Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1261
Свіжий комікс. Про крота-бандерівця. З огляду на те, що нефайних слів тут нема, перепощу повністю. Файно дякую Пекельному Бульбі. Най жиє!

#1262
Були ми вчора на Закарпатті, в музеї, присвяченому лінії Арпада. Про це обов'язково буде звіт, а поки що маленька загадка, розгадки якої не знають працівники музею. Тому й просили нас, тобто львівський Експлорер, допомогти.

Отже. Є кругла металева коробка, діаметром біля 10 см. З однієї сторони годинник, з іншої кілька маленьких вічок. Всередині незрозумілий механізм і рулон паперової стрічки, на яку, очевидно, записувалася якась інформація. Ніякого маркування чи написів, окрім серійного номера всередині, немає. Цей механізм був викопаний на території військових укріплень і належав, швидше всього, воякам угорської армії, судячи з речей, що лежали близько цієї. Схожої речі більше не знаходили, не зважаючи на те, що "ехо війни" у них там дуже потужне, самі побачите пізніше на фото.

Які хто має здогадки, що це може бути?





#1263
Товариш шукає одно- або двокімнатну квартиру на довготривалий термін. Район Героїв УПА або просп. Чорновола, в хорошому стані в межах 2500 грн/місяць.

Якщо хтось має якусь помічну інфу, віддячимо!
#1264
Сьогодні святкує ДН наш спільний друг Цезар.
Наші вітання! Успіхів тобі  в усіх справах.
#1265
Віталій Січкарчук (АКА Пекельний Бульба) відомий передусім своїми коміксами про УПА, козаків та футбол. Але є в нього старенький комікс про супергероя, який мені дуже подобається. Кому гумор здастся занадто примітивним, то що я вам зроблю?

Знайомтеся: Пляндермен!!!

#1266
Товариш знайшов на Погулянці невеличку зелену скляну пляшечку. Напис збоку німецькою мовою Geco-waffenol. Хтось знає для чого вона могла використовуватися? Може, для зброярського масла?



#1267
Скиньте реквізити, думаю, потрібну суму назбираєм швидко
#1268
Відписав в приват.
#1269
Цьгого разу в Тернополі відвідали Музей політичних в'язнів та парк Топільче.

Музей розташований недлеко від вокзалу, на вул. Коперніка, 1 (На мапі.) Експозиція музею знаходиться в підвалах колишнього слідчого ізолятора. В камерах облаштовані різноманітні тематичні експозиції, присвячені визвольному рухові, дисидентам, революціонерам, побуту в'язнів тощо. А екскурсію нам проводив чоловік, що свого часу тут перебував.

Вхід до музею безкоштовний, файним тоном є залишити кілька гривень доброчинного внеску та написати відгук до спеціальної книги.

Віртуальний 3-d тур.

Фотогалерея.

Кілька фото зсередини. Камера з портретами в'язнів, що тут перебували. Вітрина зі знаряддями тортур та великий жестяний баняк-"параша" в кутку. Дерев'яні двері - єдині у всії в'язниці, що збереглися ще з тих сумних часів.







Кімната, присвячена дивізії СС Галичина. Оголошення часів німецької окупації із закликом вступати до бойових підрозділів.







Дірка в стіні справа від дверей - для наглядачів, щоб могли спостерігати за всією територією приміщення. Згідно тюремних правил, наглядач не мав права під час нічного чергування заходити далі, ніж поріг камери.



Коридори СІЗО





Тісні та вологі приміщення карцерів. Сиділи тут тільки по одному, жодних лежанок чи стільців не передбачено. На бетонну підлогу наливалася брудна вода для більшого "комфорту" в'язня. Продуктовий пайок під час перебування в карцері становив шматок хліба та дві склянки води на добу.





Зал, присвячений повстанським криївкам. Найцікавішими для мене були макети реальних криївок, що були розміщені переважно на території Тернопільської області. Ось в цій, наприклад, зимував командирський склад УПА. Фантазія тих, хто проектував схрони, гідна подиву: потрапити сюди можна було тільки відсунувши певний камінь в підвалі будинку, вентиляція здійснювалася через дупласте дерево. На нього ж була виведена і антена для прийому радіо.







