Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#101
Люди, відпишіть хто буде 100% на 2 дні, щоб забронювати готель.
#102
Цитата: Цезар від 05.05.2013 19:18:20
Христос воскрес! Всіх зі святом!

Воістину Воскрес!
#103
Цитата: Roy від 03.05.2013 23:57:20
Я б в Белз не проти...
Сокальський хімзавод ще не порізали?

Незнаю, самому цікаво. Місце красиве, та ще в травневій зелені))

Доречі, якщо таки в Белз, то будемо виїжджати десь в 6:30 поїздом з двома пасажирськими вагончиками і декількома вантажними.
#104
18-19 вилазка, остаточно. Гість з Київа вже купив білет. Щоправда, замість Белзу 19-го може бути Сокаль з хім.заводом.
#105
Народ, напишість хто би залишився з ночівлею. Плани на суботу: склади, шахта, доти і ще, що знайдем по дорозі, тобто завод мін.добрив, якщо він ще існує, в неділю - в Белз.

З Києва буде один, + ще з Червонограду одна. Шахту будемо трохи боком обходити, бо туса нас буде, чується..
#106
Є ще думка в неділю 19-го зранку (якщо хтось буде ночувати) відвідати княжий Белз.
#107
Дочитавши книгу Олександра Солженіцина "Архіпелаг ГУЛАГ" вирішив створити тема присвячену сталінським таборам, де спочили мільйоини невинних, в тому числі багатьох наших співвітчизків і земляків.

Для початку пропоную фільм про табір Бутугичаг, що входив в підрозділ Тєньлаг управління Дальстрой (існує до сьогодні, але вже без таборів і зеків). Це табір був особливим тим, що в ньому добували і збагачували уранову руду і цеq табір був одним з найбільших і найстрашнішим у всьому "Архіпелазі". Практично всі ті, хто працював на загальних табірних роботах в копальнях гинули від непосильної праці та недоїдання (за виконання норм в'язень отримував 650гр. гліба, баланду і щось схоже до каші, але зазвичай норми не виконувались, тоді видавали штрафний пайок - 350гр. масси схожої до хліба, баланду). Порівняно легка робота була на збагачувавльній фабриці, де переробляли уранову руду - там люди жили максимум 3 місяці. пропоную до перегляду документальний фільм (якіснь не дуже, фільм любительський):



А також відео-фотоальбом "Сталкери 80-х" - один з перших схожих "звітів" про табори Колими, табір був відшуканий "ногами" на основі свідчень виживших там, так як на картах цих таборів нема, а архіви.. самі розумієте. Фонова музика Едуарда Артемьєва з к/ф "Сталкер" Тарковського:



Пропоную в цій темі ділитись схожим за спрямування фото/відео та літературою(звісно, без літературного піратства - називайте лише автора та назву твору, або шарте лише те, що дозволено автором або було опубліковано в періодиці з вказанням джерела)
#108
Цитата: Bottlehunter від 01.05.2013 22:15:27
Що за гості? Київські експлорери чи туристи які?

Туристи. Особисто їх не знаю, але досвід "лазяння" мають. Об'єктів з запалами в нас не буде, отже можна брати))
#109
Дату вилазки перешоношу на 18-19 Травня. З нами повинен бути ще гість (чи гості) з Києва.

Місце на Wikimapia
#110
Приєднуюсь, щиро вітаю. Хай росте здоровою, розумною і щасливою!
#111
Цитата: Dexter від 29.04.2013 15:21:17
Йти файний кавалок доведеться?=)По болотах і тому подібному?=)

Не дуже. Йти спочатку по симпатичній асфальтованій лісовій доріжці до складу ВМ  1,5-2 км, потім вздовж старої розібраної (вже фантомної) колії кілометри 3 і ще 3 до дотів дорогою черз шахту, потім лісом і полем)))
#112
В Пивничці виникла ідея про відвідини об'єктів коло Червонограда.

Умовою до вибору об'єктів є присутність кажанів, самі знаєте чому  ;D, тому першим буде покинутий склад вибухових матеріалів, є імовірність зустріти там велику кількість ромів, тому бажано, щоб нас будо 4+ чоловік.
В тому ж місці є багато ДОТів, теж, можливо, з кажанами і на сам кінець якась з діючих шахт і завод мін. добрив.

Імовірна дата вилазки - наступні вихідні після Пасхи 11-12 числа.

П.С. Власним транспортом не варта їхати, бо дороги нема, її треба по обочині оминати. Виликі Мости планують перейменувати в великі ями.
#114
Я щось теж не зрозумів в чому сіль.
#115
Приєднуюсь, успіхів тобі у всіх видах  діяльності.
П.С. І нехай всі кажани будуть зродові і щасливі))
#117
До терикону не підібратись, затопило все, треба чекати, коли вода спаде. На 3 метри Буг піднявся, я скільки себе пам'ятаю такого не бачив, хімза чи бахіли, думаю, не допоможуть, хіба вплав)))
#118
Вийшов фейл з моїм ліхтарем, пробуючи зняти драйвер для підтяжки болта, котрий тримає рефлектор я зірвав декілька резиторів, після їх заміни ліхтар засвітив, а драйвер потріщав і вмер(((

Може хто порадить де можна нарити повишаючий драйвер або лінійник для 3-х CREE XM-L на 3,75В з програмним керуванням? ::)
#119
Цитата: explorer від 10.04.2013 23:55:00
Теж придивлявся до ліхтарів такого формату на dx. Можна якось було б посвітити тим апаратом в темряві? Цікаво на ті люмєни подивитись.

Сьогодні ввечері посвічу))

Якщо світити в потолок, то в кімнаті яскравіше ніж від 2-х 15-ти ватових економок, недалеко від рефлектора відчувається сильне тепло, але не від нагріву, а від потужності світлового пучка. Хочу ще придбати фокусуючу лінзу для цього на 14 градусів, тоді, напевно, можна буде плавити поліетилен ним. Зараз роблю розсіювач для нього з пластмасової кульки.

Доречі, на DX є новіша модель з новими світлодіодами, в тому числі нейтрально-теплими потужністю 2400лм.
#120
Купив собі лятарко Skyray King (клон Nitecore TM11). Світить на 3000 китайських люменів, що рівне 2100 люменам нормальним. Живиться сіє 4-ма Li-Ion банками калібру 18650, а світить трьома світлодідами Cree XM-L T6, котрі скоро будуть замінені на нейтрального спектру XM-L U2 або XM-L2, також в планах спаяти для нього драйвер з темозахистом, так як китайці забули то зробити.

Позитив: ціна 500 грн. проти 2500 в оригінала, світить якісно - є непоганий хот-спот і вельми хороша бокова заливка, зібраний добротно.
Негатив: Швидко стирається контактна площадка для "+" АКБ, що лікується напайкою мідного кільця, відсутній термозахист, через що більше 10 хв. в турбо-режимі ліхтарик зможе втримати хіба факір (майже 80 градусів), що теж лікується, але не так просто як попередній боян.

Це саме той випадок, коли можна сказати "дешево і сердито" або "навіщо платити більше"?

Ще придбав налобник Fenix HL-30), котрий не витримав тесту під краном з водою - затопило батарейний відсік. Китайці в Skyray King не забули наваляти силіконової змазки на ґумові кільця, а Фенікс забув...

Ось фото Skyray'я: