Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#41
Не помітив в нього ЧПУшок. А вони не дуже-то і дорогі для дрібнопартійного виробництва.
#42
То лиш я фоток не бачу, чи то так має бути в цілях секретності?
#43
    Пару днів назад вертався вночі пішака із Скнилівського парку. По дорозі (на Любінській) мене покликав якийсь мужик і сказав що там дівчина лежить на газоні. З вигляду багатенька така, модна. Не буду описувати маніпуляції з нею по приведенню до свідомості і т.д. (під наркотою була, плюс алкоголь). Тим часом цей мужик вже встиг викликати швидку і патруль поліції нашої нової.
    Приїхали вони майже одночасно хвилин за 4-5, не більше. Подивились на неї, підтвердили "діагноз" і починають розказувати варіанти розвитку подій - на кульпар в психо-неврологічний до прочухування. Там беруть аналізи, і якщо в її крові буде щось явно нелегальне - буде їй біда. Наші полісмени те все уважно послухали (молодий такий хлопець і дівчина симпатична), а тим часом героїня повісті з того всього почала приходити до свідомості і щось лептати. Порадились із лікарями, чи можна їй додому. Ті сказали що, в принципі, можна.

    В результаті разом із новими поліцменами погрузили її в їх машину та відвезли додому, де її чекала сонна і вельми вражена подіями мама. Ото не перестаю думати - а що ж би зробив звичайний піший патрульний наряд старої закалки в такій ситуації?...
#44
ЦитуватиНіхто не знає, де можна у Львові зробити хромування?

Пару років назад на авіаремонтному таке робили.
#45
Де у Львові реально можна скористатись послугами даного агрегату? Треба відсканувати в тримірці пару запчастин і отримати на руки .STL-модель. Ну або вже в якому форматі вийде.
#46
ЦитуватиХочу зробити більшу пічку З можливістю ставити казанок безпосередньо на дрова.
Курча, во!

#47
Гідроабразивна обробка - контора НТП, виробництво в Пустомитах, офіс на Шевченка.
Лазерна порізка - NG Metal, знаходяться в Куликові.
#48
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 30.03.2015 21:49:02
Де ві Львові можна знайти людські бахіли бо вони дуже піднімають прохідність експлорівців .

На Краківському вже всі розібрали? Місяць назад ще бачив.
#49
Цитата: inkognito від 30.03.2015 10:04:53
Цитата: Alter від 29.03.2015 20:52:49
А на вихідні ніяк?

Ги, 1 травня якраз будуть вихідні. Насправді - 1 травня то давня традиція чухати в New Розділ, отож +2.

Вибачаюсь, недогледів (за квітень подумав). Попередньо +1.
#51
Я теж за фастекси. Плюс липучку навколо стегна. Також рулить вертикальна защіпка широка. Робити зі шкіри, яку юзають на підошку взуття у якості підкладки (4-5мм). Колись на торпедо за копійки нею розжитись можна було. Де взяти тепер - хз.
#52
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 23.03.2015 18:34:40
Якщо гризуть сумніви по ергономіці можу зробити масштабну модель з фанери ... ::)

По якій технології, дозвольте запитати?)
#53
Цитата: Roy від 23.03.2015 08:46:36
Хм...Полтва ніби в стороні. Цікаво, яка ще може бути причина розмиву?

Можливо провал стелі одного із ходів-сполучень між Полтвою і будинками? Свого  часу із ZEDом виділи таке саме перед  Опера-пассаж коли там бруківку міняли.
#54
Ні, з того сайту брати я ніц не планую, то лиш так, для демонстрації форумчанам. Наразі з моделлю визначаюсь.
#55
ЦитуватиЗавше цікавив сенс тих півкруглих виємок зверху леза.

Упор для великого пальця і, як наслідок, кращої фіксації у руці (при утриманні ножа у фехтувальному стилі). Тобто щоби легше було притискати коли ковбасу ріжеш).
#56
Хочу собі прикупити Gerber LMF II Infantry Black

Хто може що взагалі про гребери сказати? Бажано з власного досвіду, так як гуглити і я вмію хотілось би інфу з перших уст, так сказати ;)
#57
Курча, не втримавсі.

1)
Цитуватипрограє в якості японським і американським сталям
. Всім програє? Чи лиш деяким? Чи може лише трішки?

2) Про 5мм. Тобто чим більша товщина леза, тим менше воно буде кришитись??? А кути заточки і спуски ми вже позабували?

