Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1243
Цитата: stinger від 26.07.2013 21:18:31
Пропоную взагалі переназвати тему в "Розкопаний Львів" і викладати тут фото з різних розкопок по місту.

Хай ця буде, просто створи нову, якщо маєш що народу показати  ;)
#1244
ЦитуватиПочаток розкопу часом не тут???
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=dlattach;topic=4629.0;attach=17232;image

Приблизно там.

Рой, може давай після 6 разом підемо?
#1245
Текст з сайту ZIK.

ЦитуватиУ Львові тимчасово призупинили ремонтні роботи на вул. Городоцькій через виявлення залишків середньовічного муру, що можуть становити історичну цінність. На місці знахідки вже працюють археологи, які орієнтовно мають закінчити розкопки до понеділка.

Про це сьогодні, 25 липня, під час брифінгу повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, передає кореспондент IA ZIK.

«Вчора були виявлені дерев'яні рештки. Працівників археологічної служби це зацікавило. Ми зупинили будівельні роботи до встановлення археологами, що це за рештки. В ході розкопок виявили кам'яну стіну, яка може бути продовженням оборонного муру чи будівлі, що становить історичну цінність», – зазначив Олег Береза.

Натомість представник рятівної археологічної служби Остап Лазурко розповідає: «Зараз ми опрацьовуємо кілька версій, що це може бути. Виявлений мур досить цікавий, зроблений з потужних кам'яних брил, на вапняно-пісочному розчині, що вказує на те, що він є давній. Характерною ознакою муру є те, що він «крутиться», тобто він апсидного типу. Відповідно, такі апсиди наштовхують на думку про те, що тут могла стояти якась сакральна споруда.

Згідно з історичними даними, за часів Середньовіччя орієнтовно на цьому місці стояв костел святого Станіслава. Тобто, він був уже за містом. При костелі функціонував лепрозорій – шпиталь з монастирем, де лікували хворих на проказу. Це може бути досить суттєвою знахідкою. Якщо це підтвердиться, ми будемо дуже раді. Ми зможемо його локалізувати, тому що плани, на яких він намальований, є рукотворними і не досить точними».

Також, за його словами, опрацьовується версія, що знайдені залишки стіни можуть бути фрагментом оборонного муру Львова.

Наразі на об'єкті працюють археологи, які вже знайшли фрагменти керамічного посуду та кілька монет, а також турецьку люльку, які передадуть до історичного музею.

Сьогодні після роботи (орієнтовно біля 6 вечора) хочу піти глянути на незвичайну знахідку. Якщо хто має бажання приєднатися, буду радий. Нижче даю сюжет з новин:

#1246
Карта каже, же то є цегельний завод. Фото Грібкова каже, же завод колись був, а не є. Непогано було б туди поїхати. Може хто хоче в суботу? Дорогою ще можна Кам'янку-Бузьку оглянути.

Тему переношу в "Я знаю місце".
#1247
Та файно ти фотографуєш, і розказуєш незле. Нема чого кремпуватисі ;) А головне, що не шкодуєш часу про все написати. Від мене +
#1248
Обов'язково завтра ж напишу листа в Колочаву і передзвоню для певності.

P.S. Того німецького сайту читати не годен, забагато буквів. Може, Herr Gribkoff буде такий ласкавий та знайде статтю про годинники для охорони?
#1249
Декс, ти будеш здивований, скільки дивовижних речей пройшло попри тебе. Наприклад, концерт Тіматі у Львові. Клацай сюда:
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5306.0.html
#1250
Перше фото однозначно розгадане. Я собі думав, що солдати на фото йдуть вгору, тому "проїхався" Яндексом вздовж вулиць, де є трамвайна колія і де є підйом. Дивився, звичайно, тільки на праву сторону. Тому й нічого не знайшов >:(
#1251
Об'єднав дві схожі теми воєдино.

LEO, може щось знаєш з історії шахт? Коли вони закрилися, скільки їх взагалі є?

P.S. На наступний раз коли будеш закидати фотки, скопійовані посилання з Гугл+ вставляй поміж тегами . Трохи детальніше тут.
#1252
Наскільки мені відомо, ця розв'язка мала бути готова ще до футбольного чемпіонату, саме тоді і були прокладені початки "кола".
#1253
Ось така раритетна афіша-реклама висить просто на скляній брамі житлового будинку. на вул. Туган-Барановського.

#1254
"Алмазінструмент" крутий, однозначно. Там недалеко ще була колись їдальня на Хлібокомбінаті, не знаю, чи працює вона зараз.

