Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#21
Цитата: Roy від 21.04.2016 11:01:43
Це здається той чоловік, який пробрався  всередину корпусу четвертого блоку, та наміряв там місця в 200 ренген всього, що є набагато нижчими рівнями, ніж назовні.
Тим самим підтвердив факт відсутності палива, та абсолютний його викид назовні при аварії.

Точно так, він міряв не один раз. В шахті реактора в 90-х він наміряв вже міліренгени. Також він міряв темпиратуру в шахті реактора і наміряв там щось в районі 20оС, що означало, що ланцюгова реакція припинилась відразу після вибуху і небезпеки дгугого вибуху не було, а червоне світіння в районі активної зони було не горінням графіту (котрий горіти не міг взагалі), а горіння кабелів. В доказ цього є відео інтерв'ю інженера реакторної зали, котрий якраз розповідав про горіння кабелів.
#22
Цей чоловік отримав найбільшу дозу радіції за життя ніж будь-хто інший: 2200 Бер (за його словами), при смертельній дозі 600 Бер. Один з перших, хто лазив по 4-му енергоблоку практично відпразу після аварії. Доволі скандальна персона, так як має свій погляд на всю операцію з ліквідації аварії. За його словами все, без вийнятку, що робилось для ліквідації аварії було або непотрібнитм, або ще більше нашкодило довкіллю.

#23
В хмарі була велика кількість пилу. Пил міг піднятись і за тисячі кілометрів звідси.
#24
Цитата: Drusja від 05.02.2016 19:21:59
Наскільки я цікавився елементами 18650 - більше 2600mAh на нормальну банку практично не буває.

Бо можна на свою голову взяти щось таке

Народ рекомендує брати Samsung ICR18650 2600mAh, кажуть своїй ємкості відповідають повністю.
А от на рахунок підігріву стільок і регулювання температури тут найкраще буде городити якийсь мінімальний ШІМ. Заряджати літій все ж таки краще спец. зарядкою бо воно любить потужний заряд до 80-90%, а далі легенький дозаряд до 100%.

Не зовсім: Санйо випускає 3500mAh, Панасонік - 3400mAh - у всіх чесна ємкість і краща на ринку якість, проте й відповідна ціна. LG і Samsung  випускають дешевші аки з хорошою ємкістю, але надійністю вони не славляться - кількість циклів заряду, порівняно, мала.
#25
Цитата: Soulstorm від 14.01.2016 21:44:57
Ну я за гази не дуже боявся, об практично весь час нашого там перебування відчувався афігенний протяг, що давало зрозуміти, що газів не мало би бути.

Протяг це добре, значить коменти щодо газів неактуальні. Проте по незакінчених проходках і закинутих виробітках не варто лазити.

Цитата: Xaolas від 14.01.2016 22:07:47
ніяких газів чи родону там бути не може бо це не закинута шахта, а функціонуюча. Єдине що вже не добувають нічого. Але кожен день там є зміна

Нє, ну ти теж звісно порівняв вугільну і соляну. Абсолютно різні речі. Навпаки працівники пишуть, що все життя не мали ніяких проблем з легенями і хвороб. Хіба що від того, що пилюка попадає всередину коли працюєш в забої. Але це вже професійна хвороба

Родон є в будь-якому непровітрюваному підземеллі, навіть в підвалах, проте якщо є вентиляція, то він швидко розсіюється.
#26
Порадувала нульцева підземна підстанція:
Цитувати

Наводить на думку, що шахту планують використатати для чогось.
#27
Комент від зануди:
1) Шахта в відверто поганому стані, там де немає арочного кріплення чи бетонного облицювання краще не лізти.
2) Відсутність касок - вам же не по 17 років, думати трохи треба!
3) Гази - якщо вже лізете в шахту, то беріть хоча б гасову лапму: якщо вогонь стає тускнішати чи набувати помаранчевого або червоноватого відтінку, значить пора робити ноги - СО2.
4) Ніколи не курив, а від чогось зробився рак легенів. Знайомтесь: газ родон - збирається в закритих підвалах, а улюблене його місце - покинуті гірничі виробітки.

І найголовніше - не вздумайте те ж повторити в вугільній шахті!!!
#29
Попередньо +1. Залежить від роботи.
#30
Цитата: MadLife від 11.10.2015 21:58:06
Раніше вже була тема про організовану поїздку в Нововолинськ в шахти, але так ніхто туди і не поїхав :( Тому пропоную попробувати все таки добратися туди, але їхати вже не в діючу, а в закинуту шахту. Як мені сказали шахти № 2,3,4,9 вже не працюють і туди можна спокійно залізти. Їхати думаю в перших числах листопада. Є бажаючі приєднатися?

Шахти в нашого басейну не мають пасивної вентиляції, тому не раджу туди лізти, якщо вам дороге життя!!! Якщо шатха не вентилюється хоча б декілька днів, там збирається метан і СО2, а вони, як відомо, без кольору і запаху. В заілозорудні, соялні - прошу дуже, але в вугільні  - НІ НОГОЮ!!!

П.С. Якщо таки надумаєте залізти: щиро бажаю отримати пиз..ди від охорони і чергових робітників - хоч живими лишитесь.
#31
Цитата: nazarlamer від 25.09.2015 00:09:03
Я знаю про карти які згенеровані з тайлів (малюнків цілих або кусків). Для Android є бібліотеки для цієї мети.
Мене цікавить відображення векторних карт з всіма навігаційними функціями такими як масштабування дотиком та переміщення дотиком.
Створення растових карт займе багато часу, векторні карти створюються набагато швидше.
Карта буде постійно обновлюватись тому і потрібно векторний формат.