2 inkognito. Ціна занадто висока для ножа з такої сталі (не конче вона файна як для модного бучера) Бери із 440С (це якщо не будеш камені ним колупати і капоти машин пробивати) - по характеристикам майже то саме, а ціна значно нижча.

#58
2 RALL LORD. А на кожен день в тебе що водиться?
#59
Власне штука досить цікава, може навіть десь і практична. Може. Десь. Більше тут

Чому, власне, в розділі "гумор"? А все через детальне розглядання конструкції сієї вундервафлі.



І зразу в очі кидається декілька речей, прямо таки кричущих:
1) Як і будь-яка радянська/пострадянська накручена девайсіна, вона не обходиться без ізоленти. Ну не буде працювати тут і все. А з ізолентою буде. Правда, в даному випадку використана некошерний її чорний різновид. Більше про методі і різновиди подібного нано-апгреду - тут

2) Абсолютна відсутність шайб, гроверів та контргайок на всіх з'єднаннях. Значить Сколково не спить і таки почало впроваджувати свої нано-болти. І нано-гайки. А нано-шайби і нано-гровери ще ні. По ГОСТу, видно, не проходять...

3) Вручну !!! грубою капроновою ниткою нашвидкоруч пришиті лямки розгрузочного пояса та інші елементи.

4) Наявність там гідроциліндрів. Причому двосторонньої дії. Це на пасивному-то екзоскелеті. Ні, ну зрозуміло, що десь в районі колін бідного москальського солдата, чия нелегка доля його закине всередину девайсу для тестингу - десь там знаходиться окрема гідравлічна система компенсації навантажень в залежності від положення, загрузки, кута ноги, вмісту алкоголю в крові та фази місяця. Проте вся модернова швидкодіюча і точна робототехніка вже років з двадцять (а то і більше) пересіла на серводвигуни, так як гідравліка для таких діл не підходить. На них же ж сидить і досі. Но там вже тра батарейку... Можна просто було туди запхати щось типу регульованого газового амортизатора із елементарним механічним зворотнім керуванням (ну типу як в модних лісапєдах). А тут і розподільника тра, і гідроакмулятора, і бака, дросселя, ну і масло, собснно... Дивні рішення приймають ТАМ їхні інженери...

ТАМ... (На драбині, походу, священник. Зараз без них в Росії, будь то запуск ракети-носія, спуск кораблів на воду чи виготовлення екзоскелетів, нікуди).



А взагалі-то похвально, що дядьки стараюсться щось зробити. Хай через дупу, але таки зробити. Особливо коли читаємо, що...

ЦитуватиПомимо МЧС отечественных разработчиков поддержало также и Минобразования и науки (выделение финансирования в размере 120 млн. рублей).

...і бачимо на фото в КБ чувака, який з розумним виглядом схилився над кресленням, навіть сварочні окуляри на лоб натягнув (крутий такий зварщик, весь в роботі і в процесі!) і який там же ж на робочому місці щеголяє в лакованих туфлях (зварщик то! Або шліфовщик), і оця іронічна усмішка жіночки зліва... І вентилятор китайський із резиновими лопатями перероблений... І оце червоне обгрижене з однієї сторони крісло на фронтоні фото...

Доречі, а знаєте як воно задумувалось?

ЦитуватиПримером такого устройства является экзоскелет Honda Walking Assist Device.

Тобто мало би вийти щось таке.



Ну або таке.



Також доставляють радості оцінки, дані експертами (???) після виставки.

ЦитуватиВсе-таки первый созданный в России экзоскелет получился слишком громоздким, а также с неприемлемой задержкой в реакциях.

Яка, нафіг, затримка?! Він же ж пасивний! Чи то той бідний солдат на третій годині виставки замахався своїми силами виконувати роль ходячого гідравлічного насосу і нагадував зеленого кіборга-сомнамбулу? Чи може таки якість виконання нано-болтів і нано-гайок підвела? Загадка. Треба змастити...

У будь-якому випадку особисто я буду уважно слідкувати за даною сферою російських розробок ;)
#60
Пару днів назад їздив до Радехова (Боже спаси і помилуй водіїв в тих краях!). Під Кам'янкою-Бузьською клапті по пару гектарів випалені були. І що саме цікавіше - при дорозі стояв обгорожений вентиль від газової магістралі, виведений назовні, який так самісько попав в зону тотального вогню. Навіть смола на трубах постікала. То теж запатентовані противибухові труби стоять?)))