Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - mitncik

#121
Плани / Чернівці
09.10.2013 22:58:33
Привіт всім. Планую на наступні вихідні(19 або 20 жовтня) завітати до Чернівців(нагадую, що того року приблизно в цей час була теж досить непогана поїздка в Чернівці). Цього разу планую відшукати декілька об'єктів і просто прогулятися містом.

Першим об'єктом, який в планах шукати, є дренажно-штольнева система. Відомо її приблизне місцезнаходження, але літом відшукати її не вдалося.

*ссилка веде на тему де автор запостив фотографію*

Іншим об'єктом є "міфічний" колектор під Прутом. За нього відомо лише з деяких ресурсів:
1
2

Це "основна" програма поїздки. Тобо ці місця мені хотілося би обійти першочергово. Як проводити час далі - вже буде вирішуватися на місці. По крайній мірі на що подивитися там знайдемо :)
#122
Цитата: Alter від 29.09.2013 18:05:37
По-шустрому зашаманив групу на ВК. Нкидав туди фоток, як своїх, так і потирених із форуму, тож якщо що - кажіть.
Тільки от я думаю, що логічніше було би не аби які фотки кидати, а суто тих локацій які планується використовувати в грі. Бо, наприклад, фотки з того ж самого ГГК, або з об'єктів інших міст і селищ будуть вводити людей в оману. Але це вже на власний розсуд.
#123
Цитата: Блондинка в кедах від 25.09.2013 15:54:28
Щоб не наносити кодів, можна, банально, просити учасників зробити фото на фоні локації.

Можна наносити коди спеціальним маркером який видно тільки при ультрафіолетовому світлі.
#124
"Dozor" хочеш свій оснувати?) Диви щоб потім не було пічально за те що всі можливі об'єкти де будуть "ігри" проходити не роздестроїли/засрали/спалили якісь мудаки. А в цілому цікаво, якби був у Львові може раз або два зіграв би.
#125
Цитата: Oly від 06.09.2013 21:29:29
Ну металхантери зазвичай щось менше полюють, а це величезні куски металу, яких без особливого транспорту не забереш
Помиляєшся. Мітолхантери ріжуть все, що під руку попадеться. І транспорт взяти не проблема. Воно себе окупить.
#126
Цитата: Oly від 06.09.2013 18:20:34
Народ, хтось знає куди зараз дівається цей завод?
Ще 2 місяці тому неподалік того великого ангару було 4 металеві естакади (чи як там вони називаються), а зараз від них тільки бетонні стовпи залишились.
Це порядок наводять нові власники, чи хтось собі просто забирає те, що йому потрібно?
Так само з тих 4 веж, що через дорогу від головного входу, 2 місяці тому була тільки одна похила, яку чи то розбирали, чи то руйнували краном. Зараз її вже нема(((

Я тобі відкрию секрет. Є такі браві хлопці - металхантери. Зазвичай зникання "металевих есакад", а також різноманітних металевих веж це їхніх рук справа.
#127
Цитата: YserL від 28.08.2013 23:51:05
Фото зникають через певний час, десь 24 год
Хм, не знав. Зазвичай зникало зразу. Треба попробувати
#128
Цитата: Bottlehunter від 28.08.2013 22:15:55
Xaolas, фото на тому сайті походу з твоєї Пікаси. Можеш підсунути майстрам копіпасту пацє свиню, тимчасово закривши до них доступ або перезаливши фото в новий альбом.

Пробував. На диво ні тут, ні там фотки не пропадають. Хіба видалити альбом, але я цього ще не пробував))
#129
Цитата: Артем від 23.08.2013 19:38:17
фотографії якось можна побачити? чи мені одному вони не відображаються?
Ніби все нормально, надалі бажано писати в обговорення. Воно ж не зря створено.
#130
Місцеві газети вже розтягують звітики. Журналісти настільки облінилися, що самим лінь щось фоткати і писати ;D
#131
Проголосував
#132
Термінові новини. Адмін-корпус Ново-Голині сьогодні ще раз був підпалений наркоманами. Вони ж напали на пожежників і побили їх.

Джерело
#133
Закинув карти штреків сюда
#134
Трохи копіпасту мого ж поста з урбантріпу. Переправляти сильно текст було лінь, тому просто переклав його з російської :)

Доброго всім часу доби. Сьогодні мова піде про «смерть» об'єкта. На жаль, говорити про те, що можна потрапити в Калуські шахти вже неможливо.


