Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - YserL

#1161
Може хто що знає про системи оповіщення ГО у Львові детальніше:
- електросирени
- радіомережа мовлення
- мережа циркулярного виклику «Ключ»
- Мережа телекс зв'язку АТ/ТЕЛЕКС.
Чи є у Львові спецзв'язок типу АТС-1 і АТС-2 як у Росії.

Є інформація що сирени запускаються від спеціального кодового повідомлення у ефірі радіоточки, тому аудіозаписи зберігаються опечатані. Зокрема у джерелі сказано:
     Забороняється відключати    радіотрансляційні    точки     та абонентські лінії,  через які здійснюється запуск електросирен від мереж державного радіомовлення, демонтувати вуличні гучномовці без погодження з відповідними органами ЦО та НС.

Фото Бомбосховища » Сирени цивільної оборони

Було б супер фотозвіт від МЧС вибити. Може їм написати листа?
#1162
Подорожі починаються із планування. Вирішили їхати поїздом: дешевше і ні за що не думаєш. Із мінусів: важко взяти квитки, наявність сусідів. Квитки взяли за 1,5 тижні до відправлення. Взагалі літом взяти квитки на Севастополь чи Одесу дуже проблематично.
Подорож почалася із залізничного вокзалу. Перевірили студентські, і ми у поїзді 26Л Львів-Одеса (кодова назва "Карпати"). О 19.50 виїхали і вже о 08:00 були на вокзалі Одеса-Головна.  Вартість квитків обійшлася у 150 грн у дві сторони із хабарем. .Не можу зрозуміти чого на вокзалі ще досі висить герб країни якої не існує. Наші друзі домовилися із бабцею, яка здає квартиру у Ілічівську. Сіли на маршрутне таксі Одеса-Ілічівськ і за 8 грн (+2 грн багаж) із екскурсією доїхали до кінцевої станції. Зайшли у квартиру, яка виявилася за 25 хв пішки від моря і на висоті 8 поверху, подивилися умову і сказали гудбай. Пішли шукати житло.

Якийсь підприємливий молодик розвісив на усіх стовбах і бетонних блоках свій номер телефону із фразою "ЗДАЮ". Цікаво що він ще крім квартир здає.

Із ринку житла Ілічівська: жити можна або у курінях (3 поверхові будиночки метрів 5 на 6, де на першому поверсі кухня і душ, 2 і 3 кімнати під здачу)[10$ з особи] або у квартирах [від 400 грн за квартиру]. Ми обходили все побережжя, побували на базі відпочинку, де вартість проживання з харчування становить 260 грн, але за відгуками працівника бази харчують погано. Море чисте і голубе, пляж теж чистий, і видно що прибирають. Міський пляж із піском, трохи далі за яхт клубом, перед курінями пляж із ракушек. Подивилися на то все, і вирішили: їдемо в Затоку! Сіли на маршрутку Ілічівськ-Одеса і за 3 грн доїхали до траси, яка йде на Овідіополь. На трасі зупинили 538 маршрутку Одеса-Затока і за 20 грн доїхали до магазину "Кароліно-Бугаз", розміщений між станціями "Лиманська" і "Морська".

Там по телефону домовилися за житло. Будинок виявився із цегли, наявність великого балкону, і у порівнянні із сусідніми дерев'яними будиночками дивився солідно. Кімнатки середнього розміру, в наявності кухня із 2 електроплитами, газова плитка, мікрохвильова піч.

Вода береться із криниці-свердловини. Так що для пиття не дуже. Воду брали на сусідній базі "Едельвейс", яка має свердловину. Вода дуже м'яка.


Майже всі туалети у Затоці за принципом вигрібної ями, і вранці основний машино потік це екскрементовози.

Дні проходили один за другим.

Їздили на екскурсію в Одесу електричкою, економія на лице: квиток за 6 грн). Їхній оперний театр не дуже.

Дуже одесити гордяться вулицею Дерибасівською, бо вона викладена бруківкою. Відвідали морський вокзал.

Вражає вартістю яхт.

Пошукили банкомат Кредобанку: він там єдиний і біля залізничного вокзалу. Закупилися у Таврия В, біля макдональдса на дерибасівській. Також їздили маршруткою у Белгород-Дністровський. Подивилися фортецю.

Заплатили за вхід по 10 грн, бо забули студентські дома. Потрапили у супермакет Таврия В. Верталися вже коли починало темніти, ледве встигли сісти на останю маршрутку в наш напрям. Одного дня спланували великий похід по косі.
Пошта на базі відпочинку "Затока"

Виїхали до центру Затоки на  маршрутці і почали похід в сторону Сергіївки. Після останіх будинків Затоки відкривався супер краєвид на Будатський лиман. Вода прісна і кристально чиста. Плавають вугрі і ракушки. Ми пішли далі і дійшли до повністю автономного будинку. енергоживлення: вітрогенретор 4.5квт за добу 7.5кв, дизель 4,5л солярги година, 350гр 2,5квт бензин.


