Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#621
2 ZED. А гармата буде? ;)
Ну так то ж власне лодка виходить, то фактично вернулись до того, з чого і починали.
Якщо за основу брати ото, то гугл каже, що півтораХпівтора метра квадрат фанери-десятки грубо кажучи коштує 100грн. Можна і скинутись.

П.С. Якось воно нецікаво та неепічно буде з таким плавзасобом. Банально, я б навіть сказав. :(
#622
Щоб так було, треба робити конструкцію з окремих елементів. А так маємо все готове і жорстке, плюс в разі чого повітря не стравиться. Ну і якщо будуть труби ПВХ, то вони ж також стиратись будуть, а там вже допуск на стінку, ібо дальше пустота. А тут три скільки влізе, а ще якщо піддончик замутити... Ех!
#623
    Щойно порахував:
-1 середньостатистична банка (півторалітрова) монтажки = 40-60 літрів піни;
-густина затверділої піни - 20-25кг/м.куб.(в принципі можна знехтувати і прйняти рівною повітрю);
-Ціна одної банки - 35-50грн;
-проекована підомна вага для двох чоловік - 250 кг (вроді має хватити з лихвою із врахуваням мінімальної товщини стінки та внутрішніх пустот, які теж будуть підіймальною силою);
-250/50=5 банок;
-5* 42,5=227,5грн. Плюс-мінус відсоток розкиду цін та корисного об'єму.

Розрахунки сирі ,а на практиці буде вводитись поправковий коефіцієнт Кпопр.=0,032...857,6 ;)

П.С. А де Смайл подівся? Якось тут скучно без нього)
#624
ЦитуватиЯ би склеїв 2 блоки пінопласту.
2 onyx. Я, звісно, розумію, що дошки, скотч і пінопласт є вельми хороші і дешеві штуки, але у Полтві таке швидше за все не проканає. Воно для стоячої води годиться, а тут якщо на швидкості кутом черкане каменюку, то розсипеться у пух і прах. Хіба би у Франику продавали якийсь Мегамодний Скотч ;)

Цитуватиа чому б не зробити по системы катамарана як на каяках?

Осадка буде по бокам, тоді як глибина йде в центрі. Часто дерти буде, і, як наслідок - розвертати. Може)

ЦитуватиAlter, Як уявив собі ту конструкцію то відразу подумав шо там не хватає 105мм гармати і кількох крупнокаліберних кулеметів для відстрілювання щурів-мутантів

     Ну так, металюга то явно перебір, погоджуюсь. Хоча чисто для концептуального варіанту (не для Полтви звісно ж) воно б згодилось. Але я всеодно за піддон з бляхи! Ну нема в Полтві необхідної стабільної глибини, щоб можна було точно сказати, що би будем саме плисти, а не пороти пузом. А коли так, то полюбому тра щось там запхати, інакше той матеріал розлізеться або зітреться нафіг.

    Цікава штука, якщо замутити комбінацію, де за основу береться 1-2 камери (як Цезар показував), а далі все монтажкою завалити під форму. Тут і проблема з'єднань пропадає, і жорсткість явно краща, і герметичність дна, що теж не маловажливо. Ну мені то бачиться самим тру-варіантом. Хіба ні?
#625
О, а що якщо купити пару баняків монтажної піни, і тупо заповнити нею потрібну форму? І дно чимось обшити. Дешево і сердито! А?
#626
    Я б казав зробити збірний каркас із 3-4мм сталевого кругляка (елементи позварювати, а окремі вузли, же би не застрягли, збирати безпосередньо всередині. Форма каркасу має забезпечувати внутрішнє наповнення пінопластом (та учасниками "регати" ;D ), забезпечувати жорсткість навіть під час ударних деформацій (типу щоб пінопласт не погубити, а самим не булькнути).
    Дно пропоную зробити профільним (дуга), щоб можна було позволити більшу осадку. + Можна обшити алюмінієвою бляхою-півторачкою. На вагу то вплине несуттєво, а от захисні властивості зростуть на порядки. (тепер питання де її взяти стільки ???).
    Пінопласт в такому випадку краще брати утеплювальний. Божна і будівельний, но він важчий. Вільний простір можна зафігачити монтажною піною (то буде тримати як супер-клей), а для надійності дати стяжки через все тіло стінки.
    П.С. Єдине що турбує, так то вага каркасу. По прикидам виходить 30-45 кг чистого металу. Як замінник в принципі можна використати труби ПВХ, навіть великого діаметру, але тут проблємка в монтажі буде, і тут тра буде серйозніше кумекати про те, як то все докупи приклеїти. Хоча і можна.
    І ще турбує обшивочний матеріал. Я б казав щось металеве туда дати, бо резина на порогах гигне зразу, та і скло її поріже. Хіба би якісь грубі коврики туда примантити (такі радянські колись були, хто пам'ятає), або щось типу того.
     Ну і в результаті тра хоча б приблизно прикинути, чи не сяде те все на пузяку. Бо в такому випадку прийдеться, як би то не смішно звучало, гаратати туди якісь колеса.

