Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - YserL

#141
Сьогодні о 09-00 мене розбудив шум гвинтоклира. На першому колі я подумав пролетить і все, на другому колі він пролетів надмоїм будинками, на третьому його сфотографував. Літав квадратами із шагом 80-100 м.







Із лівого борту похоже на кульову вото чи відеокамеру.
#142
Натрапив на досить цікаві статті: РЕКОМЕНДУЮ всім до прочитання!!!

http://habrahabr.ru/blogs/infosecurity/100043/

http://habrahabr.ru/blogs/infosecurity/100530/

Як виключити збирання статистики аналітиком? Редагуємо hosts
127.0.0.1       ssl.google-analytics.com
127.0.0.1       www.google-analytics.com
#143
Всі знають цих героїв:
Цитата: inkognito від 18.05.2010 08:55:54

У одного із охоронців Медведева у руці чорний кейс, у охопронця на задньому плані теж, я думаю ноут із супутниковим модемом...
#144
Цикл передач, присвячених енергозберігаючим технологіям в житловому господарстві дивіться на Youtube
ч_1:


ч_2:


ч_3:


ч_4:


ч_5:
#145
VeNick сьогодні мені написав:
ПРивіт1 дивись який я сайт з картами надибав all-lviv.org.ua/Sovremennye_karty_Lvova.html

Все би добре, але карти спортивного орієнтування підпадають під Авторське право.

Має на свою скринбку зереєстровані домени:
ukrmap.org.ua
mylviv.org.ua
ukrainemap.org.ua
worldmap.org.ua


Скоріж за все є кіберсвотиром і скорстався можливістю безкоштовної реєстрації у зоні ORG.ua. Якщо переговори не допоможуть, напишемо лист HostMasteru про блокування цих зон.
#146
Пропоную сюди перенести повідомлення із гілки http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,30.msg17526.html#msg17526

Прогулюючись із inkognito від метро до епіцентру натрапили на обєкт, який по табличці "Санітарна зона. Прохід заборонено" можна віднести до володінь ВодокАналу.
Координати прохідної (вул. Збиральна) http://www.wikimapia.org/#lat=49.8247158&lon=23.9181161&z=17&l=0&m=b


Якраз обєкт на напрям Бартатів, можливо.
#147
Плани / Поїздка 09.06.2010
08.06.2010 10:56:20
У звязку із великим моральним навантаженням планую поїхати кудись 09.06.2010, за місто на цілий день. Планую виїжати вранці і до самого вечора.
#149
Куплю шумовий діод 2Д2С, 2Д3Б, 2Д7С, КГ401А або 2Г401А. Необхідний для створення генератора ВИПАДКОВИХ чисел із подальшим опрацювання компютером.
Імпортні NC104
#150
Прочитавши блог Dali_bude, стало сумно за нашу державу.
Вчора пішов до Державного нотаруса, який приймає по вівторках, четвергах і пятницях, простояв у черзі 40 хв, зайшов, дали писульку із 2 рахунками і сумою оплати. Щоб завірити документ я мушу заплатити 0,17 грн за державне мито ВДК у Галицькому районі 31419537700004 і 4,00 грнза платні послуги ГУЮ у Льв. обл 3125272210071. Все би добре, 4,17 грн за завірку однієї копії, ніби нормально, приватний нотаріус візьме в 4-5 разів більше, йду до нащадка лохотрону часів союзу Ощадбанку, де ще здирають по 4,00 грн за квитанцію, і того одна копія виходить 12,17 грн, де 65% йде до державного банку. Дибілізм в Україні. Невже нотаріат бідний, щоб поставити касовий апарат у Нотаріальній конторі? Ось так здирають кошти бюджетні організації, які фінансуються на 100% із бюджету, надаючи платні послуги >:(
Йдемо далі, якщо ви хочете виготовити печатку, повині заплатити 81,00 грн, плюс ще 4,00 грн за послуги ОщадНАЇБатинку. І йдіть чекайте 5 робочих днів. А 81,00 грн ву за видачу довідки дофіга, причому історія виготовлення печаток є у базі, 2 хв роботи.
Висновок: бюджетну сферу треба .
#151
Координаты 55°21'1.80"С 36°28'53.59"В Это под Наро-фоминском.
Стаття на ЯП http://www.yaplakal.com/forum2/st/0/topic275966.html
Живий журнал: http://frantsouzov.livejournal.com/12406.html#cutid1




#152
Звичаї, або ДЕБІЛИ і звичаї.
Опублікували на ЯПі події понеділка після Паски, як львівські гон..и обливали прохожих. Думаю після розголосу теми і фотографій кривдників, остані попадуть в реанімацію. Я вранці їхав на привокзальний, народу було дуже мало. Правда малолетки років по 12 обливали трамвай. А потім виростають такі відморозки:


Фотограф: http://vkontakte.ru/id21897778
Його блог: і жж
#153
Пропоную зробити відеоекскурсію на протяжних трамваях-тролейбусах: домовитися встановити камеру у водія, і проїхатися із кінцевої на кінцеву, а потім у прискореній перемотці викласти на ютуб. Наприклад почати із маршрутутрамваю  3?
#154
Завтра відбудеться всесвітній день Землі. Всі зацікавлені вимикаєть світло на годину із 20:30 до 21:30.
#155
Новини / Відео з YouTube
22.03.2010 11:43:19
Тепер відео із YouTube можна вставляти із допомогою кнопки , котра викликає конструкцію
[ youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7A3x7z2_uJU[/youtube].
Приємного перегляду відеофійлів!
#156
Пропоную поставити примочку типу YouTube BBCode для швидкого вставлення відео через тег
.
#157
Обговорення тут, звіт тут.
#158
Обговорення тут.

