Вело Львів-Перемишль

Автор manhattan, 11.05.2015 18:58:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

manhattan

Збираюся скатати на велосипеді до Перемишля
План:
Першим ділом потрібно взнати розклад руху електричок (Львів-Шегині) актуальної інформації не нагуглив (Розклад руху, вартість)
Другим ділом це перетин кордону, не знаю чи можливо пропихнути велосипед через турнікети на нашій стороні чи там є окремий вхід (знаю на польській стороні є вхід для інвалідів і людей з негабаритним вантажем)
Думаю третя проблема це правила дорожнього руху) Чи обовязково їздини з шлемом і прочими причандалами біля траси/по трасі там де не має велодоріжок?
Ну і четверта проблема (може і параноя) це крадіжка велосипеда, як в Польщі з такими речами ?

Буду радий хто поділиться своїм досвідом)

YserL

Цитата: manhattan від 11.05.2015 18:58:27
Другим ділом це перетин кордону, не знаю чи можливо пропихнути велосипед через турнікети на нашій стороні чи там є окремий вхід (знаю на польській стороні є вхід для інвалідів і людей з негабаритним вантажем)
Пішохідний перехід: на нашій стороні без проблем, на польській пускаються через двері біля вертушки: інвалідів, з велосипедами, з габаритним вантажем. Також врахуй чи приїдеш швидше ніж маршрутки з Мостиська-2, бо народу тоді на кордоні навалом.
На SkyperCity пишуть: поляки вимагають за містом їхати в жовтому світло-відбивному жилеті в будь-яку пору доби

dragonfly635

Так склалось, що є неодноразовий досвід використання данного маршруту. Ситуація така:
1. Електрички останнім разом восени коштували 11-12грн. Ситуація, як в усіх електричках. Повно дачників і гендлярів. Перевезення велосипеду згідно закону.
2. Перетин кордону здійснюється через коридор для громадян ЄС, тобто окремі ворота без черги.
3. Навіть не обговорюю наявність захисту і відповідність правилам, як в Україні так і в Польщі. Це ваша безпека і культура руху. Доріжки присутні, але не скрізь.
4. Аналогічна з попередньою ситуація. Крадіжок вистарчає. Не залишайте без нагляду або використовуйте У-лок і відсутність ексцентриків.
Сподіваюсь, що мої поради будуть корисними для подорожі і дозволять уникнути багатьох нюансів.

Drusja

З останнього досвіду - поїздка 26 квітня і 2-3 травня цього року:
1. Електрички коштують 14грн (за велосипеди як повезе, але краще взяти багажні 50% вартості). Їхати краще в неділю і о 5:17 зранку - народу набагато менше і вел без проблем ставиться всередині вагону, в 8:45 також їхали, але до Городка прийшлось тримати велосипеди в тамбурі (якщо тримаєте в тамбурі то краще з лівої сторони по ходу потяга - з цієї сторони набагато менше зупинок).
Розклади електрин:
5:17 http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6105.txt
8:45 http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6109.txt
13:45 http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6113.txt
17:44 http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6117.txt
21:15 http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6123.txt
http://railway.lviv.ua/fileadmin/trafaret/2015/d1/tro6110.txt
2. Кордон перетинали через двері для негабаритного вантажу вони ж для інвалідів, через коридор для громадян ЄС не пускали (хоча ми й не просилися), але чувак прикордонник і не думав нам відкривати. В сторону Польщі перетинали майже без черги тому, що нас пропускали пішоходи і прикордонники теж пропускали в першу чергу. В сторону України прийшлось чекати разом зі всіма. Перетин кордону зайняв 15хв в Польщу і 30хв в україну першого разу, а другого 15хв туди і 1хв назад.
3. На наявність шолома і желетки прикордонники уваги не звертали, але для особистої безпеки шоломи були на голові і відповідно вам раджу. Щодо правил дорожнього руху - то там всюди є знаки для велосипедів включно і розібратись можна без проблем. Є вело доріжка - їдем нею, нема - по дорозі. Щодо траси з Медики до Перемишля раджу не дуже тиснутись до краю дороги - бо там валяється купа скла і всякого іншого гівна яке успішно продирявило нам колесо, і вбило 2,5 год на латання (8 дір - сцук) але й посеред дороги їхати не варто бо автомобілісти літають як шалені.
4. На рахунок крадіжок, тьфу-тьфу, але велики прив'язували і надовго без нагляду старались не залишати.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Bottlehunter

З попереднім постом повністю солідарний)

Щодо електричок: не всі ті, що на Мостиська, їдуть до зупинки Держкордон. В гіршому випадку треба буде ще парканадцять кілометрів крутити зі станції Мостиська-2 до Шегинь.

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,516.msg43932.html#msg43932 - отут я трохи описав наш досвід пересування ровером навколо Перемишля. Як дійдуть руки, то викладу нові фото, кілька тижнів тому ми з Друсею та веселою куманією відвідали три великі форти на північ від Перемишля.

Їхати краще в неділю зранку, якщо плануєте на один день. Людей буде в рази менше. На кордоні можуть спитати про наявність достатньої суми грошей (готівки) для перебування в Польщі.

Ось тут є сайт з велосипедними маршрутами по Польщі та навколо Перемишля зокрема. Сподіваюся, стане в нагоді - http://www.czasnarower.pl/trasy/tag/przemysl
Най жиє Гуцулія!

217 Гості, 0 Користувачів