Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#881
Я покищо закинув свої фото і чорновик тексту на Фейкбук Потім скопіюю сюди коли Рой викладе свій звіт.
#882
Цитата: VasylDro від 09.03.2019 19:30:05
Якщо буде місце то я б дуже хотів...

Так. Давай! Який в тебе є досвід подібних вилазок під землю?
#883
Roy +1 згідно з початковим планом.

Є ще 2 вільних місця а далі будемо методом витіснення
#884
Один учасник якого ми всі знаємо любимо і поважаємо написав в приват і забив одне місце.  Він перед тим не реєструвався. Тому якшо набереться 8 учасників які регалися - правила є правила. А якшо буде одне вільне місце то він поїде.
#885
Є гарна новина! У вівторок 12 березня спускаємся в шахту в Стебнику.

В програмі відвідання Каплички, луговень, стаєнь, кінського ходку. З нами буде геолог який там все знає і кого можна все розпитати. По часу нас не обмежують, але коли зміна закінчиться треба буде виходити.

Є тільки 8 вільних місць. Тому прохання повторно підтвердити тут свою реєстрацію хто буде, час дають до вечора неділі 10 березня. В понеділок їм потрібно подати число і прізвища.

В Стебнику потрібно бути на 9-30 ранку. Троха напряжно з добиранням. Електричка встигає 1:1

Точка спуску Ствол Новий

З собою мати змінний одяг та взуття, ліхтарики, воду. Я теж там буду.
#887
Привіт Всім!

Може давайте зробимо список на поселення? Хто де і в якому номері ночує.

Мій досвід організації турів для великих груп показує що це суттєво зменшує канітєлі при поселенні. Просто приходиш, береш свій ключ і йдеш закидуєш речі. А так всі починають шукати хто де з ким і як. Які номери бувають і тому подібне. + ми вже будемо втомлені. Якшо підготуватися до поселення наперед то це зменшить кількість харева і збільшить кількість задоволення.

Чи може вже такий список вже є?
#889
«
Минуле вб'єм ерзацом слави
Якщо там слави не було
»

Це Грицько Чубай писав напевно саме про цей монумент. Він стояв на одному з головних в'їздів у місто і зображав радянських окупантів повішених на височенному стовпі. Для незаангажованого совєтською пропагандою іноземця такий ракурс виглядав як мінімум дивним.

Усі Фото клікабельні, в хорошій якості.


Не стоїть :(


А ця стела куда симпатичніша


Навіть від падіння вона не зламалася. Зроблена була на совість! Могла ще стояти купу років!


Яка то мала бути сила щоб так проламати землю!


Краса все переможе


"
А всім крикливим на догоду
ми подамо ерзац "Свободу"
"

Звісно що партія «Сволота» та інші борці з комунізмом мусіли перед виборами показати свою потрібність і знести цей символ. А на його місці потім поставлять інший. Питається для чого? Чому не можна було перевикористати існуючий бетон та арматуру та довішати на нього ще й сепаратистів та депутатів-корупціонерів?

Можливо ця стела заважала ставити сцену коли тут проходили концерти, а можливо комусь просто хотілося зробити великий «Бах» у Львові. Бо й справді, стовп при падінні на добрих півметра примяв під собою землю. Місцеві мешканці казали шо було відчуття наче землетрус. Та й Львівській Сейсмоцентр мав би шось зареєструвати...

Скромненько так
























Завдяки чудовим комунікаційним якостям Блондинки в Кедах ми попали всередину за паркан. Як колись мій батько брав камінці на память з Леніна, так само і я прихопив троха зі Стелли Артуа. Ця сторінка Львівської історії впиралася як могла добрих штири дні. Та зрештою таки була перегорнута за допомогою перфораторів, болгарок і лебідки.












Був невеличкий землетрус як вона падала






Вся правда про красну армію!




Вставай, Стела вже лежить!


Ну і відео наостанок щоб все в одному місці було

#890
Цитата: Блондинка в кедах від 02.03.2019 16:41:15
Golem я з тобою не розмовляю. Ти написав про все

Дякую за фотки і доповнення!

Якщо матимеш натхнення (бо в мене воно вивітрилося разом із неприємним подихом) то напиши будь-ласка звідки цей театр сюди переїхав, додай про забуту кімнату з відкритим вікном, я мало написав про комутаторну, нічого не памятаю з того шо він говорив на балконі 2 поверху, я взагалі не був з вами в одній з кімнат де одяг, мало шо згадав про декорації і муляжі. Також класно було б написати про історію кохання гея-режисера і його головної акторки, про малу сцену, про кабінети, гримерки і Аду Роговцеву. На жаль я лише побічно торкнувся їх конфлікту і не сказав що про це є ціла вистава. Так шо тут ще цілий пласт для Дослідника!
#891
А чи доводилося вам приходити на виставу і бачити весь вестибюль театру забризканий кровю одного з акторів? А може Ви з тих поважних Львівян котрі памятають як театральні шмотки валялися по всій вулиці Городоцькій, і преса тоді писала про розборки в Театрі? Або часи коли домовина зі жмуром стояла на центральних сходах театру? Агааа! А все це сучасна історія уліт-ного театру Лесі.

