Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#281
Давно цікавлюсь дивом радянської техніки Электроника МК-90

Офіційна назва "програмований мікрокалькулятор", як і всі радянські назви, проста. Інша назва "мікрокомп'ютер", а насправді то є перший в світі PDA (кишеньковий комп'ютер). Була до нього і док-станція з портами розширення і можливість підключення привода магнітних жисків, принтера.
В Союзі дана річ коштувала як автомобіль Волга.
Ось фото, більше є на вікі, мова російська, так як на цій мові стаття найбільш повна.


Вперше я прочитав про цю річ в журналі Радіо, непам'ятаю номер. Мене дуже зацікавив даний пристрій і ось вже років 12 мрію його дістати.
В Радянському Союзі вміли робити не тільки зброю і вибухостійкі сміттєві баки, але й справжі КПК, причому першими в світі.
#282
А баласт давати будете? Наскільки я розумію, в Полтві течія буде серйозна і можуть виникати хвилі, можна перевернутись.
#283
Мав фото туману, але десь про..ав. Розкажу так. Без спалаху через туман можна розгледіти будинки, маршрутики, світло ліхтарів. Зі спалахом лише біла пелена.
В закритих вологих преміщеннях туман утворюється постійно. Поки не засвітитиш спалахом, його не видно. В одній з тем про бомбосховище подібне явище пояснено було як власне дихання.
Щодо фото з Погулянки, то там не туман, а частинки пилиюки.
#284
Цитата: VIRUS від 26.01.2012 14:14:16
Поїдете - не  забудьте набрати води в пляшку з  оранжевих річок  :)
А насправді, співчуваю тим хто там живе. хоч половила міста і будинки є закинутими, багатьом людям (дітям в тому числі) які залишились, реально нема чим дихати. найгірше те, шо всім як завжди пофіг  і завод надалі продождує викидати тонни відходів.

Оранжева вода є коло Червонограда.
Цілий регіон для цілодобового і круглорічного індастріалу)
#285
Вражаюче.. Док.Фільм, хто не дивився, рекомендую.
#287
Цитата: YserL від 19.01.2012 22:19:10
Цитата: linuxoid від 19.01.2012 22:12:06
Цитата: YserL від 19.01.2012 18:37:49
Якщо зробити для Андроїда, то можна спокійно заробляти достойні гроші на маркеті!
Молодець.

Бавлюсь зараз з IPhone SDK, цікаво було б спробувати щось подібне зробити.
Уявляю, в лісі під дощем в грязюці людину із металошукачем із iPhone в руці)))

А IPad якби виглядав))) Ну, є ще плеєри Ipod Touch з тими самими можливостями, що і IPhone (не точно за такими самими, але, ну зрозуміло, коротше).
Взагалі, ідея супер щодо проги, її дійсно на щось мобільне переробити і буде щастя, каже КО)
#288
Цитата: YserL від 19.01.2012 18:37:49
Якщо зробити для Андроїда, то можна спокійно заробляти достойні гроші на маркеті!
Молодець.

Бавлюсь зараз з IPhone SDK, цікаво було б спробувати щось подібне зробити.
#289
Цитата: Alter від 17.01.2012 23:41:57
Не 50А а 100А. Воно ж видає все у змінному струмі, тож для такого випадку усереднена потужність рахується як P=1\2*U*I. Як би там не було, такі штуки можна на крайняк використовувати лиш для зарядок, ібо щось потужне вгробить акум наніц.

То, фактично, половина пускового струму. Є ризик не тільки розряду акумулятора, а й вскипання електроліту. Точило підключив, ножа нагострив і акумулятору труба, та щей імовірність полити кислотою моторний відсік чи себе. Акумулятор вартує день 800-1000 грн. за 65 А/год (прийдеться купити новий після заточки 2-3-х ножів), інрертор десь 500-650 грн, а недорогий генератор на 650Вт номінальної і 800Вт пікової потужності вартує 1000-1200 грн, на 1200Вт 1800 грн. (ціни дивився в Гуглі). Резон інвертора?..
#290
Є ж акмуляторний інструмент і зарядні притрої для них, що живляться від бортової напруги 12В. Мотор при запуску і розкрутці ротора споживає набагато більше номінальної потужності, тому не варта. Для прикладу, в безперебійники категорично не рекомендується вмикати індуктивне навантаження, а в них є ті самі інвертори. Крім того, 600 Вт то є багато, акумулятора надовго не вистачить і прийденься або палити бензин, щоб зарядити його, або тягнути переноску для зарядного пристрою, або знімати акум. Що таке 600Вт для 12В? - то є 50А (якщо ККД інвертора =100%, а то нереально): автомобільний генератор не потягне: згорить запобіжник, або не вистачить напруги для запалювання. Акумулятора вистачить на годину від такого навантаження, а загальний ресурс його змешиться в рази.

