Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#501
Цитата: Peter від 01.06.2011 23:07:56
Та, фацети реально травелують

Надибав ще одного екстремала, фахи запевняють ,шо то не монтаж...
http://vkontakte.ru/video_ext.php?oid=76273704&id=159789427&hash=b9789a236b2f3612&sd

А як на мене монтаж, він би був мертвий і нікому було б розкривати парашут. Таке прискорення є смертельним. Можна порахувати, але для порівняння камаз, що збиває людину насмерь відкидує тіло на метрів 10, а тут метрів на 30-40 політ.
#502
Колись мій родич казав весь час, що якщо він би мав невиліковну хворобу, він би хотів, щоб йому зробили евтаназію, бо нашо жити?.. Через деякий час в нього діагностували невиліковний рак. Вмирав він в страшних муках і до кінця казав: "як я хочу жити!".
В наших "тепличних" умовах ми забули ціну життя, для того щоб її згадати треба війни, або якого катаклізму.
#503
Я не думаю, що ядерна війна відбудеться взагалі. Ціль кожної війни - це завоювання ресурсів ворога, а в 60-х роках минулого століття бомб назбиралось достатньо для взаємного знищення. Окупація немає змісту, бо нема що завойовувати, адже земля буде надто забруднена. Така війна нікому невигідна.
Більш імовірна причина будівництва таких укриттів - це астероїд, котрий на нас впаде 2036-го (астероїд Апофіс). Від наслідків цього таке укриття цілком може врятувати, якщо мати достатньо припасів для життя протягом року.
#504
Просто наші умудряються зекономити асфальт. Така історія: латали вул. Пасічну на початку коло кінцевої трамвая №2, я знімав кімнату на бічнів вулиці в приватному секторі. Так от моїм сусідам наші дорожники з радістю заасфальтували заїзд, іншим зробили гарненький тротуарчик від хати до брами. Причому асфальт зекономили не на повномасштабному ремонті дороги, а на простих латках.
#505
Цитата: :-) від 26.05.2011 10:39:19
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!111111111111 >:(
Профільне дослідження можна, але у вільний від роботи час, а робочий час у мене не нормований. :-\ І терикони Донбасу наразі у мене за вікном.
Якщо щось про спалювання вугілля чи може підземну газифікацію, я б подумав, тобто не лише щоб втрапити до шахти, а цілком серйозно.

Шахтні гази це добре, але  та шахта, про котру йде річ є газобезпечною, тобто метану там дуже мало. Інша справа шахти такі як "Лісова" там декілька років тому був вибух газової камери, от там щось можна. В мене є знайомі по газовому котролю в шахтах, але на Межирічанській шахті, а вона ще закрита...
#506
Цитата: Alter від 26.05.2011 00:06:58
На якій шахті буде проводитись "розборка по нотам"?

"!@%*)"
#507
Цитата: inkognito від 25.05.2011 23:25:44
ЦитуватиВ шахті заборонені радіопристрої, крім радіомаячка в коногонці

 Маячок у коногонці? Дуже цікаво, направду чую перший раз. Мабуть дійсно заборонені раз ти так кажеш.

Маячків, взагалі то, нема на наших шахтах. Але в особливо-небезпечних шахтах вони є. І, вроді, в нових світлодіодних коногонках теж вже є.

Цитата: Цезар від 25.05.2011 23:23:14
факультет міжнародних відносин
Тема курсової :
1. Можливість зустрічі з гномами і міжнародна співпраця з ними
2. Копаєм тунель до Китаю і налагоджуємо дружні звязки

Гномів в шахті нема, це міф, а до Китаю докопатись можна, але тоді є ризик завалу шахти продукцією їх промисловості.
#508
Цитата: inkognito від 25.05.2011 23:18:44
Цитувати- інженери енергетики
Шмайл, шмайл - накастайся тут у потрібний момент, що вже настав.  Від себе хіба можу надумати когось із радіотех'у . Як вам тема = GSM-вузол шахтного базування яко альтернатива провідному зв'язку  :)

В шахті заборонені радіопристрої, крім радіомаячка в коногонці
#509
Малюється можливість організувати вилазку в шахту. Потрібні дійсні студенти таких напрямків:

було б чудово:
  - гірнича справа, корисні копалини
  - інженери енергетики (електротехніка)
  - геодезія
  - геологія
було б добре:
  - автоматика
  - механіка
Інші технічні спеціальності теж вітаються, але вони повинні мати стосунок до того, що є на шахті, а саме її підземної частини.
Студенти потрібні для організації профільного дослідження, тобто треба домовитись з викладачем про написання реферата чи іншої роботи по шахті і взяти лист від кафедри з печаткою до керівництва шахти для проведення дослідження. Дивіденди будуть: гарантований респект від рідного ВУЗу і Експлорера + вилазка в шахту як бонус. Хто хоче зголоситись пишіть мені в приват.
#510
Потрібні мертві акумулятори акумулятори 18650 для ампутації з них схеми захисту.
#511
Цитата: YserL від 21.05.2011 18:53:28
Когонка має діаметр якщо не помиляюся 8 мм, при габаритах ліхтаря забагато. Я на радіобазарі купив у чувачка у якого залишилися запаси радянського військового РЧ кабеля кабель екранований із плетеною посрібленою обмоткою. Малої товчини 1.5мм. 2 жили взяти і великий ресурс на згин. В мене такий стояв на велосипеді для переходу із рами на руль. за 3 літа не переламався.

Кабель від коногонки дуже гнучкий, заважати не повинен, от тільки заправити його буде промбематично, але думаю це можна зробити.
#512
Цитата: Roy від 21.05.2011 18:09:06
От так воно буває, улюблений Myo Xp мене підвів, причому не де інде, а в колекторі, на вузькому слизькому бортику, і коли руки були зайняті. Неприємно. Прийшов до висновку, що дана модель не розраховна під нашу діяльність, і навіть під ту, котра офіційно анонсується Пецлем.

У ліхтарика є маса переваг перед іншими, але все ж, кріплення шнура це все таки його ахіллесова п'ята. Хоча поломка незначна, після невеликого ремонту він ще світитиме й світитиме, я все ж подумую над його заміною.

А для заміни приглянув таку модель - Fenix HP10 , маса переваг, потужність, вибір режимів, економічність, захищеність IPX8.  З мінусів -  накаладний дифузор, не дуже зручно.
або Petzl TIKKA XP? Практично все гут, але мені замало потужності світла. Для мене чим більше світла, тим краще.


Ще раз лишній раз переконуюсь, вічного нічого не буває, ламається все і всюди, на то вона і техніка.


Кабель можна замінити на кабель від коногонки (маю запас). Йому за 30 років роботи в шахті ніц не сталось і, судячи з його стану зараз - ніц не зробиться десь ще стільки ж. Яскравість можна підняти простою заміною світлодіода: ефективність Пецля  90-100 люмен на ват, можна збільшити до 160, тобто на 60% без втручання ріжучими, абразивними чи клеючими інструментами.
Можу провести подібний тюнінг.
#513
Цитата: Alter від 19.05.2011 00:48:36
В кого валяються куски товстої резини? Чим більших розмірів, тим краще. Куплю відповідно.
Розглядаються варіанти покавальцованої.

Де шукати: Конвейєрні ленти на заводах чи шахтах..
#514
Згоріла в мене люмінесцентна  лампа точкового світла (з світловідбивачем, 7 Вт, спектр теплий). Думав її занести в утилізацію, але тут мене просвітило: в мене валявся електронний баласт для 8 Вт лампи на 12 В (схема для підключення люмінесцентної лампи в прикурювач машини), котрому не потрібні спіралі для запуску лампи, тому з домогою оного можна запускати згорівші лампи, крім того в мене був свинцевий акум. на 12 В 2,3 А/год. Ось мене і осінило зробити кемпінговий ліхтар. Ось, що вийшло:







