Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#161
У понеділок увечері на 80-му році життя помер російський письменник-фантаст Борис Стругацький автор, зокрема, роману "Пикник на обочине". Вічная пам'ять і дякую за творчість!
#162
Цитата: Bottlehunter від 18.11.2012 11:43:51
Дві машини зі Стрия. І незрозуміла для мене рейка.

Судячи з дроду, що йде то тієї рейки вона виконує роль шини заземлення.
#163
На "Зміні" зберігся великий парк (72 шт.) японських верстатів з ЧПУ, в тому числі прицезійних. Графіки там ніякої, у всіх невеличкі  монохромні екрани з ЕЛТ, проте з завданнями справляються, там навіть налагодити виробництво гідропідсилювачів керма для якихось іномарок.
#165
На ці нє, а от на наступні було б не зле, мрію туди попасти!)
#166
Особливо сподобалась табличка з тих часів: "Дом образцового порядка и культуры" - одразу ж згадую "Діамантову руку" і : "Управдом друг человека" ;D
#167
Цитата: Hel_2 від 29.10.2012 18:10:19
Я розумію що більшість користувачів використовують пікасу.
Але є одна проблема з пікасою.
Вона не працює на мобільних пристроях !

Але я веду до того що користування форумом стане набагато зручнішим і нетреба буде мудохатись з пікасами, радікалами та тд.
А також форум виглядав би набагато красивіше.

Живем ми не при комунізмі, за все треба платити. Сховище файлів це дисковий простір і додатковий трафік, а отже й наватнаження на хостинг.
Для мобільних пристроїв є веб-альбоми (в браузері) Пікасси.
#168
Плани / Re: Хеловін 2012
23.10.2012 23:50:49
Не знаю чи буду, але дуже-дуже хочу.. Мене офігенно продуло, спина болись не розігнутись...
#169
Мене цікавть світило Skyray King (клон Nightcore TM11)
#170
Цитата: Sensei від 10.10.2012 22:55:46
Проте є ось такі
На 2 батарейки(там написали самі китайці)на 1600 люменів

1600 Лм.. Розмішили катайози)
Є діоди, котрі можуть дати такий світловий потік, зокрема - SST-90 від Luminus, але ці діоди дуууууже дорогі і живити їх двома пальцями не вийде, тому що витягти пальцями струму коло 7А важко, я вже не говорю про розміри голови ліхтаря, бо охолодження для 1600Лм там, м'яко кажучи, недостатньо.
#171
Швидкість дуже і дуже висока, потенційна швидшкість вища за станндарт SATA3. Комп'ютер с ССД працює мало не як телевізор: включив і є. Гарно прцює з ССД лише Віндовс 7 і вище, для лінуксоїдів і макодро..  неактуально - так як всі вони працюють з ССД більш ніж коректно.
Тепер до проблем:

- Прошивки до ССД ще сирі і значно складніші за прошивки ХДД, тому є імовірність злету файлової системи і втрати даних. Якщо для ХДД - це невелика проблема і вирішується поширеними тулзами на власному компі, то для ССД все набагато сумніше - дані розбиваються на кусочки по 4кБ і прошивка тримає дані, як ці кусочки зібрати, щоб отримати цілісні дані.
Висновок: ССД неварта використовувати для зберігання великих масивів важливої інформації і, використовуючи як системний диск, регулярно робити резервні копії системи.

- Кількість циклів зтирання обмежена. Технологія флеш-носіїв даних поки має обмеження по кількості зтирання і перезапису даних. Більшість ССД гарантовано будуть працездатними до 150 - 200 тисяч циклів, після цього його бажано замінити. Кількість циклів можна відслідкувати в прошивці самого ССД за допомого утиліт. Віндовс не зовсім коректно вміє це оминати, проте МакОС, зокрема, знає які блоки скільки циклів мають і розподіляє дані відподідно до цих даних

Головний висновок: ССД - всім хороші, але мають ще досить "дитячих" хвороб. Використовувати їх можна і навіть треба, але слід розуміти їх недоліки і те, як їх оминути.
#172
 Цікавить ціна клона Маґлайта Police  на двох касетах для трьох елементів АА. Цей ліхтарик дуже легко трансформується в досить якісне світило на люменів 500-800.
Моделі не пам'ятаю, схожа модель 25W на одній касеті для трьох елементів АА:

#173
Цитата: Alter від 09.10.2012 11:55:13
То видно будівельники пожартували, і буква "Еммм" там хіба лиш по приколу, можна сказати для аналогії із тру метро.

Судячи з будови тунелю, будувався він Метробудом, на той час "Метрострой", отже буква дає знати, яка організація звела тунель.
#174
В мене є Шмель від діда ще. Полум'я хороше, не коптить. Має характерний звук горіння. Єдиний недолік - габарити.
#175
6-7 жовтня у місті Червоноград відбудеться Всеукраїнський мотефестиваль bike rock`n roll fest «Кристинопіль 320». Жителі Червонограда святкуватимуть його 320-річчя, а байкери закриватимуть мотосезон цього року.
На фестивалі не регламентується, яким повинен бути байк. Об'єм двигуна, кількість коліс, ціна — усі параметри залежать тільки від фантазії та можливостей байкерів, наголошують організатори.

Також відбудуться семигодинний рок-концерт за участі гуртів альтернативної сцени України (Цвіт Життя, Десенс, Iмpеrа, SwampFM, Jonny B Gut, Механічний апельсин), та майстер-класи кращих ремісників краю та безліч конкурсів.

Джерело ZAXID.NET

Хто схоче їхати, зутрінемось на вокзалі, можливо, ще якусь вилазку зробимо.
#176
Художня / Re: Вибір 2004
20.09.2012 12:22:02
Для мене 2004-й був переломним. Будучи не зовсім сумлінним студентом вибори стали черговим приводом забити на пари, що я і робив. Хотів поїхати в Київ, але і  Львові було весело, особливо вночі, коли всі грілися оковитою в центрі і гріли всіх бажаючих, називаючи це нічною вартою. Ще качка мене копнула вступити в пору, от і шлявся з малолєтками, на тоді, викрикуючи гасла коло податкової і всюди де тільки можна було. А потім в результаті несумлінності - два завалених іспити, академ. відпустка, призов в армію, в котру мене не взяли і болісний процес осмислення помилок, котрі після поновлення на навчання були виправлені.
Підтримую Golem'а, щодо демократії і двох зол - потрібно госолувати не емоціями чи стадом, а головою, ну це так.
#177
Потрібні меблі будь-яких часів, але в більш-менш пристойному стані. Потрбіні: писемний столик, шафа і тумбочку. Буду радий прийняти в дар, виміняти на пиво або купити на невеликі гроші.
#178
Таки могила, навіть табличка є з напписом, хто похований))))
#179
Останнім часом зранку на Хмельницького, Липинського та Чорновола на тверду трієчку, але стабільно. Сильних викидів аномальної смородової активності не відчував. Раніше смерділо куди сильніше, але не регулярно.
#180
Цитата: bexx від 16.09.2012 15:26:14
На тому сайті пропали всі мої електронні речі півроку тому. Тому я до того сховища не маю довіри

Безкоштовно з depositfiles можна скачати лише один раз запевний період часу, причому, якщо провайдер надає сірі ІР-адреси, то лише одна людина зі всієї мережі зможе скачати безкоштовно. Проблему з ex_ua_ всі знають і вона вже пів року як вирішена, крім того на форумі є можливість зробити вкладення до поста, а найкращий варіант для зображень це - Пікасса, надіюсь Гугл вам нічим не завинив?