Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#161
На тему зниклих сіл, хуторів, фільварків, корчм: от шматок того регіону від Львова на захід:

В позначених місцях існували вищезгадані об"єкти на старих мапах, але вони відсутні станом на дев"яності роки (дата оновлення генштабу). Прив"язував і порівнював колись в озіку довгими зимовими вечорами з різними старовинними мапами починаючи з 18ХХ :)
#162
Цитата: Le-i-3o від 08.02.2012 12:47:03
На початку літа року 2010, був у Сколе разом з Мамою і її класом(вона тоді була класним керівником 9 класу) на другий день відпочинку вирішив зводити дітей на Парашку, після походу уже в дома розглядаючи фото на компі був здивований якимся незрозумілим чорним плямам на фото.дві такі плями зазняв подорозі на вершину і одну вже на спуску з самої вершини.в кого які думки що могло бути на глюк фотіка не схоже
літом мухи і всякі жучки пролітають перед об'єктивом і лишають плями (бо не у фокусі).
#163
В мене DIR-300 давно працює - жодних нарікань.
#164
В атачменті ще пару фотографій процесу будівництва.
Джерело: http://rainy-lily.livejournal.com/478995.html?thread=5259027#t5259027
#165
Цитата: Estel_Shmidt від 16.01.2012 00:59:21
можеш кинути ссилку на намет і рюкзак
Наплечник: http://prorez.com.ua/goods-6382-ryukzak-tatonka-baikal-60.html
Намет Коммандор Міднайт2: http://www.tripster.com.ua/Commandor-Komandor/palatki/turisticheskie/Commandor/611-Palatka-Komandor-Midnight-2.html сподіваюсь за 8 років вони не стали гірше шити (я міняв по гарантії блискавки. Інших зауважень не маю).

Стосовно взуття, то я юзав: німецькі берци, потім Ляспортіва (не пам"ятаю модель), потім знову ще одну пару таких же берців, і зараз ще Грьонели. З усього цього по співвідношеню ціна\якість рулять ці берци - тому і купив другу таку ж пару зносивши першу.
- Ляспеортіва з товстого набуку була суцільним розчарувнням: змокаючи раз і швидко вона вже не просихала днями, забезпечуючи чавкання між пальцями та дикі аромати... як результат, одного разу була перегріта на вогнищі, після чого набук з часом потріскав на перегинах.
- Грьонели - куплені в гаражному гамазині за півціни. Легенькі, не парять, чудово тримають воду з пропиткою. Перешивав підошву на нову :(- це був дефект виробника (тому і продавались у гаражі).
- Берци бундесівські: пройшов в них найбільше. В т.ч. зимою (на льоді слизькі!). Першу пару зносив до протирання дір у внутрішньому шарі шкири. Не такі зручні як нормальне трекінгове взуття, важкі, треба звикнути, вибирати правильно шкарпетки, правильно шнурувати, і щоб нога "обтесалась". Але мають ряд переваг: дешеві, не шкода, тверді, міцні, можна спокійно "зарубуватись" носком у наст чи землю, почуваєшся як в танку, ніколи не смердять (виглядає, що пропитані антисептиком. Я їх кладу під голову в наметі), дуже швидко сухнуть, не так страшно перегріти при просушці. Через всі ті переваги купив другу пару, яку використовую досі, якщо грьонели шкода. Брав на секондах Перші за 100, другі за 190.
Всі фото в атачменті.
#166
Користувався різними наплечниками в порядку зменшення літражу. Зараз - Татонка Байкал (60л) - невбиваємий та найкраща підвіска з усіх, що пробував. Якщо потрібно надійний простий і дешевий - то раніше дуже непогані були українські капрікорни. Там проблема тільки з комфортом була. А загалом на вибір наплечника сильно впливає наявне спорядження: спочатку в малий об"єм вкластить непросто.


Нормальний намет імхо:
- двослойний на дюралюмінієвому каркасі. На 2 (+1) максимальна вага - 3кг. Ніяких бантиків при установці! Краще мати 2 входи з тамбурами. Чим менше кілків потребує для мінімальної стійкості тим краще (багато кілків закріпити у кам"янистому грунті та у снігу переважно не реально). Відтяжки для додаткової стійкості на вітру - обов"язково. Тент, нормально поставленого намету, не має продавлюватись до внутрішнього.
Сам зараз юзаю: восьмирічний commandor midnight 2 (по суті той же скайлайн 2, що вже рекомендували. Зроблено в Україні і як результат- дороблено по гарантії) - живуча халупа на літо, зиму та вітер. Раджу придивлятись доподібних конструкцій.