Ліхтар ще не повністю готовий: треба корпус для акума. Дріт дуже місний та водночас гнучкий, незважаючи на товщину, бо знятий з шахтарської коногонки). Світло тепле, якраз для палатки, щоб почитати наніч і для відпочинку очей. Світло не має точки, а розподілено рівномірно десь на 150 градусів, що якраз добре для кепмінгу.
#516
Цитата: stinger від 13.05.2011 23:50:00
На Володимира Великого також залітав кілька разів :)
Ми-8Т - десантна модифікація, ніби. Я на ньому літав віртуально, звісно)
#517
Придбав я ліхтарик Police 25W (копія Maglite). Мені сподобася його корпус зі щирого алюмінію, котрий виявився надиво якісним і надійним. Живлення, як мені здалось спочатку, 2 батарейки "D", але виявилось, що насправді 3 АА в модулі форми "D", а решта місця займала тактова кнопка з хитромудрим кріпленням, що є дуже великим плюсом, бо дозволяє зробити місце для електроніки і додаткового охолодження. На кришці батарейного відсіку і місця кріплення голови ліхтаря виявились гумові кільця, а от кришка голови і скло виявилось негерметизованими. Рефлектор зроблений з ультранеякісного крашеного пластика. Діод теж щирий китаєць, в котрого ядро було залитим силіконом і накритим платмасовою кришечкою, котра віддерлась під час розборки і обірвала вусики, що передавали енергію ядру діода. Драйвер був відсутнім.

Головна ціль покубки була переробка цього "китайця" в якісний кастомовий ліхтар на базі діода Cree XM-L з світловіддачею 1000лм. Рефлектор від ліхтаря, ймовірно, UltraFire з лудженого авіаційного алюмінію і поверхнею "апельсинова шкірка", діаметр 53 мм.


Рефлектор вліз без проблем по діаметру, а от по ширина верхньої частини з різьбою була завелика, прийшлось зпиляти трохи.
Драйвер був однорежимний на 2,8А, котрий успішно згорів після першого включення ліхтаря, прийшлось включати діод по-китайськи - напряму.

Після зборки тестової версії ліхтаря все запряцювала рівно на секунд 10. Так як драйвер згорів, всю енергію, що могли віддавати батарейки жадної поїдав діод, відповідно перша думка - приїхали греки привезли цетрину... Але ні, діод вижив, невижили дроти: китайці додумались зробити багатожильний оміднений алюмінієвий дріт, котрий маскувався під мідь і успішно згорів. Після виправлення цього багу все запряцювало.

Батарейки GP Ultra змогли подарували лише 2,5А на хвилин 10, потім струм різко впав до одного ампера і тримався майже півтори години, потім впала напруга і діод погас. Яскравість була десь 900 лм.

Далі планую в той ліхтар всунути літій іонну банку "D" 5,5 А/год. Проте є можливість туди запхати 2 х 18650, або 3 АА, або 3 ААА в модифікованому мною модулі, або 16340. Для живлення буду ставити лінійні стабілізатори струму в паралелі з можливістю відключення одного для економного режиму.

Результат 200 грн. + трохи рук + трохи голови = якіний ліхтар на 1000 лм. з діодом, котрий тільки появився в Феніксах.
Фотки і бімшоти докину, коли закінчу модифікацію.

Так світить мій франкенштейн:





Перепрошую за якість, фоткав з рук.
Потужність була десь відсотків 70 бо батарейки ГП Ультра не можуть надати достатньо струму для запалення в повну силу діода, але дві години відсвітили і ще осталось трохи. Діод тримається молодцем не зважаючи на підвищену напругу живлення на 0,6В. При падінні напруги нажче паспортної спектр світла діода отримує зеленуватий відтінок, що є навіть дуже довре при використанні літій-іонних елементів, така собі сигналізація розряду.
#518
Прибор з двома стрілочками  - це датчик тиску в гальміній системі вантажівки. В Камазі такий стоїть точно, щодо інших вантажівок не знаю.
#519
Цитата: Fenriz від 28.04.2011 00:01:59
бо якщо та штука містить в собі якісь метали, то вони запросто могли б набрати на себе фону :)  то я си так думаю. а ше ота каменюка схожа на кремінь

Зараженою швидше за все була б поверхня метеорита, а вона згоріла і повідколювалась поки метеорит проходив через атмосферу. А на кремінь металодетектор не матюкається.
#520
Каменюка поки летить крізь атмосферу не тільки плавиться і горить, а, напевне, й розколюється, як кварц від вогню  тому такий вигляд. То мої домисли.