Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Lesyk

#101
Цитата: stinger від 01.05.2014 19:55:32
На рахунок місця, там місцеві будуть дошкуляти, бувщі вояки та кегебешнікі, хати поруч, сто пудово викличуть ментів, як вже було, на мою думку варто заглибитись в ліс, щоби не світитись.

Там віддалено добряче + ближче до хат є пара місць шашличних - стопудово хтось буде, в разі чого всі претензії будуть до них)
#103
А я навпаки, абсолютно підтримую цю ідею. І зараз поясню чому.
По-перше:
Цитата: inkognito від 30.04.2014 12:34:44
Чоловіче, такі сайти давно придумали. Ось наприклад Гугл відразу підказав foto.te.ua, uwpa.com.ua, www.photographer.ru і ще купа. Форум доволі спеціалізований, фото котрі в тему можна розміщувати у відповідних розділах. Якщо фото не в тему - йму тут особливо робити нічого. Зрештою, ресурси форму є обмеженими. Одним словом ідею не підтримую, проте дякую за ідею.

Ну в нас є розділ на форумі, матеріалам якого краще б було тусуватися на Райберті (імхо).  І людей, котрі зустрічаються та цікавляться тою тематикою значно менше, ніж тих в кого є хоча б якась мильничка.

По-друге:
Подекуди деякі Незалежні фотографитм у своїх неперевершених фотографіях до звіту викладають чудові, красиві фотографії певних деталей (іржавих елементів конструкцій, затоплених підвалів, тощо). І при цьому немає толком загальних фотографій, таких щоб можна було очішуїти від розмірів втрачених підприємств, тощо. Не знаю якою філософією користуються при цьому Незалежні фотографитм, але особисто мені здається шо ми відвідуємо всякі покинуті підприємства, інші об"єкти насамперед для осягання їхньої колишньої величі та краси, а не на пошук розламаної балки чи ржавої лампи.

Тому ідея з цілком новим розділом трошки сочнувата, але при цьому якась тема для обговорення основних канонів "як мають виглядати фотки в звіті" є дуже правильною.
Наприклад визначитися з тим, яких і скільки фотографій варто викладати у звіті (бо є в нас персонажі, котрі любляь викласти 40 фоток, при цьому заливши всі на серв сайту). Можливо варто б було створивши звіт по якійсь вилазці одразу ж всі фото ставити на гугломапсі по об"єкту (при цьому фотку всю заліпити ватермарками - саме за допомогою вікімапії багато людей шукають якийсь об"єкт індустріальний, а не гуглять "туво, поворот на Шошніуку" - а тут ХОБА! і фото повністю заватермарковані та забрендовані). Подібних ідей може бути доволі багато, тому паца зачепив гарну тему. І є перспектива розвитку цієї теми, але не зовсім в тому руслі, в котрому було запропоновано топікстартером.
#104
Я там гуляв пару років тому.
Єдине шо цікаве - це на техніку військову потичити через паркан.
Не пам'ятаю вже шо це за споруда - чи садочок, чи ше якась така соціально-орієнтована споруда. Хрінь коротше, але бібіця військова зачотна.
#105
Солодкого кажана!

#106
Час - травневі свята. 1 травня точно вихідний (четвер), вроді пятниця також вихідний, ну а потім сб-нд.
Місце - Броди непогано, але хотілося б віддаленіше від металхантерів (тому краще якась ВЧ де не лишилось абсолютно нічого, крім асфальту і безперешкодного під'їзду для авто - лишати бібіці на ніч в разі чого хер знає де ненайкращий варіант) і іншого невнятного сброду. Ну і поближче до Львова.
#107
220 вольт - це чудово, але треба звернути увагу на силу струму. Бо ні домашня, ні вулична розетка АЗС не забезпечить більш ніж 30 ампер (ну хіба якийсь файний будинок - офісна велика споруда, тощо). А від цього напряму залежить час зарядки авто. Бо час повної зарядки від домашньої мережі спального району 20+ годин, що абсолютно неприйнятно.
Москалята от вішають розетки там, де повно струму, щоб в разі чогось можна було за годинку класно підзарядитись. (До речі, ще й самі при цьому на них скидаються, що є доволі шаблонорозриваючим для слов'янського світосприйняття)
А на рахунок розмитнення - хзхз, в нас рахують по кВт вроді як. Та і знову ж таки, москалята добилися того що розмитнення повністю електромобілів зараз в них безкоштовне.
На рахунок "чекання і переганяння" - авто з Європи посони за 500-700 баксів переганяють. Очікування - ну мені б хотілося подивитись на людину, котра згодна буде переплатити за неексклюзивне авто 50к євро щоб не чекати 3 місяці  :-\
#108
Тесла однозначно круте авто.
Ось один з найтолковіших тест-драйвів, де сам власник розказує всі особливості.

