Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#402
Ого, моцно ви там покопали. Ми туди колись ледве на пузі пролазили :)

От ще в тему. Поряд у верхній частині території Онуфрієвського монастиря є залишки якогось колодязя (наврядчи для води) чи то фундаменту... Не викладав, бо ніяка підземля там не світить (вже) мабуть. Але може хтось щось чув про це місце.
Фото 2005р.
#403
на тему "Куди не треба лазити" :)

Головним завданням Українського державного об'єднання "Радон" є виконання повного комплексу робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу та ліквідація радіаційних аварій.

Львівський ДМСК (державний міжобласний спецкомбінат: Львів, Таджицька 4 (Майорівка) http://wikimapia.org/#lat=49.8301662&lon=24.0713131&z=18&l=0&m=a&v=2 ) входить до складу Державної корпораціі "Українське державне об'єднання «Радон»". Введений в експлуатацію у 1961 р. В 1989 р. було проведено реконструкцію ПЗРВ. До зони обслуговування Львівського ДМСК входять такі області: Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька.

Пункт зберігання та/або захоронення радіоактивних відходів Львівського ДМСК адміністративно розміщений та території с. Буди Яворівського р-ну, Львівської обл., в 16 км. на північно-захід від м. Львова, в 9 км. від найближчої залізничної станції Брюховичі, і в 1 км. на схід від с. Буда.
Судячи з усього - тут http://wikimapia.org/#lat=49.9625401&lon=23.8710594&z=14&l=0&m=a&v=2

Майданчик, відведений під ПЗРВ, розміром 70х550 м. займає площу 3,8 га знаходиться в лісі (бук, дуб) та по всьому периметру огороджений сіткою "рабіца". Санітарно-захисна зона встановлена радіусом – 1500 м. ПЗРВ з 5-км. зоною спостереження, розміщений в межах Волино-Подільської височини на Подільському платті-рівнині, піднятій над рівнем моря на 300-400 м. з нахилом в сторону півдня та південного-сходу, що визначає тут напрямок водних артерій.

Матеріали з сайту http://radon.net.ua/ (навіть антивірус його не любить :)
#404
Цитата: Stigmato від 24.05.2009 08:32:38
To Explorer-вода на базі знаходитьсь в тому місці звідки ти фотав базу, якщо пильно подивитись-там видно лінію камишів-там і джерело]]] амммм ти кажеш нічого там нема, все як на лодоні-тарілки, а ти друже провиди паралелі-зруйнований будинок, засипаний півдвал. Чомусь всі споруди стоять а саме та точка, в тебе на фото в лівому кутку зруйнована. Ще думка для роздуму: куди ховалась вся апаратура? Якщо якийсь вузол звязку-типо нашоі любимоі Лощини-запхали так глибоко, щоб уникнути знищення і захисту! То що ж казати про такий великий і серйозний обєкт!
Буду знати про воду :) втім нам радили саме за "базою" джерело.
В тому, що ліворуч стояв повноцінний цегляний будинок - дуже сумніваюсь, від руйнування будинку лишилось би стільки великогабаритного сміття, що воно б було помітно навіть на тому фото. Можливо там мав би стояти будинок, але так і не з"явився, або була якась металева споруда, котру вже просто утилізували...
Лощину запхали глибоко, імхо, тому, що це вузол зв"язку, спрощено кажучи така собі АТС від роботи якої залежать певні важливі "абоненти", і яка здатна виконувати свої функції в разі часткового ппц нагорі :)
А РЛС це лише група радарів на горбі, та техніки, яка нікому не потрібна без тих радарів, тож її закопувати нема сенсу.

Цитата: Stigmato від 24.05.2009 08:32:38
Кстаті: ти там помітив кучу скважин під топливо? Ти в них спускався??? Раджу полізти і глянути!!!
Якщо ти про резервуари для пального, то це просто популярний спосіб технологічного суіциду :) нікому не раджу.
#405
Мова явно про закинуту РЛС на Боржаві. Координати видно з посту Skip-a.
А ось мої фотографії звідти:

частина перша: залишки локаторів на вершині г.Стій:
http://www.explorer.lviv.ua/photoindex.php?p=0&g=24

частина друга: Іволово - сама ВЧ:
http://lllo.livejournal.com/20871.html

Копати там нема де, але місце досить гарне щоб там просто побувати. Нічого глибоко підземного, на мою думку, там не будували б оскільки локатори, заради яких то все і збудовано, завжди будуть як на долоні.
Невеликий бункерок з кількома входами там все ж є. На фото - у лівому нижньому куті.



Ближче:

ну і мапа там в пості є.

Воду ми там не шукали, але зустрінуті зранку мисливці казали, що вона є десь поряд за базою вздовж дороги, яка обходить територію з півночі. Йшли як-раз "класичний" маршрут Воловець-Вовоче про який тут писав Голем - ІМХО це найоптимальніший спосіб там побувати, якщо добиратись електричкою.
#406
я б за то не переживав
1. статистика - річ допоміжна. І зовсім не факт, що на неї то вплине.
2. користувачі які не можуть зареєструватись через проблему з картинкою важливіші за любу статистику.
3. на абсолютну кількість користувачів це не впливає, оскількі ліві облікові записи будуть видалятись.
4. реєстрація через особисте звернення до адміністраторів це нонсенс на який мало хто піде.
5. картинка це класно, але тоді, коли вона працює :)
#407
все просто: неактивовані через мило користувачі будуть видалятись раз на місяць-два.. без активації нічого написати неможливо, і то ніяких незручностей не створює
#408
є ще фотографії з 2004 року: http://explorer.lviv.ua/photoindex.php?p=0&g=8
зараз там мав би бути житловий квартал - забудовувати обіцяв "комфорт сервіс" здається.. і квартири по 444уе за метр обіцяв...
#409
В нові поверхи там не вірю, але цікаво б було взнати куди стікає вода, котра місцями досить активно протікає коридорами, або хоч в яких точках виходить з "лощини" у труби (може хтось звертав/зверне увагу).
http://images.google.com.ua/images?q=want+to+believe :))
#410
Власне "робоче місце" невелике і знаходиться в куті кімнати.
#411
Кабіна екскаватора зсередини більше нагадує житлову кімнату з панорамними вікнами :) І насправді, як виявилось, там живе роками один з сторожів.
#412
З"їздили чудово :) мої фотографії з короткими коментарями можна переглянути тут: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,260.0.html
#413
всередині екскаватору
#414
каркас екскаватору утворюють числені металеві циліндри діаметром під 1 метр
#415
- в маштабі з людиною
- нога екскаватора
#416
Місцеві гіганти - крокуючі екскаватори.

- площадка крокуючих екскаваторів здалеку
- праворуч на задньому плані з двома кабінами - крокуючи екскаватор, чий ковш видно на передньому плані.
#417
Неподалік міста Шкло також розташовано парк (залишків) важкої техніки "Сірки"
#418
Наступним пунктом поїздки було "марсове поле" - територія спустошена під час видобування сірки процесом, що передбачав закачування перегрітого пару під землю через свердловини. Зараз це нагадує піщані дюни місцями порослі молодими деревами.
#419
Природа навколо того всього трохи нездорова :)
#420
Вздовж коридору траплялись тематичні кімнатки. Деякі з шумоізоляцією на стінах.

На фото:
- кімнати закидані папками з документами
- хімічна лабораторія
- сірка в чистому вигляді