Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#321
Якщо цікавлять шахти, терикони можу допомогти.
#322
Цитата: maptywa від 29.12.2011 15:24:50
хіба фотом знімати, і світло гарантово жеби було. Вам час переходити на відеозвіти, фотки то гуд, але хфайне відео ще ліпшіше. Якби що - звертайтесь,мені тема подобається.

Фото простіше зробити і швидше, бо хочеться головою повертіти на новому об'єкті, та й не завжди є можливість вести  відеозйомку, особливо, коли присутність на об'єкті, з деяких причин, є небажаною кимось.
#323
Цитата: Roy від 23.12.2011 09:23:44
Ура! ура! ура! Сьогодні вітаємо нашого супер модератора Inkognito з його ДН!
Бажаю міцного здоров'я, успіхів у праці, витримки у житті, сімейного щастя і всього, всього, що ти сам сам собі замріяв - нехай обов'язково збувається!

Приєднуюсь! Бажаю море позитиву, приємних переживань і, щоб все працювало!
#324
В вузькоколійках є щось притягуюче, романтичне, шкода, що ми, українці, не вмієм берегти і цінувати те що, маємо.
#325
Цитата: Ivanoff від 19.12.2011 19:06:40
Добрий вечір шановне панство, довгий час слідкував за форумом в якості гостя, доки дігерське хоббі не взяло во мні верх, тож вирішив зарегатись.
Власне маю купу всякого світла, але шоб руки мати вільні, вирішив подивитись налобники. Петцлі та фенікси мені в принципі без потреби, та і ціни троха кусаються, тож шукав шось хоч трохи пристойне від братів наших жовтих. Хто шо може сказати про ці лянтарки http://www.uahunter.com.ua/forum/sverh-yarkie-ruchn-nalobn-fonari-projektor-t25872.html? Глянув таке саме в штурмі і магазі біля себе, вуйко на сайті продає на 30-40 гривень дешевше, але чи вартує те замовляти по пошті? Клянеться шо там всьо ніштяк і що вони від води захищені. Може хтось такого мав/має?
Бороньбоже не реклама.

Китайці всі вимагають доробки. Хоча б зробити "ревізію" місць спайок. Зараз китайці почали ставити добротні світлодіоди Cree XR-E, але забули про драйвери, через що світлодіод швидко втрачає свої характеристики, або взагалі гине від якісних батарейом, а дружніх неякісних батарейом хватає ненадовго.
Мораль така: якщо є зайвий час і рівні руки то можна отрмати від китайця, інколи, більше ніж від виробників якісних ліхтарів. Якщо ж потрібно якісне і надійне світло без геморою - то краще раз потратитись, щоб потім мати спокій.
#326
Цитата: inkognito від 18.12.2011 23:55:46
Не із усіх кавунів із нітратами можна зробити "дим".  :) Кавуни, вони ж бо гади хитрі. І не обов'язково з нітратами. Мав на увазі. що господар землі здибав собі дешеві добрива  :) Але дійсно мля дивно таке видіти...

Ще мінус кавунів, то запах коли вони гниють.. Ще дивує їх стан. Як вони покоцаними так досі пролежали і ще досить добре виглядають? Деякі, як видно, вже зовсім гнилі (натуральні, вочевидь), а деякі ніби хтось тільки но недоївши кинув. Думаю, таки вони нітратні, або ще чимсь наколоті і господар врожай з того городу, певно, на продаж роститиме.
#327
Цитата: inkognito від 18.12.2011 23:26:40
Цитата: linuxoid від 18.12.2011 22:44:18
Кавуни в Сокалі зимою на землі з інієм то жесть, розказти не повірять)))

      Мудрий господар готує собі землю навесну восени. Чому не придбати за скажімо 10 грн/центнер гнилого кавуна, використавши його у якості добрива? Дешево та сердито!

Угу, кавуни перенасичені нітратами - картоплі таке добриво повинно сподобатись. Але всерівно, якось воно виглядає незвично. Взагалі, Сокальщина то дивний край, можливо близькість Волині впливає так (ніц проти Волині не маю, сам напів волиняка, тому маю право): птахоферма на хім. заводі, кавуни розкидані по городу..
#328
Кавуни в Сокалі зимою на землі з інієм то жесть, розказти не повірять)))
#329
Цитата: swordlord від 17.12.2011 17:34:13
Зато валянки вставлять любі натовські берци , при низьких температурах і суворій зимі  ;D
Вермах під сталінградом за трофей брав не зброю а валянки, бо мерзли німаки  ;D