Зимова експлуатація:


А на рахунок наших рагулів галицьких тесло-підприємців - то щойно на офіційному європейському сайті я склав цю комплектацію, вийшло 55к євро.
Розумний дядько з тестдрайву казав що в наших суворих реаліях необхідні тесли лише максимальні, з найбільшим запасом ходу, адже інфраструктури для того щоб підзарядитись де-завгодно немає. Наші ж чудові підприємці притянули найбомжатнішу версію, досі не поставили її на облік в ДАЇ (хоча обісцялися ще 2 місяці тому і викласти всі подробиці по процедурі). Досі не було чути, щоб ці теслопідприємці хоча б почали рухатися у створенні точок для підзарядки (так як це роблять пацанята московські) - хоча це і зрозуміло що нічого не робили. Якщо посони продають машину з подвійною накруткою, то грошей в них абсолютно немає. Кароч, тесла чудова, "представники" тесли у Львові - мудаки (імхо).
#109
А вільний доступ до цих ресурсів взагалі можливий? Щоб подивитись ці камери і місцезнаходження самого рухомого складу? В Тернополі є онлайн ресурс, який демонструє поточне місце всіх маршруток. По ідеї і у Львові таке теж мали організувати - але зараз з жпс-маячками дуже мало маршруток, на відміну від електротрансу. Покіщо інфу про трамваї виводять на табло, що є на деяких зупинках, але я б не сказав що це дуже інформативно. У будь-якому разі самому з ноута/телефону потичити було б зручніше.
#110
зачот, хєрлі.
Там жеж мали ставити жпс-маячки на всі маршрутки - це реалізвали на всіх маршрутках, чи тільки на тих вибіркових? (На електротранспорті на скільки мені відомо СофтСерв намутив 100% індикації.)
Ну і взагалі, що входить в їхні обов'язки (окрім безпосередньої координації електротрансу)? Бо маршрутки покіщо (?) працюють в режимі "Міську, туво пропка на перекрьостку... І воше, ти по чієму графєку їдеш? Бо я вже Уасильйа доганєю!" (хоча, мушу зазначити, це приклад асинхронної децентралізованої системи, ті хто вивчав курс комп'ютерних систем має знати що це доволі класна реалізація, але переваги відчутні лише для самих агентів системи).
Було б файно, якби всі маршрутки отримували якісь коррективні дані від єдиного центру, все-таки центр матиме більші інформаційні можливості ніж Місько, шо заступив на зміну замість Уасильйа і телефонірує Петровичу. Такі якісь рішення там закладені?
#111
Тре буде з Хомою десь так в сонячний день походити, сполювати мішок - і на вечір натуралістичний шашличок зробити  8)
Їх жеж можна їсти, на скільки мені відомо... чи я помиляюсь?
#112
До речі, добиралися звичайною електричкою, не посиленим товарним вагоном? Бо, чесно кажучи, не думав що простір між колісними парами вагону-електрички здатен витримати таку велику вагу стальнних яєць змєлова.
#113
Цитата: Roy від 24.03.2014 09:06:13
;D Та хоч не соромся..

Особливо в наших реаліях розпилюватимуться на "підйом промисловості"...
Ну і люди які мають евакуйовуватися.куди? При умові знищених дорожніх розв'язок та інфраструктури загалом?
Війни не ті? А які, де вони? Якщо хоча б згадати кінець ХХ століття, густонаселені міста Грозний чи скажімо Багдад, то сховища були ще й як потрібні!
Від авіаударів ще ніхто не відмовлявся. Тому ізольовані сховища життєво-необхідними запасами завжди будуть актуальними.
Це хоча б якийсь мінімум врятованих мирних жителів в умовах війни, а то й більше.

