Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - goom

#61
Знайдений на горищі. 1СВ.
#62
Маю ще великий запас лимонки, тому не скоро перейду на щавельку. Я до розчину лимонки як інгібітор дадаю уротропін (сух.спирт) Завдяки чому розчин розїдає іржу, а до металу ставиться не агресивно.
#63
Знаю до лимонної кислоти як помякшувач додають сухий спирт, з щавлевою так само?
#64
На розі вулиць Краківська та Вірменська, а саме Краківська 12 був знайдений скарб.

"Скарб ми знайшли у шарі ХІХ століття. Він був замотаний у тканину. Знайдений скарб - це 95 монет часів Австро-Угорської імперії, а точніше - періоду з 1892 до 1912 року. Серед них дев'ять монет номіналом 1 крона – це срібні монети, три – бронзові, решта – нікелеві. Скарб цікавий тим, що його заховали перед Першою світовою війною. Можливо, це свідчить про те, що люди відчували неспокійні настрої і ховали заощадження", - повідомив керівник розкопок, науковий співробітник НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАНУ Назар Войтович.
http://tsn.ua/ukrayina/u-centri-lvova-znayshli-skarb-hih-stolittya.html
http://focus.ua/society/205064/
Ще не всі таємниці розкрило місто. Всі на пошуки ;D
#65
Для тих кого цікавить, напевно найбільша колекція в одному місці. Крім того є і нагороди, гудзики і багато цікаво. http://www.ex.ua/view/2161665
#66
Дорого через Дашаву, Жидачів на Подоржне така що можна там залишити ходову. Краще їхати від Стрия через с. Лотатники с. Лани Соколівські, хоча дороги в тому районі прибдизно всюди одинакові. В Дашаві можна попробувати дістатись до сажевого заводу. Знаю що з Подорожного через Миколаїв і напевно на Розділ ішла окрема ж/д гілка, напевно через відсутність потреби її ліквідували, рельси демонтували а насип вивезли.
#67
Там теж знайти шось крім гільз вважається великим успіхом. Минулої осені там підняв кришку від котелка, а там де були ви ножни від штика і німецькі кусачки для перерізання колючого дроту. Далі по трасі, минаючи с Лисовичі на горбі де закінчується Львівська і починається Ів.Франківська, позаду зупинки береш стрімко в ліво - там 1 СВ. Навпроти зупинки цвинтар УСС - позад нього в лісі тоже варто пройтись. Будеш їхати давай знати ;)
#68
Як я розумію ви були позаду санаторія Пролісок в районі міського озера, якщо так , то мусите знати по другу сторону обїзної дороги за метрів 250 від дороги є ще одні німецькі позиціїї.
#71
За місцевою легендою з костелу до тепер неіснуючого хутора вів підземний хід.
В селі  за 300 м навпроти костелу стоїть діюча церква Успіння Пресвятої Богородиці (1784)
Напис латиною на фасаді костелу переводиться приблизно так: Мій Боже, оберігай мене від підступу друзів моїх, а про ворогів своїх я сам подбаю.
#72
В деяких місцях на стінах добре проглядаються фрески які виконані в 1810 р С.Строїнський.
#73
Потрапити в середину можна без проблем. З часом дах костелу повністю обвалився, те саме сталось з підлогою. З під заваленої підлоги показує свій скелет підвал костелу. Центральна частина підвалу непрохідна бо закупорена уламками підлоги і перекриттям даху. В підвал в районі головного входу і в районі престолу можна потрапити без проблем. Під престолом в підвалі уцілілий склеп, поховання. Крім того замітив  розкидані фрагменти людського скелету, а можливо скелетів. Припускаю, що свого часу в підвалі костелу знаходились поховання знатних людей і релігійних діячів того часу, напевно в пошуках наживи все було розтрощено.
Входи в башти костелу замуровані, правда в кладці є невеликі проломи, приклавши зусилля туди можна потрапити. Жаль, але зробити це мені завадила відсутність мінімально екіпірування.
#74
Дзвіниця – частина подвір'я сусіднього дому.
#75
Львівська область, Сокальський район, с Варяж. Під'їжджаючи до села, по лінії горизонту в очі врізається два шпилі старого костела. Перша згадка про село в 1419 році. До 1951 р. Варяж належав до Польщі, а 15 лютого 1951 р. переданий до складу УРСР.
Костел належить до доби ранішнього бароко і побудований за проектом Войцеха Лєнартовича у 1688-1693 рр. На даний час перебуває в жалюгідному стані.
#76
Гривневий еквівалент на обмін ???
#77
Я так розуію балони типу Topex , час кипіння води значно більший ніж в справжніх.
#78
Плани / Re: Тустань 2011
02.08.2011 22:20:33
Помилився, вхід 25 гр.
#79
Плани / Тустань 2011
02.08.2011 22:12:35
Цего року фестиваль (шостий за рахунком) з осені переїхав в літо. Фестиваль проводиться при наскельному місті-фортеці Тустань з метою відновлення та популяризації української середньовічної культури загалом та фортеці Тустань – унікальної пам'ятки археології та природи, яка не має аналогів у Європі – зокрема. Час проведення фестивалю 5,6,7 серпня ( топто най ближчі вихідні). Добиратись можна як зі сторони Стрия на Сколе, до повороту в с. Дубина (від повороту приватні перевізники довезуть до місця призначення) , так і з сторони Трускавця через Східницю. Або маршруткою Львів - Сопіт і 4 км пішки. Вхід платний, десь в районі 10 грн. Від себе додам, найкраще їхати в суботу, десь на годину 11-12.
Більше інформації і розклад маршруток http://www.tustan.com.ua, http://vkontakte.ru/club10726675 .
Хто захоче перенестись в епоху середньовіччя і просто подивитись як хлопці лупасять один одного мечами, той не пожалкує що приїхав.
#80
ДАШАВСКИЙ ЗАВОД ТЕХНИЧЕСКОГО УГЛЕРОДА - сажевий завод, на ньому свого часу виготовляли сажу. На даний момент частково задіяний але не в первісному призначенні. І частково розгараблений.