Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#61
40Х13, вона ж забугорна 420, вельми непогана для ножів, але ножів делікатних. Рекомендована твердість для закалки 40Х13 - 52-53HRC. Для 56, та ще і при товщині 2.4 - то явно матрацний варіант. Буде гостре, як нове і файне, але із заточкою можуть виникнути проблеми, а в польових умовах - тим більше.
Із такої сталі рекомендована товщина ножів (із практики "ножелюбів") овер 3мм, а закалака рекомендується понижче, в ідеалі - із плавним градієнтом переходу ручка 50-лезо52(53).

Доречі, якщо будеш брати - зверни увагу на поверхню, хромована вона (зовнішнє покриття леза) чи полірована. Якщо хромована - викидай те гівно і не дивись не падає. Сталь 40Х13 сама по собі містить хрому достатньо, щоби бути нержавіючою в не особливо агресивних серидовищах.
#62
2 Олесь. Тигроручку і на сокиру топорище хто робив?
#63
Контора ColorLife робить досить хороші рюкзаки. Попередній (35л) мені 6 років щоденної експлуатації відслужив, плюс вилазки, гори, таке всяке. Ото взяв собі другий тої ж контори. Тому і рекомендую.

http://kharkov.prom.ua/p48586999-ryukzak-turisticheskij-color.html

#64
Не гівно - гоніво (не дочитав). А от що справді сьогодні за епік бачив - так це палаючу траву під левандівським мостом, знову прямісінько біля колій (дивно, ге?). І весь цимес в тому, що за декілька метрів від вогню, на цих же ж коліях стояли вагони-цистерни (чи як воно там по розумному) із нафтою.
#65
Цитата: Андрій74 від 11.03.2015 12:23:16
Пацани, стосовно залізної дороги (що їхні працівники палять траву) це все гоніво, там такі штрафи передбачені...

Гівно - це коли б не палили. А так палять. Причому на коліях - массово. А хто стане массово палити на коліях?
#66
YserL, для колійовців, наприклад, то є звичайна весняна практика. Позавчора їхав поїздом вночі на Тернопіль, а за вікном таке враження ніби зараз 1942 рік і горять підпалені німцями поля. Вогняні смуги метрів по 50-70 довжиною, і рівномірненько все так чадить.
Та і після випалювання дивитись на ту землю вже не хочеться - ніби напалмом хто пройшовся. Ну і можете собі уявити атмосферу у вагоні, коли доводиться декілька кілометрів їхати крізь ті димові завіси.
#67
Шальоний плюс за хорошої якості звіт.
#68
По останній інфі (сам не видів, но вірю) за Вежу хтось кріпко взявся і зараз її пуцують і шаманять. Поставлено вікна, нормально закриті двері, а над ними сигналізація. За решту хз. Треба буде глянути.
#69
Якщо хто має, може, а головне - хоче, поділитись сими девайсами (в ідеалі 2 альпенштоки і 2 пари снігоступів, але вже як вийде) на період із 20.02 по 22.02 - прошу таки поділитись. Розрахунок - за домовленістю, готівковий включно.
#70
А я би ще казав зняти відео процесу - ну там типу із каструлею на вогні, валиком 30см і набором шпателів - епічненько має бути, зачотно.
#71
Хай простить мене Україна-ненька, але москальські пукавки таки кращі - метал, виконання, якість платику, обробка ствола, заводські люфти і люфти часові. Ну і по механізму там все тіп-топ, тому що у того ж таки Хатсана спусковий механізм складається із добрих п'яти десятків деталей та елементів, половина з яких пластмасові (но надійні - за 4 роки все живе і працює).

Нагадало)

#72
Хатсана бери 120-ого - дешеве, файне, лупить так що будь здоров (380м\с). Маю такого дідька. Лиш оптику не став, а як ставиш - то тільки дорогу, бо віддачею люмінієві кріплення зриває нафіг.

http://www.weapon-shop.ru/product_162.html



Якщо ж для новачка, то москальський Байкал - саме то - не гаубиця, як хатсан, проте точне, легеньке, досить потужне, а головне - надійне як чугунієвий кірпіч. Теж маю таке щастя, здійснено овер 10 000 вистрелів (по коробкам рахував), вже 7 років йому, раз міняне ущільнення на поршні і пружина, але і досі валить як шайтан. Віддаю перевагу таки їй. Стріляти без оптики, точність бомбезна і дозволяє.

http://hunter.rozetka.com.ua/ijmeh_baykal_mp_512m_16620028/p186049/

#73
Ну та, це ж як то паршиво впріти, коли навколо пари заріну, зоману бо іпріту витають - застуду потім можна на раз дістати, продує ж. ;)

А якщо серйозно, то та холєра ж тяжка як дідько. Но файна) Но прієш) Тому, akazukr , слухайся дядька Цезара і купи собі одноразовий клейоночний халат і не парся.
#74
Цитата: YserL від 11.02.2015 23:05:03
знаю, я щиток під 4 автомата 3 дня виколупував іскри просто летіли

Для таких речей, власне, в дрилях є функція відбійного молотка - хай трохи, але таки допомагає. Ну і охолоджувати періодично. Мені раз бетон якийсь такий підлий попався, що ну ніяк його взяти неможливо було. То брав кусок арматури, заточив на кінці конус 45 град, загрів на газі, у воду загартував, і потім бив спочатку тою арматурою (молотком тобто по ній), а моім підсверлював. І так 25 см)))
#75
Як готовий варіант - юзай плащ від ОЗК - кошерно, надьожно, хардкорно.

#76
Мені здається, чи сверло таки має биття?
#77
За регулярний сніг я в курсі. Мається на увазі велика кількість серйозних наметів.
#78
Хто в курсі - як зараз ситуація на Говерлі зі снігом? Снігоступи треба? Бо в районі Сколе-Славського-Оряви майже ніц не є по місцях диких.
#79
Обов'язково буду.
#80
15.00 - 5-ий парк трохи поверещав і затих.