При чому тут "куди евакуюватися"? Бомбосховище є короткочасним місцем прихистку, а не повноцінним альтернативним житлом. Хочеш мати "куди" евакуйовуватися - го в Китай, в них є цілі запасні міста на випадок війни.
Війни абсолютно не ті. На Крим подивись. Де бомбардування, де массові знищення ворожих військових? Просто приходить армія, оточена купою цивільного населення - і на цьому штурм закінчується. Кому в Криму могли б допомогти бомбосховища? Нікому. А от можливісь високої мобільності як сухопутної, так і морської була дуже необхідна. І її не було. Високий відсоток державно-працевлаштованих, тощо - і це б критично знизило бидло, що верещить "КРИМРАИСЯЯ!!", або як мінімум вибудувало б нормальні сили протистояння проти цього бидла.
#114
Цитата: Roy від 24.03.2014 01:18:29
Країна має бути підготовлена. Чіткі плани, сховища, варіанти евакуації. Он зараз в ЖЕКах, і стенди старі є з розміщеннями сховищ, і інфоматеріали (нові) :). А на ділі - провал. Хоча навіть в старому законодавстві все чітко розписано. Просто берегти та підтримувати, але ці кроки вже давно пропущені.
Обговорювати доцільність сховищ не варто. Вони мають бути, як колись, доведенні до пуття, а не як мітлосховища. Це навіть гарантія для жителів на психологічному рівні, що в разі чогось, вони будуть мати прихисток. Так спокійніше соціуму.

Зараз з допомогою спонсорських коштів зроблять(відновлять) кілька зразково-показових, і на тому юш.
Але до проблеми треба підходити в комплексі. І щоб гроші з держбюджету виділили.

Все хрінь. Не потрібно зараз бомбосхвищ, не потрібно виділяти на бютжетні гроші - просто ідеальне місце, де розпилювалися гроші і розпилюватимуться. Краще піднімати промисловість, створювати робочі місця, тощо. А на рахунок чогось "рятівного" - то вже ліпше так як казав Драйвер. Просто мають бути потужні та грамотні дорожні розв'язки щоб люди в разі чого могли евакуюватися. І взагалі розв'язки це потрібна річ завжди, на відміну від напів-міфічних бомбосховищ, від яких на практиці ніякого толку немає. Війни зараз не ті.
#115
Цитата: Driver від 21.03.2014 10:47:55
Дайош відновлення Лощини! Я б наприклад був не проти "реставрації" цього об'єкту містом або переобладнанням його Мін.Оборони. Або створення якоїсь мистецької галереї, бо теперішній стан веде до руйнації і як наслідок можемо мати схемку на вікімапії: "тут була Лощина" так само як хід на ВЗ, він ніби є і навіть є люди що там бували, а торкнутися склепіння рукою неможна  :( P.S.: моє бачення.

Вона підтоплена, аварійна. Як казав один файний хлоп з форуму - дешевше буде збудувати нову, ніж реставрувати ту шо є.

Цитата: Student від 21.03.2014 10:14:53
Добрий день.
Всьо можна відновити. Тільки для цього тре мати бажання. Наприклад я можу зокрема повністю відновити за власні кошти бомбосховище, правда ви тут всі в курсі, що я би за це хотів, але при умові, що я готовий вкласти гроші і відновити повністю - думаю, що не велика плата міста для таких цілей.
Привітулі.
Відновити - це не так просто. Навіть якщо і підсилу поставити все обладнення, гермоворота, тощо - то окрім цього всього воно ж повинно себе окупити,  нє? А щоб прибутково використовувати у твоїх цілях (якщо я правильно зрозумів цілі  :-\) таке приміщення - воно повинно знаходитися десь ближче до центру, там де "людє ходють". Так навскидку можна придумати хіба бомбік під добробутом, і то це такий вяленький варіант.
#116
Сьогодні також записували сюжет для Інтера. Окрім вже завчених слів, котрі я розказую кожному ліпшому також з'їздили на об'єкт, що належить залізниці. Файний такий, доглянутий. Розрахований на те, щоб у разі НС люди могли обслуговувати одну із станцій, що поруч зі Львовом (також бажано тут не називати - досить леко здогадатися про що саме я говорю). Там виведені телефони з прямими лініями на всі підприємства, що працюють на тій станції (електрики, тощо), 2 дизелі, різні карти. Будемо надіятися що у сюжеті можна буде це все роздивитися.

Отже, можна зробити підсумки з тої інформації що я відфільтрував з загальної журналістської брєдятини - у Львові реально робочими є лише сховища, що знаходяться на стратегічних об'єктах (Водоканал, залізниця, тощо). І фактично вони є не стільки прихистком для персоналу, як запасним центром, що зможе працювати в разі НС, керуватиме об'єктом. Саме такі сховища вилизані до ідеалу. Будь-які інші, як наприклад сховища на території лікарень, підприємств що втратили свій совковий масштаб (але досі працюють) - вони звісно чисті, мають подачу електроенергії, але своєї ролі в якості сховища вони вже не дуже то можуть зіграти, так як фільтри всюди поокислювалися, електродвигуни не запускаються, тощо. (Я не брав до уваги військові сховища, та ті, що знаходяться на балансі різних силових структур.)