Вхід в цю криївку був через колодязь, вище рівня води







Ховалися повстанці і в тернопільських печерах, про це розповідають кілька інформаційних стендів



Йдемо далі. Макет концтабору на Півночі, одяг та взуття в'язнів









Церква, зроблена з сірників



Залишаємо вдячні відгуки в спеціальному журналі та йдемо далі, до парку Топільче. По дорозі треба підкріпитися, для цього якнайкраще підходить Стара піцерія, що на Шашкевича, 1. Заклад з вигляду нагадує совковий буфет, а купувати тут варто піцу і томатний сік. 10 гривень і купа щастя - такої смакоти більше нема ніде! І тому всі в Тернополі знають, що це таке і де куплено:



Дитяча залізниця та пам'ятники ОС Андроїд (тільки антена на голові одна, напевне, якісь старіші версі)









Дерев'яні скульптури в парку











Післяслово. Тернопільська промзона чекає відважних дослідників, рівно як і тернопільські колектори. Хочу поїхати туди зі спорядженням, орієнтовно через три-чотири тижні. Якщо хтось має бажання, прошу дописувати в приват, будемо планувати вилазку.

Посилання на альбом.

#1270
Як було домовлено в телефонному режимі, пальник позичу. Спальник не дам, бо пітаю к нєму нєжниє чуства)))
#1271
Плюса тут мало. Навіть двох. Честь і слава пиякам дігерам Станіслава! Най жиє!!!

ПеС. Сам туди ходив?
#1272
Сьогодні День народження святкує 2D (справжнє ім'я - Стюард Пот), віртуальний вокаліст цілком реального  гурту Gorillaz, чий потішний писок прикрашає мій аватар. Йому виповнюється 35 років, поважний вік, як на мене. Щиро вітаю!

#1273
Відео про неіснуючий тепер єврейський цвинтар в Тернополі.

#1274
Вчора ввечері став свідком дивної події - площа Ринок повністю була задимлена.

Цитата з сайту Погляду:

ЦитуватиВчора, близько 21 години, з під'їзду будинку 18 на площі Ринок вибігли близько десяти осіб з масками на обличчі, запалили димові шашки і кинули біля входу в Ратушу.

Про це «Погляду» повідомила начальник прес-служби ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

За її словами, наразі встановлено і затримано 5 осіб, з них четверо – неповнолітні. Встановлюються також інші особи, причетні до «облоги» Ратуші.

«Зараз вирішується питання про притягнення цих осіб до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Факт внесено у єдиний реєстр досудових розслідувань», - зазначила речниця МВС України у Львівській області.
.
Правоохоронці з'ясовують, яку мету переслідували хлопці



Хтось щось знає з цього приводу?
#1275
Чергова серія захоплюючого багатосерійного фільму під назвою "Explorer.lviv.ua". Тобто нова вилазка, нехай навіть і по старих місцях. Серіал наш триває вже дуже давно, кількість глядачів постійно зростає, а скільки вже було серій-прогулянок точно не скаже вже ніхто. Більше п'яти тисяч, напевно, якщо брати до уваги 2863 створені теми на форумі, врахувати, що не всі вилазки фотографуються і описуються, а в деяких темах часто об'єднуються кілька вилазок. Йохана бабай, ото ми втнули!

9 травня зранку на Галицькім перехрасті зібралася команія у складі Фляшкохантера, Інкогніто, Лесика, Сергія та Аліни. Мали на меті прогулятися до закинутої сортувальної станції в Дублянах. І пройшлися  ;) І ось що ми бачили по дорозі.

Ось корова, що чухає вим'я на фоні молокозаводу відомої торгової марки. Коли вона попасеться, її подоять, а молоко пофасують та відправлять в магазини.



А ось обгорілі дерев'яні шпали біля колії, що веде на завод ЗБВ. Залізничники шашликували на Паску.



А ось завод ЗБВ, де живуть охоронці, що люблять футбол і викликати міліцію, до яких мали нещастя потрапити в руки Sunkatalano i ZED, які забрели на територію просто поклацати фотоапаратом.















А ось адміністративний корпус заводу, де була колись їдальня і де зараз закриті двері, підперті кудлатим чорним псом.





А це - старий підвал, що мав би бути двоповерховим бункером (згідно інформації від п'яних очевидців), що стоїть на території Львівського радіоцентру і де зберігалися колись паливно-мастильні матеріали.











