Питання. Де у Львові, чи в кого можна якісно загострити ножі. Як і кухонні так і перочинні.
Маю складний ніж Вікторінокс, його треба акуратно загострити, можливо набором Ланскі, тощо.
Хто що порадить? Цікавлять власне послуги.
(http://cekatop.ru/sites/default/files/imagecache/product_full/victorinox-huntsman-1.3713.94.jpg?1354378546)
На Братів Рогатинців (майже на розі вул. Галицької) здавна успішно функціонує майстерня, де працюють гуру в області загострення колюче-ріжучих предметів. Щодо Viktorinox - не скажу, гострив я його там теж, але попередньо його зіпсули дилетанти. Можна спробувати. Досвіду тих майстрів довіряю. Гострять, доводять - все по-фш. :)
Підтверджую, свої ножі в них і гострю - Братів Рогатинців, 10 (або 12), ось тут (http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.840043&lon=24.032080&z=19&m=b) - зліва кнайпа, справа - секс-шоп.
До-речі, саме чуваки відти порадили мені додому ножі "Спутник" (http://knife.dn.ua/%D0%BD%D0%BE%D0%B6%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5) - українські, в Донецьку (!!!) продукуються. Ще ні разу не пожалів, що їх придбав. Victorinox, гадаю, без проблем заточать (мій Opinel там же гостриться).
Дякую всім за інфу.
ЦитуватиДо-речі, саме чуваки відти порадили мені додому ножі "Спутник" - українські, в Донецьку (!!!) продукуються. Ще ні разу не пожалів, що їх придбав.
Доречі, а де в нас ті ножі у Львові можна помацати і придбати? Якраз треба зміну кухонним провести.
ЦитуватиДоречі, а де в нас ті ножі у Львові можна помацати і придбати? Якраз треба зміну кухонним провести.
Можеш забігти в гості і помацати. А якшо вже - то в магазині із посудом на кутку Театральної, що
напроти Добробуту. Ну і по факту придбання одразу нести на Братів Рогатинців на початкову рихтовку -
без неї ніяк.
+1 також гострю все на Братів Рогатинців.
ЦитуватиДоречі, а де в нас ті ножі у Львові можна помацати і придбати? Якраз треба зміну кухонним провести.
Про них вже писалось тут (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,594.40.html).
Загострили.
Майстерня на Братів Рогатинців люкс. Ще також там ремонтують дрібну побутову техніку.
Сьогодны просто прозрів із асортименту та цін на Спутниковські ножі. Разду всім зайти, переглянути.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.846254&lon=24.017588&z=18&m=b (http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.846254&lon=24.017588&z=18&m=b)
Цитата: Alter від 27.09.2013 17:31:02
Сьогодны просто прозрів із асортименту та цін на Спутниковські ножі. Разду всім зайти, переглянути.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.846254&lon=24.017588&z=18&m=b (http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.846254&lon=24.017588&z=18&m=b)
Так просвіти нас будь-ласка! Свої брав (у залежності від типу/призначення) від 140 до 300+ грн за штуку, більше року тому. Ще раз зауважу, що жодного разу про це не пожалів!
ЦитуватиТак просвіти нас будь-ласка! Свої брав (у залежності від типу/призначення) від 140 до 300+ грн за штуку, більше року тому. Ще раз зауважу, що жодного разу про це не пожалів!
Як зміг, шановний пане Модераторе, як зміг. А по цінах зараз там все вписується в межі 100 грн і нижче.
ЦитуватиЯк зміг, шановний пане Модераторе, як зміг. А по цінах зараз там все вписується в межі 100 грн і нижче.
Дякую! Дуже дивна ціна - мало б вартувати дорожче, відчутно. А саме про які ти ножі говорив? - себто цікавить тип та розміри.
Асортимент являє собою різномаїття класичних кухонних бучерів по довжині, плюс різні філейні, ножі-пилки, зворотньо загнуті ножі а-ля кіготь (грибні видать), ще якісь такі химерно вигруті, що класифікувати мені їх не вдається. Там при вході вітрина висить, де і подемонстровано наявний товар.
Підкажіт.ь будь ласка майстня на Братів Рогатинців ще актуальна?
Актуальна як ніколи. На місці, нікуди не ділась. В суботу лише до 14:00 здається
Цитата: inkognito від 25.05.2016 09:08:28
Актуальна як ніколи. На місці, нікуди не ділась. В суботу лише до 14:00 здається
Дякую
Післявчора там був. Вже в 5 було закрито, хоча вивіска до 18 00. Підозрюю вони вже закрились, вікна припали пилюкою, ознак життя всередине не видно
Запитуйте тут про подібне там є фахівці в межах Львова http://knives.com.ua/forum/index.php ( реєструйтеся )
На Патона, біля перехрестя із Виговського є заточна майстерня. Сидить там дідок зі всіма причандалами. Victorinox Forester заточив під правильним кутом, з витриманою геометрією кромки, без подряпин леза та заусениців. Точив вручну на кругах різної зернистості, потім доводка на войлоці з пастою ГОИ. Рекомендую.
Ціна питання - 10грн. Актуально було станом на квітень.
