26.03.2010 20:30 день Землі

Автор YserL, 26.03.2010 22:57:44

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Завтра відбудеться всесвітній день Землі. Всі зацікавлені вимикаєть світло на годину із 20:30 до 21:30.

Stinger

а ще береш лопату, та зариваєшся під землю, як справжній тру діггер ;D

Golem

Не буду починати суперечку щодо доцільності такого. Особисто я не робитиму того. Бо не підтримую будь-які заходи шо перетворюють людей на масу.
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Рік тому дискутував на цю тему з "представниками екологічних общин" - тунеядці, яким нєфіг чим зайнятися, то вони якийсь безглуздий кіпіш організовують постійно на екологічну тематику. Після цього вони мене не помічають на вулицях. ;D

Дисбаланс в енергосистемі вам зробити не вдастся ібо мало вас, тому сидіть в темноті наздоровля.

Доречі (дискусія річної давності в скороченому вигляді 8)), якби Вам все ж вдалося таким чином різко зменшити споживання електроенергії на ~50-300 МВт за цю годину, ви б принесли природі більше шкоди. Це пов'язано із маневреністю блоків - при зміні навантаження більше палива витрачається ніж потрібно. Відповідно це і викиди в атмосферу зайві і втрати коштів, які отримує електростанція від збуту ел.енергії. Частина цих коштів іде в певні екологічні фонди, частина, на оновлення/вдосконалення обладнання, що призведе до зменшення споживання палива та кращого очищення димових газів.
Насправді ТЕС останнім часом роблять багато позитивного для екології довколишніх районів: лісопосадки, очищення водойм, розведення риби і тварин всіляких, прибирання від побутового сміття і т.д.
А ви тут Хнею маєтеся і називаєте себе героями. >:( (С)
Декольтем своїм мене манила.

Golem

Цитата: :-) від 27.03.2010 11:04:13

називаєте себе героями. >:( (С)

Хочу поправити: ""гемороями"
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Якщо хтось справді хоче зменшити викиди СО2 та NOх, газозалежність України та з часом зекономити кошти на опаленні та ГВП, тут книжечка, з конкретним розрахунком, написано доступно для простих смертних, зокрема розглянута модернізація львівської 9-типоверхівки із встановленням теплової помпи.
Ситуація із встановленням зараз вже позитивніша, дешевше трохи, тому все потрохи рухається у вигідну сторону.
Популяризуйте ідеї серед сусідів, так, дорого, але йде до здешевлення. :D

Планую на цьогорічний конкурс студентських проектів ЛМР подати проект модернізації теплопостачання м. Львова із тими ж тепловими помпами та ще всіляким приладдям, буду шукати зацікавлених в написанні цього проекту, створю тему, трохи пізніше. ;)
Декольтем своїм мене манила.

YserL

Я теж ні прихильник ні противник такого, але враження від того, що ти йдеш по темному місту вражає. Якби ще не було б людей і машин на вулиці... була б краса. Тоді можна на повну використати ліхтарик по повній на зовні :D А книжка справді корисна.

inkognito

  кожна точка зору має своїх прихильників та критиків - і ніяк від цього не тікнеш
  2 :-) не варто все перетворювати у МегоВати та феш-моб-саботаж так улюблених тобою ТЕЦ (та будь-яких інших генераторів енергії) - тут гадаю справа не в цьому. Головне гасло - подати інформацію від себе, такий собі глобал-моб, метою якого є зовсім не приведення енергосистеми в надзвичайний стан, а лише подання сигналу СОС (із зеленими не тусувався, не планую, не буду). Мав би змогу загасити світло сьогодні - обов'язково це б зробив.
   а чому не вимкнув? через особисте, а також мабуть таки в першу чергу через наявність бажання НЕ бути маніпульованою масою - Golem вище гарно про це написав.
Resistance is futile

Hack

імхо, краще деколи справді виключити зайву лампочку в дома і т.п. ніж масово це на показ робити... 1 день не врятує планету, а от дрібниці кожного дня зроблять набагато більше!

inkognito

Цитата: Hack від 27.03.2010 22:00:06
імхо, краще деколи справді виключити зайву лампочку в дома і т.п. ніж масово це на показ робити... 1 день не врятує планету, а от дрібниці кожного дня зроблять набагато більше!

ну от і про шо пишеться = метою даної акції не є порятунок Землі, а якийсь глобальний струс бажано доведений до CPU кожного індивіда - же можна жерти менше світла, більше економити тощо. Власне підтвердженням життєздатності цієї ідеї є власне наше скромне обговорення тут. Щиро симпатизую організаторам, як здибаю - обов'язково зафундую пиво  :)
Resistance is futile

YserL

На днях заплановано роботу обєднаної енергоистеми в автономному режимі.
Цікавий і змістовний документ по системі:
План розвитку Об'єднаної енергетичної системи України на 2016-2025 роки
https://de.com.ua/uploads/0/1704-%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%2016-25%20%D0%B7%20%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8.pdf

230 Гості, 0 Користувачів