А на рахунок от цього:
Цитата: romanlv від 20.03.2014 18:56:49
В контакті щойно надибав:
ЦитуватиТЕМА Бомбосховища - Привести до робочого стану!

Прохання зголоситися Електрика який має досвід проведення великих мереж , та сантехніка , бо є проблема з відведенням дощової води , тема відновлення бомбосховищ міста Львова

прохання залишати Контакти людей які мають бажання допомогти Імя і номер тут http://vk.com/topic-65442901_29694280

керівник проекту Василь Зікібой

http://vk.com/govarta1?w=wall-66210801_2483%2Fall

це просто смішно. Як би люди не старалися, не підстрибували - усе-одно відновити герметичність сховища, забезпечити фільтри, тощо звичайним горожанам нереально. А без цих елементів будь-яке "бомбосховище" є гіршим за будь-яке заглиблення, котре знаходиться на певній відстані від стратегічних об'єктів, високих споруд, тощо. А власна автівка на відстані кількасот метрів від межі міста взагалі в сотні разів краща.
#117
У понеділок ввечері зконтактувала зі мною журналістка 24 каналу - хотіли зняти бомбосховища Львова.
Зібралися у вівторок зранечку - я, Soulstorm, команда 24 каналу - і ми вирушили у бомбосховище, що на Садовій. Там виявилося підтоплено (не глибоко, але все-одно не комфортно, бахіл в нас не було), тому ми не продовжили інстал. Та, впринципі, це було не так важливо. Ми вирішили залізти в інше, де сухіше та мальовничніше - але на підступах до нього нас зустрів високий жирний хач (охоронець стоянки), котрий не міг звязати нормально речення, у котрому було б трошки більше ніж 2 слова (і то щоб сумарно не перевищувало 8 складів), верещав, виривав з рук журналістів їхні посвідчення... дурнувата, хоча весела ситуація. Ми намагалися вирішити це питання з безпосереднім керівництвом даного об'єкту - але це потребувало більше часу, ніж ми могли б на це потратити. Тому дуже не заморочувалися, а відправилися на один дуже цікавий об'єкт, що належить одному держпідприємству, де зараз працює близько 50 чоловік (а ще 20 років тому там було майже 1000 працівників  :-\), де було чудове, хоч і пошарпане - але доглянуте, сухеньке, світленьке бомбосховище. Там і відзняли весь сюжет.

От посилання на сюжет (ті, хто здогадуються про його місцезнаходження - будь ласка, не коментуйте у відкритій темі): http://lviv24.com/home/showSingleNews.do?na_lvivshhini_pereviryayut_bomboshovishha&objectId=81470

Власне отриманий сюжет дуже мало передає цього гарного бомбосховища, але в цьому немає вини журналістів - саме на цю тематику було виділено вкрай мало часу. Ну і мені ще треба вчитися і вчитися говорити на камеру  :)

Ну на цьому розповідь можна завершити, я попрощався з Soulstorm-ом, подивився серію серіалу "Справжній детектив" з Метью Макконахі в головній ролі, погамцяв, поринув у лоно снів... і мене зненацька (ну наскільки це слово доцільно використовувати щодо хроплящого мене о п'ятій вечора посеред підлоги) розбудив дзвінок з невідомого номеру.
Коли після 2-ох хвилин діалогу (тобто коли мені шось розказували, а я нічого не міг спросоння розібрати і лише угукав) я зрозумів, що зі мною спілкується журналістка ICTV, "Надзвичайні новини", вони також хочуть зняти матеріал. Я погодився, ввечері поспілкувалися з Soulstorm-мом, вийшли до консенсусу що будем показувати або Садову, або ще одне паскудне, жахливо затоплене сховище Автонавантажувача.
На наступний ранок ВНЕЗАПНО виявляється, що окрім ICTV ще хоче зняти матеріал СТБ, паралельно до цього мені регулярно приходять смс від ТРК Україна. Ну о*уїти млять, тєлєзвізда найух. Після швидкого обдумування ситуації я прийшов до думки, що Садова, котру оточують сотні малих підприємств немає великого сенсу відвідувати з трьома групами журналістів. Тому обрали наступний варіант, адже він знаходиться на деякій віддалі від подібних споруд, охорони, хоч він і затопленіший, і всередині там порожньо.
Ми походили по затопленому бомбарі з операторами ICTV та СТБ, розказали що знали, впринципі було весело та цікаво.

