Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#621
Гуртожиток й був частково сімейний.
Завод "Зміна" дуже добре фінансувався, так як за планом штат повинен був бути коло 12 000 робітників. Тому завод в своїх активах мав цілий жилий мікрорайон, лікарняний комплекс (зараз комплекс недобудов, на чолі з "Колізеєм"), декілька гуртожитків для робітників, автобазу та декілька філіалів. Тому гуртожиток для учнів училища був відповідноії якості :)
#622
Про легендарну Зміну.
Я працював на зміні 2010-го року. Завод є діючим. Випускає війському спецтехніку: частини РЛС, пристрої керування та наведення на ціль керованих протитанкових ракет та ще різні дрібниці.
зараз на заводі працює близько  250 працівників.
Завод й досі має статус режимного, тому відвідуючи його остерігайтесь внутрішньої служби безпеки (кількох жінок та колишнього майора КДБ ;D). Доречі, завод має сайт: www.zmina.lviv.ua

Доречі, можу провести екскурсію по Червоноградським свілинам. Ось деякі з них:

- недобудований медичний комплес: крематарій, колізей, "бетонні паганки".
- 8 діючих, 2 недіючі шахти.
- 3 велетенські терикони, один з яких найбільший в Європі.
- Сталеві вежі висотою 50, 70 та 150 метрів.
- Дзоти та покинута військова частина
- Старовинне кладовище зі склепом та тунелем
- Конструкції невідомого призначення в лісі
#623
Доброго всім дня! Це мій перший пост, тому не судіть строго. :)
Хочу трохи уточнити інформацію. Училище на фото - це колишнє училище №67 (пізніше, після об'єднання з ПТУ-62 - ВПУ-11), в котрому я мав честь 3 роки вчитись на радіомеханіка.
Це училище було створено все тим же заводом "Зміна", навчалися там - токарі, електрослюсарі, рідіомеханіки регулвальники та монтажники, художники. Преміщення училища, що на фото - це був корпус виробничих майстерень. На першому поверсі навчались токарі, на другому всі інші.
Гуртожиток на фото - це був гуртожиток від училища. Коли я там навчався гуртожиток вже пустував, але там був мед. пункт від училища та жило дві-три сам'ї. Гуртожиток прийшов в запустіння через порушення при будівництві: під гуртожитком було болото і він був визнаним аварійним, тому після закриття заводу і кризи в училищі гуртожиток був покинутий. Зараз там проживають безхатченки. Гуртожиток від заводу Зміна знаходиться неподалік, після реструктуризації майна заводу перейшов в комумунальну власність міста.
Преміщення училища збирався викупити НУ "Львівська Політехніка", але через те, що училище мало великі борги за опалення було відключене від тепломережі і, як наслідок, через розмороження батарей та водяних труб будівля стала аварійною.