Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2421
Пройшло багато часу і вважаю пора дотримати слова. Переношу у Всяке різне.
#2422
Цитата: Roy від 18.06.2010 16:28:41
Останні не дуже втішні новини: полтвовізор не працює, накрився під час чергового підйому води.

Дивно. В понеділок ше працював, сам видів. А з того часу ніц серйозного не було.
#2423
Дякую, майстер пошуку. Як отримаю пиво - обовязково поділюся!
#2424
Народ, Допоможіть виграти пиво! Лінк Це обєкт біля Фантомної залізниці, заїзд в нього через заправку. Я стверджую що то водокачка Львівводоканалу. Бо є типове водосховище, чути насоси. Але, мають бути документальні підтвердження. А на самому будинку ніц нема і на стук ніхто не виходить :( Якшо програю і це не водокачка, прийдесі купити книжку :( В гугла питаусі, ніц нема. Мо хтось атм живе, чи знайомі працюють.
#2425
Погоджуюся з Інкогніто. Ситуація повторювалася нераз. Приходить хтось новенький і читає лише нові пости. Це непраивльно. Починати треба з кінця. Або не писати взагалі, поки не розібрався шо і до чого. Третій раз буде бан на кілька днів без попередження.
#2426
Цитата: Rufus від 14.06.2010 19:49:21
Боривітер звичайний Falco tinnunculus (рос.- пустельга). Птах цікавий тим, що може "зависати" в повітрі.

Дякую. ТОчно такий же птах кружляв над нами коли ми лазили по стрілі. Також з іншої сторони стріли було просто гніздо з яйцями, саме такими як на малюнку.

Наразі птаха ми ідентифікували. Пропоную припинити орнітологічно дискусію. Принаймні в темі про Екскаватори :)
#2427
Ігор Мелика досить гарно обробив звіт з печери під Петросом. За шо йому велике дякую. Прочитати можна тут
#2428
Даремно зробив шо не полетів. Самовиправдання зайжди можна знайти. І для того чому не стрибав, і чому потім живіт виріс, і чому все не так як хочеться. :)
#2429
Що ж, сумна Історія твориться в нас на очах :( Від корпусу збагачувальної фабрики лишилоя тіко дві стіни. Найменшого екскаватора (той шо якраз на відео) теж кудась вивезли, напевно продали. Кладовище катерпіллерів попустішало і його тепер охороняють.

Зате таких от пташенят я найшов на кінці стріли найвищого з кранів. Хто знає орнітологію, шо це за птахи?
#2430
Ідея не нова, витає в повітрі досить довго. Так як відбулися перші спроби і можна поділитися таким-сяким досвідом, вирішив створити для цього окрему тему. Сюда писатимемо все шо стосується сплаву нашою водною артерією, надіюся доживемо до сплаву від Стрийського Ринку і аж до Очисних.

Колись я водив людей показувати шо воно таке Полтва і  шоб вони подивилися як її можна зняти.


Значить в суботу знімали мистецьке кіно про Полтву. Тобто не документальний фільм в якому б все розказувалося, а такий собі творчий проект. До речі, буде показано цього року на Кінолев-і. Дещо про нього можна прочитати тут і тут Притєгли генератор, світло. Ну і для сюжету дешевий одномісний гумовий човен. Звісно, це не найкращий сплавзасіб, але такий-сякий є. Гальмувати пробували шнурком привязаним до човна, драбиною перекинутою через береги і закидати шнурок в човен. Третій спосіб найкращий.

Я двічі пропливав ділянку довжиною приблизно 100м троха вище від входу біля білої скелі і вниз де закінчується бортик. Потім ше раз пан Олесь. Досвід який ми здобули:

- Гумовий човен поганий сплавзасіб, його крутить як корок і тільки займаєшся його вирівнюванням
- Пливе човен повільно, не швидше ніж йде пішохід
- Гальмувати шнурком ззаду погано, бо чевен починає просідати і вода через зад заливає його
- Гальмувати драбиною теж погано, бо човен спочатку зупиняється, а потім вода підходить під нього і він перевертається разом з пасажиром
- Можна закинути шнурок в човен. І тоді людина за нього хапається і тягнеться до берега. Але течія досить сильна і моїх сил заледве вистачало шоб встояти на ногах і тягти пана Олеся
- Тертися об бортик досить ефективний метод скидання швидкості. Але він не забезпечує повної зупинки
- З гумового човна Видертися самостійно на сухе не перевернувшись в воду не вийде. Людина на березі мусить помагати
- На кормі повинен бути прожектор, інакше ніц не буде видно спереду
- Навіть для одномісного човна не було досить місця шоб веслувати

Ніби все, якшо шось згадаю - допишу. На разі виглядає шо найефективнішим сплавзасобом повинен бути одномісний каяк: маленький і проворний.

ПС: Дякую Інкогніто і Зелі з допомогу.
#2431
Говорив вчора з одним митцем, розказував як він знімав відео в Полтві для своєї вистави. Каже шо місяць стратив поки виробив всі дозволи, мало його шляк не трафив. Ну то не головне, ходив він туда з бригадою, яка сверлить в бетоні дзюрки і заливає туда чи то рідке скло, чи ше якусь заразу, точно не памятаю. ШОб колектор тримавсі купи. Це мене зацікавило, не думав шо ті роботи ведуться ше й зараз. Треба буде подивитися за результатами. Ну і ті роботяги казали шо раз проффтикали дощ, то ледве встигли вибігти, а апаратуру змило геть. Настільки швидко прибуває вода.
#2432
Думаю пиши користувачу t309 в приват. Але сумніваюся шо він буде го ремонтувати, при тій ціні, скільки вони коштують.
#2434
Орієнтовно 90% шо зйомки будуть в суботу.
#2435
Мене розсмішило. Тому й виклав. :) Рекомендую посміятися і всім решта. Вміння сміятися з себе, до речі, досить надійна ознака ;) А на рахунок літературних смаків як і смаків кулінарних порада одна: шо кому подобається той це й читає. За винятком школи, в якій читають те, що подобається Табачнику.
#2436
В тому плані Сірка коло Новоєврейська непогане місце. Але якшо влом далеко їхати, то можна і на ясниськах. Якось з наметами залягти :) В будні дні людей там не буде.
#2437
Текстик і про мене в тому числі :) Але запер.
#2438
тема справді стосується краєзнавства. Але, на жаль, не містить жодної додаткової інформації крім лінка на інформаційний ресурс, який ітак всі читають. А в Краєзнавстві переважно більш розгорнуті теми. Зрештою, є спеціальний розділ з тільки посиланнями.

Якшо матимеш змогу - перефотографуй цікаві обєкти, занйди ці місця на старій карті Львова, співстав. Тоді получиться гарна тема і її можна буде перенести в Краєзнавство
#2439
Спіртсмен, курча
#2440
Отримав нині такого от листа з музею ідей:

"
Рибалка - хороша ідея, хоча навряд чи на цих вихідних ми зможемо при¤днатися, бо наприкінці тижня до нас приїжджає Каміла, буде знімати ф¦льм.
Зйомки будуть з суботи до понеділка- на джерелах Погулянки, в колекторі і на очисних спорудах. Поки що не знаємо, коли зніматимемо в колекторі - в  суботу чи в неділю.
"
Не думаю шо варто на них дуже орієнтуватися. Але якшо планувати на вихідні - то можна і спитатися :)
так шо можна буде спробувати стати зірками ;)