Непогана їдальня є також на нашому улюбленому "Водоканалі", що на Зеленій, Христина розповіла. На територію ведуть двоє воріт, заходити треба через ті, що далі від центру, якраз навпроти автобусної зупинки. Середня ціна повноцінного обіду 20-25 грн. Дуже смачний і доступний по ціні шашлик. Щоб не обжертися до напівпритомності, треба борщу і салату брати по півпорції  :D Працює їдальня з 13 до 15, хто приходить швидше, застає більший асортимент. М'ясні страви, типу відбивних, не готують відразу багато, а смажать по мірі необхідності. А то плюс, на мою думку.

Як бонус до відвідин - красивий внутрішній дворик зі старими будівлями та зразково-показове бомбосховище на території, яке я колись бачив по телевізору.
#1255
Ми теж були в Колочаві минулого понеділка - я, Христина, Цезар і Марта. Дуже сподобалося: гори, прекрасна природа і музеї з просто величезною кількістю цікавих експонатів. Ідея з перетворення села на туристичний центр почала втілюватися в життя біля 6 років тому. Займаються цим місцеві ентузіасти на чолі з народним депутатом, що народився і виріс тут. Справа постійно розвивається, знаходяться нові виконавці, придумуються нові атракції. Колочава стає все більш популярною і відомою в Україні та за кордоном. Квиток до музею-скансену коштує 15 грн (повний) та 5 грн для студентів. Ще 40 грн коштують послуги екскурсовода. Без екскурсовода не можна заходити всередину приміщень, проте на це правило дивляться крізь пальці.

Слово "скансен" до відвідин Колочави мені було невідоме. Тому для довідки:

ЦитуватиВ 1891 році в Стокгольмі етнограф Артур Хацеліус відкрив перший в Європі етнографічний музей на відкритому повітрі. Назва знаменитого на весь світ Скансену скоро перетворилася з власної на загальну. Так називають оази давнього побуту, коли хати крили очеретом і не вміли користуватися комп'ютерами.

Гори, музей і залізниця. Зараз на території будують колію, щоб згодом запустити поїзд і катати туристів.









Котел в паровозі







Але найбільше сподобався, звичайно, музей, присвячений лінії Арпада. Екскурсовод, Михайло Васильович, дуже гарно розповів нам про все, а ще дозволив сфотографуватися зі зброєю. До речі, наголос в слові Арпада має бути на першому "А". Оборонна лінія названа в честь князя Арпада, який в 9-му столітті заснував Угорську державу.

Експозиція облаштована в трьох бункерах, всередині безліч експонатів на військову тематику. В одному бункері відтворено військовий госпіталь.





На вході всім видають каску, щоб головою не зловити якусь арматурину.



Трохи фото експонатів











Протитанкова загорожа



В іншому бункері





Сперечаємося, що краще: кулемет чи фаустпатрон



Цезар терпляче чекає...



А ось і госпіталь









До речі, в тих краях облаштована ще одна туристична стежка, присвячена лінії Арпада, неподалік озера Синевир. Але це місце не таке цікаве, стежка просто петляє поміж численних ДОТів, всередині яких немає жодного кулемету. Неподобство! Як прийде на те час, викладу і звідти фото.

І корисна порада наостанок. Якщо будете їхати в Колочаву автомобілем, не їдьте через Долину. Дорога просто жахлива. Краще через Стрий та Воловець.
#1256
Це для укріплення стіни. Але як саме діє залізна кривулька на цегляну стіну, точно не знаю. Треба, щоб хтось з архітекторів чи будівельників пояснив.
#1257
Одну, будь ласка, сіру, таку, як на мені нижче на фото, розмір L, нік SerXio зеленими літерами


#1258
ЦитуватиЄ ще інші цікаві споруди біля Заводу - колишні бомбосховища. Заїзд зі сторони траси Львів - Краківець.

Якщо під бомбосховищами маєш на увазі споруди, що нижче на фото - то це насправді водосховища. Донедавна були закопані. В цій місцині ми були, отут є тема - http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5119.msg35945.html#msg35945

А бомбік там тільки один, під адмінбудівлею.

#1259
Коли ти в Колочаві був? І як міг найцікавіше пропустити? :P :P :P
#1260
ЦитуватиА на паперовій стрічці є отвори або щілини???

Немає, вона рівна. Шириною біля півтора сантиметри. Як і немає стрічки, заповненої якимись даними. Ця, що в апараті, повністю чиста, а іншої не знаходили.