Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - YserL

#81
У зв'язку із актуальність теми РАЕС (глушіння блоку після пожежі автотрансформатора).
Відпишіться коли хто хоче відвідати (потрібно вказати терміни у листі).
На саму станцію кажуть не пустять, но тренажери мають.

Список:


  • YserL (?auto)
  • Roy
  • Golem  (auto)
  • Svyatodiy ? червень
  • Dima_Bear
  • Electri4king
  • Опілля
  • Fenriz
  • Beliy_voron
  • Drusja
  • Drusja +1
  • Stinger
  • Гандзя
  • Sunnyman

Скиньте в приват ПІБ, ДН, Паспортні дані

Дата 24.05.2019 10:00

Автопоїздкка: Львів-Радехів-Луцьк-Ківерці-Оконськ-Полиці-Вараш 284км
Скоріш за все буду на авто (потрібно замінити систему охолодження).


#82
Екскурс по террах і фото нутрощів:
#83
У дозиметрах Спаринг-Віст знайдено суперсекретне меню, яке дозволяє переглядати і оновлювати калібровочні коефіціенти. Це дозволяє зменшити похибку кожного пристрою.
#84
прикольно, в мому потрібно міняти всі напівпровідники і конденсатори
#85
Я власник відеореєстратора Gazer F117 – і в певний момент стало потрібно переглянути відео, виявилося що збилася дата до 2015 року – що ми маємо: відео пишеться тільки в один файл, бо по логіці ПЗ перезатираються старіші. Ігото відео немає... Це трохи розізлило, і я почав шукати способи вирішення.
Про заміну прошивки, і додачу GPS модуля у статті:





#86
карта складається лазером-дальноміром і кутом? Я в фантастиці типу прометея бачив дронів які робили 3д модель)
#87
Обовязкове місце для відвідування у Празі. Був там два рази.
Особливо коли заходить сонце.












#88
Технології не стоять на місці, електроніка мінімізується, появляються нові стандарти. Також відходять в минуле аналогове телебечання, тому ми завітали на екскурсію у апартатну львівської телевежі на Високому Замку.


За поточні роки великим кроком вперед є відключення аналогового телебачення і перехід на цифрове молення DVB-T2. Це дозволило зменшити використання частотного ресурсу, підвищити якість зображення, а також звільнити частоти для 4G зв'язку.



Потік на станції по всій Україні приходить із Києва через супутник Astra 1G 31.5° у потоці T2-MI і швидкістю 72,79 Мбіт/с, і передається на передавачі. Доречі ресівером U2C Denys можна дивитися канали прямо із супутника. Локальні канали підмішуються у потік по локальній мережі. Один мультиплекс займає ширину 8 МHz (яка розбивається на підслоти), і передає цифрові дані із корекцією помилок.



В потоці йде переважно 8 цифрових каналів. Також передаються прошивки ресіверів, токени авторизації, телепрограма.


Передавачі DVB-T2 займають пару стійок: по стійці на мультиплекс, і шафа активки, а також супутникового тюнера.



Обладнення Rohde&Schwarz. Стійка складається із Exciter SX801, модуль керування NETCCU 800,



А також 4 підсилювачів нижче.



Сигнал з передавачів сумується, і по одному фідеру (чорний справа) передається на антену на висоту 170 метрів. У Львові цифрові канали йдуть на 22, 28, 33, 40 каналах.



Своє знайомство із цифровим телебаченням почав 1 вересня 2012 року: дідусь, як ветеран ВВВ, отримав приймач Strong SRT 8500. Тюнер спокійно приймає канали польського телебачення біля Городка у стандарті DVB-T із Перемишля на каналах 26, 43, 59.



В той час роздали близько 1 мільона приставок. В наявності були ексклюзивні приставки Strong і Romsat, оскільки канали були шифровані із використанням системи безкарткового доступу Irdeto.

Свій телевізор LG 32LN541U із DVB-T2 тюнером я купив у липні 2013 року, а також купив CAM модуль Neotion Irdeto Cloaked за 39$, вони якраз появилися на ригку. Тут і криптосхема, і система активацій через OTG.



Із 17 серпня 2014 Нацрада зовов'язала Зеонбуд вимкнути шифрування телеканалів у Т2 мережі. 11 вересня 2014 року вимкнуто шифрування більшості каналів, шифровані лишилися Ентерфільм, Зум, Кіноточка, К2, Вінтаж, Ескулап, Піксель, НЛО, Бізнес. 11 жовтня 2014 року знову шифровані канали, окрім БТБ, 12, 112, 24, захід. 9 січня 2015 року остаточно відмінено шифрування усіх каналів. Виставив на продаж CAM модуль, і успішно продав.

Не будемо заходити в політику, і мутність контори Зеонбуд, один факт: 18 лютого 2014 року вимнуто 5 канал у Т2 - чорний екран, у аналогу зависле зображення (відновлено 19 лютого о 08:00). Із супутника відео не переривався.



