Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#261
Цитата: YserL від 02.03.2012 12:38:56
Я про одне ти про друге.
Я виставив заміри між контактами. як в мене є. Те що написав це мені відомо.
І ще раз повторюю ти навів для теперішніх(ряданських) трансформаторів типу ТМГ 6кВ/380В.
які для підводу до споживача використовуюють 4 (чотири) жили.

Сьогодні спишу марку трансформатора який стоїть у дворі і від нього йде 3 (три) жили на будинок.

Можливо нуль в трансформаторній заземлений з високої сторони трансформатора? На шахтах теж іде 3 жили, нуль отримується так: після всіх споживачів стоїть двигун без навантаження включений по схемі "зірка" (як на схемі зверху), нуль йде на землю, окремо заземлені корпуси і броня кабеля.
#262
ЦитуватиМіж фазою і PE 220 в, між фазою і N 220в. Між N і PE 0в. бляя

N - нуль
PE - земля

N додатково заземляється, проте там ітак не повинно бути напруги, таке це нуль у мому випадку на стовпі і в щитку.
#263
Цитата: YserL від 01.03.2012 23:05:28
Може хтось має паспорт на лічильник СО-2? І ще таке питання:
Фаза виходить з ліва?
Колись фаза виходила з права. Тепер зліва, була заміна муфти у дворі, скоріш за все переплутали жили. І ще таке питання, звідки у міжфазній напрузі 220 в береться 0  :( Я щось заплутався.
Між фазою і PE 220 в, між фазою і N 220в. Між N і PE 0в. бляя

PE взятий з корпуса вхідного щитка який заземлений 10 в підвалі.

І ще таке питання, без не було проплавки контактів між ними покласти графіт?

Наскільки я знаю, напруга між двома фазами = 380В, саме за напругою між двома фазами визначають напругу в трифазній системі, а між нулем і фазою напруга 220В (дядько гугль підтвердив те, що я забув з часів училища).

Графіт не варта, буде ще сильніше грітись, графітний змащувач  можна, але для клемних з'єднань різних металів крім алюмінію, бо вилізе провід з клеми.
#264
Жаком (ручною лебідкою) в шахтах переміщують все: почитаючи від дерев'яних брусів, закінчуючи застряглими вагонетками і гірничими комбайнами, - а якась там плиточка для такого інструменту то дрібничка, можна буде навіть назад її заволікти для "незапальності", тимпаче, що подібна річ, як казали раніше, є в наявності і на самому місці є за що зачепитись.
#265
Неподалік є дерево, можна жаком відтягти, або домкратом вілсунути підставляючи дерев'яні бруски.
#266
І ще неподалік багатообіцяюча табличка, але куди вона забороняє прохім я не знаю:

на Вікіпапії
Місце виглядає цікаво, такий собі "острів пальма" з породи і не на морі, а на місці просідання гірничої виробітки)
#267
Відео з терикона Ц3Ф:



На додачу, вишка шахти Зарічна:


І ще пару цікавих місць:




Автор відео знімає лише цільові об'єкти, проте по дорозі до них є ще купа чудових місць, зокрема: завод залізо-бетонних виробів, якісь очисні споруді (судячи з відео про озеро на териконі автор їх трохи зазняв, але не досліджував) і ще купка всякого.
Сніг сходить, думаю, за місяць можна було б туди (тобто сюди :)) навідатись
#269
Цитата: Bottlehunter від 20.02.2012 13:14:00
Я взагалі-то в колектор не збирався, навіть і тоді, коли медовуха була вже всередині. Всьо якось спонтанно вийшло, ніби перемикач в голові спрацював)))
А коли буде друга частина, про Лощину?
Сьогодні, як не дуже мертвий з роботи прийду.
#270
Машинка хороша і надійна, тільки вентилятор там часто ламався, доречі, він живиться в 220В. Я працював з таким на "Зміні".
#271
Цитата: Alter від 20.02.2012 09:46:54
І як ото воно воно, вперше під землею у Полтві? У кожного різні відчуття)

Під землею я не вперше і в Полтві поки не був))
В колекторі було супер. Поперше, я трохи змерз в Пивничці і по дорозі, а в колекторі тепленько було))

Вражень було купа, чесно кажучи, навіть неочікував стільки, можливо ще спиртне посилювало, але всірівно то був приємний досвід, навіть незважачи на кольорові какашки під ногами.