Я вперше на сцені


Та тут на весільних фотографіях мільйон можна заробити


Ламповий сценічний підсилювач


Майстерня художника декорацій


Постановка фільму жахів


Багато хто з Львівян ще й досі толком не знають де в нас театр імені Лесі Українки (УЛІТ). Ще б пак, сіра запилюжена будівля з непрозорими вікнами виглядає радше як продовження СІЗО що поруч, ніж як розважальне місце. Але тут атки театр! Стоячи на Городоцькій у вічній пробці можна і варто познайомитися з їхнім репером Туаром. Бо він доволі цікавий...



Трофейна лампа з якоїсь аптеки, бо змія є








Не знали як рояль вниз спустити


Голосувалка за Совєтську владу










Величезну будівлю театру збудували ще в 30-і роки поляки як будинок Католика. Уявляєте, вже тоді у них були з цим проблеми бо потрібно було якось заманювати людей. Потім прийшла радянська влада і по суті з 50-х років театром завідували військові. Вони наліпили всюди зірочок, таньчиків, повісили трофейні люстри. Та Театр і Армія це як на мене речі малосумісні, краще б вони вже цирком опікувалися. Але на щастя тоді попалися талановиті актори та режисери і з 60-х по практично 90-і роки це був реально крутий театр всесоюзного рівня.









Портал в Гоквордс






Аналоговий пульт-мікшер






Висячий кінець запихаєш в отвір на передній панелі
















Ну а далі стандартна історія про сторічного академіка Патона. За означенням, грати Джульєту повинна молода акторка, а не дама бальзаківського віку, навіть якшо вона і заслужена. Та, на жаль, пенсіонери тримаються до останнього не тільки у владі, освіті та медицині. Вони й з театру не дуже то хочуть вступатися. На цьому грунті був виник конфлікт, було два табори, оголосили війну і актори робили підлі диверсії один одному. Наприклад перед самим виступом могли прибити шкари до підлоги цвяхати двохсотками, так що не відірвеш. Чи викинути неугодні декорації та костюми через вікна надвір на вулицю Городоцьку. Там їх дбайливо підбирали адміністратори секонд-хенду що навпроти і потім успішно продавали як авторські речі.

Апогею конфлікт досягнув коли було спалено вже готові декорації до вистави «Кольори». Напевно через гомосексуальний контент. Шкода, бо премєра так і не відбулася. Та, врешті решт, престаріла прима прокляла цей театр і вступилася. А на її місце прийшла чудова молода команда яка вдихнула життя в цю трухляву будівлю.
















Незаймана розетка




















Коли я вперше попав в майстерню художника то думав шо там бардак бо він давно помер. А то всюди так є.






А ви знаєте що в театрі дуже легко фотографується? Тут нічого не потрібно вигадувати, шукати плани і робити штучні постановки. Все вже є зроблено до тебе, тільки бери і щолкай. Дві години блукань кімнатами, майстернями, сценою та під нею, гримерками, горищами і кабінетами минулих зірок минули майже миттєво. Та тут одну сЕкскурсію потрібно мінімум на пів дня робити, а не на дві години!!! Інакше навіть нема чого зачинати 😊

Вихід на дах. Туди нас не пустили, там зараз робочі






Геніальна інсталяція












Ми не попали в Підвал. За словами адміністрації під всім цим комплексом є величезні захаращені хламом кімнати куди вони самі ще толком і не спускалися. Є більш нагальні справи як ото дах що протікає, опалення що гріє повітря вулиці і старе освітлення що також гріє повітря, але вже в театрі. Також є багато ходів і переходів в самих стінах, тунелі та потаємні кімнати які тільки зараз потроху відкривають. Та тут же цілий пласт історії заховано! Взяти хоча б офіцерський ресторан який існував під прикриттям театру! Короче ми обмінялися контактами та домовилися про подальшу співпрацю.

Колись, за військових, був звичай три дні тримати на сцені труп. Якщо хтось помирав з адміністрації чи акторського складу то його ховали з військовими почестями. А заодно і додавали «позивтиної» енергетики і без того одному з найколоритніших театрів Львова.