По часу ми не встигали до Сергіївського моста довжиною 2 км і повернули назад. Пляж на косі абсолютно чистий, зустрічаються великі ракушки.

Трапляються нудисти. Назад йжли по дорозі що зєднує БВ "Дорожник". По стовпах електрики йшла оптика.
Так що з нетом там все гаразд.

Прийшли в центр і почали чекати маршрутки. Оскільки починало темніти, то маршрутчик Затока-Одеса здирав зі всіх кому треба було підїхати за міст чи далі по 7 грн. Нам було від центру 4,5 км і не так обідно, як людям які переїхали за міст (400 м:).

На станція Морська від ставших на мілину кораблів залишилось тільк дно.


Носова корма яка була викнута ближче до станції в наділю до вечора розрізали.


Курорт на якому за все деруть. Продукти дорогі, проживання дороге, проїзд також. Розваги і т.д.

Варто їхати за кордон, трохи дороще заплатити і отримати нормальний сервіс.

Більше фоток
#1163
Супер випав сніг, хочеться десь походити по нетронутому снігу, можливо:
- винники ліс
- знесіння - кривчиці
- рясне - левандівка
Місце зустрічі: проща Митна
#1164
База даних знову у строю і чекає поповнення:)
#1165
Мої вітання! Great JOB!

Сайт нашої компанії переміг у 2011 WEBAWARD від WEB MARKETING ASSOCIATION
http://www.webaward.org/winner.asp?eid=16385



Також адмініструю 2 веб сервери на FreeBSD і 2 шлюзи на PfSense
#1166
Дуже щиро дякую усім за привітання!
#1167
Як роблять спецножі Gerber, я б такий купив)))
#1168
Чікаво куди ідуть гроші за концерт вітання, напевно одна із прибуткових програм. Вартість привітання коштує 300 грн (+ проценти банку). В одній програмі 20-30 привітань. Ітого маємо: 6000-9000 грн, або 24000-36000 грн на місяць. Кліпи огого коли були зняті, часто за часів території А.
#1169
Цитата: Stitch від 12.01.2012 13:11:36
Гарно :)
До чого ж вже техніка додумалася...(я про камери :) )
Коли бюджет дуже обрізаний (читати відсутній) і не до такого додумуються. Камери надійні і досить чутливі, плюс вандалозахищені)
#1172
Цитата: Roman_P від 11.01.2012 00:13:40
Пасивна чи активна антена залежить більше де буде встановлено приймач . Якщо відкритий простір можна пасивну . 20-501А , судячи з документації , антенний розгалужувач . Якщо одна антена то він не потрібний . З чисто практичних міркувань я би брав активну антену . Антенні кола мають бути узгоджені з входом приймача . Найпростіше підконектити SMA конектор до входу приймача короткою 50 омною доріжкою . Правда на активну антену ще живлення треба подати . З пасивною - хіба десь буде приклад як антену під"єднати до приймача . Як приклад як взагалі під"єднувати антену можна глянути в документації на U-Blox http://www.u-blox.com/en/download/documents-a-resources/u-blox-6-gps-modules-resources.html . Навіть якщо будуть використовуватися інші модулі там багато корисного . Взагалі якщо це якась одинична розробка , я би шукав щось з вбудованим конектором або з вбудованою антеною . Щоб не гратися з високочастотними колами . З цифрової частини там все просто . Протокол NMEA добре описаний в неті . Зі сторони антени можливо будуть потрібні танці з бубном . Особливо якщо нема відповідної апаратури .
Дякую. Багато в неті було описано, пасивна антена працює на відстані 10 см від приймача, багато хто ставив зразу на вхід і воне не працювала. Теж є опис по ширині доріжки для 50 омного згладження.
Тут детально описано дослідження саме із подібним модулем:
http://www.embed.com.ua/mikrokontrollernyiy-konstruktor/kak-ya-pobedil-eb-500/
#1173
Цитата: linuxoid від 10.01.2012 13:10:31
Цитата: YserL від 10.01.2012 12:34:56
Зараз по дефолту вони вимкнені. Для активації потрібно у настройках увімкнути їх. Що для публічного використання важко користувача заставити їзх включати.

Думаю WebSocket очікує такий же тернистий шлях, як HTML5. Браузери то пів біди, ще треба сервачки приручити відповідним чином.
В мене за оброблення запитів по SSL відповідає perl, хочетя щось стандартне модульне до апачі.
#1175
Зараз по дефолту вони вимкнені. Для активації потрібно у настройках увімкнути їх. Що для публічного використання важко користувача заставити їзх включати.
#1176
Чекаю коли по дефолту у фоксі і хромі буде вімкнені WebSockets.
Технологія бомбезна  :)
#1177
Я використовую вбудовиний в MC редатор, з vi важко виходити після довгого не коритування забуваються )
#1178
Думав у яку тему краще запостити:
#1179
Бля, я їду в Ізьки якраз на те число(
#1180
Пан Сергій нічого не відповів у діалозі по даній станції. Напевно підписка про нерозголошення(((