Також у Криму після окупація у травні 2014 року переналаштували 18 передавачів. 4 російських мультиплексів женуть із супутника ABS 1 75E.



Вернемося до аналогового телебачення. Вимкнення переносилося з року в рік, і остання дата була прийнята 31 серпня 2018. І тут 30 серпня 2018 року Сарненський районний суд Рівненської області в особі судді Рижий Олексій Анатолійович, за позовом Мізюрко Надія Юхимівна і Телерадіокомпанії "1-1", заборонив вимикати аналог.

Масове вимкнення аналогових каналів відбулося 1 вересня 2018 року з 10:00 до 10:15 вимкнено 13 аналогових передавачів. алишилися UA:Перший, місцевий НТА а також 12 канал. Згодом через заборгованість по електриці вимкнули UA:Перший.

На даний час у ефірі Львова із аналогових каналів по графіку тільки НТА (57 канал) і ZIK (12 канал).

Розглянемо передавачі аналогового телебачення. Із опису "цифри" видно що ефір використовується неефективно.



Напівпровідниковий 20 КВт передавач UA:Перший (8 канал).



Передавач 1-1 на 5 кВт.



Решта каналів передавалася маленькими передавачами TXUP1000 і TXUP2000 на 1 і 2 кВт вихідної потужності.



Якщо ви телевізор не дивитися, то із радіостанціями стикаєтеся у автомобілі. Більшість радіостанцій передаються із Високого Замку. Сучасні радіоприймачі поміщаються у пару юнітів, сигнал сумується у хвилевід.



Раніше один ламповий передавач займав пару квадратних метрів, наприклад Дождь-2, потужність 2+2 кВт. Стоїть в резерві. Неефективний по КПД.





Запобіжники і індикація перегоряння.



Стрілки в нуль.



Також транслюються ще канали у діапазоні УКВ: радіо промінь (УР-2), 67,04 МГц радіо культура (УР-3), а також 67,82 емануїл. Три канали спокійно поміщаються в одній стійці. Аудіо сигнал береться із супутникового ресівера.



Аудиторія УКВ пенсійного віку, а також їх можна слухати через радіо типу KIPO KB-308.



Телефони, автомобільні приймачі приймають у FM діапазоні 88-108 Мгц.



Біля передавачі можуть розміщатися і компютери планувальники, які вижають плейлист у ефір. Мають свої UPS.







Формуванням аудідіо на вхід передавача займається USB аудіо карта



Для комутації передавачів використувувалися такі "тумблери"



Система суматорів.



Передавальна антена виглядає так:



Серед обладнення зустрічаються TESLA.



Анfлогове радіо зараз у світі витісняться цифровими радіо, в Києві запустили цифровий радіо мультиплекс DAB+. Мало розповсюджене, у Європі стандарт мовлення DAB, мій приймач Roberts Robiне зможе приймати канали.

Є вимкнене обладнення ситеми ЦО, зараз оповіщенням займаютсья студії.



Система коаксіальних кабелів до студії.



Також тут колись розміщувалося обладнання Алтай.



Трохи сучасної техніки, цікаво що деякі студії переють звук по E1 каналах.



Для моніторингу коректності роботи передавачів використовують SDR приймач з плагінами. По спектру зразу видно, якщо є якісь відхилення.



Звідси також можна передават потік на супутники через Центр Космічного Зв'язку "Азимут" біля села Сасів. Раніше цим користувалися дипустанови.



Працівники розказували про світіння вежі і фідерів від статики/снігу. Також під час удари блискавки може зависати або перезавантажуватися обладнання, а також перегоряти вимнені світодіоди підсвітки. Виглядає десь так.



Список актуального і історичного ефіру можна переглянути на сайті Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні.

Тепер хочу потрапити у такий центр зв'язку:

#89
Цитата: Golem від 13.02.2019 11:57:18
Привіт всім!

Поступило прохання не викладати на паблік конфіденційну інформацію як ото номери телефонів, камери спостереження і тому подібне.