Я мало шарю в Андроїд розробці, але спробую порадити.
Наскільки мені відомо, в мобільних девайсах є можливість промальовувати HTML5.  З допомогою HTML5 можна показувати векторні зображення (тег SVG), а далі - діло техніки і гугління)
Але не все так просто з вектором. Растрові зображення займають багато місця і мають обмеження в маштабуванні (тут був кеп :-) ), але вимагають мало ресурсів системи. Вектор же потребує ресурсів процесора для обрахунку і утворення зображення. У випадку маленьких векторних зображень (шрифти і т.п.) - все ОК, але векторне зображення, наприклад, мапи Львова мобільний девайс може не потягнути. Проте, тема цікава і за тим майбутнє.
#32
Цитата: :-) від 01.07.2015 17:21:44
Цікавлять мене павербенки, такі бажано, щоб 18650 вставляти і витягати. Хтось може в курсі, там якісь разні технології, чи брати перший-ліпший і не мастити собі голову?

Подивись в сторо SoShine. Їх перевага в тому, що кожен з елементів має незалежний канал як на зяряд, так і на розряд, - це дає можливість використовувати літій-іонні різної ємності,  тобто після розрядки однієї з банок вона просто виключиться зі схеми, а інші продовжать праювати.
#33
Цитата: YserL від 30.06.2015 21:48:24
Корозія Opinel Carbone. Попробую пастою гоя чистити. Або травити в колі. Читаю форуми.?


Кислотою не рекомендую, бо будь-яка сталь, тимбільше та, що хоч трошки гнулась має міктротріщини і після обробки кислотою  буде ржівіти швидше і може втратити трохи міцності. Я полірував такі речі шліфувавльним папером (нулівкою), починав з номера 1000, потім 4000 і далі дремелем з пастою гоя. Заточую звичайним камнем, потім довожу тією ж нулівкою на пласкій рівній поверхні поверхні витримуючи кут заточки (в залежності від ножа), а далі на смузі войлоку з пастою гоя.
#34
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 18.06.2015 22:15:04
Якщо не важко  ::)  будь-ласка подивись маркування транзисторів на великих п-подібних пластинах вони мають циліндричний верх , якщо стерти пил буде писати кт і номер якщо пише мп точно заберу ...

На стрічковій розгортці (зправа) КТ838А, на блоці живлення також КТ838, але буква інша (яка саме, не дам ради згадати)
#35
Цитата: Fenriz від 27.04.2015 09:06:47
Хто підкаже чим найкраще реставрувати хромовані дедалі? типу іржа виступає в деяких місцях

Кока-колою, без жартів.
#36
Цитата: Ioan85 від 11.02.2015 22:06:59
Собі поставив  DigiTop. Четвертий рік працює. Бували такі перепади напруги, що в сусідів техніка псувалась...


В мене стояло таке на 30А. Пікове навантаження в мене 10кВт (електроопаленя). Через деякий час почав помічати запах горілого в щитку, виявилось таке: розплавився і стік припой, що з'єднував вивід котушки з клемником, корпус під місцем пайки прогорів наскрізь. Вирішив замінити на реле того ж виробника тільки зі струмом 45А - результат аналогічний. Браковані з'єднання виключені - проводка мідна одножильна, на клемниках проводи затиснуті міцно, січення провода вибране з запасом.
#37
"...одні дівчатка взагалі поморозились зі мною говорити..." - бо по акценту і граматиці підставу не помітить хіба глухий. ;D
#38
Маленьке уточнення: чавунні сегменти там були завжди, називаються вони тюбінги. Колись стволи кріпили дерев'яними балками і затяжками з дошки, але з часом тиск породи на ствол схлопує його, тому старі стволи не укріплюють, а покидають і набурюють нові, або ж закривають шахту. Щодо пневмоприводу: звідки інформація? - підйоми ствола і вентилятори потребують дуже великої кількості енергії (фактично, то є найбільші споживачі всіх шахт), тому, зазвичай, в якості приводу використовуються електродвигуни з живелнням від мережі з напругою 6кВ. Пневматика ж, зазвичай, використовується для гальмівного механізму тросу, але пневмо компресори, порівняно, невеликі за розмірами і виглядають як звичайна вагонетка (такі ж використовуються під змеплею для живлення добувних механізмів і пневмоінструменту)
#39
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 22.01.2015 23:04:06
В описі пише пише 1 елемент живлення ще й не стандартний а в назві пише 2 елементи (тож це сумнівна річ , щось не те виходить та й фото діода з рефлектором напрягає
попередній краще буде , бо там живлення на аа батареях які всюди знайдете цей жере cr123 ( вигідніше для живлення купити акумулятори і зарядник )
П.С. НА скільки до мене дійшло пане  paradiseincredible вас цікавить дизайн цього ліхтаря ...

АА неефективні для сучасних ліхтариків: звичайні лужні батарейки чи акумулятори мають значно меншу енергетичну ємність ніж літієві елементи, тому ліхтарик на літії має менший розмір і яскравіше та довше працює.

Про Li-Ion  акумулятори: Дістати на сьогодні такі акамулятори і зарядні до них  - не проблема, ціна на них не є високою, зважаючи на те, що якісні елементи можуть працювати роками без втрати ємкості аж до 1500 циклів заряд-розряд.

Про cr123: це літієві батарейки, що можуть працювати без видимих втрат при низьких темпиратурах аж до -50 оС; практично не мають саморозряду і, таким чином, можуть дуже довго зберігатись; мають високу ємність і можуть витримувати високі навантаження.