Тут проводять краш тести










Гучномовці як з якоїсь тюрьми


Система противаг для софітів






На ньому обертається світ


На самій сцені є чотири плани. Відповідно виставляється світло та актори рухаються згідно номерків. Для підйому та спуску софітів використовується виключно ручна сила та система противаг як в мультику «Sing».  Та ж історія і про занавіс та акторів що літають у повітрі. Якось після свят не пеервірили реальну вагу одного з учасників і він мало не гепнувся з висоти прямо на сцену. Ситуацію врятувала дебела прибиральниця що сперлася на противагу і таким чином вповільнила спуск.



Сурова Леся




Зараз розпочнемо репетицію






Фото для Інтроверта




Рой любить всякі такі ракурси




Спуск під сцену стрімкими сходами.... Сюдою актори бігають багато разів за день на репетиціях та під час вистави. Казали що якось один дуже спішився на свій виступ, не розрахував і з розгону вкохався головою в здоровезну порцелянову вазу. Була така мода в Совку мати здоровезну вазу що могла нечайно вбити дитину. За прикрим збігом обставин від удару ваза тріснула, уламки розсікли кровоносні артерії і актор помер на місці. Перед тим гарно обризкавши все кровю як в кращих фільмах Тарантіно.

Як в гуртожитках Політеху живуть не тільки студенти та випускники, так само і в в театрі живуть не тільки актори - а й звичайні люди, а ще привиди. Маючи таку багату історію дивно якби їх тут не було.

Реманент до Баби Прісі




Заїхав з Сокільник своїм ходом












Збереглася автентична назва театру




Ми домовилися ще якось прийти і продовжити екскурсію починаючи з підвалу. А також купили квитки на вечірню виставу «Баба Пріся». Всім рекомендую при нагоді також попасти сюди на Екскурсію. Це доволі легко гуглиться на сайті 10 друзів рівності.

На весілля згодиться






Головне попасти
#892
Мій дідо помер коли мені було 4 роки. Один з небагатьох спогадів про нього повязаний з цим радіоприймачем. Я прокидаюся вранці в баби під периною, а дідо в напівтемряві слухає Голос Америки.



Потім ми щонеділі ффтикали Радіо Ватикану. Я аж думав якусь глушилку для нього спаяти :)

Далі я слухав Дрогобицьке Радіо Алсет на УКВ, де крутили відносно сучасну музику. Пробував шось зловити на коротких хвилях. В 9 класі вийшла моя стаття в Радіоаматорі. Схема на 2 транзитосрах яка заміняла підсилювач звуку в цьому приймачі. Який я був гордий з неї!



Далі в нього закоротили змінні конденсатори настройки і ми купили новий приймач, китайський. Це було десь в 2004 році. Тобто після 20 років щоденної служби цей приймач пішов на спочинок спочатку на балкон, а потім він лежав в мене на квартирі під ліжком і в сирому гаражі надворі.

Зрештою я вирішив його оживити. Дорогий як память. Робити з нього повноцінний радіопричмач немає сенсу. Вся музика тепер в інтернеті. Тому я купив Resзbery Zero і зробив на ньому інтернет радіо через Wi-Fi.



Радіо ожило і тепер час від часу лякає мишей в гаражі!
#893
В продовження паверБанкової тематики напишу про відносно сучасні речі.

Виробники побутової техніки часто встроюють туди годинник. Але чомусь забувають про батарейку. Відповідно коли зникає електроенергія - годинник збивається. Господарі після кількох разів схарюються і забивають наставляти цей годинник.

Та сама історія була і з моєю мікрохвильовкою. Але от нарешті вчора дійшли до неї руки і тепер вимкнення світла їй не страшне.

Плата процесора разом з дисплеєм живиться від 5В і споживає 50мА. Я вирішив зробити UPS який би теж давав 5В і живив цілу плату коли відсутнє 220В.

За основу я взяв звичайний PowerBank. Це практично на 90% готове рішення. Він має в собі батарею, перетворювач на 5В і зарядник для цієї батареї. Тільки одне але: power bank може або заряджати батарею, або живити навантаження. Але не одночасно. І пеерключення по кнопці.

Нижче схема power bank з моїми доробками червоного кольору. Ідея в тому щоб надурити контроллер. Він думає що завжди живить навантаження від батареї яка ніколи не розряджається. Хоча сама батарея в той час підтримується зарядженою через діоди. Єдиний мінус - якщо світла не буде три доби і батарея сяде в нуль прийдеться вручну натиснути кнопку і ввімкнути пеертворювач.



Ну а далі все просто. Блок живлення 220В->5В йде до power bank. Його вихід через діодне АБО живить плату процесора мікрохвильовки. Якщо по якимось причинам power bank відмовить то мікрохвильовка і далі працюватиме просто без бекапу годинника.