В результаті коментарі каналу ICTV давав Soulstorm -  от посилання на ролик: http://kriminal.ictv.ua/ru/index/view-media/id/57508
Я ж коментував для СТБ. Покіщо цей ролик я не знайшов, додам коли він з'явиться.
А от ТРК Україна - солідні мужики, тому їхній інстал обійшовся заходом журналіста на 15 см у воду та 2 реченнями тексту. Не знаю чи взагалі є сенс це відео шукати та додавати сюди.
Але, впринципі, не нам судити їхню роботу, вони ж виконують узгоджені з власним керівництвом дії, нічого їм зайвий раз ризикувати своєю чистотою та здоров'ям дорогої камери та іншого недешевого обладнення.

Ну що ж, я познайомився з цікавими людьми, весело провів час, заробив бонусних 7 грн 15 коп за вхідні дзвінки операторів, відмінних від істиннорасововірноголагучогонетягучогоЛАЙФу.
Soulstorm заслуговує файної пачки плюсів, адже проявив себе цілком адекватним та розсудливим посоном
#118
Власне вчора було проведено даний захід. Особливо лякливі дослідники можуть повертатися додому, поновлювати спалені сім-картки, паспорти, свідоцтва про народження (хто ще до паспорта не доріс), тощо.
Спочатку це задумувалося як звичайний телефонний жарт на пару хвилин - але все якось вийшло крутіше   :-\
Один маленький поні-брат озброївшись твердим та серйозним голосом зателефонував одному юному досліднику, назвавшись при цьому співробітником прокуратури. І якби юний дослідник все зробив правильно - він отримав би поні-подяку та променів добра. Але так не сталося.
Наш юний вбивця, фотографії котрого вселяють жах у неокріпші поні-серця не спитав хто саме його турбує, не відмовився від захоплюючого діалогу з правоохоронним поні, розказав би багато цікавого про багатьох цікавих людей і поней (якби знав, звісно). І за це нашого маленького гангсту не варто осуджувати, адже відсутність досвіду поведінки у подібних ситуаціях цілком прогнозована. Якщо чесно, поніпрокурора обурило лише одне - коли подзвонив поніфорумчанин (в котрого просто до болю голос нагадує поніпрокурора) йому наш юний ганста на прохання переказати діалог з поніпрокурором сказав далеко не все і не так, як було насправді.

Як варто було б вчинити у подібній ситуації:
1. Не казати нічого поніпрокурору (чи будь-яким іншим людям/поням) окрім "угу", "ну і?", "вибачте, не розумію про що ви говорите", тощо. Громадяни повинні розказувати все що знають лише на допиті та інших слідчих діях. Це не розповсюджується на телефонні дзвінки від сумнівних людей, навіть не розповсюджується на фейс2фейс зустріччю з правоохоронцями.
2. Але встояти від психологічних атак не так то і легко. Тому після того як "позливали" інфу - першим ділом треба ознайомити з цим ганебним фактом людей, котрі до цього причетні (наприклад тих, хто згадувався у даному діалозі). І казати все як було, якби це не виглядало ганебно. Часткова правда в даному випадку значно гірший варіант, хоча і виглядає непогано.

Поніпрокурор власною персоною:
#119
Маю натівський. Але без пластин, хіба сам собі якісь залізяки відповідних розмірів надибаєш.
Він розрахований на 170см (купував коли ше був сам такого росту), тому спереду немає повноцінного відділення для бронепластини, лише нагрудна кишеня.
Ось такий кароч:

#120
Цитата: inkognito від 07.02.2014 14:31:15
Сподіваюсь, що на той час не буде комарів, бомків та іншої кусючо-жалючої комашні...Бо з місця на картинці, як пригадуєш, ми втікли власне ховаючись від такої нечисті  :)

Най всякі Руфуси навангують сезон подібних пернатих - жеби ми до відкриття сезону гульнули.

Цитата: :-) від 07.02.2014 14:55:14
Ну і го треш (нажаль я вибув з гри :( , хоча існують і від того лікі 8)), готувати хіба м'ясо, і чайок на поправини. А то всілякі там олів'є і ТП, та ну нах.

От власне. Го треш. Готувати - то для культурних посиділок у всяких Пивничках та інших Андерграундах. Порцию гречки, ігуанку засмажену на палочці і поллітру в руку.