Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#361
Андрію, вітаю тебе! Бажаю тобі щастя й успіхів в повсякденного житті, щоб кожен будень був повним лише гарних вражень і подій, а кожен вихідний спрвжнім святом, ну і легких родів гарних цікавих досліджень з неперевершеними, як завжди, фото.
#362
Гумор / Re: Смішне Відео
30.09.2011 21:37:57
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


...коли він протверезіє і йому розкажуть що було...
#363
Гумор / Re: Смішне Відео
30.09.2011 19:52:22
Ніхто не пробував штовхати електровоз ВЛ-80? - а вони пробували:


P.S. Базарити не елекровоз штовхати  ;D

Руськіє поєзда самиє поєздатєльниє поєзда:
#364
Останнє фото ну просто бомба!
#365
ФФ частенько настрій псує, особливо коли є якийсь глючний скриптик. Гарно зроблена система розширень і всі першим ділом роблять налагодження сайтів під ФФ. Взагалі, тримаю усі браузери, така вже доля)
#366
Цитата: Dima_ber від 20.09.2011 16:40:44
то все добре, я теж за,  але наш дірявий бютжет за словами Литвина збідніє на 300млн, на що ж їх потратять?!

Взагалі, перехід на літній чи зимовий час був придуманий для збільшення світлового дня, а отже економії електро-енергії, напевно тому. Проте, вчені кажуть, що витрати зростуть не набагато.
#367
100% є за що! Перехід на зимовий час для мене був не такий напряжний, а от на літній то.. Корови, кози та доярки, певно, взагалі в захваті!))
#368
Велике дякую за вітання, дуже приємно! : )
Принагідно вітаю всіх програмістів та інших ІТ-ків, що мають стосунок до числа 28 з професійним святом : )
#369
Я гострив на точилі з войлочним кругом і пастою гойя, але то треба бути обережним, щоб не перегріти глинок, бо тоді ніж можна спокійно викидати.
#371
В гідроприводу є суттєва проблема з тим, що гідравлічна рідина в процесі роботи сильно нагрівається і є зароза її витоків, тому потрібні деталі ідеальної точності, а це впливає на ціну виробу. Наприклад гідроприводи, що використовуються в авіації є ну надзвичайно дорогими. Думаю, відсутність машин з гідропередачею обумовлено іменно дороговизною.
#372
Існує "гордість" українського тролейбусобудування тролейбуси з багатофазними асинхронними двигунами. Ці двигуни можна повернути, наприклад, на чверть оберту, думаю в тихохідних машинках це якраз те, що треба. Дивився якось передачу про надпровідникові двигуни: там йшлося про те, що можна досягнути небаченої потужності при мініатюрних розмірах за темпиратури кипіння рідкого азоту, але то поки лише концепти.
#373
Та це ж тру експлорерівський мотель))
#374
На мою думку, в цьому випадку краще ектропередача. Сучасні двигуни при невеликих розмірах можуть давати значну потужність + як бонус можна нагрузити багажник акумуляторами і їздити "екологічно" і це вже є реалізовано.
#375
Цитата: VeNick від 10.09.2011 22:35:27
ось тут є кілька тепловозів з гідропередачою. на разі гідропередача використовується в основному на маневрових тепловозах і то на разі нових серій з гідропередачою я не спостерігав. Також гідропередача використовується на дизель-поїзді ДР1А, а на дизель-поїзді Д1 використовується гідро-механічна передача

Я завжди хотів побачити тепловоза з гідропередачею, а виявляється я ним 4 років їздив і навіть в дизельній бував (ціль була туалет, а перепутав двері і попав в дизельну). Я про ДР1А.

А чим вигідна гідропередача і в чому її перевага над електропередачею чи механічною (в автомобілях, звісно)?
#376
Спроби подібного були на реалізовані на тепловозах і вийшов тепловоз з гідропередачею.
Коли я проходив практику на шахті була історія з перевезенням гірничого комбайну з гаражу в механічний цех. Комбайн самохідний (на гусеницях), мені було довірено відповідальне завдання не дати комбайну наїхати на кабель жевлення. В цього комбайна був гідропривід гусениць і я, виконуючи свої обо'язки, опинився зі сторони привода коли лопнув гідравлічний шланг. Я не зрозумів, що сталось одразу, але потім побачив, що шланг пролетів в сантиметрах від мене, а за ним струя гідравлічної рідини...
#377
Вчитався в цей законопроект і дійсно мова йде лише про форменний одяг, шеврони, погони та інші знаки розрізнення України, про форму інших держав мова, ніби, не йде. А хто використовує нашу форму?..
#378
Вони заборонили тупо все... А як мисливцям? А на рибалці в чистій воді? Благо про взуття мова не йде, такшо гади і берци можна тягати.
#379
Цитата: inkognito від 07.09.2011 08:28:14
СНІД, це не бактерія, а вірус. Відповідно нічим бактерицидним не "вбивається" якщо так можна про вірус
говорити  :)

Тай нема сенсу. ВІЛ живе поза органзімом на повітрі (в тому числі на поверхні шкіри) декілька хвилин. Інша справа інфікована голка: там вірус може жити від 2 до 48 діб, в залежності від темпиратури середовища, кількості крові в голці та кількості вірусів. Але в цьому випадку ніяка дезинфекція неефективна, потрібно звернутись до лікаря і приймати противірусні препарати і протягом пів року здавати аналізи на ВІЛ.

Цитувати
Якщо є перекись водородню то потрібно мати і звичайну воду щоб змити пінку...в іншому випадку перекись майже і не потрібна...оскільки пінка і є всі бактерії

Пінка перекису водню - це сукровиця  з бульбашками чистого кисню. Перекис водню розкладається на атом кисню і молекулу води, саме цей атом кисню (вільний радикал) вбиває всі відомі бактерії і все живе взагалі, а не змиває їх.

Доречі, щодо спирту: чистий медичний спирт промиває рану найефективніше, бо крім антисептичної  дії він є розчинником і змиває весь органічний бруд, такий як нафтопродукти, жири, органнічні рештки, хімічно витривалі віруси і спори бактерій та грибків. Перший час спирт пече, а пече тому, що подразнює нервові закінчення, проте, якщо помічали, пече не довго, через деякіий час біль зникає і місце поранення терпне - це починає проявлятись анестезуюча дія спирту.
#380
Цитата: tgrey від 05.09.2011 11:17:14
ненадовго, 1-2 місяці, за ГРОШІ.
Суть питання в тому що одній старшій жінці  - мамі мого кума, зробили інєкцію радіоактивного йоду (по онкології) а вона дуже хоче до внуків. Але боїться підходити щоб не нашкодити бо після проведення цієї процедури (людина стає радіоактивною).
Тому і шукають дозиметр на нетривалий час щоб визначити, коли настане допустимий рівень радіації

Якщо минуло 18 діб з моменту ін'єкції можеш бути певен - йоду більше нема, період піврозпаду в нього приблизно 9 діб. Та й не колять таких доз, щоб людина "світилась", бо тоді б крім онкології добавилась би гостра променева хвороба.