Згідно з планами розміщення шахт - вони проходять під землею практично під усім містом. У часи, коли ще всередині активно велася робота, можна було потрапити з однієї частини міста в іншу під землею - всі системи були з'єднані. Всього налічується 4 різних шахти: Сільвін (була побудована ще за Австро-угорської імперії і закрита найпершої при СРСР), Голинь (була закрита другою і поруч створена нова шахта Ново-Голинь), Ново-Голинь і Пійло (було побудовано тільки 3 стволи з яких один головний, один допоміжний - розміщений в метрах 20-30 від головного і вентиляційний). Всього, якщо вірити карті, в місті було побудовано близько 17 стволів до шахт. Деякі ще збереглися разом з копрами зверху.

Але почну детальніше про кожній системі шахт. Першою буде Пійло.


Ця система будувалася самою останньою. І через проблеми з грунтовими водами будівництво завершено не було. Як я вже писав, було побудовано 3 стволи і на цьому будівництво закінчилося і об'єкт залишили. Всередині розробка виробок не велась. На поточний момент нічого не охороняється, а всередині стволів потроху збирається вода.

Ось так виглядає головний ствол




Кинутий камінчик з наростаючим гудінням полетів вниз і з великим шумом вдарився об дно


У сусідній будівлі ще залишилися механізми






Допоміжний ствол виглядав набагато сумніше. Підійти нормально до нього було досить складно через сміття


Погляд на головний ствол з висоти


Заодно, раз я вже забрався наверх - панорамка місцевості


Останній погляд на два копра і переходимо до наступної системи


Нею стала Ново-Голинь, тому що Голинь пропустили


Це остання шахта з допомогою, якої велося видобування солей. Крім головного ствола у неї було ще чотири вентиляційних - ствол номер два закрився раніше всіх і був засипаний. Це все, що залишилося на поверхні


Замість другого ствола на відстані метрів трьохсот був споруджений ствол номер п'ять. З вельми монументальної вентиляцією






Ствол також був засипаний. Ймовірно, це було зроблено через близьке розміщення до села - не здивуюся, якщо там траплялися нещасні випадки за участю місцевого населення. Наступним розглянемо ствол номер три. Він мене дещо здивував бо був не з тюбінгів, а з цегли :)




Кількість сміття в цьому стволі обумовлено тим, що навколо нього було влаштоване стихійне сміттєзвалище. На даний момент він практично засипаний. Глибина його не більше метрів 50 - дно видно.


Поруч з цим стволом для річки споруджено цікавий колектор. Зроблений він був за допомогою шахтних кріплень. Його довжина приблизно 300 метрів і з одного кінця можна побачити інший. Так як колектор практично прямий з'являється забавна ілюзія, що вихід поруч і він маленький.




Рівень води в деяких місцях сягав попереку, а в деяких можна був нижче щиколотки. Висота приблизно метри чотири, ширина метра три-чотири.




На жаль, колектор дуже однотипний, і тому нудний


Подекуди бетон відвалився і видно кріплення






Ну а ми тим часом продовжуємо огляд шахти Ново-Голинь. Останній ствол, про який мені хотілося б розповісти, перш ніж перейти до головного ствола це четвертий. Він же служив запасним виходом. У нього ми й пробували спускатися, в надії потрапити на вентиляційний горизонт - схеми розміщення штреків і горизонтів у мене були на руках.













"Людський ходок" був повністю з дерев'яних балок. І якщо перші метрів двадцять по них ще можна було спускатися, то далі все було аварійне і прогниле




Але надії наші були зруйновані. Ствол вже засипали вище ніж розташований вентиляційний горизонт - спустившись вниз не було знайдено нічого крім дніща. Внизу "людський ходок" висів у повітрі і не був ніяк закріплений. Доводилося лізти по тюбінгам. Спуском займався Онікс, а я в цей час сидів нагорі і прислухався до шуму внизу, побоюючись, як би його там не завалило. В один момент, коли після сильного падіння чогось внизу настала тиша на хвилин п'ять, я вже хотів дзвонити в мнс, але шуми внизу знову почалися і я заспокоївся :)

А тепер безпосередньо про головний ствол. Буквально на початку цього року, коли ми приїжджали глянути на нього - всередину потрапити не вдалося. Охоронець зрідка проходив по території, а шлях до ствола перекривали заварені ворота. Крізь щілини всередині було видно кліть


Приїхавши туди недавно ми офігіли - копр був продірявлений з двох сторін. Кліть вже зпилена і можна було спокійно підійти і глянути всередину ствола. Такими темпами скоро від цього місця нічого не залишиться






Усередині видно водичку, система вже повністю затоплена. На жаль




У сусідніх технічних приміщеннях ще залишилися механізми, за допомогою яких здійснювався спуск / підйом




На жаль, всередині лампової було далеко не тепло і лампово :)


Збираючись йти, вирішили все-таки заглянути в раздестроенний адмін-корпус. Усередині чекав забавний каламбурчик, зрозумілий тільки якщо його перекласти російською з української



"Сховище" можна перекласти як "склад" і як "убежище". Звичайно ж, першою думкою було саме "убежище противогазов". Словосполучення це трохи підірвало мені мозок.