Короч якщо те все не черговий пі*дьож типу "вау, як то круто, давайте замутим!!!", а потім мертва тишина, то краще далі і не триндіти. Якщо ж дійсно то планується, то я зі своєї сторони обіцяю допомогу у пошуку матеріалів, проектуванні ну і власне самому виготовленні.
#627
     Значить тут пропонується обговорення напів-брєдової ідеї по створенню нєкого плавзасобу для подорожей Полтвою.
     Свої ідей, фе-коменти і все подібне в тому дусі прошу дописувати нижче.
#628
Гм, а мо щось аналогічне і у Полтві замутити?)
#629
Особисто сам знаю декілька інсталяційних місць, але переважно це є стокові колектори. Були там ще і підземелля, що виводили у Петриківський ліс, но про них я тільки читав і чув смутні розповіді, більше схожі на легенди. А про щось детальніше треба питатись у мєсного діг-руху.
#630
Фотки є, но вибіркові, ібо особисто я болт забив на тих гідів (виглядало воно все як похоронна процессія, і було вельми нецікаво), і вирішив, як і багато хто, прогулятись нічним Личаковом. Враження дійсно клас!
#631
http://www.ois.org.ua/club/sport1009.htm
http://extreme-survival.com/index.php?page=2

Ось надибав сайти, на якому компактно, доступно та лаконічно викладено основні пункти виживання у екстрім-умовах. Багато чого почерпнув звідти для себе, тож моцно рекомендую.

П.С. Якщо хто дариє щось подібне (всмислі не все підряд з гугла по списку, а конкретні вирішення певних проблем у достатньому викладенні без словесного поносу), прохання закидати сюди і лінк, і короткий опис того, що ж там все-таки є.
#632
75% що буду. (доля може повернутись дупою і є варіант, що буду зайнятий).
#633
Добавив в закладки. Крута збірка всього що тра і не тра. Великий сенькс. Як буде час - обов'язково займусь "підвищенням кваліфікації" ;D ;D ;D
#634
Бачив як дядько плазмовою зваркою прифігачив мідь до алюмінію (хто розбирається, той знає, що то дуже трудна справа). А Звичайну конструкційку із нержівійкою думаю той агрегат зватить палюбас. А от якщо електродами мутити, то вже тугіше діло, бо марок нержавійок є дохолєри, і віднізняються вони вмістом кардинально, тому на якісні шви, що провіняють рентгеноскопією, повинна бути аргонна зварка. А звичайними електродами колись пробував кусок нержавійки приварити до якогось швеллєра, то вийшло "не очень". Шов виходить крихкий, і серйозні динамічні навантаження я б до такого діла не прикладав. По крайній мірі до того, що я наварив :)

Осьо про то детальніше.http://spec-nerjaveika.ru/articles/metalloobrabotka/svarka/svarka_nerjaveiki_polnoe_opisanie
#635
Цитуватиувесь час варять звичайними електродами від таких  совєтських бензогенераторів

Хіба там бензинове двігло стоїть? Там же ж мотори, що стояли на тракторах Т40, Т40А, Т40АМ, тобто бойові чотирьохбанякові дізеляки. Навіть  на тій фотці видно що там стоїть двигун, система живлення якого є від соляри (насос, їхня система патрубків, очисна центрифуга). Тим більше навіть з точки зору пожежної безпеки хто б то робив агрегат на бензині, коли збоку фігачать іскри від болгарок, зварних апаратів і теде. Ну і наостанок від більшості з них штинить саме солярою.
#636
Доречі, всі так рвуться, а що там охорона каже? Як нам щодо рівня загадженості силовими органами? Адже  Bottlehunter наваяв досить невтішну з точки зору паліва схемку. Тож хочеться почути від народу, що там вже був, що ж там таки дійсно водиться і де його можна зустріти?
#637
О, то вже ближче до суті.

Я плюсуюсь. Надіюсь плани на вихідні не зміняться. Так що 75% що я буду
#638
Так топікстартер толком скаже нарешті, як, звідки, і коли ми їдемо? А то написано багато, а конкретно - нічого.
#639
Мідним дротом рейки варити? Так мідь же ж м'яка, і ті стики трамвайні колеса роздовбали б за пару проходів. Тим більше я длубав сам ті рельси - міддю в стиках там навіть не пахне, все світиться білою сталюкою.
#640
А, доречі, що ж офіційно вам інкримінуавли? (Само собою за героїзм, проявлений на фронті дослідження цікавих об'єктів, малюю +++).