100500! Я на шахті робив в кірзі і шкіряних черевиках, а потім перейшов на валянки. В кірзі і шкірі коли багато ходив чи працював ноги пріли і, як результат, потім мерзли, а в валянках було все ОК і вони легкі та зручні. Мінуси, то те, що валянки і болото речі несумісні, але так як я працював на поверхні болото я бачив не так часто, хіба міцно замезше, і в версії без калош чи підошви слизько.
#330
Приплюснув, шкода, що не вийшло з вами полазити. Але я там ще буду, бо вже дуже мені подобається скляне лабораторне приладдя)) Місце гарне, хоч і не дуже збережене, але й такого вже майже не залишилось: все приватизується, перебудовується, розбирається - і нема тому ради. Скоро будем їздити на Схід по індастріал...
#331
Цитата: LASO від 16.12.2011 14:16:21
Давно чомусь не заходив на форум. Але те що я побачив тільки що, мене зацікавило якщо не сказати більше. Вирішив поділитися та послухати думки.
Почну спочатку)
Тиждень тому купив собі зеркальний плівковий фотоапарат німецького виробництва Praktica Super TL. Відразу придбав тестову плівку на 12 кадрів і пішов в гай біля дому фотографувати перші пробні знімки. І ось один з них -  http://s017.radikal.ru/i430/1112/4c/3dfe95ab86c0.jpg 
Дивилися вже чоловік 6 і всім в отій плямі ввижається лице якогось чоловіка.
Варто згадати що фотоапарат власне плівковий, на цифрових відео/фото камерах такого не спостерігалося, хоча знімалося там багато й відео й фото.
Звісно, не виключається можливість банальної гри світла чи дефектів оцифровки/проявки.

Деякі люди розповідають що в тому лісі свого часу вчинив самогубство молодий солдат (це місце зовсім недалеко від військової частини)

На мою думку, воно більше схоже таки до дефекта плівки.
#332
Без навантаження (або коли техніка в режимі очікування) лічильник стоїть? Можна під'єднати споживача через амперментр і порахувати, скільки він споживає. Міжфазна напруга 110В, то я так розумію, в квартиру прибігає 2 фази без нуля?
#333
Перепрошую, але я мінус, виникли більш ніж серйозні обставини..
#334
Я підсяду в Червонограді. Як будете виїжджати зі Львова передзвоніть і скажіть "параметри" (колір, марка) автобуса.
#335
Коли були там з ітаійцями охорони не було взагалі, заходили з "парадного" входу, будка охорони була порожня. На території нікого не зустріли, шуміли і палились всюди де могли і ніхто нам не заважав. Не впевнений щодо охорони ТЕЦ та адмінки. Судячи зі звіту Лесика і Батлхантера охорона лояльна і йде на діалог.
Я в неділю буду вільний з 11 ноль нуль дня, тому буду бачити як там і куди.
#336
Зустрітись можна було б в маршрутці Львів-Сокаль, я би підсів в Червонограді, щоб не витрачати часу. Речей, я так думаю, буде мінімум з собою, скидувати на зберігання нічого не треба буде. Візьміть, хто має, одну хімзу, бо на заводі є бомбарі (не факт, що вони на приватній території, але розвідати варто), котрі можуть бути мокрими. Дороги до заводу я точно не знаю, бо вув там один раз машиною, тому най хтось зробить мапу, хто туди лазив, я не маю можливості цього зробити, бо мій ноут в білих тапках дуба врізав, пишу з роботи.
#337
Сокаль взагалі місто з цікавою історію тут не практично не розкритою. Щодо заводу, то досліджено з можливого менше половини. Зовсім недосліджена тамтешня ТЕЦ. Половина всієї території заводу вже викуплена, тому варто даний об'єкт дослідити, бо може небути можливості потім. Думаю (впевнено), що до тієї неділі одужаю.
#338
Мав Дела Інспайрона 640м 2008-го. Старенький, товстий, але з чудовою батареєю, котра і досі бігає як нова, гріється єдине, собацюра. Зараз він знаходиться в мого тата, а я юзаю аВсера, в котрого батареї вже нема фізично (вийняв, як зайвий вантаж, бо не тримала зовсів) і міняний чіпсет + проблеми з перегрівами і синіми екранами смерті.
В ПС я розчарувася зовсім, голодую на Мака, бо то є річ.
#339
Свинцеві акуми активно скупляються прийомами металобрухту. Автомобільний акум. на 65А/год. я продав за 60 грн., більше того вони самі на ним приїхали.  Думаю, від упсів теж повинні приймати.
#340
Цитата: ZED від 09.11.2011 22:49:47
В гелевих SLA (а таких зараз більшість) в результаті довготривалого простою окрім сульфатизації можливий ще один відносно сприятливий наслідок - зтвердіння гелю. Лікується вприскуванням дистильованої води. Голкою шприця треба загнати води в кожний відсік приблизно десяту частину від об'ему відсіку. Так відновив 6В 4А/г акум., який 5 років стояв розрядженим у зламаному радіо-ліхтарі. Зараз працює відмінно.
Цитата: John від 09.11.2011 20:43:07
Можливо хтось знає простий спосіб як регенерувати SLA-акумулятор після тривалого зберігання розрядженим, чи краще зразу викинути?

Дистильовану воду впорскував - резутьтат зірвало пробки разом з кришкою. В мому акумі (звалище йому пухом) кришка була приклеєна намертво, під нею були ґумові пробки. Кришку я зірвав, долляв води, заклеїв на місце і поставив на зарядку, ну і воно стрелило. Після з акума смерділо тухлими яйцями.