Панорамко (https://yandex.ua/maps/144/lvov/?ll=23.968998%2C49.821482&z=15&l=stv%2Csta&panorama%5Bpoint%5D=23.966961%2C49.822637&panorama%5Bdirection%5D=208.094257%2C-2.802024&panorama%5Bspan%5D=62.270270%2C30.000000)
Був сьогодні знову на Братів Рогатинців. Все працює, але моє мачете загострити відмовились без пояснення причини:( Потім ще був на Патона але вони працюють тільки до 14 години
Був сьогодні на Патона, біля перехрестя із Виговського в тій заточній майстерні, точив три ножі, крису і два свіженькі ковані з сталей р6м5 і х12м. Враження двоякі... Дідо похвалив мої ножі шо хороші, але це швидше + тайванцям і ковалю з харкова, ну моє ЧСВ тож трохи піднялось не без цього ;D
А от в плані заточки, крису наточив добре, папір ріже, але дре, а от ковані тут все зле, якими заніс такими і виніс, полірнув хіба, настрій мав я добрий, не розбив розборки, тому дав йму 60 грн(3*20) побажав йму здоровя і пошов собі. Більше туди не піду. Спроба номер 2 бде майстерня на рогатинців. Може я занадто суворий і придирчивий?...хз, може.
П.С. Мій ідеал гостроти це заводська заточка на крисі була. Хлопці, а що для вас ідеал гостроти, що повинен робити ніж, щоб ви з гордістю сказали: гострий! - і хвацько витерли його об штани після того як зарізали і ще одного сепаратюгу-моцкаля ;) Цікавить ваша думка.
Лезо на моєму Вікторіноксі на Рогатинців зіпсували. Заточка протрималась дуже недовго. Заводський кут знівелювали. Але хз, я не сильно компетентний в тому.
А на , що саме схожа ріжуча кромка ( перетин площин певно закруглився чи як пилка , чи вищерблений , словом зроби якщо не важко макро хвотку пацієнта) , може хлопаки кромку перегріли ( якщо в них точилка то камінь на валу двигуна ) все таки метал тонкий на кромці спалити фігня часу , ще добре дізнатися марку сталі на тій вікторії ноксів може там просто нема зносостійкості . Такі ріжики ліпше правити ( легкий марафет ріжучої кромочки для підтримання різу ) час від часу і тоді не треба переточувать .
П.С. Текст місцями спирається на суб"єктивний досвід , шкода же людям не надають якісний сервіс . Десь у мене лежить камінь для ручної правки ріжиків , пора б уже точилку зібрати щоб форумчани чопів кубиками різали
П.П.С. akazukr , а скільки по Роквелу твердості на кованих ріжиках ( певно , що на кожному більше 58 одиниць бо р6м5 то сталька щоб різать інші сталі , а з х12м взагалі пресові різці для (видавлювання / пресування роблять і ще дещо ) тобто треба добрі абразиви щоб їх заточити ( р6м5 особливо )
О тут http://knives.com.ua/forum/index.php є майстри з усієї України ( зі Львова теж ) хтось , та й заточить адекватним чином .
ніж з р6м5 - 61-62
х12м - 59-60
Маю набір аля ланскі китайця, але ним ніфіга не получається в мене наточити((( Крису то ше правив мусатом хорошим австріяка, а ножі то в тернополі на камяних кар'єрах набрав спилів з виробки, а також з виготовлення, кхм памятників, пицькаюсь мицікаюсь годину здається шось получається, але не то( не получається в мене кут витримати :(
На рахунок http://knives.com.ua/forum/index.php питатись, то слати кудись комусь чужому ножаку свого любимого, не хочеться зовсім, але мо і найдеся тут свій львівський майстер.
Цитата: akazukr від 15.09.2016 15:35:36
Хлопці, а що для вас ідеал гостроти, що повинен робити ніж, щоб ви з гордістю сказали: гострий! Цікавить ваша думка.
Береш двома пальцями зверху посередині листок паперу формату А4, довшою стороною вертикально, і пробуєш ножем відрізати із бокової (довшої, та що звисає ;) ) сторони "макаронину" товщиною біля 2мм. Якщо ріже з першого разу і не вимахується (типу підриває і т.д.) значить для різальних потреб його хватись із лихвою.
Якщо треба вже аж ну дуже дофіга гостроти - особисто я провіряю на "бривучість" - хороше наточений ніж має і волоски збривати, причому чисто, ні разу не гірше якогось там "жилета" чи "біка". Но без фанатизму)
Треба розуміти, що кожен ніж має свій кут заточки, при якому він найоптимальніше поводиться (впливає товщина леза, твердість, покриття (якщо є) наявність серрейтора та ін), тому якщо заводське - то ще не значить що найкраще. Я свої всі переточую під себе, причому кут не один і той же на всіх, так сказати враховую вище сказане (точу вручну, каменем, потім смугою "нульовки", потім паста ГОИ №2).
to Alter:
Саме на А4 папері і провіряю. Крису постійно правлю, тому з нею проблем менше, а інші два ще ніколи гострими не були, і дуже хочеться їм подарувати таку радість :)
Колеги, порадьте будьласка приббав набір кухонних ножів Бергоф, чи потрібно нести їх на "Першу рихтовку" чи можна одразу користуватись?
Маю набір Бергоф на 14 предметів.Ножі сталь X30CR13 уже близько 8-9 років.Точу на звичайному бруску до стану ,щоб різали газету .Витрачаю 20-30 секунд на заточку одного ножа раз на 2 місяці. Користуюсь постійно для різних робіт. Від стругання дерева до чищення картоплі, нічого їм не бракує, не сточились, нормальні ножі. А от набір Бергоф: часникодавка, горіхолуска, штопор, консервовідкривач... зовсім нікудишні. Часникодавки уже дві поламались, а вони дорогі, горіхолуска теж поламалась, штопор надто масивний (не вкручується). Консервний ніж не розрахований на наші консервні банки.
Тобто на рихтовку не носив.