Поряд з шахтою колектор виглядає досить таки безпечно і надійно, навіть, в порівнянні з капітальними шахтними виробітками. Перший раз в шахті я мав массу гострих відчіттів, пробирав мандраж і бажання звідти вийти поскорше, собливо в забої, там де треба на колінах або на пузі повзти, знаючи що над тобою 500 метрів землі, котрі стримуються гідравлікою та дерев'яними брусами. В колекторі же було просто весело, знову ж, то певно через спиртне.
Хочу в Полтву..)
#272
Все почалось з замовлення футболок, грошей на котрі мені бракло, як і можливості виїхати до Львова, але пан Bottlehunter люб'язно погодився покласти за мене гроші, та щей привіз футболки до мене в Червоноград, за що йому дуже вдячний і винен купу пива і плюсів.
В одну морозну суботу мені, таки, вдалось виїхати до Львова,  як приїхав  здибався з Bottlehunter і ми посунули до пивнички то все діло помити і здибати ще народу. Трохи пізніше до нас приєднався мій одногрупник. Декілька бутилок  пива, і приїхали  inkognito та zelja, з'явилась покрита інієм пляшка медовухи, потім ще медовуха без інію і під час хімічної реації того всього з'явилось бажання десь полізти, а згодом й ідея куди саме - колектор Стефаника-Городоцька.
Як завжди, сталось оце (в солов'їній мові це не трапляється, але в англійській, голандській та російському діалекті української мови того повно) - я набрав ліхтарів, але забув вдома фотокамеру, добре, що в мого одногрупника був телефон, що непогано знимкує.
Нас лишилось троє: я, Bottlehunter та мій одногрупник.
Ось те, що вдалось відзнимкувати, фотограф - мій одногрупник:






Водиця, котру хтось вже випив:



Було далеко за -10, тому було повно пари і наші ліхтарі її підcвічували:





А то, де тицяю пальцем, хтось змив повну попільничку недопалків:



В колекторі я опинився вперше, спочатку трохи було неохота туди йти через запах, що міг в'їстись в одяг, а переодітись не було, проте, як виявилось, запах був ненастільки сильним як емоції захвату від підземелля. Прагну повторити цей досвід в майбутньому.
Далі ми пішли в сторону Лощини, але то вже інша історія, про котру згодом...

Обговорення
#274
Це для ремонту пристрою потрібно чи для саморобки? Просто, якщо для саморобки, то на ридіобазарі є повно подібних з виведеними ножками.
#275
Цитата: Ritmas від 02.02.2012 00:03:36
На ЕПАМі шукають лінуксоїдів...:))) Дуууже шукають...

На Епамі шукають тру-адмінів, а я ще поки не тру, судячи з інфи на їх сайті)
#276
Шукаю роботу молодим адміном:

Почуваю себе добре з Linux, трохи менше FreeBSD і Windows (таке буває)
Конфігурую кероване мережеве обладнання (комутатори, роутери)
Розбираюсь в мережах
Трохи програмую на Ruby (Rails), C++.
Зараз працюю на інет провайдера, займаюсь під пильним контролем головного адміна адміструванням, а також тех. підтримкою користувачів Хочу змінити роботу, бо на половину робочого часу мене посадили на місце диспетчера (ось це найгірше), і взагалі позатикали всі можливі дирки, таким чином мені для виконання моїх безпосередніх обов*язків залишаються вихідні і час після роботи... Сьогодні була, так сказати, остання крапля, тому відправляю цей лист в фляжці)
#277
Ну, якщо взяти пня другого на 600МХз, то з розетки воно буде смоктати куди більше, а це джилізо, напевно, буде вартувати куди більше роутера, навіть, топового рівня.
#278
Вдома таке я б не поставив, шкода, таки, електронергії та місця і щось мене беруть сумніви щодо бюджетності)


#279
Цитата: inkognito від 31.01.2012 19:17:53
DDR-WRT про нього не знає, отож, мабуть не варто...І не тільки DDR-WRT про  него не знає. Навіть я про нього ніц не чув - а значить джелізо явно непопулярне.

З DD-WRT маю зараз проблему - ріже швидкість, на аплінку є 75Мб (включався напряму), а по локалці вже бігає 35Мб; або ж це мій старенький Длінк ДІР-300 не вигрібає.

Дивлюсь в сторону покупки роутера Лінксис. Таки з Циско знайомство і дружба по роботі в мене склались відмінно, а до мене ця техніка тягла інет по всьому місту протягом 7 років без перезавантажень (лише у випадку пропадання світла вимушено перезавантажувались). Тому, впевнений, варта заплатити трохи більше і отримати річ, котра буда справно служити роками і окупить свою вартість..
#280
Цитата: YserL від 30.01.2012 23:23:21
щось мені пісказує що це копія citizen
Ні, це самобутній пристрій, не клон, наскільки мені відомо. Нічого подібного Гугль мені не видав серед пристроїв з країн загниваючого капіталізму) А якщо таки копія, то вона надзвичайно вдала і ніскільки неприменшує технічної просунутості серед присроїв тих часів. Єдине, як і все подіної якості і класу в Совку, ціна захмарта і кількість випущених пристроїв мала, напевно то була чергова "куськіна мать".