Все це добро без проблем вмістилося всередину, місця там багато і магнетрон викидати не прийшлося :) Приємна робота на вихідні і маса задоволення :)
#894
Маю питання: Як там з мобільним звязком та інтернетом? Тобто чи потрібно брати рації для спілкування?
#895
Гарна тема. В продовження фанерної тематики

В 9 класі я зробив підсилювач на лампах. Чому на лампах - їх тоді було багато в наявності від старої техніки. Як і літератури по них в бібліотеках. Також по трудоємкості в ламповому підсилювачі значно менше роботи ніж в транзисторному.



З того часу я його кілька разів доробляв, але кістяк той самий. 6П6С на вихід, 6Ж1П на вхід. Однотактна схема без зворотнього звязку. Десь 7Вт на канал. Всього один перехідний конденсатор. Блоки живлення винесений окремо за рахунок чого підсилювач взагалі не гудить шо для лампових схем дуже навіть непоагно.







З 2000 по 2007 рік підсилювач був підключений вдома до компа. Грав музику, озвучував шпілялки, програвав "Завершение роботи". Потім я його перевіз на Шевченка у Львів і там він мені вірою і правдою служив до до 2010 року, коли захотілося більше потужності і я купив NAD і S-30. Тобто чесно підпрацював 10 років.



Далі він лежав під ліжком :( 7 років мені в однокімнатній квартирі не було потреби в другому підсилювачі.

Недавно вирішив зробити собі якесь радіо в гаражі. Типу щоб шось грало коли гайки крутиш. Дістав підсилювач, протер пилюку. Підключив до нього такі ж древні S-30. Взяв старенький третій Самсунг і підключив до зарядки шоб був як стаціонарне радіо.





Якшо чесно то я не вірив шо після стількох років все запрацює зразу :-) Може він би і в космос залетів?

Відео як він грає
#896
Привіт Всім!

Прийом пропозицій закінчується 15 березня!!!

Не пропустіть нагоди мати власну працю в друкованому вигляді.

Ми домовилися про такий формат: беремо кращі звіти і кращі фотки і комбінуємо все в одне. Тобто наприклад Томнатик: є багато тексту і фотографій. Рой це все зкомпілює в офігенний друкований варіант. Аналогічно можна буде зробити з старою соляною шахтою, ЛАЗ-ом та іншими обраними...

Від себе додаю ще:

Гімн Експлорера
Дрогобицька Солеварня
Explorer 2.0
То моє море
Набережний Квартал
Клов
Телецентр

Ну і Полтва та Лощина поза конкуренцією. Якшо їх не включимо то читачі нас просто не зрозуміють. перевіремо двома форумами: видавців і екскурсоводів :)

Я старався вибрати такі звіти які максимально охоплюють нашу діяльність. Тобто не соло-писанину про Чорного Кочегара. А якісь загальні цікаві вилазки де є багато матеріалів від всіх. Так що дикидуйте свої але перед тим перевірте уважно чи їх не написав вже Нелегал.

Критерії відбору:

1) Голоси учасників комісії (ГО) - 5 балів за кожен голос
2) Кількість переглядів нормована на старість звіту - 1000 пер. на 1 міс - 1 бал
3) Кількість інформативних дописів - 2 бали за кожен новий допис
4) Наявність якісного тексту і фото - 10 балів
5) Статус авторів на форумі: Свої - 5 балів, ГО - 5 балів
6) Актуальність та свіжість теми - 10 балів (Лощина - боян 0, ЛАЗ- щось нове 10, Темнатик - посередині, 5)
7) Ваш варіант?

Після закінчення терміну ми формально просортуємо всі звіти згідно критеріїв. Потім визначимося з обємом альманаху і скільки їх починаючи зверху туди влізеться.

Остаточне рішення прийматиме Рой базуючись на "мистецькій" цінності і поліграфічній придатності того чи іншого матеріалу

Альманах буде доступний по передоплаті а також для скачування як pdf. Робити з нього закритий для доступу файл нема сенсу бо все ітак в неті є викладено і навіть більше.
#897
Звіт тут
#898
Файно є! Я обоязково спробую приєднатися в якийсь з разів.Дамся чути в цій темі ближче до дати.
#899
Круто! Ви молодці! А можна карту в студію?
#900
Докину і я пару світлин сюди. Приємно відзначити шо у вузькому колі професіоналів нас знають, люблють і цінують. Тобто якшо на форумі видавців було багато чисто випадкових перехожих, то тут всі ідейні гіди. Підходили, знайомилися, обмінювалися контактами, домовлялися про співпрацю.

Рой придумав класні листівки з нашими потенційними екскурсіями. Полтва йшла найкраще :) От тобі і маєш готове маркетологічне дослідження.

















Так шо час витратили недаремно та з користю. Книжка йшла гарно, можна сказати навіть невеличкий ажіотаж був. На майбутнє її потрібно робити вдвічі тоншою і дешевшою. Йтиме ще краще :)

Дякую Сталкеру за класне відео і ще й так швидко!

букву Х видно здалеку


Хвалить Роєві листівки