Фотографувати на штативі мені було лінь, а фотки з високим ІСО мені не подобаються. Тому з адмінки буде мінімум фоток. Та, втім, там мало що можна було нормально сфотографувати - половина будівлі згоріла


При огляді приміщень були знайдені різні плани, схеми і забавні плакати












У кабінеті дирекції була знайдена схема будови ствола




А в цій кімнаті ми набрали достатньо літератури по шахтній справі.


На цьому ми покинули Ново-Голинь і вирушили до останнього пункту нашої подорожі - шахті Сільвін


Знайти хоч щось ціле там не вдалося. Ця шахта була найстаріша і закрилася найпершою. Поряд з головним стволом був старий Калійний завод - "новий" зараз знаходиться недалеко від Ново-Голинь (у лапках тому що ступінь дестрою цього заводу досить велика, хоча зараз за нього активно взялися китайці і навіть планують відновити будівництво і почати видобуток з системи Пійло)




Від стволів тут залишився один лиш спогад, та шматки вентиляційних споруд


Єдиний більш менш цілий ствол від цієї системи називається Хотин. Зберігся за рахунок того, що стоїть на території автосервісу :) Але при останньому нашому відвідуванні його, з тюбінгів вниз стікав сильний потік води. Так що про спуск і мови бути не може




Все це, звичайно, дуже сумно. Попади ми хоч на десять років раніше сюди - можливо ще вдалося б прогулятися під землею. А зараз цей об'єкт вже остаточно мертвий.
#136
В слід гарним звітам по київській підземлі напишу і я дещо :) Так як в свій час доволі часто бував в Києві - то і на деяких об'єктах зміг побувати. Звісно це мізер з того, що можна відвідати, але тоді я ще не був і особливо прошарений :)
Так от, одного разу прибувши перед днем перемоги в Київ і прогулюючись ботанічним садом побачив я дірочку на схилі.




І звісно не зміг втриматися і заліз всередину. Фоткав на вспишці, тому якість скажімо так не дуже..


Всередині був відносно вузький колектор




Трошки пописаний на вході "ігрунами"


Досить швидко дістався до камери з люком. Вигляд від неї до входу(або виходу) в колектор


Скоба була лише одна, але і вона досить високо


Звідси йшов кірпічний рачник по якому журчала водичка. Чомусь сфотографувати його у мене бажання не виникло. Лізти по ньому теж бажання не було. Лишив це до кращих часів. І через те, що всередині робити більше не було що - пішов на вихід


Обговорення
#137
Цитата: Alter від 13.06.2013 18:39:01
І ще таке питання - в ботанічному саду є дуже красиве яйко, яке валить в сторону КПІ. Є інфа по ньому? Свого часу туди не поліз, так як був при параді, і святкової хімзи ніде не загледів в продажі(

В тому яйці я був. Кльово, але не довге. Далі доволі жорстокий рачнік. Фотки ще 11го року десь. Доречі, до самого рачніка можна пройти навіть без хімки. Коли я там був водичка буквально ледве текла знизу. І були завбачливо поставлені каменюки всюди :)
#138
Цитата: Alter від 13.06.2013 07:40:23
Чуваки ,на другий раз можна вже і голяком, ага? А за експлоринг плюс.
"Кієв-стайл"? :D

Можливо до вас десь завітаю на початку липня, давно вже збирався до Києва :) А за звіт плюс величезний, обожнюю річки.
#139
Цитата: inkognito від 26.05.2013 22:02:42
Недоліки часом трапляються...
Треба їм ще у російських коллєг повчитися маскуванню :3











На всякий випадок лишу тут ссилку звідки взято фотки ::)
#140
Цитата: inkognito від 26.05.2013 00:03:22
     :) Примітивне маскування від нашого брата?
Мабуть так :) Тільки от вентиляційні шахти вони забули замаскувати ;)