Накінець відбулася довгоочікувана поїздка на Хмельницьку атомну електростанцію. Всі у бойовій готовності зустрілися на головному вокзалі: inkognito, :-), Roy, Taras-Tinian, Fenriz і я. Сіли в поїзд і тверезо приїхали на станцію Кривин. Недочеквши автобуса, вирішили пішки йти до Нетішина.

Біля в'їзду в Нетішин сіли на автобус із Славути. Вийшли в місті і попрямували до центру інформації ХАЕС повз Нетішинську лікарню. На її території проглядалося купа вентиляційних шахт різного розміру. Цікава сховище септика дегельминтизатор і напевно міні очисні споруди лікарні теж тут були присутні.

У центрі інформації нам перевірили наші документи і показали виставку із стендами по ядерній енергетиці і моделлю реактора ВВЕР-1000.

На території ХАЕС діючим є 2 енергоблоки, сумарною потужністю 2000 МВт. На черзі 3 і 4 брок.

Опісля ми сіли у службовий транспорт і нас доставили на тренувальний корпус ХАЕС. Там ми мали змогу посидіти на збірці ТВЕЛів у ТВС.

Звісно, це муляж, виготовлений із нержавійки.

Справжній ТВЕЛ виготовляється із уранових таблеток вагою 9 г із вмістом уран-235 до 4%, запаяних у цирконієву оболонку. Далі ми перейшли у тренувальну кімнату, де у точності 1:1 розміщено всі прилади і управляючі щити БЩУ.


За допомогою комп'ютера можна емулювати будь яку позаштатну подію у діяльності реактора, таким чином відпрацьовувати рівень підготовки персоналу без шкоди для самого реактора :)


Ми потрапили як одна зміна тренувалася. Враження були двозначні. Строгі люди, котрі у разі сигналізації певного датчика, визначають поломку і локалізують її. Будова управління реактором передбачає дублювання керуючих систем у 3 рази. Відчуваєш, що від знань цих людей залежить «здоров'я» реактора. Його важко вивести на позаштатний рівень із БЩУ, адже система безпеки автоматично заглушить реактор при загрозі аварії. Найцікавіша на шиті кнопка АЗ, котра опускає всі керуючі стержні вниз, повністю глушачи реактор.

Після цього для виходу на промислову потужність необхідно до 2 тижнів днів.
Керування турбінами:





Опісля нас чекав висококалорійний обід, слинки течуть навіть зараз :).

Приїхавши до пропускної ХАЕС ми залишили всі мобільні телефони, фотоапарати, флешки, навушники, ножі, ліхтарі, вогнепальну зброю у машині. Дозиметри теж, бо їхні номери необхідно було написати у окремому листі-дозволі. На наступний раз знатимемо :).

На вході чекав найприскіпниший обшук працівниками МВС. Паспортний контроль із метало детектором. Fenrizу не пошастило, його з фотографією звіряли довго... Нам видали казки і повели у машинний зал 1 енергоблоку по довжелезним галереям. Вся станція з'єднана коридорами галереями. У машинному залі стояла вібрація, було чути змазувальними матеріалами. Відчуття не передати, ти стоїш, а за метрів 20 від тебе за шарами бетону відбваються реакції ядерної фізики. Обійшовши турбіни попрямували на вихід. Здали казки, одягнулися і поїхали на екскурсію у музей міста Нетішин. Місто із невеликою історією, котре живе за рахунок станції. Із станції до міста протягнуті труби опалення. Чого-чого а тепла у місті не бракує). Місто стоїть на подушці висотою 2 м, утвореної із землі, яку вибрали із території сучасного водосховища. На його дні поховане село Детятин. Ціни на продукти дешевші, ніж у Львові. Півтора годинна екскурсія закінчилася, ми пішли закуплятися ГСМ.


Дуже смачне живе пиво Саяна. Нас відвезли на перон, де ми успішно поїли підвечірок, розігналися ГСМ і сіли в поїзд.
Тут із нами сталася неприємна ситуація. Taras-Tinian забув студентський у дома і дотошна москальська пика у образі провідниці відмовилася пускати, бо немає білета. Виходить парадокс, є іменний пільговий білет на його ім'я, а він не має права їхати у поїзді, бо немає студентського, хоча йому ніхто б не видав білету у касі без студентського. Вмовляння нічого не допомогли, після чого сказала йдіть до начальника поїзда. Аналогічний українофоб, правда домовилися що він у Здолбунові виходить. Ми вирішили що він виходить і купує повний квиток на цей поїзд, адже він там стоїть 25 хв. Тарас вийшов на технічній зупинці перед Здолбуновом. В результаті поїхав із тієї станції о 20-15.
Також після падіння Кенон G6 відмовився фокусуватися.
Приїхали до Львова по 21 годині і розїхалися по домам. Вражень повні штани.
Величзний жирний + :-) за документальне оформлення поїздки!
Відео із БЩУ:
#159
Макет наклейок на машину. Заватра попитаю скільки буде то коштувати і за технологію. Бюджетний варіант лазерником на плівці для офсетного друку.
#160
Новини / Закон 404
15.02.2010 13:32:00
Із 09 лютого 2010 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії", відомий як "Закон 404". Документ було опубліковано в газеті "Голос України". А це означає що інтернет провайдери зобов'язані зберігати логи користувачів. Документально не прописано протягом якого часу вони мають зберігатися і які протоколи підлягають логізації. Дуже нагадує російську систему СОРМ-2. Є повідомлення, що совковий провайдер Укртелеком пробує заблокувавати роботу Торент трекерів.
Отже поради:
1. Використовувати шифроване VPN з'єднання.
2. У мандрівнику використовувати проксі сервери.
3. Ділову переписку проводити через Skype або Email із використанням PGP із довжиною ключа від 1024.

Відеоматеріали:
TSN