Та + hannah stash - адська конструкція заради мінімальної ваги.
#167
В атачменті план та вхід. А також першоджерело (в нас, мабуть, є в когось?).
Скопійовано звідси: http://lviv-format.livejournal.com/117921.html
#168
Цитата: Estel_Shmidt від 13.01.2012 01:48:52
Ось  вигляд на Західний Буг в лютому 2010 року в смт. Добротвір
А от тиждень тому :) + понтонний плавучий міст.
#169
Стосовно кринички: в тих місцях  раніше все було поіншому. Виглядає, що криничка пережила ту "індустріалізацію" ще з часів коли навколо були села/хутори. Маєш її координати? Хотілось би глянути по старих мапах.
#170
Цитата: YserL від 05.01.2012 02:14:05
Вент шахта не від бомбосховища під добробутом, а з будинку навпроти. Там гермостворка є в підвалі. і залишився ручний вентилятор.
Цікаво де виходить вентиліція від бомбіка під добробутом, хммм.
Колектор є нехиленький в подвірї
теж варіант! Про сусідній просунутий підвал не знав. Непогана там концентрація сховищ виходить. На території самого ринку є ще одна ВШ - вона точно для "добробутського".
#171
Цитата: YserL від 04.01.2012 12:32:34
Тема для копій планів, додаємо нові)
Може хтось може написати як правильно їх читати і що може відноситися до ГО
Хмельницького

Я колись любив зависати над такими планами, що викладала ЛМР у матеріалах до громадських слухань.
Думаю, що Ромчик, Скіп, чи ще хтось з дотичних до архітектури зміг би пояснити краще і більше. Спробую покапітанити:

- 4КЖ - 4 поверхи, капітальний, житловий.
- довгий пунктир з назвою матеріалу та розмірами (бетон, чугун та ширина, висота, або тільки діаметр у мм), і буквою "К" - каналізація (колектор?).

Мені по Хмельницького кидаються у очі пару цікавих місць. Виділив у атачменті.
ВШ 100% від бомбаря "під добробутом" - там вхід за поворотом (з того бомбаря експлорер почався:))). Вперше щось бачу від ГО як-раз на твому плані :) на яндексі ВШ ледве проглядається за людьми http://maps.yandex.ru/-/CFrOyJYc

У самому низу там є ще один 800х1400. Мабуть старі яйцеподібні притоки?
#173
Редагування власних повідомлень відтепер дозволено одну годину з часу написання повідомлення. Для редагування старших повідомлень, будь ласка, звертайтесь до адміністраторів або модератора форуму.

Смайлу пропоную наступного разу подумати про зміну ніку з ":-)" на ":-(", замість створення необхідності мені знайомитись з mysql довгими зимовими ночами :)
#174
Хепі бьоздей :)
#175
Цитата: Yuriy від 14.11.2011 23:20:36
В середину заглянути не вдалось, купа сусідів на балконах сиділи. А від цитаделі досить далекувато, це навпроти першого корпусу політехнічного.
Розміри і пропорції нагадують стандартну ВШ\аварійний вихід з сховища
#176
ліс там справді не дуже приємний... от стара тема про це місце http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,31.msg53.html
#177
Бавився колись  давно у термометр на основі game\midi порта (він вміє вимірювати опір, що використовувалось при підключенні джойстику). Не впевнений що зараз ті порти є ще... забавка була цікава та проста як двері (вішай терморезистори на порт), але точність (як мінімум з моєю саундкартою) - жахлива :)
#178
Загалом закинутих сіл, хуторів, і окремих фільварків є дуже багато. Вираховував їх колись порівнюючи найстарші мапи (18ХХ) з поточним генштабом. Потім лісопедом відвідував частину.
Про деякі села, що зникли ще у часи першої-другої світової, можна знайти цікаву інформацію в інтернеті (у вигляді згадок у мемуарах, чи історичній літературі).

От частина з того, що вилізало при порівнянні (деякі н.п. в списку зовсім скромних розмірів, деякі більші, з своїми церквами і т.п.):


В деяких місцях старі села нищились цілими групами, як на схід від Кам"янки Бузької (зараз частково полігон), на схід від Сасова, чи той-же полігон на Розточчі.
#179
а я нічого не зрозумів. Що це, про що це? Жодного читабельного речення.

А чого ті жопи всюди? Нас не закриють за ту дитячу порнографію?)))) ІМХО, посту шлях в розділ "Гумор".
#180
Ріспект! Ходив таке ж соло (але Кваси-Шибене), тільки з всім барахлом і відповідно з 2 ночівлями (перемичка Петрос-Говерла, та Бербенескул:) третя ніч вже у Шибеному.