили подібний сайт. Там власне реалізована ідея, подана Alter-ом постом вище.
Ідея добра і реалізована на багатьох транспортних сайтах.
Проте в рамках Львова вона не дуже потрібна, люди в першу чергу шукають прямого рейсу, щоб не платити 2 рази, а місце пересадки відоме кожному - центр.
Інше діло, якби це була схема транспорту Києва, там це було б дійсно потрібно.

Може колись і зроблю пошук з пересадками, проте в першу чергу хотілось би додати зупинки та електротранспорт.
Також у мене  є практично готова схема транспорту Рівного(все ніяк не викладу), напівготова Франківська та частковоготова Києва. Але там треба передивлятись кожен маршрут і виправляти неточності й помилки.
Також реально дістати інфу та згенерувати схеми Луцька та Чернівців, може ще якихось міст.

Цитата: Lesyk від 16.10.2011 11:24:39
Вчора мав нагоду повертатися з центру на маршруті "Нічний 1" (від готелю Львів і до нового ЦУМу). На скільки я знаюї - там три маршрути, і вони ходять раз у годину. Мо хто знає їхні маршрути?
Цитата: Эдуард від 16.10.2011 14:05:52
Тутка є інфа та схеми трьох нічних маршрутів.
Очевидно, нововведення під час Свята кави сподобалося мешканцям (мені точно!) і маршрутки курсуватимуть тепер на постійній основі.
Ось ці мабуть нанесу найближчим часом. Хоча хз як їх викласти, до основних маршрутів ж не кинеш, треба певне окремою схемою.
#94
Ти догадуєшся яка ймовірність того, що тут хтось його знає?  ;D

Дієві варіанти у тебе такі:
1. Якщо вже хочеш знайти його в інтернеті, то краще спропуй соцмережі аля вКонтакті. Інфи в правах більш ніж достатньо, щоб його знайти, якщо він там взагалі є і не шифрується. Шанс що знайдеш не малий.
2. Якщо ти хочеш винагороду за це, то вішай оголошення в тому місці де знайшов права. Думаю Назарко туди ще навідається  ;D
3. Здай документи в міліцію. Далі вони уже самі все зроблять.
#95
Цитата: inkognito від 14.10.2011 21:55:19
Львів-Сімфік, здається, котиться 25 годин, не так вже і менше.
Недоліком "Львів-Луганськ" являється не стільки час, скільки комфорт.
#96
Враховуючи що тут з'явились посилання на усілякі жжшечки про об'єкти під всякими Москвами вирішив додати ще одну.

Блог про поїздки Донбасом  :P

Донбас якби ближче Московлянції, якби невід'ємний кусень нашої батьківщини, і якби ну дуже вже багатий на усілякі індустріальні і не тільки об'єкти.

Головна тема блогу - поїздки протагоніста містами, містечками, заводами і дирами Донбасу. Оповідає він і про промислові об'єкти, і про місцеві особливості та проблеми, і про настрої людей, і просто про своє враження від побаченого.

Хоча блог якби має трохи політичне забарвлення, і там часто трапляються і матеріали іншого спрямування - мені це ні трохи не заважає, тим більше політичні погляди у товариша проукраїнські  :P

Також, це - найпопулярніший блог жителя Донецька, що мене не може не радувати.


Блог оновлюється доволі часто. Приведу тут фотку та цитату з його недавньої поїздки в Алчевськ:

ЦитуватиВозле комбината ко мне прицепился охранник. По роду деятельности я не раз сталкивался с охраной в самых разных местах, мне попадались охранники-быки, охранники-ослы, охранники-петухи (в хорошем смысле), но в Алчевске я впервые столкнулся с охранником-слизняком. Пока я ходил и фотографировал завод, он плелся за мной сзади и канючил, чтобы я убрал фотоаппарат, не делая при этом никаких попыток воздействовать на меня физически.

С самого начала я показал ему журналистское удостоверение и объяснил, что по Конституции мешать мне он не имеет права. После этого охранник принялся звонить по мобиле каким-то своим товарищам и спрашивать у них, что со мной делать. Пока я фотографировал, он докладывал в трубку о моих действиях: «Я ему говорю, шобы он все зачехлил, а он прямо тока шо втупую профком сфотографировал».
#97
Цитата: Alter від 12.10.2011 19:37:30
Осьо чудесний сайт для навігації при добиранні з пересадками і без.
http://marshrutky.com.ua/
Гортани тему на сторінку вперед, там є достовірна інфа звідки цей сайт взявся  ;D

Доречі, якщо є якісь уточнення чи виправлення - пиши ;)

Є можливість нанести місця зупинок маршруток(є інфа по всіх дозволених міськрадою зупинках) та додати розклад(початок, кінець руху + інтервал) по 60-70% маршрутів. Проте ніяк не доберуся... Та й не хочеться марно робити, а потім введуть нову схему і все дарма.
#98
Цитата: YserL від 12.10.2011 13:31:37
На ділянці від театру до церкви анни йде одна колія:

Там планували зробити кільце навколо св.Анни. І для автомобілів, і для трамваїв. Обгрунтовували тим, що перехрестя Городоцька - Шевченка не витримує такої навали автівок.
#99
Цитата: Alter від 12.10.2011 13:24:31
Та чому ж. Ото минулого вроді року він робив збіговилько їхньої "партії" в актовому залі Львівської політехніки. Там ще Свобода бушувала під брамою головного корпусу...
Я мав на увазі на публіці. Одне діло сидіти за широкими стінами в колі своєї братви, а друге стояти перед багатотисячною публікою на стадіоні  :)
#100
Цитата: Dima_ber від 11.10.2011 23:00:42
і з такими темпами вони хочуть в кінці жовтня зробити урочисте відкриття "Лемберг арена"
Може дату й відкладуть... а може й вкладуться відклавши другорядні роботи на потім. В будь-якому разі, до Євро встигнуть.

Мене більше цікавить інше, чи приїде яник на відкриття. Після історії з яєчком він в Галичині не появлявся. Я дуже вболіваю щоб приїхав, хочу шоу  ;D