То треба або акумуляторний інструмент, або, як багато хто робить, автономний генератор на 2кВ.
#291
Очевидно, природа вирішила таки виконати план на сніг цього року. Сніг перетворить терикони в звичайні засніжені пагорби незвичної форми. Отже, будем чекати, коли розстане сніг.
#292
Цитата: Drusja від 15.01.2012 20:40:10
Ото нафлудили, краще б щось по суті написали.

Просто суть не зовсім зрозуміла.
#293
А якщо це ніякі не мутанти, а війна угропавань, наприклад Долговці женеть с
Свободівся і рвуть його, буквально. Або то Сидорович дістав всіх, барига, а так як він, підслуховуючи переговори, знав, що йому скоро пи..да, вирішив зашити в своє тіло особливо цінні артефакти і дати на тапки, але, коли його таки догнали, хтось пронюхав, що атрефакти в ньому і вирішили його порвати на куски.
#294
Цитата: Цезар від 15.01.2012 14:04:01
Нє , кроосисів в режимі стелс на тепловізорі не видно, то факт. То мабудь безпілотник був , тому не стріляли...

А переговори пілототів, і зависання над місцем події? Нє, то був вертольот, таки. А кровосиси могли вийти з невидимого режиму, бо, коли вони нападають, вони завжди стають видимими.
#295
Цитата: Цезар від 15.01.2012 13:36:45
Це снорки! Зомбі так скоро не бігають,ходять, пересуваються!

То кровосиси. Вони вміють маскуватись, але їх тепло можна побачити на ІЧ камеру і вони схожі ззовні до людей та швидко пересуваються. Напевно, чувак десь вліз в лігво кровосисів і розбудив їх.
Але, думаю, то фейк, бо настправді вояки завжди стріляють по сталкерам, як побачать їх.
#296
Ентерпрайс  ;D Слово імпортоване, зате який корабель!
#297
Якось слово "дайвінгіст" звучить як "ковальщийк". Думаю, "дайвер" красивіше буде, як і "коваль". Перепрошую за недоречне зауваження і ще недоречніше порівняння, невтримав.
#299
Раз вже люди будуть, то додаю карти нашого маршруту:


Це ж місце в Вікімапії

В вікімапії повторюються шляхи, що я намалював, бо вони є офіційними дорогами.

Жовта дорога: від кінцевої маршрутки колією до терикону. Ті, хто були в "Один день в шахті" цей шлях частково пам'яають. Дорогою трапиться непоганий індастріал, в т.ч. там де ми були найглибше під землею.

Зелена дорога то є дорога від міської маршрутки через Межирічча і Сілець. Даний шлях не просто так зелений, бо він найпростіший і найкоротший. Проте, має менше індастріалу по дорозі. Всеж, є старовинна Капличка та шахта Межирічанська. Також є непогані природні об'єкти - острів з городом, півострів з куском села. Даний маршрут виведе нас прямо до терикону і є, так сказати, рекомендованим.

В хвилинах жовтий шлях займе, імовірно, годину, зелений хвилин 30. Який краще сам не знаю, оба мальовничі по своєму. Червоний шлях не трушний, але він є, тому позначений. Підземель не буде, але маленька зона зі Сталкера буде.

Червоний шлях - невідомість. На мапах - це цілком пристойна дорога. По ньому найменше треба буде топати нозями, але можуть бути сюрпризи у вигляді болота.

Через ЦЗФ ми точно не підем, тому того маршруту я не вказував. Чому? - тому, що тудою піти, то ми ніде не попадем крім як до будки сторожів.

Плями неприродньої форми на мапах то є щось схоже до териконів і болота зі шламів.

Треба мати міцне взуття, найкраще берци, бо є імовірність попадання гострих шматочків породи в взуття, що не дуже приємно. Терикони, самі по собі небезпечні тим, що можна провалитись в пустоти і в них підсмажитись. Також можливі виходи шкідливих газів, тому треба буде дивитись один за одним. Навколо териконів є болота, що цілком можуть затягнути людину. Ну і треба пам'ятати про ох..рону.
#300
З Лесика повідомлення, забравши воду, це дійсно касний варіант щодо Нашого відео, навіть приплюснув пост