Заберіть\перенесіть кудись будь-ласка подібні фото з публічного доступу.
Номери телефонів на апаратурі теж? Моніторинг скади?
#91
+1 якщо буде місце)
#93
Привіт, якщо подивитися на контингент відвідувачів, то всі є різні. В кожного свої цінності і очікування від вилазки. Дехто хоче зробити гарні фото, хтось хоче викулупати мідну проводку, хтось набухатися і накласти у вахтера на столі. По заводу: нехочеться фотографувати, де повний бардак, розкомплектовані комп'ютери, кабінети куди вдалося попасти першим заслуговують на фото. Для деякий обєктів нічого не станеться, якщо на них почнуть ходити табуном, а от когось це може нидихнути досліджувати і творити. В нас суспільство, де кожному накласти на сусіда, тому від того що вийде стаття, чи підніметься інформаційна хвиля майже нічого не зміниться. І ще залишки совка, я нікому не розкажу, бо сусід піде і вкраже, а не я. По новизні: можна притримати свою розробку на певний час, коли вона коштує і дозволяє отримувати кошти, але хто розумний і так до того дойде, і можливо іншим кращим шляхом. Світ змінюється, і якщо під нього не підлаштовуватися, то завтра будеш аутсайдером: завод на стрийські - і ніби цехи є, і ніби станки: но опалити нереально, при малих тиражах можна і в малому ангарі випускати автобус, опалити не вийде, борги заводу, купа непотрібного народу який просто ставить підписи, культури виробництвра немає, кадрів на таку зарплату немає, станки розбиті, без моторів і всього що можна здати, зварочні апарати без міді, просто шкарлупа з тухлим вмістом.
Так само із форумом: якщо не змінюватися, то буде там де і Бескид, інчат, кроватка і так далі...
#95
ти підтверджував домен?
Реєстрував інстік зразу заблокували, довелося розблоковувати)
Варто додати у верх лінки на офіційні канали у фейсбук, інста і тудиж телеграм.
Варто переробити верхне меню. Давайте у лютому)
#96
Каналізацію біля Марії Сніжної реконструювали разом із підпірною стінкою у 2010 році:




#97
ЕОМ ще була на пр Свободи в будинку економічного факультету, а також в будинку за податковою, от би когось знайти хто там працював можливо збереглися фото.
#98
Ізохронний циклотрон
Після екскурсії по дослідницькому реаторі ВВР-М ми завітали на ізохронний циклотрон У-240 Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України.



Прискорювач дозволяє отримувати пучки протонів з плавним регулюванням їх енергії в межах 8 - 80 МеВ, пучків дейтронів з енергією 5 - 70 МеВ, а також прискорювати важкі іони до енергії 140 Z2/A МеВ, де Z - зарядність іона, А - атомна маса іона. Енергетична роздільна здатність пучків складає 10-2 - 10-3, а при використанні монохроматора енергетична роздільна здатність досягає 10-4.

Екскурсію почали із пунтку керування, де розмістився макет будівлі.



Основне робоче місце оператора дослідів.



Мнемосхема дослідної установки.



На стінах безліч показоментрів, самописців.



Спеціальні стійки із апаратурою, індикаторними лампочками.



Цікаво розглядати шкали, написи, тумблери.



Просто вакумметр іонізаційно-термопрний, і все зразу ясно.



Зворотня сторона, бездіч роз'ємів і кабелів.



Контроль захисних перегородок.



Просто цікавий перемикач.



Шкода що включений, газорозрядні індикатори виглядають вінтажно.



Ще стійки, щось забув перемкнути, і...



Реле, реле і ще пару десятків реле.



Зразу можна знайти потрібне реле, наприклад 3РВА5...



Стійка із можливістю швидкої заміни блоків.



Зрозумівши що нам все ясно що нічого не ясно, переходимо до самого ізохронного циклотрону, який розміщений за купою бетонну і металу. Вхід закривають масивні бвері біологічного захисту. Зеленна лампочка над сигналізує що все гаразд і немає гама, бета, нейтронного випромінювання.



На об'єкті купа датчиків радіації.



Детектор радіоактивності на базі трубок Гейгера-Мюлера.



Ще один радіометр.



І якщо загориться лампочка червоним, тікайте!



Перед нами серце циклотронна 800 тонний 1.2 МВт електромагніт, біля самого центру є залишкова радіоактивність...



Купа датчиків, трубок для успішного досліду.



Вихід пучка з циклотрону.



Вилетівші частинки прямують по каналу до мішені, втримуючись потужними магнітами.



Магніти готові до роботи.



Є магніти цікаві тим, що трубка є провідником струму, і всередині тече дистильована вода для охолодження магніту.



Напруга всього 156 вольт, але сила струму 260 ампер, споживання тільки цього магніту 40 кВт...



Труби систем охолодження



Багато нержавійки, кольорових металів.



І різних приспособлень, для керування процесом.



Навколо безліч дослідницьких пристроїв.



Колба для азоту.



Логер показників, з тих новіших, перевірили дозиметром, чистий)



Якраз якийсь вузол перебирався, лего для науковця.



Зустрічаються труби в сусідні приміщення.



#99
Появилося багато електромобілів, раніше каталися у Франції в поштовій службі. Ціни до 10000 доларів, але там якісь мутки із батареєю (лізинг). Авто 2012 року.

#100
Вичключено чат на форумі, уся переписка у групі Telegram:
ЛІНК
Додано піктограму зверху по центру, яка веде у групу, якщо є ідеї як по іншому розмістити, пропонуйте