А це - закинута трансляційна вишка, яка зараз не працює, з вершини якої звисає трос, на якому каталися ми з Лесиком.





Ось інша вишка, котра теж трансляційна, котра виглядає так само, як і попередня, хіба що трос з неї не звисає. Тому і Лесик на ній не катався.





А це залізнична станція Дубляни, де стоять освітлювальні вишки і бігають нелякані зайці.





Ось вишка, на яку ми піднялися і яку Лесик з тролячим писком підло розхитував.













Отак воно все було, в четвер, 9 травня 2013 року. Всім дякую за кумпанію і традиційно плюсую.

Обговорення.
#1276
Стара кінохроніка з будівництва об'єкта. Я проторчав!!!




#1277



У четвер, тобто завтра, 16 травня 2013р. у музеї "Тюрма на Лонцького", що знаходиться на вул. С. Бандери,1,  відбудеться фестивальний захід "Ніч музеїв". Починається все о 18:00 та триватиме до 24:00.


Цитата з ЗІКу:

ЦитуватиУ тюремному дворі громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» розгорне виставку автотранспорту, а у підвалах музею – виставку зброї періоду визвольної боротьби українців у XX ст. Історичні реконструктори «Пам'яті» відтворюватимуть сцени із в'язничного побуту і влаштують для охочих інсценізацію слідчого допиту, а музейний художник-реставратор навчить самотужки виготовляти листівки підручними засобами.

До виставлених арештантських вишивок із Тернопільського історико-меморіального музею політичних в'язнів до Львова знов прибудуть унікальні експонати: посмертна маска Степана Бандери та бронежилет Ярослава Стецька, а також 30 оригінальних світлин цих провідників в Альпах.

Програма святкувань на офіційному сайті музею. Вхід у всі приміщення вільний.

Я обов'язково прийду, десь ближче до дев'ятої. Якраз до реконструкція слідства політичної тюрми НКВД-КГБ.




Крім того, 18 травня, в суботу, відзначається Міжнародний день музеїв. У цей день вхід у всі музеї Львова безкоштовний, крім того, більшість з них працюватимуть і вночі, долучаючись таким чином до всесвітньої акції Ніч музеїв.

ЦитуватиНіч музеїв — міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, звичайно приурочена до Міжнародного дня музеїв. У цю ніч більшість музеїв відкрито для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції — показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

Вперше «Ніч музеїв» була проведена в Берліні в 1997 році. Вдруге — 1999 року за ініціативою Міністерства культури і комунікацій Франції під назвою «Весна музеїв», оскільки 18 травня в усьому світі відзначається Міжнародний день музеїв. У 2001 році в цій акції брало участь вже 39 країн Європи та Америки, в 2005 році «Весна музеїв» переросла саме в «Ніч музеїв». 2005 року в акції взяли участь 750 музеїв Франції і 500 музеїв Європи.

Українські музеї вперше масово долучились до всесвітньої акції 2008 року. Хоча деякі музеї столиці провели подібну акцію наприкінці вересня 2007 року.

Якщо хтось має інфу про нічні акції і виставки в львівських музеях, уклінно прошу не встидатися і постити сюди.
#1278
То як, похід відбувся?
#1279
Вчора з Лесиком вийшли на балькон одного з прилеглих до території будинків. Озеро вже осушили, на території йде будівництво. Не зважаючи на вихідний день, на території був охоронець, грівся на сонечку. Я його позначив на другому фото кружечком  :D

Тему переношу до "Інженерних споруд".



#1280
Цитата: Synoptyk від 06.05.2013 13:30:48
Продивившись "Я  тоже хочу"
Nach meine Meinung  "Разводілово чістейшей води".Декорації ...таких скоро не побачиш...Це цікаво. А рештою треба просто перехворіти як  Е.М. Ремарком у ...дитинстві. :)

Чому ж декорації? Все знімалося в реальній закинутій церкві, в одному з російських сіл. А щодо сюжету: то просто казка, цікава і яскрава казка для дорослих, де почуття і переживання дещо рафіновані, але від того стає тільки цікавіше. Я взагалі не кіноман, переглядаю два фільми за три місяці, але Балабанов - то той хлоп, що знає, як то сі робит.

P.S. Правильно буде um meiner Meinung nach  ;)